اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1394/11/13 - 16:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3164
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

در نشست خبری رییس و معاونان دانشگاه با خبرنگاران مطرح شد

عوامل اجتماعی نقش کلیدی در ارتقا سلامت جامعه دارند

رییس و معاونان دانشگاه با حضور در جمع حدود 30 خبرنگار از رسانه‌های مختلف، ضمن مرور دستاوردها و فعالیت‌های برجسته دانشگاه، به سؤالات مربوط به حوزه‌های آموزش، پژوهش، درمان، بهداشت و دارو، دانشجویی و فرهنگی پاسخ دادند.

گالری عکس 1

گالری عکس 2

در این نشست خبری که به دعوت روابط عمومی دانشگاه و در آغازین روزهای ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی، با مشارکت قابل‌توجه رسانه‌ها، 13 بهمن 94 در سالن اجلاس دانشگاه تشکیل شد، ابتدا دکتر علیرضا پارساپور مدیر روابط عمومی دانشگاه، هدف از تشکیل این جلسه را معرفی دستاوردهای دانشگاه خواند و افزود: مدت‌هاست که رییس دانشگاه در نظر دارد نشستی را با اهالی رسانه حوزه سلامت برگزار و فعالیت‌های مبتنی بر برنامه دانشگاه را معرفی کند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه، با اشاره به استقبال خبرنگاران از این نشست خبری گفت: حدود 30 رسانه خبری برای شرکت در این جلسه نام‌نویسی کردند و تعدادی از خبرنگاران نیز خارج از فهرست ثبت‌نام، حضور یافتند و امیدوارم در این فرصت کوتاه، تا حدودی فعالیت‌های گسترده دانشگاه به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور و با بیشترین تولیدات علمی معرفی شود.
در ادامه دکتر علی جعفریان رییس دانشگاه، ضمن تبریک سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب و ایام دهه فجر، با بیان اینکه در دنیای امروز رسانه‌ها نقش تعیین‌کننده و کلیدی دارند افزود: شکی نیست که ارتباط با رسانه‌ها خوب و تأثیرگذار است اما باید این ارتباط به روش درست و منطقی صورت گیرد. همان‌طور که از مسئولان انتظار می‌رود اطلاعات را درست و به‌موقع به رسانه‌ها برسانند؛ از رسانه‌ها نیز این انتظار وجود دارد که واقعیت‌ها را منعکس کنند تا ارتباط خوبی بین هر دو گروه برقرار شود.
دکتر جعفریان به معرفی دانشگاه علوم پزشکی تهران با 11 دانشکده، 16 بیمارستان و 3 شبکه بهداشت و درمان پرداخت و افزود: این دانشگاه 15 هزار نیروی انسانی دارد که در قالب 9 معاونت مشغول فعالیت دارند و بیش از دو سوم آنان در محیط‌های بهداشتی و درمانی ارائه خدمت می‌کنند.
رییس دانشگاه جمعیت تحت پوشش دانشگاه را 2 میلیون 800 هزار نفر برشمرد و افزود: بخش قابل‌توجهی از این تعداد در جمعیت شهری و حدود 200-300 هزار نفر در جمعیت روستای هستند و دانشگاه با 9 بیمارستان تخصصی و 7 بیمارستان جنرال و شبکه‌های بهداشت اسلامشهر، شهری ری و جنوب خدمات مورد نیاز آنان را ارائه می‌دهد.

33 درصد تولید علمی با 10 درصد اعضای هیات علمی
دکتر جعفریان با اشاره به نسبت اعضای هیات علمی دانشگاه و تولیدات علمی کشور گفت: دانشگاه هزار و 650 عضو هیات علمی دارد که از این تعداد 104 نفر هیات علمی پژوهشی و 46 درصد استاد تمام یا دانشیار هستند.
وی شرایط دانشگاه برای ارتقا مرتبه اعضای هیات علمی از استادیاری به دانشیاری و استادی را بسیار سخت‌گیرانه دانست و افزود: هیات ممیزه دانشگاه یکی از سخت‌گیرانه‌ترین هیات ممیزه‌های کشور است و در این دانشگاه اساتید به‌راحتی ارتقا نمی‌یابند. در دو سال اخیر نیز کیفیت ارائه خدمت به شرایط ارتقا اعضای هیات علمی بالینی، اضافه‌شده و گزارش معاونت درمان در بررسی‌های هیات ممیزه موردتوجه قرار می‌گیرد.
رییس دانشگاه با بیان اینکه 70 نفر از استادان بیش از 100 مقاله منتشر کرده‌اند و  h-index 105 تن از اعضای هیات علمی، بیش از 15 است افزود: این h-index در بین دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم بی‌نظیر است و این دستاورد طی دو دهه اخیر به‌دست آمده است.
دکتر جعفریان تصریح کرد: سهم دانشگاه از دانشجو در کشور حدود 9 درصد، و  از هیات علمی، حدود 10 درصد در مجموعه‌ی وزارت بهداشت و 2.3 درصد در کل کشور است و با این تعداد، حدود 9 درصد تولیدات علمی کشور و 33 درصد تولیدات علمی وزارت بهداشت را بر عهده دارد.
وی به اشاره به ترکیب جنسیتی اعضای هیات علمی و دانشجویان گفت: 36 درصد از اعضای هیات علمی و 65 درصد دانشجویان دانشگاه را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و وقتی این نکته را با مسئول یکی از دانشگاه‌های اروپایی مطرح کردم ابراز تعجب می‌کرد چون در بین 340 عضو هیات علمی آنان، فقط 15 نفر خانم بودند.
رییس دانشگاه، میزان مقالات تولیدشده دانشگاه را 5 هزار مقاله در سال برشمرد و افزود: از این تعداد بیش از 3 هزار مقاله در پایگاه‌های معتبر بین المللی نمایه می‌شوند.
وی با اشاره به کسب رتبه نخست جشنواره رازی در 13 سال پیاپی گفت: مدل ارزیابی جشنواره در دوره‌های مختلف به‌طور مکرر تغییر کرده و ملاک‌های جدیدی برای آن در نظر گرفته‌شده است ولی بااین‌وجود دانشگاه علوم پزشکی تهران با 50 تا 60 درصد اختلاف امتیاز با دانشگاه دوم، همواره در رتبه نخست قرار دارد.
دکتر جعفریان رتبه آموزشی دانشگاه را در موسسه رتبه‌بندی Times Higher Education در جایگاه 74 جهان دانست و افزود: پس از مدت‌ها، 6 دانشگاه ایران در سال 2015 به  رتبه‌بندی تایمز راه یافتند و تنها دانشگاه  علوم پزشکی این رتبه‌بندی، دانشگاه علوم پزشکی تهران است که درمجموع  امتیازات در رتبه 500 تا 600  و در حوزه آموزش در رتبه 74 دانشگاه‌های جهان قرار دارد.
رییس دانشگاه یادآور شد: این موسسه پس از بررسی حدود 4-5 هزار دانشگاه، 800 دانشگاه  را در رتبه‌بندی خود وارد می‌کند. هرچند که هریک از این مؤسسات ملاک‌های خاص خود را دارند و صد درصد  نیستند؛ اما رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین مؤسسات بین‌المللی است و قرار گرفتن در جمع 100 دانشگاه اول جهان افتخار بزرگی برای این دانشگاه محسوب می‌شود.

راه‌اندازی 9 رشته جدید در مقطع فلوشیپ

دکتر جعفریان، تعداد برنامه‌های آموزشی دانشگاه را 245 مورد برشمرد افزود: بسیاری از دوره‌های فلوشیپ و فوق تخصصی برای نخستین بار در این دانشگاه ایجاد شده‌اند.
رییس دانشگاه با اشاره به کسب رتبه‌های اول در آزمون‌های جامع، پیش کارورزی، علوم پایه، بوردهای تخصصی و فوق تخصصی گفت: در این دانشگاه 38 رشته تخصصی، 25 رشته فوق تخصصی و 50 رشته در مقطع فلوشیپ وجود دارد و برای سال تحصیلی آینده 9 رشته جدید در مقطع فلوشیپ ایجاد می‌شود.

دانشگاهی پیشرو در بکارگیری روش‌های نوین
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه در حوزه ارائه خدمت گفت: این دانشگاه با 4 هزار تخت فعال ضریب اشغالی بین 88-89 و گاهی 90 درصد دارد و در یک سال و نیمی که از اجرای طرح تحول می‌گذرد، به‌جز بیمارستان رازی که مربوط به بیماری‌های پوستی است و نیاز به بستری ندارد، تقریباً در هیچ‌یک از بیمارستان‌ها تخت خالی نداریم و هر تختی که خالی می‌شود بیمار دیگری منتظر بستری شدن است.
دکتر جعفریان با بیان اینکه سالانه 260 هزار بستری و حدود یک‌میلیون مراجعه به اورژانس می‌شود افزود: همزمان با افزایش ضریب اشغال تخت، متوسط اقامت بیماران کاهش می‌یابد و بر اساس آمار مربوط به سال 93 متوسط اقامت بیماران به 4 روز رسیده است.
رییس دانشگاه یادآور شد: بیمارستان‌های دانشگاه محل مراجعه بیماران پیچیده و ارجاعی است و رسیدن به متوسط اقامت 2 تا 3 روز فوق‌العاده سخت است. در بعضی بیمارستان‌ها مانند فارابی چون عمل سرپایی بسیاری انجام می‌شود متوسط اقامت گاهی به 0.9 روز می‌رسد اما در بیمارستان‌هایی مانند امام خمینی، شریعتی، مرکز طبی و مرکز قلب از بیش از 5 روز در 10 سال گذشته، به 4.13 روز رسیده‌ایم.
دکتر جعفریان با اشاره به انجام روش‌های پیشرفته درمانی در دانشگاه گفت: بعضی خدمات دانشگاه مانند پیوند سلول‌های بنیادی خون و مغز استخوان بیمارستان شریعتی در کشور منحصربه‌فرد است و تاکنون بیش از 500 پیوند سلول‌های بنیادی خون در این مرکز انجام‌شده است.
وی با بیان اینکه یک‌سوم پیوند اعضای کشور در این دانشگاه انجام می‌شود افزود: از 32 هزار پیوند  انجام‌شده در کشور 11 هزار مورد آن در این دانشگاه بوده است.

بخش دانشجویی و پژوهشی نیازمند حمایت خیرین
رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌های دانشگاه در جلب حمایت‌های خیرین اشاره کرد و افزود: در سه سال گذشته حدود 40 میلیارد تومان از طریق کمک‌های خیرین، جذب دانشگاه شده و این رویکرد با جدیت در معاونت توسعه پیگیری می‌شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر حوزه درمان، بخش‌های دانشجویی و پژوهشی دانشگاه نیز نیاز به حمایت خیرین دارند افزود: اغلب نیکوکاران به حمایت از نیازهای درمانی علاقه‌مند هستند چون نتیجه آن محسوس است اما زمینه  های دیگری نیز وجود دارد که نتایج مثبت حمایت از آن در آینده مشخص می‌شود.
دکتر جعفریان خوابگاه‌های دانشجویی را یکی از حوزه‌های نیازمند  حمایت خیرین دانست و افزود: معاونت دانشجویی با دشواری بسیار توانست دانشجویانی را که طبق ضوابط، مشمول خوابگاه می‌شوند اسکان دهد. باید توجه داشت که مسئله خوابگاه یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان است و تأمین آن به آنان کمک می‌کند پس از فراغت از تحصیل، باانرژی و انگیزه بیشتری خدمت کنند.
رییس دانشگاه، با بیان اینکه خیرین هنوز به این باور نرسیدند که حوزه پژوهش نیز به حمایت نیاز دارد افزود: با توجه به اینکه سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی علل شایع مرگ‌ومیر است و فعالیت‌های پژوهشی می‌تواند به‌طور مستقیم به کاهش بار این بیماری‌ها و میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن کمک کند؛ حوزه پژوهش نیز با کمک خیرین می‌تواند بیش از این تقویت شود.

تعهد حرفه‌ای از مهمترین برنامه‌های دانشگاه

دکتر جعفریان با اشاره به اهمیت ترویج تعهد حرفه‌ای در دانشگاه گفت: تعهد حرفه‌ای در عامه به‌عنوان اخلاق پزشکی یاد می‌شود و وقتی از اخلاق پزشکی سخن به میان می‌آید؛ خوش‌اخلاقی پزشکان تداعی می‌شود درحالی‌که این مقوله فراتر از این است.
وی تعهد حرفه‌ای را آموزشی برای ارائه خدمت بهتر به مردم دانست و افزود: تعهد حرفه‌ای باید آموزش داده و سپس ارزیابی شود لذا برنامه مفصلی در این زمینه در دستور کار همه حوزه‌های دانشگاه قرار دارد تا آن را به‌طور کامل  اجرا کنند.

لزوم توجه به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت

دکتر جعفریان با اشاره به گزارش WHO درزمینه علل مرگ‌ومیرهای کشور در سال 2012 گفت: 24 درصد بیماری‌های قلبی و عروقی، 10 درصد سکته مغزی و 8 درصد تصادفات عامل مرگ‌ومیر در کشور هستند که متأسفانه با تغییر سبک زندگی افزایش یافته‌اند.
وی با تاکید براینکه تأمین سلامت فقط مربوط به پزشکان نیست گفت: عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت بسیار بیشتر از خدمتی که پزشکان ارائه می‌دهند اثرگذار است.
رییس دانشگاه تصریح کرد: پزشکان سعی می‌کنند بهترین درمان را ارائه دهند تا بیماران زودتر به زندگی طبیعی خود بازگردند ولی نکته اساسی این است که چگونه می‌توان از ابتلای آنان به بیماری‌ها پیشگیری کرد لذا سازمان‌های مختلف هر تصمیمی که اتخاذ می‌کنند بایستی به نتایج آن بر سلامت مردم نیز توجه کنند.
در ادامه این نشست، خبرنگاران با طرح موضوعات مختلف، پاسخ پرسش‌های خود را از معاونان دانشگاه دریافت کردند.
برای دیدن اخبار این نشست به کیوسک مراجع فرمایید
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی


  • گروه خبری : گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 57756
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

4 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

سلام اگر لطف کنید بفرمایید که کجای این رنکینگ نوشته که ما جز 100 دانشگاه برتریم ممنون می شویم. در رتبه بندی کلی دانشگاههای آسیا هم جز 100 دانشگاه آسیا نیستیم. 3 دانشگاه ایران هم جز 100 دانشگاه برتر آسیا هستند. رتبه بندی جهانی اش را تا 400 نشان می دهد.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

نکات بسیار خوبی در این نشست خبری مطرح شده است ، به ریاست محترم دانشگاه و هیات رییسه محترم خسته نباشید می گویم .

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

فعلا در حیطه آموزش دانشگاه بهشتی جلوتر است.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

سلام و عرض تشکر از ریاست محترم دانشگاه، که با وجود این که خودشان یک پزشک متخصص هستند بر پیشگیری و تاثیر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت تاکید می کنند که باید قابل توجه سایر متخصصین و پزشکان محترم قرار گیرد. ما به چنین دیدگاه ها یی برای ارتقای سلامت در سطوح مختلف نیاز داریم. با سپاس فراوان

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *