اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1400/08/01 - 14:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 852
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست رئیس سازمان غذا و دارو با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسئولان مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده‌های دارویی

دکتر شانه ساز: شرکت های دانش بنیان نباید معطل صدور مجوز بمانند

در پی بازدید هفته گذشته دکتر حسین قناعتی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران از مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده‌های دارویی، نشستی با حضور دکتر محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو و مسئولان مرکز رشد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که روز شنبه اول آبان 1400 در سالن مدافعان سلامت ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر منان حاجی محمودی، معاون غذا و دارو، دکتر اکبر فتوحی، معاون تحقیقات و فناوری، دکتر محمدرضا روئینی، رئیس مجموعه داروخانه‌های دانشکده داروسازی و داروخانه‌های بیمارستانی دانشگاه و دکتر ماشاءاله ترابی، مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز حضور داشتند.
در این جلسه دکتر قناعتی ضمن خوشامدگویی به دکتر شانه ساز با اشاره به بازدید اخیر خود از مرکز رشد و بازگو شدن برخی مشکلات در این بازدید گفت: به همین منظور از آقای دکتر شانه ساز دعوت کردیم تا از نزدیک مشکلات را بشنوند و در حد مقدورات قانونی مسائل و مشکلات را برطرف کنند.
دکتر حمید خویی، مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده‌های دارویی دانشگاه گفت: یکی از مشکلات مربوط به شرکت نانوالوند بود که درخواست داشتند داروخانه‌های دانشکده داروسازی محصولات ما را در اولویت خرید بگذارند زیرا متعلق به دانشگاه هستند. این کار انجام شد که از دکتر قناعتی و دکتر روئینی تشکر می‌کنم.
وی افزود: مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان از تأخیر در فرآیندهای صدور مجوز و قیمت‌گذاری‌ها گلایه داشتند که درخواست رسیدگی داریم.
دکتر شانه ساز هم با تبریک هفته وحدت گفت: دغدغه‌های مراکز رشد باید قطعاً بررسی و در رفع آن باید تسریع شود و شرکت‌های دانش‌بنیان نباید معطل ما بمانند.
وی با تأکید بر اینکه نباید در بیان مشکلات خودسانسوری شود افزود: سازمان غذا و دارو برای شرکت‌های دانش‌بنیان جایگاه خاصی را باز کرده است به‌ویژه مرکزی که شما در آن قرار دارید یکی از مهم‌ترین مراکز علمی، تحقیقاتی و فناوری کشور است و خیلی از پروژه‌های موفق در کشور که از آن به‌عنوان پروژه‌های افتخارآفرین ملی یاد می‌شود از همین مرکز شروع شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه موارد خاص را حتی به‌صورت تلفنی می‌توانید از سازمان غذا و دارو پیگیری کنید افزود: مواردی هم اگر در سطح روسای اداره مطرح شود قطعاً پیگیری می‌شود زیرا وظیفه ذاتی و سازمانی ما هست که مشکلات را پیگیری کنیم.
دکتر شانه ساز با اشاره به دو سازوکار این سازمان برای اصلاح امور گفت: یکی از اقدامات تفویض اختیار به دانشگاه‌های علوم پزشکی است که این کار در حال انجام است بنابراین باید بدنه معاونت‌های غذا و دارو تقویت شوند و نیروهای متخصص پی اچ دی را در رشته‌های مختلف داشته باشیم تا کار بررسی‌ها را انجام دهند. به همین منظور مجوز 600 تا 700 نیرو را در یک سال گذشته گرفته‌ایم تا دانشگاه‌های ما واقعاً پای کار بیایند و از تمرکزی که در سازمان غذا و دارو وجود دارد کاسته شود.
وی راه دوم را «برون‌سپاری» بیان کرد و گفت: یک سری شرکت‌ها هستند که کار تکمیل پرونده‌ها را انجام می‌دهند که باعث می‌شود سرعت صدور مجوزها افزایش و هزینه‌ها کمتر شود که البته در کشور ما مشکلات قانونی خاص خودش ازجمله تعرفه‌ها را دارد.
دکتر شانه ساز افزود: خواهش من این است دانشگاهی مثل دانشگاه علوم پزشکی تهران که در مسائل مختلف پیشگام است در بحث تفویض اختیار و برون‌سپاری کمک کند.
رئیس سازمان غذا و دارو با تبریک انتصاب دکتر قناعتی به‌عنوان رئیس دانشگاه گفت: حوزه کاری شما در کشور بسیار بااهمیت است که سکان‌دار آن شده‌اید و می‌توانید کمک کنید هم اینکه استاد خویی، استاد فن هستند و مشکلات مختلف این حوزه را می‌دانند.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم مشکلات کمتر ایجاد شود باید نگاه مدیریتی خودمان را عوض کنیم افزود: ما باید به شرکت‌های خصوصی به‌عنوان پیمانکار همانند کارشناسان غذا و دارو اعتماد کنیم. در دوسال گذشته باوجود کرونا سعی کردیم ریل‌گذاری قانونی را انجام دهیم. کمیته‌ای هم در سازمان تشکیل شده است و نزدیک به 100 جلسه برگزار کرده‌ایم.
دکتر شانه ساز خواسته آخر خود را جلوگیری از کارهای تکراری بیان کرد و گفت: در بحث کرونا مشکلی که در سطح ملی داریم این است که 19 شرکت از معاونت علمی و فناوری مجوز گرفته‌اند که پلتفرم‌های آنان مشترک است. اگر مجوز ندهیم برای ما مشکل ایجاد می‌شود و اگر مجوز بدهیم مشخص نیست با وجود شرکت‌های بزرگ خارجی و نبود امکان صادرات، برای بازار داخلی کشور تا چه اندازه درست است؟!
دکتر فتوحی هم با بیان اینکه سازمان غذا و دارو در موقعیت دوگانه‌ای قرار دارد که هم باید فرآیند را تسریع کند و هم اینکه اگر جایی مشکل پیدا کند باید جوابگو باشد گفت: بنده شاهد بوده‌ام که این سازمان همه انعطاف‌پذیری خود را حتی بیش‌ازحدی که لازم بوده در صدور مجوزها داشته است و شانس بسیار بزرگی که داشته این بوده که واکسن‌های کرونا نجیب هستند زیرا اگر یکی از این واکسن‌ها عارضه جدی می‌داد آن وقت می‌گفتند چرا مجوز دادید.
معاون تحقیقات و فناوری افزود: طبیعی است که شرکت‌های ما نوپا هستند و مثل شرکت‌های باسابقه نمی‌توانند فایل‌های خود را ارائه کنند بنابراین باید سازوکاری داشته باشیم که شرکت‌های نوپا هم بتوانند آموزش ببینند تا زبان سازمان غذا و دارو را بلد شوند و فایل‌های قوی ارائه کنند.
در این جلسه دکتر روئینی حل مشکل «تبادلات بین بیمارستانی» و دکتر حاجی محمودی پیشنهاد «راه‌اندازی دفاتر پیشخوان سلامت» را مطرح و در ادامه هر یک از مسئولان حاضر در جلسه مشکلات خود را بیان کردند.

 

 

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 198635
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *