اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1397/02/19 - 15:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3924
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نشست مشورتی رییس دانشگاه با تعدادی از روسای بیمارستان‌ها

دکتر کریمی: وقت بازگشت به گذشته را نداریم و باید با نگاه به آینده مسائل را عمیق‌تر بررسی کنیم

در نشست مشورتی رییس دانشگاه با روسای بیمارستان‌های شریعتی، سینا، مرکز طبی کودکان، مرکز قلب و فارابی راهکارهای مدیریت هزینه‌های درمان متناسب با سقف تعیین‌شده بیمه سلامت در سال 97 موردبررسی قرار گرفت.

گالري عکس
در این نشست که صبح روز چهارشنبه 19 اردیبهشت 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، معاونان درمان، غذا و دارو، توسعه و مدیران مالی و داروخانه‌های دانشگاه نیز حضور داشتند که نحوه صرفه‌جویی هزینه‌ها، به‌صورت کارشناسی بررسی شود.

تأکید بر مدیریت درست هزینه‌ها

در ابتدای نشست دکتر کریمی رییس دانشگاه، محور اصلی این نشست را یافتن راهکارهای اجرایی برای اداره بهتر بیمارستان‌ها با توجه به سقف پرداختی بیمه سلامت در سال 97 عنوان کرد گفت:  همان‌طور که می‌دانید بیمه سلامت با توجه به محدودیت منابع خود، سقف پرداختی مشخصی را به دانشگاه‌ها اعلام کرده و بیمارستان‌ها باید بر اساس سقف تعیین‌شده که 10 درصد نسبت به سال 96 کاهش دارد، هزینه‌های خود را تا آخر سال مدیریت کنند.
وی افزود: تاکنون جلسات متعددی با حضور وزیر بهداشت و مسئولان سه دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران و شهید بهشتی برگزارشده و هریک از ما با توجه به تجربیاتی که داشتیم پیشنهاد‌هایی را مطرح کردیم. ولی باید توجه داشت که تمامی بیمارستان‌های دانشگاه ویژگی‌های خاصی دارند و باید متناسب با شرایط خود پیشنهاد‌هایی را مطرح کنند که قابلیت اجرا داشته باشد.
دکتر کریمی تصریح کرد: در قدم اول تصمیم گرفتیم نشست مشورتی را با مسئولان بیمارستان‌های امام خمینی، فارابی، شریعتی، سینا، مرکز قلب و مرکز طبی کودکان که هزینه‌ها و تجهیزات مصرفی بیشتری دارند و داروهای گران‌قیمت و متنوع‌تری را استفاده می‌کنند برگزار کنیم تا از همفکری همکاران برای ارائه پیشنهادهایی که قابلیت اجرا دارند بهره‌مند شویم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه ما آن‌قدر بودجه نداریم که اسراف کنیم افزود: در بسیاری از موارد، بدون آنکه آسیبی به بیماران وارد شود می‌توان با هزینه‌های کمتر به بیماران بیشتری خدمت رساند و از روش‌های درمانی مؤثر و کم‌هزینه‌تر استفاده کرد.
دکتر کریمی با تأکید براینکه نباید وقت خود را صرف بازگشت به گذشته کنیم گفت: به گذشته برنگردیم چون هرچه از آن بگوییم مشکلی را حل نمی‌کند باید نگاه به آینده داشت و متناسب با شرایط موجود، پیشنهادهایی را برای کاهش مسائل اداره بیمارستان‌ها تا پایان سال مطرح کرد.
وی بابیان اینکه مسائل را عمیق‌تر ببینیم و از قضاوت‌های سطحی پرهیز کنیم افزود: در شرایطی که جوامع جهانی بدترین موضع‌گیری‌ها را برعلیه کشورمان دارند باید به‌گونه‌ای هزینه‌ها را مدیریت کنیم که مسائل از سر راه دانشگاه، وزارت بهداشت و کشور برداشته شود و نباید انتقادهایی که وجود دارد مانع دیده شدن واقعیت‌ها شود.

بررسی پیشنهادهای مصرف منطقی دارو و ملزومات پزشکی

سپس دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه، به تفکیک هر یک از بیمارستان‌ها، راهکارهای اجرای را پیشنهاد داد که در صورت موافقت بیمارستان‌ها اجرایی شود و گفت: این پیشنهادها بیشتر براساس مصرف منطقی دارو و ملزومات پزشکی طراحی‌شده است.
وی افزود: یکی از راهکارهای جدی در این زمینه استفاده از دارو و ملزومات تولید داخل است و می‌توان با کنترل برند و خرید ملزومات پرمصرف و پرهزینه و رعایت پروتکل‌های ابلاغی، از هدر رفتن منابع جلوگیری کرد.
دکتر حاجی محمودی وجود داشبورد مدیریتی برای تصمیم‌گیری روسای بیمارستان‌ها را ضروری دانست و گفت: از طریق ارتقا HIS بیمارستان‌ها می‌توان بر هزینه کرد منابع، نظارت و کنترل دقیق داشت.

ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود

در ادامه دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، با تأکید بر استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود گفت:  آزمایشگاه‌ها یکی از گلوگاه‌های کاهش هزینه هستند و باید در این زمینه بررسی دقیقی صورت گیرد تا بار اقلام پرمصرف و پرهزینه کاهش یابد.
وی با ارائه آماری از هزینه جذب نیروی انسانی و پرداخت غذا در دانشگاه گفت:  پرهیز از جذب نیروی ناکارآمد و مراقبت از نحوه رزرو غذا نیز می‌تواند در کنترل هزینه‌ها مؤثر باشد.
دکتر بیگلر بر توجه به اقلام موجود در انبارها تأکید کرد و گفت: کارگروه‌هایی در بیمارستان‌ها تشکیل‌شده تا این موارد را موردبررسی قرار دهد و روسای بیمارستان‌ها نیز باید حمایت کنند تا به‌صورت منطقی در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود.

پیشنهادهای روسای بیمارستان‌ها 

سپس هریک از روسای بیمارستان‌ها به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.
دکتر مهرپور رییس بیمارستان شریعتی اصلاح فرآیندها را در کاهش هزینه و کسورات بیمارستان‌ها مؤثر دانست و افزود: باید حساسیت لازم را در نیروی انسانی بالا ببریم تا همگان احساس کنند که باید از منابع موجود به نحوه درست  استفاده کنند. ما در بیمارستان شریعتی رویکرد مصرف منطقی را به‌طورجدی در پیش گرفته ایم.
دکتر پورحسینی رییس مرکز قلب تهران نیز همراهی اعضای هیات علمی را در کاهش هزینه‌ها مؤثر دانست و گفت: اگر اساتید در جریان محدودیت منابع قرار گیرند پیشنهادهای مؤثری را ارائه می‌دهند که قابلیت اجرا دارد. همچنین با تدوین گایدلاین های مشخص درزمینهٔ به‌کارگیری  روش‌های تشخیصی و درمانی، می‌توان بسیاری از هزینه‌ها را کاهش داد.
دکتر پورمند رییس بیمارستان سینا نیز این اقدام دانشگاه را اشاعه فرهنگ صحیح ارائه خدمت عنوان کرد و گفت: ما قصد نداریم هزینه‌ها را به‌گونه‌ای کاهش دهیم که به بیماران آسیب برسد بلکه هدف اصلی اشاعه فرهنگ صحیح ارائه خدمت به بیماران است به این منظور باید جلسات متعددی با مدیران واحدهای مختلف بیمارستان برگزار کنیم  و به آنان بودجه‌ای را که در اختیارداریم اعلام نماییم.
دکتر صدرالسادات رییس بیمارستان فارابی نیز صرفه‌جویی و مدیریت هزینه‌ها را اقدام درستی دانست و گفت: پیش از محدودیت بیمه سلامت نیز  این رویکرد در بیمارستان فارابی موردتوجه قرار داشت که در حال حاضر باید این تلاش مضاعف شود.
دکتر بدو رییس مرکز طبی کودکان نیز بر اجرای سامانه استحقاق سنجی تأکید کرد و پیشنهاد داد:  پروتکل لوازم یک‌بارمصرف در دانشگاه تدوین شود تا به‌صورت یکسان در تمامی بیمارستان‌ها به اجرا درآید.

جمع‌بندی

دکتر رضایی  معاون درمان دانشگاه نیز به جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده پرداخت و گفت: طی هفته گذشته بیش از 14 ساعت از وقت رییس دانشگاه به موضوع مهم کاهش پرداخت بیمه  سلامت اختصاص یافت و  در جلسات متعددی که تشکیل‌شد،  پیشنهادهای  خوبی نیز به میان آمد.
معاون درمان دانشگاه، پس از موافقت روسای بیمارستان‌ها مبنی براینکه مراکز آموزشی درمانی شخصاً مداخلات لازم درزمینهٔ کنترل هزینه‌های دارو، تجهیزات، خدمات تشخیصی و درمانی را برعهده گیرند گفت: به روسای بیمارستان‌ها یک هفته فرصت داده می‌شود که پیشنهادهای خود را بر مبنای 10 درصد کاهش سقف پرداختی بیمه سلامت اعلام کنند تا ما در ستاد دانشگاه با حمایت از این پیشنهادها، امکان اجرایی شدن آن‌ها را فراهم کنیم.
 وی با استقبال از پیشنهاد روسای بیمارستان‌ها گفت: پیشنهادهایی که از سوی بیمارستان‌ها مطرح می‌شود قطعاً قابلیت اجرایی بهتری نسبت به تصمیمات دستوری که ما در ستاد دانشگاه می‌گیریم خواهد داشت.
در پایان دکتر کریمی از تلاش های روسای بیمارستان ها و معاونان حاضر در جلسه تشکر و قدردانی کرد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سید میثم عطری

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 76682
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی