نشست شورای دعوت به نیکیها و خوبیها؛دکتر کریمی: در دانشگاه نیاز به سرمایه اجتماعی داریم
نشست شورای امربهمعروف باهدف گسترش فرهنگ خیرخواهی، تأکید به رعایت حقوق شهروندی و حقوق بیمار و نیز توانمندسازی حرفهای و سازمانی برگزار شد.
گالری عکس
در این نشست که چهارشنبه 5 تیر 98 در سالن شورای دانشگاه برگزار شد، دکتر موسوی با اشاره به سوابق تشکیل این شورا در دانشگاه گفت: تاکنون دو جلسه مقدماتی بهمنظور چگونگی هنر هدایت به خوبیها برگزارشده و سومین نشست آن امروز با حضور رییس دانشگاه برگزار میشود.
وی با اشاره به مصادیق دعوت به خوبیها در دانشگاه گفت: همینکه افراد به وظایف خود بهدرستی عمل کنند و نسبت به کاری که به آنان محول شده متعهد باشند همان دعوت به خوبیهاست. اینکه ما حقوق بیمار را رعایت کنیم، به شهروندان و همکاران احترام بگذاریم؛ از خطاها دور شویم و فرهنگ درست سازمانی ایجاد کنیم؛ همان ترویج خوبیهاست و این ازجمله اهدافی است که در این شورا برای تحقق آن تلاش میکنیم.
دکتر موسوی بابیان اینکه دعوت به خوبیها پشتوانه قانونی و عقیدتی نیز دارد افزود: هنر هدایت در آموزههای دینیمان نیز تأکید شده است امام جعفر صادق (ع) میفرماید بهترین دوست من کسی است که عیب من را بهعنوان هدیه بازگوید. در دانشگاه نیز سعی کردیم با این تفکر ارزشها را احیا کنیم. در همین حال این امر، پشتوانه قانونی نیز دارد. در اصل هشتم قانون اساسی، همگان نسبت به یکدیگر مسئولیت دارند؛ مردم نسبت به دولت و نسبت به یکدیگر و نیز دولت نسبت به مردم، و باید با انتقاد سازنده مسائل را به یکدیگر گوشزد کنند. لذا لازمه رشد فردی و سازمانی در این است که انتقاد سازنده را به بهترین وجه ممکن بپذیریم و نسبت به اصلاح آن اقدام کنیم.
وی در پایان سخنان خود افزود: در این شورا باید مصادیق دعوت به خوبیها را تعیین و اولویتبندی کنیم تا با برنامهریزی روشن برای انجام مداخلات لازم اقدام کنیم.
در ادامه هریک از اعضای شورای به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
سرمایه اجتماعی؛ مهمترین مسئله دانشگاه
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه به جمعبندی مباحث مطرحشده پرداخت و با اشاره به گستره این بحث در دانشگاه گفت: دعوت به خوبیها در دانشگاه سه دسته کارکنان، اعضای هیئتعلمی و دانشجویان را دربرمی گیرد که برای هریک ضوابط مشخصی وجود دارد و باید متناسب با شرایط آنان، برنامهریزی کرد.
رییس دانشگاه بابیان اینکه امربهمعروف بحث عمیقی است و ریشه در جامعهای دارد که دانشگاه قسمتی از آن است افزود: اگر میخواهیم از اقدامات خود نتیجه بگیریم باید واقعبینانه با مسائل برخورد کنیم.
دکتر کریمی امربهمعروف را امری حرفهای در دانشگاه دانست که با عنوان تعهد حرفهای و پوشش حرفهای، سالهاست موردتوجه قرار دارد افزود: این ضوابط در دانشگاههای کشورهای دیگر نیز وجود دارد و در قالب تعهد حرفهای ملزم به رعایت آن هستند.
رییس دانشگاه با تأکید بر اینکه درد امروز را همه میدانیم و هیچ اختلافنظری در آن نداریم و باید به فکر بهکارگیری بهترین روش درمانی برای آن باشیم افزود: در جلسه بعدی باید راهحلهای جدیدی ارائه دهیم که شرایط دانشگاه را حتی شده یکقدم بهتر کند چراکه تجربه نشان داده با روشهای گذشته به نتیجه نخواهیم رسید.
وی مسئله اصلی را نداشتن سرمایه اجتماعی دانست افزود: زمانی موفق میشویم که سرمایه اجتماعی ایجاد کنیم. وقتی در دانشگاه مسائل را بررسی میکنیم؛ باید خودمان را جای پرستاری بگذاریم که در شیفت شب در بیمارستان آرش و در شرقیترین نقطه تهران خدمت میکند و یا پرستاری که در بیمارستان روزبه با بیماران روانی سروکار دارد. بنابراین برای تصمیمگیری در دانشگاه باید آن را بهصورت یک مجموعه کامل متشکل از 23 هزار پرسنل، 14 هزار دانشجو و 2 هزار هیئتعلمی در نظر بگیریم و بینیم چند درصد از افراد این مجموعه بهعنوان سرمایه اجتماعی، به تصمیماتی که میگیریم توجه میکنند.
دکتر کریمی با تأکید بر اهمیت جلب سرمایه اجتماعی در دانشگاه گفت: از روز اولی که مسئولیت دانشگاه را پذیرفتم با توجه به تجربهای که داشتم برای جلب سرمایه اجتماعی تلاش و بارها و بارها تأکید کردم فرهنگیترین و اخلاقیترین کار در دانشگاه این است که پرسنلی که در شرق و جنوب تهران کار میکنند بدانند و بپذیرند دانشگاه حقوق اولیه آنان را بهموقع و سر ماه پرداخت میکند. اگر این سرمایه اجتماعی را داشته باشیم میتوانیم انتظار داشته باشیم که اگر رییس دانشگاه سخنی گفت افراد زیرمجموعه، آن را بپذیرند و اجرا کنند.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود بابیان اینکه درمحیط دانشگاه باید از طریق راهحلهای منطقی به این مسئله بپردازیم افزود: به هر کاری، اگر از راه درست و منطقی آن ورود نکنیم به نتیجه مطلوب نمیرسیم لذا با استفاده از روشهای مناسب از طریق منطق و استدلال و اقناع، میتوان مجموعه را هدایت کرد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی
نظر دهید