• تاریخ انتشار : 1400/03/14 - 20:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 287
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سالروز قیام 15 خرداد با یاد و خاطره شهدای گران‌قدر آن روز گرامی باد

15 خرداد روز آغاز نهضت مقدس اسلامی، روز عصیان علیه طاغوت و طاغوتیان و روزی بود که ملت ایران زیر بیرق اسلام گرد آمد و برای مقابله با دشمنان اسلام و قرآن وارد صحنه شد و پشت رژیم ستم‌شاهی را به لرزه انداخت.

قیام  15 خرداد نقطه‌ی عطفی در تاریخ مبارزات ملت قهرمان ایران است، که رهبری داهیانه ی امام خمینی «قدس سره» و یاری روحانیان انقلابی در تداوم آن، طی یک دوره‌ی پانزده‌ساله، نقش اساسی داشته است و در همه‌ی آن سال‌ها، سال روز 15 خرداد هیچ‌گاه در سکوت و خاموشی سپری نشد؛ زیرا که 15 خرداد برای امت قهرمان و شهیدپرور ایران، از اهمیت و اعتبار ویژه‌ای برخوردار بوده و خواهد بود.
15 خرداد، روز قیام خونین مردم جان‌برکفی بود که، به نام اسلام و برای اسلام به میدان آمدند و علیه نظام ستم‌شاهی شوریدند. 15 خرداد روز آغاز نهضت مقدس اسلامی، روز عصیان علیه طاغوت و طاغوتیان و روزی بود که ملت ایران زیر بیرق اسلام گرد آمد و برای مقابله با دشمنان اسلام و قرآن وارد صحنه شد و پشت رژیم ستم‌شاهی را به لرزه انداخت.
15 خرداد طلیعه نهضت اسلامی، آغاز آفرینش شعور سیاسی، ابتدای شکسته شدن سکوت مرگبار چندین ساله و شروع خروش امت مسلمان به رهبری روحانیت مبارز و راستین است.
در سحرگاه 15 خرداد سال 1342، دژخیمان رژیم ستم‌شاهی به خانه‌ی امام در قم یورش بردند و امام خمینی «قدس سره» را که سه روز پیش از آن، به مناسبت عاشورای حسینی در مدرسه‌ی فیضیه، طی سخنان کوبنده‌ای پرده از جنایات شاه و اربابان آمریکایی و اسراییلی او برداشته بود، دستگیر و دور از چشم مردم به زندانی در تهران منتقل کردند. هنوز چندساعتی نگذشته بود که خیابان‌های شهر قم زیر پای مردان وزنان مسلمان و انقلابی که به‌قصد اعتراض از خانه‌هایشان بیرون آمده و به حمایت از رهبرشان فریاد برآورده بودند، به لرزه درآمد. همین صحنه، در همان روز در تهران و چند شهر دیگر نیز به وجود آمد و مردم ایران با قیام گسترده‌ی خود نشان دادند که خواستار برقراری حکومت اسلامی و پایان دادن به رژیم ستم‌شاهی هستند.
به همین جرم بود که گلوله‌های شلیک‌شده از خشم و کینه‌ی حکومت شاه، قلب صدها مسلمان انقلابی به پا خاسته را در 15 خرداد 1342 نشانه رفت و آنان را به خاک و خون کشید. بدین ترتیب، تاریخ ایران اسلامی و تاریخ مبارزات امت اسلامی، در روز 15 خرداد 1342 ورق خورد و فصل جدیدی در کارنامه‌ی رویارویی مستضعفان با مستکبران گشوده شد.
از تعداد شهدای 15 خرداد آمار صحیحی در دست نیست؛ اما تعداد آن‌ها را رقمی بین 5 تا 15 هزار نفر، تخمین زده‌اند. در تهران و قم و سایر شهرها دولت به دستگیری و محاکمه‌ی روحانیان و مردم ادامه داد. زندان‌ها از اقشار گوناگون مردم، پر شد و عده‌ای نیز محاکمه و اعدام شدند.
جریان 15 خرداد ظاهراً به نفع شاه تمام شد و امام تبعید و تاریکی خفقان حاکم شد؛ اما درواقع 15 سال بعد شاه را از این مملکت بیرون کرد و با رفتن اوبار دیگر، خورشید پر تشعشع اسلام طلوع کرد و مملکت را از ظلم و ستم رهانید. )منبع: سایت تبیان، پایگاه خبری حوزه(

 

 

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 179045
کلمات کلیدی
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *