سومین ديدار رييس دانشگاه و اعضاي هيات رييسه با دانشجويان برگزار شد
دکتر جعفریان: قدر دانشگاهی که در آن تحصیل میکنید، بدانید
دکتر جعفریان و اعضای هیئترئیسهی دانشگاه در دیداری سهساعته با دانشجویان، خواستهها، پيشنهادها و انتقادات آنها را شنیدند و به تعدادی از سؤالات آموزشی، پژوهشی، رفاهی دانشجویان پاسخ دادند.
گالری عکس
در سومین جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان که یکشنبه 8 اسفند 95 در تالار ابنسینای دانشكده پزشكي برگزار شد، دكتر جعفريان، رييس دانشگاه، دكتر جليلي، دكتر حلب چی، دكتر يونسيان، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عیسی زاده و دکتر خردمند به ترتيب معاونان آموزشي، دانشجويي، پژوهشي و بین الملل و همچنین حجت الاسلام والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نزديك به سه ساعت به سؤالات دانشجويان پاسخ دادند.
در ابتدای این جلسه، دكتر جعفريان بابیان اینکه فرصت خوبی است که برای سومین بار در خدمت شما دانشجویان عزیز هستم تا به سؤالات شما پاسخ دهم، گفت: دانشگاهی که در آن بهعنوان دانشجو تحصیل یا بهعنوان هیئتعلمی تدریس میکنیم غیرازاینکه قدیمیترین و بزرگترین دانشگاه علوم پزشکی کشور است در حال حاضر حدود 13 هزار دانشجو و 11 دانشکده دارد و عمده مقاطع دانشگاه البته اگر دکترای حرفهای را نیز در این گروه بگنجانیم، در حوزه تحصیلات تکمیلی است.
دكتر جعفريان ادامه داد: این دانشگاه ازنظر تعداد دانشجو بزرگترین دانشگاه در حوزه علوم پزشکی است و ماهیت تحصیلات تکمیلی این دانشگاه بهنوعی غلبه بر آموزش دارد و تقریباً از تمامی رشتههای تحصیلات تکمیلی موجود در کشور در این دانشگاه نیز وجود دارد.
وی با اشاره به تعداد هیئتعلمی این دانشگاه، اظهار کرد: در 11 دانشکده این دانشگاه، در حدود 1700 هیئتعلمی مشغول به تدریس هستند که از تعداد 1600 و اندی هیئتعلمی آموزشی و 100 و اندی هیئتعلمی پژوهشی هستند.
دکتر جعفریان افزود: در این دانشگاه 95 مرکز تحقیقاتی در ارتباط با گروهها بهطور مستقل و زیرمجموعه معاونت پژوهشی دانشگاه و یا بهصورت مستقل اداره میشوند. این تعداد مرکز تحقیقاتی در حدود 15 درصد کل مراکز تحقیقاتی وزارت بهداشت و درمان در کشور است یعنی از 600 مرکز تحقیقاتی در 60 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی 95 مرکز در این دانشگاه وجود دارد.
وی ادامه داد: با حضور شما دانشجویان عزیز و همکاران هیئتعلمی چیزی که دانشگاه کسب میکند در ورودیها و خروجیها و هر جا که ارزیابی میشود مشهود است. این دانشگاه در بسیاری موارد رتبه نخست کشوری را دارد منجمله، در کنکور سراسری بهطور متوسط 70 درصد رتبههای برتر رشتههای پزشکی این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب میکنند و همچنین در کنکور ارشد شاید نیمی از رتبههای برتر نیز برای ادامه تحصیل به این دانشگاه میآیند.
دکتر جعفریان اظهار کرد: در آزمونهای سراسری چه منطقهای چه مناطق آمایشی و چه کشوری نتیجه این دانشگاه همیشه تقریباً رتبه نخست است حتی در زمانی که آزمونهای پیش ورزی بود این دانشگاه رتبه اول را داشت. البته در آزمونهای نشنال مانند بورد تخصصی یا فوق تخصصی نیز همچنان در حدود 37 یا 38 درصد رتبههای برتر از کل رتبهها که اعلام میشود در مقام نخست قرار دارد. ازنظر پژوهشی هم امسال نیز چهاردهمین جایزه جشنواره رازی را به خود اختصاص داد که قابلتوجه بود و درواقع تولیدات دانشگاه به 5 هزار مقاله در سال رسید.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه، در رتبهبندیهای بینالمللی که معیارهای دیگری را تحت ارزیابی قرار میدهند دانشگاه وضعیت خوبی دارد، تصریح کرد: از کارهایی که دانشگاه توانسته در این مدت انجام دهد حضور در عرصه بینالملل بوده که البته حضور دانشجویان بینالملل شاهد بر این ادعا است.
وی ادامه داد: این دانشگاه در مجمع جهانی سلامت در سال 2016 مستقلاً بهعنوان یک دانشگاه و بهعنوان اولین و فعلاً تنها نماینده از دانشگاههای خاورمیانه و شمال افریقا عضو 24 ام این مجمع شد.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه، ما اول باید بدانیم که هستیم و کجا درس میخوانیم و کار میکنیم، اظهار کرد: ساختار وزارت بهداشت در کشور بهگونهای است که با دانشگاههای علوم پزشکی، خدمات درمانی نیز همراه است و این ساختار آرزوی هر دانشگاهی است. ازنظر وسعت دانشگاهی با 13 هزار دانشجو، 1700 هیئتعلمی، 11 دانشکده، 16 بیمارستان آموزشی و نزدیک به 4000 هزار تخت، در هیچ جای دنیا یافت نمیشود البته در سطح بینالمللی نیز این دانشگاه بهخوبی شناختهشده است.
رييس دانشگاه تصريح كرد: آنچه در سه سال گذشته مورد تأکید ما بوده این است که بتوانیم درزمینهٔ آموزش که توسعه کمی زیادی داشت فعالیتهای کیفی را تشدید کنیم.
وی ادامه داد: همین موضوع در پژوهش نیز اتفاق افتاده ما بهطرف پژوهشهای مسئله محور رفتهایم اولویت پژوهشی در حوزه سلامت که حوزه بهداشت و غذا و دارو و درمان است اعلامشده که امیدوارم بتوانیم این مسیر را بهدرستی طی کنیم.
دکتر جعفریان خاطرنشان کرد: بهعنوان یک عضو هیئتعلمی میگویم، دانشگاهی که در آن تحصیل میکنید در کشور بینظیر و در منطقه کمنظیر است یعنی تمامی امکانات و شرایط بهخصوص نیروی انسانی که دارد بهراحتی قابلرقابت نیست.
وی در پایان سخنان خود، یکی از بزرگترین مشکلات دانشگاه را محدودیتهای فیزیکی عنوان کرد و گفت: بههیچوجه امکاناتمان متناسب با ظرفیت نیروی انسانی ما نیست همه در فضایی محدود و قدیمی کار میکنیم چون دانشگاه تهران در مرکز تهران است و پیدا کردن زمینی که بتوان دانشگاهی دایر کرد بسیار مشکل است که امیدواریم بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
در ادامه اين جلسه به تعدادی از سؤالات مكتوب و همچنین سوالات شفاهی دانشجویان در حیطه های رفاهی، آموزشی، پژوهشی، شهریه های دانشجویی، کمبود فضای فیزیکی، سلف سرویس، مجلات دانشجویی، کمک هزینه پایان نامه های دکترای تحصیلات تکمیلی، بازار کار و جذب دانشجویان پزشکی و پیرا پزشکی به عنوان هیات علمی پاسخ داده شد و به دانشجويان گفته شد كه بقيه سؤالات پس از دستهبندی به معاونتهای مربوط ارسال و پاسخها بهصورت كتبي اعلام خواهد شد.
خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: