اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1397/08/20 - 20:13
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 7205
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

نشست هیات رئیسه دانشگاه تشکیل شد

دکتر کریمی: ارتقا کیفیت آموزش پزشکی عمومی اولویت امروز دانشگاه است

در نشست هیات رئیسه دانشگاه، فعالیت‌ها، برنامه‌های آینده و چالش‌های پیش روی دانشکده پزشکی موردبحث و بررسی قرار گرفت.

گالری عکس

 در این نشست که عصرگاه روز یکشنبه 20 آبان 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر کریمی در سخنان پیش از دستور با تأکید بر اهمیت جایگاه دانشکده پزشکی گفت: دانشکده پزشکی ازنظر تعداد دانشجو و استاد، وسعت بخش‌ها و مراکز تحت پوشش،  آموزش دکترای عمومی و تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ از اهمیت بسزایی برخوردار است اما در این سال‌ها به دلایلی جایگاه آن مغفول مانده است.
دکتر کریمی با آرزوی اینکه دانشکده پزشکی همانند گذشته از جایگاه و ابهت ویژه‌ای برخوردار شود  از دکتر نفیسی خواست به‌عنوان عضو هیات رئیسه و رییس دانشکده پزشکی از جایگاه این دانشکده در دانشگاه بیشتر دفاع کند.

بررسی عملکرد دانشکده پزشکی 

سپس دستور جلسه موردبررسی قرار گرفت و دکتر نفیسی رییس دانشکده پزشکی به بیان تاریخچه‌ای از دانشکده پزشکی پرداخت و گفت: قدمت این دانشکده به تأسیس مدرسه طب در سال 1297 و دارالفنون در سال 1230 بازمی‌گردد. سنگ بنای دانشکده پزشکی به‌عنوان نخستین ساختمان دانشگاه تهران، در تیرماه سال  1313 بنا گذاشته شد و در دی‌ماه همان سال، سالن تشریح افتتاح شد.
دکتر نفیسی به معرفی فعالیت‌های دانشکده پزشکی پرداخت و گفت: 957 هیات علمی در گروه‌های مختلف بالینی و 111 هیات علمی در علوم پایه دانشکده فعالیت دارند. گروه داخلی با 137 عضو هیات علمی بزرگ‌ترین و گروه طب سالمندی با 6 عضو هیات علمی کم تعدادترین گروه بالینی و گروه آناتومی با 17 عضو هیات علمی بزرگ‌ترین گروه علوم پایه است.
وی با اشاره به تعداد اعضای هیات علمی دانشکده به تفکیک مرتبه علمی گفت: درمجموع از هزار و 68 عضو هیات علمی، 227 استاد، 298 دانشیار، 540 استادیار و سه مربی در دانشکده پزشکی مشغول فعالیت هستند.
رییس دانشکده پزشکی با اشاره به مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در حوزه هیات علمی گفت: در سال 94 نقشه جامع اعضای هیات علمی طراحی و تدوین شد و در سال 95 به اجرا درآمد. اما در سال 96 برحسب نیاز در این نقشه بازنگری صورت گرفت و درحال حاضر نقشه 17 گروه بالینی مورد تصویب قرارگرفته است.
دکتر نفیسی یکی از چالش‌ها حوزه هیات علمی را ارزشیابی کمی، کیفی و رفتار حرفه‌ای  برشمرد و گفت: به این منظور جلسات متعددی با معاونت آموزشی برگزارشده و امیدواریم هرچه زودتر این اقدامات به نتیجه برسد شاهد و ارزشیابی تحت وب اعضای هیات علمی باشیم.
 دکتر نفیسی دانشجویان درحال تحصیل دانشکده پزشکی را 5 هزار و 274 نفر برشمرد و گفت: از این تعداد 2 هزار و 178 دانشجو در مقطع پزشکی عمومی، 205 دانشجوی کارشناسی ارشد، 288 نفر دانشجوی پی اچ‌دی، هزار و 673 دستیار تخصصی، 203 دستیار فوق تخصصی، 226 فلوشیپ درحال تحصیل هستند.
وی با اشاره به مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده درزمینهٔ آموزش پزشکی عمومی گفت: کوتاه کردن طول دوره پزشکی عمومی به مدت نیم سال و کاهش طول دوره به 7 سال و بازنگری پزشکی 90 در فازهای چهارگانه دوره پزشکی عمومی ازجمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است. همچنین با توجه به ارزشیابی بین‌المللی WFME در سال 95، بسیاری از بازنگری‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای دانشکده براین اساس انجام‌شده است.
رییس دانشکده پزشکی با تشریح فعالیت‌های مربوط به حوزه  آموزش تخصصی گفت: تدوین کوریکولوم اخلاق و تعهد حرفه‌ای فراگیران دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی، راه‌اندازی سامانه دستیار و لاگ بوک الکترونیک، ایجاد رشته‌های جدید در مقاطع تحصیلات تکمیلی، تخصصی و فلوشیپ ازجمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.
دکتر نفیسی به مهم‌ترین چالش‌های حوزه آموزش اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل این حوزه افزایش هزینه انجام پایان‌نامه‌هاست و کمک‌هزینه‌های پرداختی نمی‌تواند نیازهای موجود را تأمین کند. همچنین لازم است کمک‌هزینه تحصیلی دستیاران با توجه به تمام‌وقت بودن فعالیت آنان افزایش یابد و امیدواریم دانشگاه در این زمینه‌ها مساعدت نماید.
وی همچنین بامعرفی فعالیت‌های بین‌المللی دانشکده پزشکی، تعداد دانشجویان خارجی این دانشکده را حدود 500 نفر برشمرد و گفت: یکی از ارزشمندترین اقدامات بین‌المللی دانشکده پزشکی تفاهم‌نامه‌های علمی یوسرن با دانشمندان تراز اول جهان است و امسال سومین همایش بین‌المللی آن در ایتالیا برگزار می‌شود.
رییس دانشکده پزشکی با اشاره به همکاری این دانشکده با دانشگاه خارکیف اوکراین گفت: این همکاری‌ها امکان تبادل استاد و دانشجو دو دانشگاه را فراهم کرده است.
دکتر نفیسی در توضیح برنامه‌های دانشجویی و فرهنگی دانشکده پزشکی گفت: برای تحکیم جایگاه شورای نمایندگان دانشجویان اقداماتی صورت گرفته است و در جلسات منظم ماهیانه نیز مشکلات دانشجویان بررسی می‌شود. همچنین با اعطای وام‌های مختلف و شناسایی دانشجویان نیازمند سعی کردیم گامی در جهت رفاه دانشجویان برداریم.
وی با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی دانشکده پزشکی گفت: سه مجله دانشکده پزشکی به‌صورت منظم منتشر می‌شود و دانشکده پزشکی دانشگاه  بافاصله زیاد از  دانشکده‌های پزشکی تیپ یک ازنظر مقالات و استنادات و اچ ایندکس، در رتبه نخست قرار دارد.
رییس دانشکده پزشکی به بیان اقدامات انجام‌شده در حوزه اداری مالی و عمرانی پرداخت و گفت: بازسازی کتابخانه دانشکده پزشکی، ساخت آزمایشگاه در انبار قدیمی دانشکده، بازسازی تالار ابن‌سینا و آزمایشگاه فیزیولوژی ازجمله اقداماتی است که در حوزه عمرانی صورت گرفته است.
دکتر نفیسی پروژه ساختمان جدید دانشکده پزشکی را از مهم‌ترین چالش‌های عمرانی عنوان کرد و گفت: از دهه 40 تاکنون هیچ فضای آموزشی جدیدی در دانشکده پزشکی ایجاد نشده و با توجه به فرسودگی ساختمان‌های فعلی و محدودیت منابع مالی نیاز به حمایت‌های دانشگاه در این زمینه‌داریم.

