• تاریخ انتشار : 1400/03/06 - 07:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 843
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

صرفه جویی در مصرف آب با اجرای طرح استفاده از پسآب RO برای آبیاری فضای سبز در بیمارستان بهرامی

با اجرای طرح استفاده از پسآب RO برای آبیاری فضای سبز از هدر رفتن آب در بخش دیالیز جلوگیری شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان کودکان بهرامی، طرح صرفه‌جویی در مصرف آب در دستگاه RO بخش دیالیز به بهره‌برداری رسید. در دستگاه RO بعد از جداسازی آب مناسب برای دیالیز، پس آب جداشده به ازای هر دقیقه 5 لیتر و در دیالیزی که 5 ساعت دستگاه RO روشن است، 1500 لیتر آب وارد فاضلاب می‌شود و هدر می‌رود. در این طرح، پس آب دستگاه RO در منبع آبی اختصاص‌یافته ذخیره و پس از رسیدن به‌اندازه موردنظر به‌صورت خودکار پمپاژ می‌شود و برای آبیاری قطره‌ای فضای سبز بیمارستان استفاده می‌شود.
مهناز رحمانی سرپرستار بخش دیالیز این طرح را به دکتر سید یوسف مجتهدی رئیس بخش دیالیز و رئیس بیمارستان ارائه کرد. پس از تأیید دکتر مجتهدی، دکتر اکبر احمدی مدیر بیمارستان تیمی متشکل از مهندس محمد قادرآبادی مسئول واحد تأسیسات و ابنیه بیمارستان و مهندس المیرا سیفی مسئول بهداشت محیط بیمارستان ایجاد کرد که پس از گرفتن مجوزهای لازم و تهیه وسایل موردنیاز سرانجام طرح به مرحله اجرا درآمد. در ادامه به گفتگو با دست اندرکاران این طرح پرداخته‌ایم.
دکتر سید یوسف مجتهدی رئیس بیمارستان گفت: یکی از سیاست‌هایی که در ابتدا در دستور کارما در بیمارستان قرار داشت این بود که در زمینه هدررفت منابعی که داریم به‌ویژه در زمینه انرژی، آب و ... دقت بیشتری داشته و صرفه‌جویی کنیم. از طرفی به پیشنهادها و طرح‌های ارزنده کارکنان مختلف بیمارستان بها داده و سهم آنها را در اداره بیمارستان بیشتر کنیم. یکی از نمونه‌های خوب این برنامه بحث استفاده از آبی بود که به میزان زیادی در سیستم RO بخش همودیالیز به هدر می‌رفت. از طرفی ما تنگناهای زیادی داشتیم در زمینه تأمین آب موردنیاز برای فضای سبز محوطه بیمارستان. سرپرستار بخش همودیالیز طرح خوبی ارائه داد. براساس این طرح ما می‌توانستیم از این آب استفاده کنیم. بعد از گرفتن مجوزهای لازم از معاونت بهداشت، کارکنان بخش تأسیسات بیمارستان کارهای لازم را انجام دادند و ما توانستیم از این آب برای مصارف آبیاری فضای سبز بیمارستان استفاده کنیم. این طرح نشانه خیلی خوبی بود از مشارکت کارکنان در زمینه صرفه‌جویی و جلوگیری از هدررفت منابع و استفاده بهینه از امکاناتی که در اختیار بیمارستان است و حل کردن یکی از معضلات بیمارستان.
دکتر اکبر احمدی مدیر بیمارستان گفت: استفاده بهینه از منابع یکی از اولویت‌های مدیریت در بیمارستان است. ما به‌محض اطلاع از طرح سرپرستار دیالیز، یک تیم متشکل از همکاران واحد تأسیسات و واحد بهداشت محیط و سرپرستار بخش دیالیز ایجاد کردیم. پس از گرفتن مجوزهای لازم از معاونت بهداشت، اجرای این طرح را در اولویت دستور کار خود قرار دادیم. اقلام موردنیاز خریداری شد و خوشبختانه این طرح به مرحله اجرایی رسید که منجر به استفاده بهینه از پس آب RO برای آبیاری فضای سبز شد. با توجه به کاهش بارندگی‌ها، فضای سبز بیمارستان به مرحله خشک شدن و نابودی رسیده بود که با اجرای این طرح، نشاط و سرزندگی در فضای سبز ایجاد شد. این امر نیز به نوبه خود منجر به رضایتمندی همراهان و بیماران شد. امیدوارم این طرح بتواند به‌عنوان تجربه موفق در بیمارستان‌های تابع دانشگاه و سایر بیمارستان‌ها مورداستفاده قرار گیرد.
مهندس قادرآبادی گفت: قبلاً در بیمارستان چاه داشتیم که خشک شده بود و مجبور بودیم با آب شهری آبیاری فضای سبز را انجام دهیم. ولی حالا پس آب RO در منبع ذخیره می‌شود. کارکنان تأسیسات حسگری را نصب‌کرده‌اند تا زمانی که آب منبع به‌اندازه موردنظر می‌رسد، آب به‌صورت خودکار به سمت فضاهای سبز پمپاژ می‌شود و درختان و گیاهان به‌صورت قطره‌ای آبیاری می‌شوند.
مهندس المیرا سیفی کارشناس بهداشت محیط گفت: برای اجرای این طرح مکاتبات لازم با معاونت بهداشت انجام شد. آزمایش‌های لازم صورت گرفت و خوشبختانه پس آب خروجی دستگاه RO از نظر میکروبی صفر و از نظر شیمیایی نزدیک به استاندارد بود که برای آبیاری فضای سبز مناسب است.

  • گروه خبری : بیمارستان بهرامی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 178816
مریم سپهوند
تهیه کننده:

مریم سپهوند

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *