با حضور رئیس دانشگاه نشست هیئترئیسه تشکیل شد
در نشست هیئترئیسه دانشگاه، گزارش فعالیت پژوهشکده علوم اعصاب (بازتوانی عصبی) بررسی و مصوبات پیشین هیئترئیسه پیگیری شد.
گالری عکس
در این نشست که 8 دی 98 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا دکتر رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه، به نقش پژوهشکده علوم اعصاب در برگزاری کنگره خودمراقبتی و حمایت دکتر نوروزی و دکتر امامی رضوی در برگزاری این کنگره اشاره کرد و لوح قدردانی و هدیه کنگره از سوی رییس دانشگاه به دکتر نوروزی اعطا شد.
سپس دکتر امامی رضوی رییس پژوهشکده علوم اعصاب (بازتوانی عصبی) فعالیتهای این مرکز را تشریح کرد و گفت: پژوهشکده علوم اعصاب، در سال 89-90 با در کنار هم قرار گرفتن چند مرکز تحقیقاتی تشکیل شد.
وی افزود: ابتدا چهار مرکز تحقیقاتی پزشکی ورزشی، بیماریهای مغز و اعصاب، ضایعات مغزی و نخاعی و الکتروفیزیولوژی به هم پیوستند و سپس مرکز تحقیقات اماس به پژوهشکده اضافه شد. درحال حاضر پژوهشکده از 5 مرکز تحقیقاتی تشکیلشده و یکی دو واحد پژوهشکده نیز درخواست توسعه دارند و البته درخواستهایی هم از مراکز تحقیقاتی مرتبط دیگر برای ملحق شدن به پژوهشکده داریم که درحال بررسی است.
دکتر امامی رضوی با اشاره به چشمانداز پژوهشکده علوم اعصاب گفت: نزدیک به 8 سال است که پژوهشکده تشکیلشده و از دو سال پیش بهطور منظم و منسجمتر برنامه راهبری خود را بازنگری کرده و چشماندازی را برای آن در نظر گرفتیم که تا در 1400 سهم خود را در کاهش بار بیماریهای مرتبط با علوم اعصاب افزایش دهیم و مرکز همکاری برای سازمان بهداشت جهانی باشیم.
رییس پژوهشکده علوم اعصاب به بیان اهداف راهبردی پژوهشکده تا پایان 1400 پرداخت و گفت: براساس اهداف راهبردی تعیینشده حداقل 70 درصد پروژههای تحقیقاتی پژوهشکده باید جوابگوی بار بیماریهای کشور باشد. همچنین صد درصد پروژههای تحقیقاتی به پایان رسیده، در مجلات علمی پژوهشی منتشرشده و به نحو مقتضی به اطلاع مردم، سیاستگذاران و ارائهدهندگان خدمت برسد.
دکتر امامی رضوی بابیان اینکه براساس برنامه راهبردی تفاهمنامههایی را با مراکز تحقیقاتی پژوهشکده منعقد و مگاپروژههایی را برای هریک از آنان تعریف کردیم افزود: براین اساس مهمترین علل مرگ در ایران شامل سکته مغزی، آلزایمر و صدمات جادهای که مرتبط با مرکز هستند و همچنین تغییر علل ناتوانی ایرانیان طی ده سال گذشته، شامل اختلالات سردرد، کمردرد و گردن درد را شناسایی و سهم هر مرکز را در قالب مگاپروژه تعریف کردیم.
وی با اشاره به تعداد طرحهای تحقیقاتی و منابع تخصیص دادهشده به آن گفت: طی این سالها 397 طرح با حدود 6 میلیارد تومان اعتبار اجرایی شده است.
دکتر امامی رضوی در توضیح نقش هر مرکز در تولید مقالات و اچ ایندکس آن گفت: مرکز تحقیقات MS با اچ ایندکس 29، ضایعات مغزی و نخاعی با اچ ایندکس 24، بیماریهای مغز و اعصاب با اچ ایندکس 14، پزشکی ورزشی با اچ ایندکس 13 و مرکز تحقیقات الکتروفیزیولوژی با اچ ایندکس 9 به ترتیب بیشترین اچ ایندکس را به خود اختصاص دادهاند.
رییس پژوهشکده علوم اعصاب، تقویت ارتباط با صنعت و ارتباطات بینالملل را از دیگر فعالیتهای مراکز تحقیقات پژوهشکده عنوان کرد و گفت: در این مراکز آموزش دانشجویان دکترای تخصصی، دوره پسادکترا و آموزش پزشکان پژوهشگر درحال انجام است. همچنین یکی از برنامههای آینده معاونت آموزش پژوهشکده، راهاندازی فلوشیپ استروک با همکاری دانشگاههای خارج از کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فعالیت هریک از مراکز تحقیقاتی پژوهشکده پرداخت و گفت: مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی قدیمیترین مرکز فعال در پژوهشکده است که در سال 1377 فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون برنامههای گستردهای را انجام داده است. تولید شواهد علمی برای کاهش کمردرد و مراقبت بهینه کمردرد در کشور، تولید شواهد علمی برای افزایش فعالیت بدنی مرتبط با سلامت و... ازجمله مگاپروژههایی است که برای امسال این مرکز تعیینشده است. همچنین مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی درحال طراحی و اجرای بزرگترین برنامه مشترک بینالمللی با سازمان بهداشت جهانی در حوزه فعالیت بدنی است و تدوین سند ملی فعالیت بدنی مرتبط با سلامت را در دست اجرا دارد.
دکتر امامی رضوی در بخش دیگری از سخنان خود، به بیان فعالیتهای مرکز تحقیقات بیماریهای مغز و اعصاب پرداخت و گفت: این اولین مرکز تحقیقات در زمینه بیماریهای مغز و اعصاب کشور است و در آن اساتید و متخصص برجسته دانشگاه فعالیت دارند. برای این مرکز نیز مگاپروژههایی با عنوان بررسی راههای افزایش کیفیت خدمات به بیماران سکته مغزی حاد، بررسی شیوع و ریسک فاکتورهای سردرد در جمعیت ایران، بررسی روشهای بهبود کیفیت زندگی در بیماران اماس و... تعریفشده است.
وی افزود: مرکز تحقیقات بیماریهای مغز و اعصاب دارای کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی بیماریهای مغز و اعصاب و نیز کلینیکهای بینرشتهای مرتبط ازجمله واحد جامع اختلالات خواب، سکته مغزی، سردرد، اماس و نیز واحد پایش طولانیمدت بیماران مبتلابه تشنج است و خدمات موردنیاز را ارائه میدهد.
رییس پژوهشکده علوم اعصاب به تشریح فعالیت مرکز تحقیقات ضایعات مغزی و نخاعی پرداخت و گفت: این مرکز از سال 84 با پروژه سلولهای شوان فعالیت خود را آغاز کرد و برنامههای خود را گسترش داد. این مرکز علاوه بر روند روبه رشد در زمینه فعالیتهای پژوهشی، در زمینه آموزش دانشجویان مقطع دکترا و پسادکترا با دانشگاه هانوفر همکاری دارد.
وی با تشریح عملکرد مرکز تحقیقات الکتروفیزولوژی پایه گفت: تاکنون 47 پروژه تحقیقاتی و امسال نیز 9 مگا پروژه برای این مرکز تعریفشده است و 6 عنوان پروژه منتشرشده مرکز نیز به اطلاع مخاطبان میرسد.
دکتر امامی رضوی به بیان فعالیت مرکز تحقیقات اماس پرداخت و گفت: اینیک مرکز همهجانبه است که به پژوهش، آموزش و پاسخ به نیاز سلامت مردم و جامعه میپردازد. در این مرکز پروتکل تشخیص و درمان بیماران اماس تدوینشده تا داروی تولید داخل تجویز و بهجا مصرف شود. همچنین کوهورت زنجیره اماس و نیز سامانه ثبت این بیماری راهاندازی شده و آموزش خودمراقبتی به بیماران ارائه میشود.
وی همچنین با معرفی فعالیت دپارتمان درد و دپارتمان حکمرانی و سلامت، به بیان نیازهای مراکز پرداخت و گفت: بهکارگیری نیروی انسانی، تأمین فضای فیزیکی مناسب و کمک در خرید تجهیزات آزمایشگاهی ازجمله مواردی است که نیاز به حمایت رییس دانشگاه دارد.
سپس هریک از اعضای هیئترئیسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
دکتر امینی مشاور رییس دانشگاه، نیز به جمعبندی مباحث مطرحشده پرداخت و گفت: مدیریت دکتر امامی رضوی باعث شده مراکز تحقیقاتی پژوهشکده با حداکثر همافزایی با یکدیگر کار کنند که جای قدردانی و تشکر دارد.
مشاور رییس دانشگاه در پاسخ به نیازهای مطرحشده پژوهشکده گفت: در زمینه جذب نیروی انسانی بامحدودیت مواجه هستیم اما بااینوجود با حمایتهای دکتر کریمی و تلاشهای دکتر بیگلر امسال توانستیم جذب نیروی بیشتری بخصوص در زمینه هیئتعلمی داشته باشیم. این نیازی است که اغلب واحدهای دانشگاه با آن مواجهاند و هریک از معاونتها میتوانند بین نیازهای مجموعه و محدودیتهای دانشگاه تعادلی را برقرار کنند تا بتوانیم برنامهها را پیش ببریم.
در ادامه نشست دکتر امینی به پیگیری مصوبات پیشین هیئترئیسه پرداخت و هریک از اعضای هیئترئیسه درخصوص اقدامات انجامشده توضیح دادند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی
ارسال به دوستان