ارزیابی هیات رئیسه

سپس هریک از اعضای هیات رئیسه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند. دکتر رضای معاون درمان دانشگاه فعالیت‌های انجام‌شده در دانشکده پزشکی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: دانشکده پزشکی بهترین واحدی است که می‌تواند ارتباط بین آموزش و بهداشت و درمان را تقویت کند.
دکتر عیسی زاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز پزشکان را ازجمله گروه‌های تأثیرگذار در جامعه توصیف کرد و گفت: بایستی مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی دانشجویان تقویت شود. همچنین باوجود فعالیت‌های خوبی که در عرصه فرهنگی صورت گرفته لازم است به فضاهای عمومی و فرهنگی پردیس دانشگاه نیز بیشتر توجه شود.
دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه نیز به اقدامات انجام‌شده درزمینهٔ ارزشیابی اعضای هیات علمی اشاره کرد و گفت: نظام پرداخت رزیدنت‌ها و انترن ها و  Skill Labدانشکده پزشکی نیاز به حمایت‌های بیشتری دارد.
دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز بر تقویت آموزش پزشکی عمومی تأکید کرد و گفت: باید برای ماندگاری افراد نخبه در کشور برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد. وجود این افراد به‌مراتب از چاه‌های نفت کشور باارزش‌تر است.

