• تاریخ انتشار : 1401/08/03 - 15:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1030
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

رونمایی از طرح دارورسان و صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج همزمان با هفته بیمه سلامت

طرح داروسان به منظور تحویل دارو به درب منزل بیماران خاص و صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج در راستای حمایت از این بیماران در پرداخت هزینه های سنگین درمان درحال برنامه ریزی و اجراست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، طرح دارورسان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمه سلامت به صورت ازمایشی برای بیماران خاص اجرا می شود. در مرحله نخست این طرح،داروی بیماران مبتلا به ام اس از داروخانه با رعایت استانداردهای لازم و زنجیره سرد به درب منزل بیمار تحویل و مشاوره های لازم توسط داروساز بالینی ارایه  و در گام بعدی طرح پرستاری در منزل به آن افزوده می شود.
در مراسم رونمایی از این طرح که 3 آبان 1401 در مرکز همایش های بیمارستان  قلب رجایی برگزار شد،  از بیمارستان سینا و داروخانه سیزده آبان به عنوان مراکز دولتی همکار با بیمه سلامت قدردانی شد.
در حاشیه مراسم دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، با اشاره به اجرای ازمایشی طرح دارورسان در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این طرح با همکاری  معاونت غذا و دارو و داروخانه 13آبان دانشگاه با بیمه سلامت اجرا می شود.
رئیس دانشگاه در توضیح طرح دارورسان گفت: در این طرح داروی بیماران خاص در منزل بیمار تحویل داده می شود.  اجرای ازمایشی این طرح با دارورسانی به بیماران مبتلا به ام اس اغاز شده که پس از شناسایی و رفع اشکلات آن برای سایر بیماری ها نیز اجرا می شود.
دکتر قناعتی با اشاره به مزیت های این طرح افزود: با اجرای طرح دارورسان دیگر نیازی نیست بیمار برای تهیه دارو در سطح شهر سرگردان باشد و می تواند از مشاوره داروساز بالینی استفاده کند.
رئیس دانشگاه مشاوره داروساز بالینی را خدمت ضروری برای بیماران دانست و گفت: اغلب بیماران  در زمینه عوارض داروها، زمان مناسب تنظیم دوز مصرفی و تداخلات دارویی اطلاعات چندانی ندارند و سوالات متعددی در این زمینه دارند،  که با مشاوره داروساز بالینی، این فرصت فراهم شده است. تداخلات دارویی بر طول عمر بیمار و کیفیت زندگی بیماران، بخصوص سالمندان که به متخصصان مختلف مراجعه می کنند و مجبورند داروهای متعددی مصرف کنند تاثیر گذار و مشاوره داروساز بالینی در این زمینه بسیار کمک کننده است.دکتر قناعتی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد با اجرای موفق طرح دارورسان و توسعه  آن، یکی از معضلات نظام سلامت برطرف شود و کیفیت درمان ارتقا یابد.

 

تکمیل طرح دارورسان، با اجرای طرح پرستاری در منزل
سپس دکتر جلال غفارزاده معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به ضرورت اجرای طرح دارورسان گفت: ایده اجرای این طرح از زمانی آغاز شد که فکر کردیم چگونه می توانیم ازدحام داروخانه های 13 آبان را کاهش دهیم و به جای اینکه مردم در صف انتظار دارو قرار بگیرند؛ دارو را به دست انها برسانیم؛ البته این امر با مطالبه رئیس جمهور و وزیر بهداشت سرعت گرفت.
معاون غذا و داروی دانشگاه از تکمیل طرح دارورسان با پروژه جدید پرستاری در منزل، در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در این طرح افزون بر مشاوره داروساز، طرح پرستاری در منزل را با همکاری معاونت درمان آغاز و روز به روز مراحل آن را تکمیل می کنیم.
وی در پایان سخنان خود افزود: این افتخاری برای دانشگاه علوم پزشکی تهران است که با استفاده از ظرفیت خود، خدمت ارزشمندی را به مردم دردمند مراجعه کننده، ارایه دهد.

 

اجرای مرحله نخست طرح دارورسان با 6 هزار 800 بیمار مبتلا به ام اس
در ادامه دکتر علیرضا نمازی مدیر کل بیمه سلامت استان تهران، با اشاره به نقش بیمه سلامت در اجرای طرح دارورسان گفت: پس از تاکید رئیس جمهور، وزیر بهداشت و رئیس سازمان بیمه سلامت ایران، جلسات متعددی در اداره کل بیمه سلامت استان تهران برگزار شد و برای اینکه این مسیر به صورت اصولی و استاندارد پیش برود و توسعه پیدا کند، با رئیس، معاون غذا و دارو و دوستان داروخانه 13 آبان دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران وارد مذاکره شدیم و کار را پیش بردیم که جادارد از یکایک این عزیزان تشکر کنم.
دکتر نمازی با اشاره به مراحل اجرای این طرح گفت: ابتدا لازم است بیمارانی که نسخه الکترونیک دارند، رضایت خود را از دریافت دارو در درب منزل اعلام کنند، سپس نسخه دارویی به ما اعلام و پس از هماهنگی های لازم و رعایت زنجیره سرد دارو ارسال می شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران، شروع این طرح را با 6 هزار 800 نفر از بیماران مبتلا به ام اس اعلام کرد و گفت: حدود 13 هزار و 400 بیمار خاص در استان تهران داریم که 6 هزار و 800 نفر از آنان مبتلا به ام اس هستند و پس از اجرای ازمایشی طرح و رفع اشکالات آن، توسعه پیدا می کند.
دکتر نمازی یکی از مهمترین ارکان این طرح را مشاوره داروساز بالینی دانست و گفت: بیماران می توانند به صورت تلفنی، از طریق اپلیکیشن مشاوره  دارویی لازم را دریافت کنند. این مشاوره اقدام نوینی است که پیش از این فقط در مراکز درمانی اتفاق می افتد.

سرآمدی شاخص های نظام سلامت کشور در کشورهای منطقه
دکتر محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دکتر حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، دکتر علی آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری اقدامات انجام شده در زمینه بیمه و تامین منابع مورد نیاز حوزه سلامت را تشریح و همچنین بر لزوم یکپارچه سازی خدمت رسانی نظام سلامت تاکید شد.
دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت از سرامدی شاخص های نظام سلامت کشور در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی خبر داد و گفت: کشورمان در شاخص های سلامت با فاصله زیادی از کشورهای منطقه، در رتبه نخست قرار دارد. در زمینه موفقیت در کنترل کرونا نیز رتبه برتر را کسب کرده ایم و تنها کشور فعال در عرصه تولید واکسن در منطقه هستیم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 219560
فیلم بردار
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *