برگزاری دومین جلسه آموزشی مواجهه با مواد خطرناک در بیمارستان فارابی
دومین جلسه آموزشی مواجهه با مواد خطرناک با محوریت آگاهی و آمادگی برای مواجهه با مخاطرات حوادث ناشی از مواد شیمیایی، میکروبی، پرتویی و هستهای و انفجارها برگزار گردید.
گالری عکس
در دومین جلسه از دوره آموزشی مدیریت حوادث ناشی از مواجهه با مواد خطرناک(CBRNE) که روز پنحشنبه ۹آذر ۱۳۹۶ در بیمارستان فارابی برگزار شد، رقیه چمانی، کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح کلیات سیستم فرماندهی حوادث بیمارستان(HICS)در حوادث ناشی از مواد خطرناک پرداخت.
وی با بیان اینکه بیمارستان اثربخش و کارآمدبیمارستانی است که در شرایط و حوادث مختلف قادر به ارائه خدمت با بهترین کیفیت برای بیشترین افرادجامعه و تداوم آن باشد، افزود: حوادث با منشاء خارجی یا داخلی می توانند بر روند جاری فرآیند های درمانی اثر گذار باشند به همین دلیل کارکنان بیمارستان ها باید بتوانند از قبل آسیب پذیری خود را شناسایی و خود را برای مراحل مختلف وقوع حادثه بالقوه یا احتمالی آماده کنند.
کارشناس مرکز مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وقوع روزافزون حوادث مختلف تروریستی و غیر تروریستی در گوشه و کنار جهان به ویژه در منطقه خاورمیانه اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم بیمارستان ها آگاهی و آمادگی برای مواجهه با مخاطرات حوادث ناشی از مواد شیمیایی، میکروبی، پرتویی و هستهای و انفجارها است. در این میان دانش پاسخ به این نوع مصدومان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تربیت و مهارت آموزی تیم های ویژه پاسخ به مواد خطرناک (CBRNE) نیازمند برگزاری دوره های انحصاری و مستمر می باشد.
در ادامه این کارگاه دکترعباس آقا بیگلوئی، فلوشیپ سم شناسی بالینی و مسمومیت ،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، عضو کمیته پدافند شیمیائی وزارت بهداشت به همراه مهندس عباس جندقی و مهندس عبدالله رئیسی کارشناسان و مدرسین زبده آتش نشانی به بیان مطالبی در زمینه شناسایی، پایش و پاسخ در حوادث شیمیایی پرداختند.
همچنین در این جلسه نرم افزار همراه Hazardous Material) HAZMAT) معرفی و نحوه استفاده از آن شرح داده شد.
با توجه به اهمیت واکنش به موقع و صحیح در زمان وقوع حوادث ناشی از مواد خطرناک در به حداقل رساندن پیامدهای ناشی از این حوادث برای عمومی مردم و محیط زیست این نرم افزار می تواند اطلاعات ضروری را در اختیار اعضای تیم امدادی قرار دهد. نرم افزار شامل اطلاعاتی مانند لیست مواد شیمیایی، خطرات،شماره راهنمای ماده، نحوه حمل و کار با آن شماره بین المللی ماده شیمیایی و دهها اطلاعات دیگر است.
توضیح اینکه جلسه بعدی این دوره آموزشی پنجشنبه ۱۶آذر ماه برگزار می شود.
خبر: امیدوار
عکس: امیدوار - عسگری
ارسال به دوستان