تاکید بر افزایش تعامل اساتید با دانشجویان
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز با جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده گفت: درگذشته، دوره‌ای رییس دانشکده و معاون آموزشی آن بودم و تا حدودی با مسائل دانشکده پزشکی آشنا هستم.
وی بر تقویت ارتباط استاد و دانشجو تأکید کرد و گفت: در دوره‌ای رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه افزایش پیدا کرد و براین اساس گرایش اساتید به این رشته‌ها بیشتر شده و آنان برای ارتقا به مرحله بعدی علمی خود تلاش می‌کنند؛ درحالی‌که درگذشته بخش‌ها عمومی‌تر و توقف اساتید در این بخش‌ها بیشتر بود و درنتیجه امکان ارتباط استاد و دانشجو نیز بیشتر فراهم می‌شد.
رییس دانشگاه با تأکید بر دقت در جذب اعضای هیات علمی جدید گفت: اعضای هیات علمی باید براساس نیازهای گروه‌ها جذب شوند و قبل جذب، حتماً با آنان مصاحبه انجام شود.
وی تعامل دانشکده پزشکی و روسای بخش‌ها و مدیران گروه‌ها را ضروری دانست و گفت: رییس بخش‌ها با حکم رییس دانشکده پزشکی منصوب می‌شوند لذا در انتخاب آنان دقت کنید و قبل از انتصاب، با انجام مصاحبه، انتظارات دانشگاه را به آنان گوشزد کنید و در جلسات مختلف، بازخوردهای دانشجویان را به آنان منتقل نمایید.
دکتر کریمی با اشاره به رویکرد هیات رئیسه دانشگاه مبنی بر دعوت از مدیران گروه‌ها و بررسی برنامه‌های آنان در هیات رئیسه گفت: داخلی، رشته مادر در طب عمومی است. ازاین‌رو برای نخستین بار از گروه داخلی عمومی دعوت کردیم در هیات رئیسه گزارش عملکرد خود را ارائه دهد. بعد از گروه داخلی از گروه جراحی دعوت خواهیم در هیات رئیسه شرکت کند. شما نیز می‌توانید همگام با گروهی که در هیات رئیسه دعوت می‌شود از روسای بخش‌های مربوطه دعوت کنید در جلسات هیات رئیسه دانشکده مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند.  شما هم بازخوردهای دانشجویان از بخش‌ها را به آنان منتقل کنید. با این اقدام می‌توان امیدوار بود که در آینده کیفیت آموزشی ارتقا پیدا کند.
رییس دانشگاه بر تعامل مدیران گروه‌ها و روسای بیمارستان‌ها با دانشکده پزشکی تأکید کرد و گفت:  احکام مدیران گروه‌ها با نظر رییس دانشکده پزشکی صادر می‌شود. روسای بیمارستان‌ها نیز باید با دانشکده پزشکی هماهنگی بیشتری داشته باشند.
وی درزمینهٔ جذب هیات علمی موردنیاز گروه‌ها گفت: اساتیدی که شرایط بازنشستگی دارند را معرفی کنید تا فضای کاری برای جذب هیات علمی موردنیاز گروه‌ها فراهم شود.
دکتر کریمی بر اعطای ترفیع و ارتقا اعضای هیات علمی تأکید کرد و گفت: ترفیع همه اعضای هیات علمی را بدهید مگر اینکه برایتان مسجل شود فردی صلاحیت دریافت آن را ندارد و دلیل آن را نیز به آنان منتقل کنید.
رییس دانشگاه با تأکید بر بین‌المللی سازی دانشگاه گفت: امروزه در جذب دانشجوی خارجی رقابت جدی در منطقه وجود دارد و برای توسعه فعالیت‌های بین‌المللی، باید تعامل دانشکده پزشکی و معاونت بین‌الملل افزایش یابد.
وی استفاده از کمک‌های خیرین را در رفع مشکلات مالی دانشکده پزشکی مؤثر دانست و گفت: با کمک خیرین می‌توانید دانشکده را بازسازی و فضاهای آموزشی جدید ایجاد کنید.
دکتر کریمی با تأکید بر زیباسازی فضای دانشکده پزشکی و پردیس دانشگاه گفت: با انجمن‌ها و گروه‌های دانشجویی مسائل دانشکده را درمیان بگذارید و باتدبیر وضعیت کیوسک‌های محوطه را ساماندهی کنید. برای نگهداری محوطه پردیس مرکزی هم با روسای دانشکده‌های داخل مجموعه جلسه بگذارید و سهم هریک از دانشکده‌ها را در نگهداری محوطه مشخص کنید.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود از تلاش‌های دکتر نفیسی قدردانی کرد و گفت: شما بهترین فرد برای مسئولیت دانشکده پزشکی هستید و  امیدوارم با همراهی معاونان خودتان که همانند شما شایسته هستند؛ فعالیت‌های دانشکده را در حوزه‌های مختلف بخصوص حوزه دانشجویی ارتقا دهید.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 81813
کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

ریاست محترم دانشگاه با سلام در این شرایط تورم گذران زندگی خیلی سخت شده است هفته ای یک بار غذای گرم داریم بقیه روزهای هفته را فقط سعی میکنیم بگذرانیم.خواهشمندم نسبت به حقوق و مزایای ما کارمندان و اعمال فوق العاده شغلی تجدید نظر گردد.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *