اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/06/31 - 17:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5401
  • زمان مطالعه : 16 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شد

دکتر کریمی: دانشگاه از مرکز قلب تهران و مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و سلول‌های بنیادی حمایت می‌کند

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه عملکرد مرکز قلب تهران و مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و سلول‌های بنیادی موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 31 شهریور 98 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر کریمی طلیعه سخنان خود را با گرامیداشت سالگرد دفاع مقدس آغاز کرد و گفت: باوجوداینکه امروز جلسه فشرده‌ای داریم و قرار است عملکرد  مرکز قلب و مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی بررسی شود اما حیفم آمد قبل از ارائه این گزارش‌ها، چندجمله‌ای درباره سالگرد دفاع مقدس نگویم.

تأکید بر انجام درست مسئولیت‌ها و پرهیز از ورود به حاشیه‌ها

وی با ذکر نام و سابقه رزمندگی اعضای حاضر در جلسه  گفت: من عادت ندارم درباره مناسبت‌های مختلف صحبت کنم چراکه معتقدم در دانشگاه کارهای مهم‌تری داریم که باید به آن‌ها بپردازیم اما دفاع مقدس مقوله‌ای نیست که به‌سادگی از کنار آن عبور کنیم. یکایک همکارانی که دور این میز نشسته‌اند سابقه رزمندگی دارند و تعدادی از آنان هم خودشان رزمنده بودند و هم برادران عزیزشان در جنگ شهید شده‌اند لذا کم‌لطفی است که درباره دفاع مقدس سخن نگوییم.
دکتر کریمی با یادآوری خاطرات سال‌های دفاع مقدس گفت: روزهای آغاز جنگ و پایان آن و عملیات‌های مختلف آن  را به یاد بیاورید همه آن روزها نمادی از  جان گذشتن، فکر هیچ منفعتی نبودن و برای حدودوثغور کشور و حفظ دین  دفاع کردن، است. این کاری بود که همگان کردند و ما کمترین آن بودیم و ادعایی هم برای آن نداریم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه شرایط امروز سخت‌تر و انتخاب‌ها سخت‌تر شده است افزود: سربازان دفاع مقدس راحت‌تر انتخاب می‌کردند و از همه‌چیزشان و حتی از جانشان راحت‌تر می‌گذشتند. ولی امروز شرایط سخت‌تر شده و در این فضای خاکستری ممکن است بعضی‌ها در تشخیص خود از آرمان‌های دفاع مقدس دچار اشتباه شوند.
وی با اشاره به اینکه ایثار و از خودگذشتن در شرایط امروز سخت‌تر از گذشتن از امتحان بورد و به جبهه رفتن شده است افزود: به یاد دارم تازه از کربلای چهار برگشته بودیم که عملیات کربلای پنج را اعلام کردند. در آن زمان ما امتحان بورد داشتیم و باوجوداینکه  امتحان سرنوشت سازی بود از آن گذشتیم و در عملیات کربلای پنج شرکت کردیم. ما این دوران را پشت سر گذاشتیم اما امروز با تغییر شرایط سیاسی کشور و تغییر نگرش و توقعات مردم، شرایط سخت‌تر شده؛ عده‌ای دره احد را رها کرده و به دنبال غنائم رفته‌اند.در این شرایط که بعضی‌ها دچار تخلفاتی از نشاندن دانشجوی بدون مدرک سر کلاس درس دانشگاه دولتی تا حوزه دارو و ارز و... می‌شوند قضاوت‌ها را سخت‌تر و افراد را در تصمیم‌گیری برای ایثار و از خودگذشتن مردد کرده است.
دکتر کریمی با تأکید براینکه در هر شرایط ما باید مسئولیت خود را انجام دهیم گفت:  نسل ما نسلی است که از ابتدا دنبال این آرمان‌ها بوده و نمی‌تواند در نیمه‌راه بار مسئولیت را به زمین بگذارد لذا باید باوجود همه مشکلات مقاومت کنیم و وارد حاشیه نشویم و  همچنان مسئولیت خود را انجام دهیم و مسائل اصلی دانشگاه را پیش ببریم.
رییس دانشگاه در پایان این بخش از سخنان خود با تأکید دوباره براینکه در هر مسئولیتی که برعهده داریم باید از ورود به مسائل حاشیه‌ای بپرهیزیم افزود:  در دوسال گذشته با این تفکر دانشگاه را اداره کردم و براساس همین رویکرد افراد را  در مسئولیت‌های مختلف انتخاب کردم. هیچ تفکر دیگری در پس جابه‌جایی مسئولیت‌ها در دانشگاه نیست مگر میزان تلاش در انجام مسئولیت اصلی دانشگاه در حوزه آموزش، پژوهش و درمان، دوست داشتن محیط، حفظ حرمت و جایگاه دانشگاه.

بررسی عملکرد مرکز قلب تهران

سپس دکتر پورحسینی رییس مرکز قلب،  عملکرد این مجموعه را بیان کرد و گفت: مرکز قلب تهران یک مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق و وابسته به دانشگاه است که در بهمن سال 1380 راه‌اندازی شده است.
وی افزود: مرکز قلب با 470 تخت فعال، 6 کت لب و 11 اتاق عمل، ازنظر اداری و مالی مستقل و ازنظر آموزشی و پژوهشی تابع ضوابط کلی آموزش عالی و تخصصی پزشکی کشور است.
رییس مرکز قلب با اشاره به فعالیت‌های درمانی این مرکز گفت:  بیش از 100 هزار نفر در سال به اورژانس مرکز قلب مراجعه می‌کنند که از این تعداد 7 هزار و 620 نفر بستری می‌شوند. همچنین سالانه  3 هزار و 500 تا 4 هزار عمل جراحی، بیش از 10 هزار انژوگرافی، بیش از سه هزار انژیوپلاستی، 980 Primary PCI و به‌طور میانگین هزار و 750 الکتروفیزیولوژی در این مرکز انجام می‌شود.
دکتر پورحسینی شروع فعالیت‌های آموزشی مرکز قلب را از سال 1385 بیان کرد و به توضیح برنامه‌های آموزشی آن پرداخت و گفت: بیش از 40 هیئت‌علمی تمام‌وقت در رشته‌های قلب عروق، داخلی قلب، جراحی قلب، اینترونشنال کاردیولوژی، الکتروفیزیولوژی و نارسایی قلب، به دستیاران تخصصی و فوق تخصصی آموزش می‌دهند.
 وی افزود: درمجموع بیش از 300 دستیار و فلوشیپ تا سال 98 به مرکز قلب وارد و حدود 254 نفر از این مرکز فارغ‌التحصیل شدند که 20 نفر از این فارغ‌التحصیلان به عضویت هیئت‌علمی گروه قلب و عروق دانشگاه درآمده‌اند.
رییس مرکز قلب در بیان فعالیت‌های پژوهشی گفت: همزمان با تأسیس بیمارستان در سال 1380 مرکز تحقیقات قلب نیز راه‌اندازی شد و فعالیت‌های پژوهشی با ایجاد شورای پژوهشی و کمیته اخلاق، تحقیقات تجربی و بالینی آغاز شد.
دکتر پورحسینی با اشاره به بحران شیوع بیماری‌های قلبی  عروقی و کاهش سن ابتلا به این بیماری‌ها، به بیان اولویت‌های پژوهشی مرکز تحقیقات قلب پرداخت و گفت: اولویت‌های تحقیقاتی این مرکز شامل بررسی شیوع و بروز بیماری ایسکمی قلبی و عوامل خطر آن، روش‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، عوامل مرتبط با بیماری تنگی زودرس عروق کرونر، بررسی میزان هزینه و اثربخشی روش‌های مختلف تشخیصی و درمانی و... است. این مطالعات در چهار حوزه جمعیتی، بیماران، عوامل ژنتیکی و مسائل اقتصادی انجام می‌شود.
وی وجود 7 بانک اطلاعاتی منحصربه‌فرد را از ویژگی‌های مرکز قلب برشمرد و گفت: اطلاعات این داده‌ها به‌طور مقایسه‌ای با داده‌های اتحادیه اروپا منتشرشده است.
رییس مرکز قلب تهران از اجرای مطالعه کوهورت بررسی شیوع و بروز عوامل مؤثر بر بیماری عروق کرونر، انواع تروما و اختلالات سایکوسوماتیک و پایش تغییرات آن در تهران خبر داد و گفت: این مطالعه از سال 95 آغازشده و در صورت تأمین اعتبار موردنیاز آن تا سال 1405 در جمعیت بالای 35 سال ادامه دارد.
دکتر پورحسینی با اشاره به اخذ مجوز پژوهشکده قلب و عروق گفت: باوجود دو مرکز تحقیقاتی پیشگیری اولیه و فناوری‌های نوین بیماری‌های قلب و عروق، پژوهشکده قلب و عروق در خردادماه امسال تشکیل‌شده است.
وی بابیان اینکه بیشتر نوآوری‌های علمی کشور در زمینه قلب عروق در مرکز قلب آغازشده، به بیان دلایل موفقیت این مرکز پرداخت و گفت: وجود همبستگی بین خانواده مرکز قلب که تک‌تک نیروهای آن خود را متعلق به این خانواده می‌دانند. همچنین حضور اساتید تمام‌وقت، خوداتکایی و خودگردان بودن کامل مرکز قلب، قراردادی بودن همه کارکنان این مجموعه، استقلال مالی و اداری این مرکز، تک تخصصی بودن آن و مدیریت خاص دکتر کریمی ازجمله دلایل موفقیت این مرکز در کشور است و به دلیل شهرتی که این مجموعه پیداکرده با بسیاری از مراکز علمی بین‌المللی همکاری دارد.
دکتر پورحسینی در پایان سخنان خود، افزایش میانگین سنی نیروی انسانی، واقعی نبودن تعرفه‌ها که منجر به کاهش درآمد بیمارستان شده و نیز افزایش هزینه‌ها و مالیات را ازجمله چالش‌های جدی مرکز قلب عنوان کرد و گفت: باوجود همه این مسائل حرکت در مرزهای دانش جز اولویت‌های اصلی مرکز قلب است که برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.
در ادامه هریک از معاونان مرکز قلب به بیان مسائل مربوط به حوزه خود پرداختند. دکتر سالاری فر معاون آموزشی مرکز قلب، افزایش مالیات و واقعی نبودن تعرفه‌ها را از عواملی دانست که منجر به گرایش متخصصان جوان به بخش‌های خصوصی می‌شود که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.
دکتر صادقیان معاون پژوهشی مرکز قلب نیز رسالت اصلی این مرکز را برنامه‌ریزی برای کاهش درد و رنج مردم بیان کرد و گفت: اگر بیماری‌های قلبی عروقی مشکل اصلی  نظام سلامت است باید برای برنامه‌ریزی کلان در این حوزه سرمایه‌گذاری شود. در این 18 سال مرکز قلب با درآمد اختصاصی خود و بدون هیچ‌گونه اعتبار دولتی به تحقیق در این حوزه پرداخته و برای تداوم این تحقیقات و اثربخشی آن لازم است حمایت‌های بیشتری صورت گیرد.

تأکید بر تسری الگوی موفق مرکز قلب در سایر مراکز

در ادامه هریک از اعضای هیئت‌رئیسه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند. دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه شاخص‌های درمانی مرکز قلب را  مطابق با استانداردهای موجود دانست و گفت: یکی از ویژگی‌های مرکز قلب حفظ ثبات و پیشرفت‌های آن در طول این سال‌ها است. برای افزایش حمایت‌های بیشتر  پیشنهاد می‌دهم  آمار مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی را به‌طور مستند ارائه دهید که به مقامات بالادستی منتقل کنیم.
دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، خواستار همکاری مرکز قلب و این معاونت در مطالعات جمعیتی شد و گفت: این همکاری تا حدودی به کاهش هزینه‌های مرکز قلب کمک می‌کند.
دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، وضع قوانین مالیاتی جدید را دغدغه کل کشور دانست و گفت: دریافت تعرفه واقعی و تقویت بیمه‌ها در کاهش مشکلات بیمارستان‌ها تأثیر بسزایی دارد.
دکتر امینی مشاور رییس دانشگاه نیز تسری روش مدیریتی مرکز قلب به مراکز دیگر دانشگاه را ضروری دانست و گفت: باید الگوی اداره مرکز قلب را مطالعه و شرایطی را فراهم کنیم که این روش در بیمارستان‌های جدید دانشگاه اجرایی شود.
دکتر سهراب پور، یکی از وظایف مرکز قلب را آموزش همه  فراگیران رشته قلب دانست و گفت: مدل آموزشی مرکز قلب باید به‌گونه‌ای باشد که روتیشن بیمارستان‌های دیگر را نیز بپذیرد.
بررسی عملکرد مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی
در ادامه جلسه، دکتر موسوی رییس مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی به تشریح برنامه‌های این مرکز پرداخت و با اشاره به سیر تحول این رشته گفت: بخش هماتولوژی در سال 1975 به همت دکتر قوام زاده در بیمارستان شریعتی راه‌اندازی شد؛ در سال 1978 به بخش هماتولوژی و انکولوژی تغییر پیدا کرد و در سال 1991 اولین پیوند مغزاستخوان انجام شد و بعدها این بخش‌ها گسترش پیدا کرد و در سال 2018 با ایجاد پژوهشکده موافقت شد.
وی هدف از ایجاد این مرکز را درمان، آموزش و تحقیق در زمینه پیوند مغز استخوان، بیماری‌های خونی بدخیم و غیربدخیم و... عنوان کرد و گفت: فعالیت‌های آموزشی گسترده‌ای در داخل بخش و با همکاری گروه داخلی درحال انجام است.
رییس مرکز تحقیقات به بیان فعالیت‌های پژوهشی این مرکز از آبان 97 تا شهریور 98 پرداخت و گفت: حاصل ده ماهی که مسئولیت این مرکز را برعهده دارم 45 طرح مصوب، 12 پایان‌نامه مصوب، 17 قرارداد پژوهشی، حمایت از  78 طرح درحال اجرا، 9 طرح پایان‌یافته و 11 پایان‌نامه دفاع شده است. همچنین از سال 2018 تا 2019، 103 مقاله از این مرکز منتشرشده است.
وی با اشاره به آمار پیوندهای انجام‌شده از آبان 97 تا شهریور 98 گفت:  در این مدت حدود 240 پیوند انجام‌شده که 6 مورد آن پیوند مجدد بوده است. پیوند اتولوگ 83 مورد و پیوند آلوژنیک 157 مورد بوده است. ازنظر اهداکنندگان نیز،  پیوند از خواهر و برادر 111 مورد، پیوند از سایر اعضای خانواده 21 مورد و پیوند از غیرخویشان نیز 25 مورد بوده است. همچنین در این مدت  پیوند از مغز استخوان 10 مورد و پیوند از خون 233 مورد انجام‌شده است.
دکتر موسوی با اشاره به میزان جمع‌آوری داده‌های پیوند این مرکز در همین بازه زمانی گفت: از آبان 97 تا شهریور 98 بیش از 19 هزار فرم جدید به سیستم اضافه‌شده است و بیش از 12 هزار فرم ویرایش شده است و آمار پیوند مرکز نیز به مجامع مرتبط بین‌المللی ارسال‌شده است.
وی با اشاره به فعالیت درمانی مرکز گفت: چهار بخش بستری با 65 تخت و چهار بخش پیوند با 32 پیوند ضریب اشغال 100 درصدی دارند و  با توجه به طولانی شدن لیست انتظار بیماران پیوندی تمهیداتی اندیشیده شده که میزان انتظار بیماران کاهش پیدا کند.
رییس مرکز تحقیقات، با اشاره به فعالیت مستمر درمانگاه‌های مرکز گفت: میانگین ماهانه مراجعه به کلینیک پیوند در مهر و آبان سال گذشته، 644 بیمار بوده که  میانگین ماهانه آن از آذر 97 تا شهریور 98  به 740 بیمار رسیده است. همچنین میانگین ماهانه مراجعه به کلینیک خون و انکولوژی صبح در مهر و آبان 97، حدود 561 بیمار بوده که میانگین ماهانه آن در این 9 ماه، 511 بیمار است.
دکتر موسوی به تشریح فعالیت‌های آزمایشگاه هماتولوژی و انکولوژی پرداخت و گفت: از آبان 97 تا 27 شهریور 98، بیش از 7 هزار آزمایش سرپایی و بیش از 20 هزار آزمایش بستری انجام‌شده است.
وی همچنین بیوبانک این مرکز را تنها بانک اهداکنندگان سلول‌های بنیادی در خاورمیانه دانست و گفت: این مرکز ارتباط‌های بین‌المللی گسترده‌ای با اکثر بانک‌های بین‌المللی دارد و فعالیت‌های آن به‌قدری معتبر است که از کشورهای فرانسه و المان نیز از این مرکز سلول بنیادی دریافت کرده‌اند.

ارزیابی مثبت هیئت‌رئیسه از عملکرد مرکز تحقیقات
در ادامه هریک از اعضای هیئت‌رئیسه به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، بابیان اینکه، این گزارش نشان می‌دهد زمزمه‌های کاهش فعالیت‌های مرکز تحقیقاتی بعد از تغییر مدیریت آن بی‌اساس است گفت: انجام 240 پیوند در طی این چند ماه عدد کمی نیست و نشان می‌دهد شایعات مربوط به توقف پیوند در این مرکز صحت ندارد. خوشبختانه این مرکز به‌عنوان یک مجموعه منحصربه‌فرد در ارائه خدمت به بیماران،  کار خود را به‌خوبی و باقوت ادامه می‌دهد.
دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه نیز، با اشاره به همکاری خوب مراکز تحقیقاتی با بیمارستان شریعتی گفت: این همکاری می‌تواند برای سایر مراکز تحقیقاتی در بیمارستان‌های دیگر الگو باشد.
وی نقش لیدرشیپ را جز وظایف اصلی پزشکان دانست و گفت: لیدرشیپ مهارتی است که در همه جای دنیا موردتوجه قرار دارد و این جز وظایف ذاتی پزشکان است به این منظور کارگاه لیدرشیپ برای توانمندسازی اساتید از بدو ورود به دانشکده برگزار می‌شود تا آنان برای پذیرش مسئولیت‌های آینده آماده شوند.

تأکید بر حمایت دانشگاه از مرکز تحقیقات

در ادامه، دکتر کریمی به جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده پرداخت و از تلاش‌های دکتر موسوی در مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند مغز استخوان قدردانی کرد و گفت: مسئولیت واحدی برعهده شما گذاشته‌شده که سابقه طولانی در دانشگاه دارد.
وی افزود: در سال‌های 72 تا 76 که رییس بیمارستان شریعتی بودم دکتر قوام زاده در اوج پیگیری راه‌اندازی بخش پیوند بود و همه کمک کردند و با تلاش بسیار ایشان این کار به سرانجام رسید.
دکتر کریمی بابیان اینکه زمان مسئولیت افراد روزی به‌پایان می‌رسد افزود: همه ما باید بپذیریم که روزی این مسئولیت‌ها را واگذار کنیم. دکتر قوام زاده نیز از دوستان عزیز و گرامی من  و هیئت‌علمی بازنشسته دانشگاه و مورداحترام همه بوده و هستند.
رییس دانشگاه، با تأکید براینکه، تیم مدیریتی دانشگاه باوجود رفاقت و دوستی با همکاران، تلاش می‌کند  با مسائل صادقانه برخورد کند افزود: بخش خون بیمارستان شریعتی به‌عنوان یک بخش خوش‌نام و باسابقه طولانی، باشهرت و ارتباطات خوب دکتر قوام زاده به نتیجه رسیده و دکتر قوام زاده با همکاری عده زیادی، سال‌ها تلاش کردند و خون‌دل خوردند تا این بخش به سرانجام رسیده است.
وی بابیان اینکه دکتر موسوی یکی از سخت‌ترین مسئولیت‌های دانشگاه را برعهده دارد افزود: شما وارث این بخش هستید و مسئولیتی دارید که مورد قضاوت بیرونی است. لذا تجربه شخصی من نشان می‌دهد که کار سختی را برعهده دارید و باید با نیروهای موجود خود و با نگاه به آینده  این بخش را حفظ و برای ارتقا آن تلاش کنید.
دکتر کریمی تأکید کرد: مرکز تحقیقات شما با همین مدیریت و با حداکثر حمایت دانشگاه و بیمارستان به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
وی بابیان اینکه عملکرد ما مورد قضاوت آیندگان قرار می‌گیرد افزود: این بخش 400 شاگرد تربیت‌کرده است که انتظار می‌رود حداقل 40 نفر از آنان در آن مشغول خدمت باشند؛ درحالی‌که این اتفاق نیفتاده است. ده سال یا بیست سال آینده یک رییس دانشگاه و یک رییس بخش دیگر دور همین میز می‌نشیند و درباره عملکرد ما صحبت می‌کنند. لذا به‌گونه‌ای تصمیم بگیرید که در بیست سال آینده بخش با وضعیت موجود روبرو نباشد.
دکتر کریمی تصریح کرد: ما انتظار داریم نیروهای مجرب را جذب  و تلاش کنید کارهای علمی و تحقیقاتی بخش پیوند باقوت ادامه پیدا کند.
رییس دانشگاه با تأکید دوباره بر اینکه سیاست دانشگاه بر حمایت از این مرکز است و تغییر هم نمی‌کند افزود: معتقدم در شرایط خوبی قرار داریم و باید به آینده امیدوار باشیم. هرچند مشکلات بسیاری  در این راه وجود دارد ولی می‌توانیم از آن‌ها عبور کنیم.
وی در پایان این بخش از سخنان خود افزود: درست است که مسئولیت سنگینی برعهده دارید اما این را هم در نظر داشته باشید که دکتر قوام زاده در شروع کار با مشکلات بسیاری مواجه بود اما تحمل کرد و با تلاش بسیار آن‌ها را پشت سر گذاشت. لذا از صمیم قلب از تلاش‌های دکتر قوام زاده و عمری که به‌پای این مجموعه گذاشتند قدردانی می‌کنم. نگرانی‌های ایشان نیز قابل‌درک است و باید به‌گونه‌ای رفتار کنید که این نگرانی‌ها به حداقل برسد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 92275
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی