• تاریخ انتشار : 1401/09/07 - 08:20
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1993
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

آیین گرامیداشت هفته پرستار برگزار شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: پرستاران استوانه های نظام سلامت هستند

در آستانه ولادت حضرت زینب (س)، آیین تجلیل از پرستاران نمونه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار و از تلاش های متعهدانه، ایثارگرانه و بی شائبه پرستاران قدردانی شد.

آیین گرامیداشت هفته پرستار

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، در این مراسم، ضمن تبریک هفته پرستار و ولادت حضرت زینب(س) گفت: شما استوانه های نظام سلامت هستید و امیدوارم در این مسیر بزرگ به عنوان سربازان در خط مقدم، فعالیت های خود را به خوبی پیش ببرید و به اهداف نظام سلامت دست یابید.

وی آب سالم، رفع فقر، عدالت در سلامت و برابری زن و مرد را مسائلی مهم در کشور خواند و گفت: خوشحالم در کشوری زندگی می کنم که در پیشینه اش احترام به زن و مادر وجود دارد و سابقه اسارت و بردگی زنان را در کارنامه خود ندارد. در این کشور، مادر و زن همواره محترم بوده و از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

دکتر قناعتی، چاقی، فشار خون، سرطان و دیابت را از مهم ترین عوامل مرگ و میر دانست و گفت: سالانه هزینه زیادی برای درمان این بیماری ها صرف می شود و این در حالی است که با آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به مردم و بیماران، می توان سرمایه گذاری بسیار بهینه در این زمینه داشت.

رئیس دانشگاه، مهم ترین هدف در برنامه چهارساله را ارائه خدمت به جامعه و تحقق دانشگاه اجتماعی عنوان کرد و گفت: در تلاشیم تا دانشگاه را در خدمت جامعه بیاوریم و پرستاران به دلیل ارتباط نزدیکی که با مردم دارند، می توانند آموزش های لازم را به مردم ارائه دهند.

وی با اشاره به فعالیت های یکساله دانشگاه گفت: پوشش صد در صدی واکسیناسیون در عرض دوماه و تلاش در زمینه تحقق عدالت در آموزش و پژوهش یکی از مهم ترین اولویت های دانشگاه در یکسال گذشته بود. در این راستا شهر علم و دانش شهید سلیمانی به منظور توسعه فناوری و ساماندهی شرکت های دانش بنیان در حال احداث است که امیدوارم با این تغییرات بتوانیم دانشگاه را از لحاظ درآمد خودکفا کنیم.

دکتر قناعتی سپس اقدامات جدی برای اتمام پروژه های نیمه کاره دانشگاه را از اولویت ها خواند و گفت: خوشبختانه یکی از بخش های مهدی کلینیک در روزهای گذشته راه اندازی شد و درحال آماده سازی بخش های دیگر آن هستیم. همچنین بیمارستان شریعتی2، مرکز طبی2، پروژه پروفسور سمیعی، بیمارستان اسلامشهر و بسیاری از پروژه های نیمه کاره دانشگاه در حال ساخت است.

رئیس دانشگاه، اصلاحات در زمینه آموزش و تحقق علم نافع را از هدفگذاری های دانشگاه عنوان کرد و گفت: از شما نیز انتظار می رود تا در تحقق دانشگاه نسل چهارم و دانشگاه اجتماعی کمک کنید.

وی با بیان اینکه "افزایش جمعیت، ارتقاء آگاهی و کیفیت آموزش، منجر به تولید ثروت در جامعه می شود" خاطر نشان کرد: جمعیت برای چرخه مثبت اقتصادی مهم است و از شما می خواهم تمامی جامعه را درگیر آموزش کنید.

دکتر قناعتی، در بخش دیگری از سخنان خود، معنی کلمه "مسئول" را فرد مورد سوال عنوان کرد که باید پاسخگو باشد و یادآور شد: از مسئولان می خواهم که پاسخگوی مخاطبان باشند و خواسته های درست و به حق آنها را مد نظر قرار دهند.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه "ما پای کشور ایستاده ایم" تصریح کرد: امیدوارم، با کمک یکدیگر، با گفتگو، درایت، پشت کار و وطن پرستی، استقلال کشور را حفظ کنیم و مطمئنم ایران، سربلند، سرافراز و جز ده کشور برتر جهان خواهد شد.

اولین پرستار زندگی؛ مادر
در ادامه دکترعلیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: قطعا همه ما با مادر به عنوان پرستار بزرگ زندگی کردیم و با زحمات آنها آشنا هستیم.

وی به جنگ تحمیلی و 200 هزار شهید در این جنگ اشاره کرد و گفت: جنگ دیگری نیز در کرونا پیش آمد که در آن زمان همه حواس مردم به پرستاران بود چرا که تحت فشار کاری زیادی قرار داشتند و البته همان حسی که زمان جنگ برای بسیجیان داشتیم در زمان کرونا برای پرستاران داشتیم.

دکتر منادی به تجربه 37 ساله آموزشی خود اشاره کرد و گفت: در تقدیر و پیشانی من معلمی نوشته شده است اما معتقدم که پرستاران مبعوث هستند و برای پرستاری برانگیخته و انتخاب شده اند. علامه طباطبایی، همواره می گفت "حاضرم 90 سال عبادت خود را به جای یک شب پرستاری شما از بیمار معاوضه کنم" لذا قدر خود را بدانید و بدانید که چه انسان های بزرگی هستید.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، افزود: شما باغبان هایی هستید که میوه زحماتتان را زودهنگام می بینید. ما در مجلس کارهای خوبی را برای پرستاران کردیم و در هیات رئیسه امروز نیز گزارش اقدامات خوبی برای پرستاران ارائه شد که امیدوارم بتواند تا حدودی جبران زحمات آنها باشد.

اجرای تعرفه گذاری پرستاری
سپس دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه، ضمن گرامیداشت این روز عزیز، از اجرای تعرفه پرستاری خبر داد و گفت : بخشی از کارانه های پرستاری (مبتنی بر عملکرد) فردا به صورت علی الحساب پرداخت می شود.

وی تاکید کرد: تا امروز کارانه همکاران پرستار رابطه خطی و مستقیم با کارانه پزشکان هر بیمارستان داشته است به این ترتیب که در بیمارستان تک تخصصی فارابی، به علت تعداد بالای اعمال جراحی چشم، درامد اختصاصی بیمارستان از محل کارانه پزشکان به مراتب بالاتر از سایر بیمارستان های دانشگاه است و همین موضوع باعث می شود تا کارانه همکاران پرستار در این مرکز از کارانه پرستاران سایر مراکز بالاتر باشد و از دیگر سو بیمارستان تک تخصصی روزبه به علت عدم وجود اعمال جراحی کارانه همکاران پرستار کمترین مقدار را دارد.

معاون درمان دانشگاه، اصلاح نظام پرداخت کارانه را یکی از اصلی ترین مطالبات پرستاران در سال های گذشته عنوان کرد و یادآور شد: پرستاران این خواسته را بارها در دیدارهای خود با روسای مجمهور و مقام معظم رهبری مطرح کرده اند لذا با دستور رهبر انقلاب و پیگیری دولت، سرانجام برای نخستین بار بخشی از کارانه پرستاران بر اساس میزان عملکرد آنها محاسبه و پرداخت خواهد شد اما شیوه محاسبه هنوز نهایی نشده است.

وی افزود: بازخوردهای اولیه نشان می دهد در این روش محاسبه، تفاوت چشمگیری بین کارانه در بیمارستان های مختلف نخواهد بود و فقط افرادی کارانه بیشتر خواهند گرفت که فعالیت و ساعات کاری بیشتری داشته باشند و فعالیت پزشکان نقش چندانی در این بخش از کارانه پرستاران نخواهد داشت.

دکتر ناطقی گفت: دستور العمل نحوه پرداخت به صورت علی الحساب از وزارت بهداشت بر اساس کارانه های قبلی بود که با توجه به تفاوت چشمگیر بین بیمارستان های دانشگاه، استعلامی از وزارت بهداشت شد که مقرر گردید پرداختی ها بر اساس میانگین کارانه پرستاران در دانشگاه (و نه هر بیمارستان) صورت پذیرد .البته ۲ بیمارستان به دلیل فاصله چشمگیر از میانگین دانشگاه کارانه ای کمی کمتر و کمی بیشتر از میانگین دانشگاه دریافت خواهند کرد.

معاون درمان دانشگاه افزود: امیدوارم همکاران پرستار به عنوان بزرگترین و خدوم ترین بخش کادر درمان دانشگاه بتوانند با قدرت به خدمت رسانی به هموطنان عزیزمان ادامه دهند و برای ایشان ارزوی بهروزی و سرافرازی دارم.

پرستاری، هنر گفتگو و چیدمان
در ادامه سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه، ضمن تبریک روز پرستار گفت: پرستاری شغلی است که باید با علم، هنر، گفتگو و چیدمان خوب همراه  باشد تا نتیجه مطلوب از فعالیت ها حاصل شود.

وی پرستاری امروز را میراث دار پیشکسوتان دانست و گفت: در تلاشیم تا سیره حضرت زینب را پیش رو داشته باشیم. قطعا پرستاری، حرفه ای معنوی است و باید با وجدان کاری همراه باشد.

مدیر پرستاری دانشگاه افزود: در دوران کرونا، توانستید پرچم پرستاری را افراشته نگاه دارید و اما امسال انتظار داریم که به عنوان پرستار جامعه نگر فعالیت بیشتری داشته باشید. همچنین در نظر داریم با اضافه شدن نیروهای بیشتر به جمع پرستاران، بتوانیم برنامه های جامعی در جهت پیگیر بیماری های غیر واگیر در منزل داشته باشیم تا از بستری شدن مجدد آنها در بیمارستان جلوگیری کنیم.

رنجبران، پرستاران را سرمایه های اجتماعی خواند و ابراز امیدواری کرد، بتوانند در جهت پیشبرد بهتر اهداف گام بردارند.

هر نیکی به نام شما ثبت می شود
حجت الاسلام والمسلمین، میرمجید قریشی، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه، ضمن ابراز ارادت به پرستاران گفت: برخی از مشاغل برای جامعه جایگاه ویژه ای دارند. شما نیز از نوادر و گزیده ترین افرادی هستید که همه مردم به شما عشق می ورزند.

وی افزود: پرستاران در سخت ترین شرایط بر بالین بیماران حاضر می شوند. روز پرستار به نام حضرت زینب است و امیدوارم همگی در شفاعت حضرت زینب باشید و هر نیکی به نام شما ثبت شود.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 222317
فیلم بردار
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *