• تاریخ انتشار : 1400/08/10 - 15:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1352
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

شانزدهمین جشنواره آموزشی، پژوهشی و بین‌الملل مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار شد

سرپرست دانشگاه: جهش‌های فردی همسو با جهش‌های سازمانی ضامن پیشرفت دانشگاه است

با حضور سرپرست و معاونان آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه، رئیس دانشکده پزشکی و رئیس، معاونان و استادان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) مراسم شانزدهمین دوره جشنواره آموزشی، پژوهشی و بین‌الملل این مجتمع در تالار مهدی کلینیک همزمان به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دکتر حسین قناعتی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران دوشنبه 10 آبان 1400 با ابراز خوشحالی از حضور در مراسم شانزدهمین جشنواره آموزشی، پژوهشی و بین الملل این مرکز گفت: تنها چیزی که امروز موجب رنجش خاطر من است دوری از مجتمع و لحظات خوبی است که اینجا داشتم. شیرین ترین، زیباترین و مقدس ترین لحظات زمانی است که در بیمارستان امام خمینی می گذرد و در آن کار می کنیم.

هدف رضایت خداست
سرپرست دانشگاه رضایت خداوند را موجب ماندگاری تلاش ها و زیبایی زندگی خواند و افزود: انسان ها نگاه های متفاوتی به زندگی دارند برخی برای کسب قدرت، برخی برای کسب ثروت و عده ای دیگر هم برای کسب شهرت تلاش می کنند ولی این که ما بفهمیم هدفمان از زندگی چیست و بر اساس آن زندگی کنیم مهم است. کسی که کار می کند تا نان همسر و فرزندانش را تامین کند هدفش خوب است ولی می توان از آن بالاتر را هم دید؛ این که هر کاری می کنیم هدفمان تنها رضای خدا باشد. اینجاست که زندگی شیرین می شود کجا و در چه شرایطی باشیم مهم نیست، باید در هر کاری قبل، حین و پس از آن خدا را در نظر بگیریم.
وی افزود: شاخص ترین انسانی که برای این ویژگی می توانم یاد کنم شهید سلیمانی است او که در میدان های مختلفی حضور یافت، از مردم اربیل عراق، از مسیحی ها از یزیدی ها و ... دفاع کرد و جانش را به خطر گذاشت و در نهایت به مقام رفیع شهادت نائل شد. انگیزه او در این مسیر جز رضای خدا نبود و به یقین برای همه ما اسوه و الگوی خوبی است. ما هم سعی کنیم در همه امور خدا را ببینیم، آن وقت همه چیز زیبا می شود.
غم و شادی بر عارف چه تفاوت دارد        ساقیا باده بده، شادی عالم همه اوست

مدل های مدیریتی نوین
دکتر قناعتی در ادامه به سرعت رشد فناوری اطلاعات در جهان اشاره و تصریح کرد: امروز مدل های مدیریتی دنیا تغییر کرده است دیگر فردی به عنوان رئیس وجود ندارد. پیش از این الگوهای مدیریتی عمودی و سلسله مراتبی بود ولی الان مدل های مدیریتی نوین مسطح و مشارکتی است. به گونه ای که همه افراد باید در مسیر رشد و تعالی سازمان شرکت کنند. ارزش ها تحول یافته و در هر حوزه ای که نگاه می کنیم ستاره های درخشانی می یابیم.

مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) گنجینه بزرگی است
دکتر قناعتی با اشاره به گفته یکی از مبدعین روش های نوین MRI در کنفرانس رادیولوژی وین اظهار داشت: مبنای عملکرد بسیاری از تکنولوژی های جدید این حوزه برگرفته از دانش اساتید به نام ایرانی خوارزمی و خیام و مایه مباهات همه ماست. وقتی به یک خانواده بزرگی تعلق داریم این بزرگی التزام به همراه دارد و دیگر حق نداریم هر کاری انجام دهیم باید کارهایمان درخور جایگاه و شان این خانواده باشد.
وی با بیان اینکه مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) گنجینه بزرگی است و جواهرات نابی در آن وجود دارد خاطر نشان کرد: جواهرات این مجموعه مردم فقیر و نیازمندی هستند که به اینجا می آیند و نیازمند کمک ما هستند باید قدر این را بدانیم.

خبرهای خوب سرپرست دانشگاه
سرپرست دانشگاه همچنین اخبار خوبی در خصوص بهبود پرداخت های دستیاران و فراگیران دانشگاه داد و گفت: با موافقت وزیر محترم بهداشت، به منظور بهبود شرایط زندگی فراگیران راهکارهایی برای پرداخت مبتنی بر عملکرد ارائه کردیم که مراحل انجام آن در حال پیگیری است.
دکتر قناعتی با توضیح در خصوص اقدامات اخیر دانشگاه افزود: خوشبختانه توانستیم ظرف یک ماه بیش از 92 درصد جمعیت جنوب شهر تهران را واکسینه کنیم و مردم این مناطق هم خیلی خوب همکاری کردند. همچنین در حال رایزنی برای احداث مرکز درمانی به عنوان قمر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در منطقه محروم اسلامشهر و ارائه خدمت به مردم این منطقه هستیم که با توجه به نزدیکی به فرودگاه امام پتانسیل خوبی در حوزه گردشگری سلامت هم دارد. بعلاوه درصدد ایجاد یک مرکز جامع تحقیقاتی برای هم افزایی مراکز رشد دانشگاه با مشارکت بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان در منطقه یافت آباد هستیم که می تواند در گسترش پژوهش های جامعه محور دانشگاه بسیار کمک کننده باشد.

با برنامه حرکت خواهیم کرد
سرپرست دانشگاه با تاکید بر اهمیت نقشه معماری دانشگاه تاکید کرد: بدون برنامه حرکتی نخواهیم. همه افراد در دانشگاه باید انرژی خوبی بگذارند مثل پارو زدن در یک قایق بزرگ و مدیریت هم باید به سمتی برود که جلوی کارهای موازی را بگیرد و این همه نیازمند برنامه ریزی است. در بیش از 150 جلسه و حدود 60 بازدیدی که از ابتدای پذیرش مسئولیتم به عنوان سرپرست دانشگاه داشتم می توانم بگویم متاسفانه هنوز برخی ار بیمارستان های ما مثل بهرامی، بهارلو و ضیائیان که در مناطق محروم هم هستند با وجود ظرفیت های بسیار خوبشان مغفول مانده اند که نیاز به کار دارد. خوشبختانه دکتر اکبر فتوحی مسئولیت تحقیق و توسعه ( R&D) دانشگاه را عهده دار شدند و اقدامات خوبی هم برای تدوین برنامه جامع دانشگاه در حال انجام است. نقشه معماری دانشگاه را ما می گوییم، بدیهی است جزئیات اجرای برنامه ها را باید کارشناسان طراحی و ارائه دهند.
وی در ادامه افزود: سوالات زیادی است که باید پاسخ داده شود. در حوزه آموزش باید تا می توانیم جلوی اتلاف وقت فراگیران را چه در علوم پایه و چه در علوم بالینی بگیریم و بر مهارت افزایی آنان بیش از پیش توجه کنیم. در حوزه پژوهش هم به دنبال پژوهش های نافع هستیم. به جای کمیت به دنبال کیفیت واثربخشی مقالات باشیم. بسیاری از برندگان جایزه نوبل بیشتر از 70 یا 80 مقاله ندارند. فرآیند ارزیابی اساتید و فراگیران نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.  درحوزه بین الملل چه در بحث اعزام اساتید به کشورهای حاشیه و چه در جذب گردشگر سلامت برنامه های زیادی داریم و توسعه ای تا بیش از 3 برابر ظرفیت های فعلی را پیش بینی می کنیم.

همه باید معلم اخلاق باشیم
سرپرست دانشگاه با تاکید بر نقش اساتید بر تغییر نگرش در مسائل فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تاکید کرد: اساتید باید در همه زمینه ها کنار دانشجویان باشند. برای اشاعه مسائل فرهنگی فقط سخنرانی کافی نیست بلکه باید خط مشی اخلاقی ما درست باشد. همه باید معلم اخلاق باشیم. من رئیس نیستم من یک هماهنگ کننده ام ولی پذیرش مسئولیت توسط افراد لازمه حرکت سازمانی است. حضور اساتید بر بالین بیمار حق الناس است. نباید دانشگاه را مکانی برای جهش فردی خود بدانیم؛ اما این که جهش های فردی افراد همسو با جهش های سازمانی باشد مطلوبست. هدف همه ما تامین سلامت مردم است و در این راه تلاش می کنیم.
وی در پایان سخنانش گفت: دوران چهارساله مسئولیت من به عنوان رئیس دانشگاه هم خواهد گذشت و دوباره به این مجتمع برمی گردم برای شما و خودم دعا می کنم که تمامی لحظاتمان برای خدا باشد تا بتوانیم انسان های قوی و موثری باشیم.

تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها
دکتر سید علی دهقان منشادی سرپرست مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با قدردانی از حضور مسئولان دانشگاه، نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری و اساتید پیشکسوت در این مراسم گفت: به تمام دستیاران جدیدالورود و دستیارانی که به‌مراتب بالاتر می‌روند خوش‌آمد می‌گویم و آرزوی موفقیت و سلامتی برای همه این عزیزان دارم. بر اساس آمار جهانی، در دو سال اخیر، کرونا همه جهان و همین‌طور کشور ما و بالطبع مجتمع را تحت تأثیر قرار داد و چالش‌های زیادی را به دنبال داشت ولی باراهنمایی و حضور دلسوزانه اساتید برجسته، تمهیدات مسئولان، همت کارکنان و ظرفیت‌های منحصربه‌فرد مجتمع مسیر آموزش با همه مشکلات موجود به قوت ادامه یافت و امروز شاهد نتایج پربار آن هستیم.
وی با اشاره به بار مراجعات کرونا از ابتدای پاندمی تاکنون افزود: با بیش از صد هزار مراجعه سرپایی، حدود 18 هزار بیمار بستری کووید که 30 درصد آن مربوط به تابستان گذشته است می‌توان ادعا کرد آموزش فراگیران مجتمع در کنار سایر حوزه‌ها به‌خوبی پیش رفته و ادامه خواهد داشت. باید تلاش کنیم هر تهدیدی را به فرصت تبدیل کنیم و از هر تغییری در جهت بهتر شدن بهره بگیریم.
وی همچنین از همه افرادی که در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و مهدی کلینیک در برپایی این مراسم و خلق لحظات ناب و شاد برای اساتید و فراگیران زحمت کشیدند تشکر کرد.

بزرگ‌ترین قطب علوم پزشکی کشور
دکتر محمدرضا صالحی نیز حضورش را در شانزدهمین دوره این جشنواره به‌عنوان معاون آموزشی این مرکز مایه افتخار خواند و افزود: اولین دوره این جشنواره در سال 1385 برگزار شد. در این جشنواره به‌نوعی کارنامه آموزشی، پژوهشی، بین‌الملل و در این دوره به‌طور خاص عملکرد خانواده‌درمانی مجتمع در دوران کرونا ارزیابی و از برگزیدگان تقدیر می‌شود.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از جایگاه آموزشی، پژوهشی، بین‌الملل مجتمع در دانشگاه و کشور گفت: این مرکز با حدود 380 عضو هیئت‌علمی که 79 عضو آن استاد، 135 عضوش دانشیار و 176 عضو آن استادیار هستند و با 568 دستیار تخصصی و 205 دستیار فوق تخصصی بزرگ‌ترین قطب پزشکی کشور محسوب می‌شود. حدود 11 درصد رتبه‌های برتر کشور و 44 درصد رتبه‌های برتر دانشگاه در رشته‌های تخصصی گروه پزشکی را در خود دارد که به آن می‌بالیم.

ضرورت پذیرش و مدیریت تغییرات
دکتر امیرحسین امامی استاد گروه خون و آنکولوژی دانشگاه در این مراسم با آرزوی توفیق روزافزون برای دستیاران این مرکز گفت: ما به‌عنوان معلم طب اینجا هستیم تا کار آموزش را به یهترین نحو از مجرای درمان انجام دهیم و در کنارش برای ارتقای درمان، پژوهش کنیم. انتظار می‌رود با توجه به شرایط پرتلاطم موجود آمادگی پذیرش هر تغییری را داشته باشیم. به‌جرئت می‌توان گفت اگرچه در تاریخ بشر فراز و نشیب‌های به‌مراتب سخت‌تری نسبت به کرونا وجود داشته ولی در تاریخچه دانش پزشکی هرگز جهان با تغییری به این بزرگی مواجه نشده و چنانچه ما تغییرپذیر نباشیم و آن را به‌خوبی مدیریت نکنیم محکوم‌به شکستیم. در این شرایط کسانی که قرار است کنار ما در حوزه طب آموزش‌وپرورش یابند باید مجهز به این ویژگی‌ها باشند.

تأکید بر حمایت از جوانان
وی در ادامه خودرایی و مقاومت در برابر روش‌های نوین آموزشی را سم و آفت بخش‌های درمانی دانست و افزود: اساتید باید توجه بیشتری به فراگیران داشته باشند و آن‌ها را در مسیر درست هدایت کنند. ما باید به هم کمک کنیم. باید به جوانان اعتماد کنیم و اگر در مسیر درست هستند از آن‌ها حمایت و پشتیبانی کنیم. ما اساتید هستیم تا جوان‌ترها در کنار ما رشد کنند و جای ما را بگیرند. بالاترین افتخار برای استاد این است که شاگردش از او بهتر باشد. به جوانان اهمیت دهیم. امروز فقط روز تقدیر از برگزیدگان نیست همه فراگیرانی که در این دانشگاه و در این مرکز هستند قابل‌تقدیرند.
توضیح این که در این مراسم به طور ویژه از زحمات دکتر خسرو صادق نیت رئیس پیشین مجتمع و دکتر سیدرضا رئیس کرمی معاون آموزشی پیشین این مرکز تقدیر شد.

لینک اسامی برگزیدگان جشنواره آموزشی، پزوهشی و بین الملل مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره):
اعضای هیئت علمی ارتقا یافته
رتبه های برتر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در آزمون بورد تخصی و فوق تخصصی سال 1400
دستیاران برگزیده بخش ها و گروه های آموزشی سال 1400
فراگیران برگزیده 1400-1399
برگزیدگان محور پژوهش جشنواره در سال 1400
برگزیدگان محور بین الملل و خدمات ویژه

 

خبرنگار: نجمه باهو 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 199650
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *