• تاریخ انتشار : 1400/11/23 - 11:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 795
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

همراهی مواد غذایی فراسودمند در رژیم غذایی بیماران دیابتی، کمکی به کنترل دارویی قند خون

در وبینار مواد غذایی فراسودمند در کنترل دیابت و عوارض ناشی از آن که توسط مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران پنجشنبه 21 بهمن 1400 برگزار شد، نقش مواد غذایی عملگرا و گیاهان دارویی موثر در کاهش خطر ابتلا و کنترل دیابت توسط سخنرانانی از پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، در وبینار مواد غذایی فراسودمند  در کنترل دیابت و عوارض ناشی از آن که توسط مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در تاریخ  21 بهمن 1400 برگزار شد، نقش مواد غذایی عملگرا و گیاهان دارویی موثر در پیشگیری و کنترل دیابت توسط سخنرانانی از پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر نازلی نمازی دبیر علمی وبینار مواد غذایی فراسودمند در کنترل دیابت و عوارض ناشی از آن با اشاره به بالا بودن تعداد داروهای مصرفی در اکثر بیماران مبتلا به دیابت گفت: گنجاندن مواد غذایی فراسودمند در رژیم غذایی بجای داروها و مکملهای غذایی که در شکل دارویی ارائه می شوند، میتواند تا حدی از بار منفی روانی که در نتیجه تعدد داروهای مصرفی ایجاد میشود بکاهد و بیمار با انگیزه بیشتری توصیه های ارائه شده را رعایت نماید. 

استادیار علوم تغذیه پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در ادامه الگوهای غذایی غنی از مواد غذایی فراسودمند و اثرات آن بر بروز دیابت، وضعیت متابولیک و سلامت روان در بیماران مبتلا به دیابت  را تشریح کرد. 

وی همچنین مکانیسم های احتمالی مواد غذایی فراسودمند همچون غلات کامل، ماهی، دانه چیا، عسل، مغزهای آجیلی و جو دوسر در کنترل دیابت را برای شرکت کنندگان در این برنامه علمی تبیین کرد.

در بخش دیگری از این وبینار، دکتر محمد حسین آیتی دانشیار طب سنتی از دانشکده طب ایرانی علوم پزشکی تهران ضمن معرفی مواد فراسودمند و Nutraceutical، کاربردهای آنها و روند افزایش تولید و توجه به این دست از مواد در کشورهای مختلف، به شرح اهمیت این دست از مواد بر ارتقای سلامتی و پیشگیری از بروز عوارض دیابت در کنار تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن پرداخت.

در ادامه این وبینار، دکتر هانیه السادات اجتهد استادیار زیست فناوری پزشکی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم نیز به بررسی نقش مواد غذایی پروبیوتیکی در کنترل دیابت پرداخت.

وی در سخنرانی خود  منابع غذایی پروبیوتیک ها، گونه های موثر باکتریایی در کنترل دیابت و شواهد اخیر بالینی به دست آمده در زمینه اثرات مفید پروبیوتیک ها در دیابت نوع 2 و دیابت بارداری را تشریح کرد.

دکتر اجتهد با اشاره به این که تغییر در ترکیب میکروبیوم و تنوع گونه باکتریایی میتواند به عنوان ابزار مناسب جهت تشخیص زود هنگام و پیشگیری از دیابت در نظر گرفته شود، مکانیسم های احتمالی دخیل در کنترل قند و چربی به دنبال تغییر مصرف مواد غذایی پروبیوتیک و سین بیوتیک و اثرات آنها بر میکروبیوم روده را تببین کرد.

سخنران پایانی این وبینار نیز دکتر نرگس ساداتی لمردی دانشیار فارماکوگنوزی دانشکده طب ایرانی علوم پزشکی تهران بود که در خصوص گیاهان دارویی موثر بر دیابت و اختلالات متابولیکی ناشی از آن، داروهای گیاهی و مکانیسم های احتمالی در بهبود وضعیت گلیسمی صحبت کرد.

وی گفت: بر اساس شواهد علمی، آلوئه ورا، فیبر پسیلیوم، دانه شنبلیله و سیاهدانه در مقایسه با سایر گیاهان دارویی اثر بیشتری می توانند در کنترل قند خون داشته باشند.

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 208170
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *