اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/11/17 - 06:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 515
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست تخصصی هوش مصنوعی در بهداشت و درمان

دکتر قناعتی: باتوجه به توانمندی کشور در عرصه های مختلف علمی، سرمایه گذاری در هوش مصنوعی ضروری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست تخصصی هوش مصنوعی و بررسی افق های آینده کاربرد این تکنولوژی در عرصه سلامت گفت: باتوجه به توانمندی کشور در عرصه های مختلف علمی، سرمایه گذاری در هوش مصنوعی ضروری است

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست 16 بهمن 1402، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در کسب حداقل رتبه دهم  جهانی در زمینه هوش مصنوعی، ابعاد هوش مصنوعی در سلامت را تشریح کرد و گفت: هوش مصنوعی شامل ابعاد گسترده ای از عرصه های بالینی،  توان گسترش مراقبت به کشورهای درحال توسعه،برنامه های کاربردی نظام سلامت، تا قوانین و مقررات و نگرانی های اخلاقی است.
دکتر قناعتی با اشاره به کاربردهای بالینی هوش مصنوعی در زمینه بیماری های قلب و عروق گفت: از هوش مصنوعی می توان در تشخیص دقیق و طبقه بندی بیماری های عروق کرونر و تریاژ اولیه بیماران، پیش بینی مرگ و میر بیماران، اثرات داروها و عوارض جانبی پس از درمان در سندروم حاد کرونری، طبقه بندی صداهای قلب و تشخیص بیماری دریچه ای قلب استفاده کرد و تشخیص های از دست رفته و تست های بی رویه و متعدد را کاهش داد.
رئیس دانشگاه کاربرد دیگر هوش مصنوعی را در زمینه بیماری های پوستی بیان کرد و گفت: تشخیص سرطان پوست کراتینوسیتی از عکس های صورت، طبقه بندی سرطان پوست از تصاویر ضایعه، شناسایی سلول های پوست از تصاویر اسمیر میکروسکوپی به دقت 94 درصد از جمله کاربردهای هوش مصنوعی در درمان بیماری های پوستی است.
دکتر قناعتی هوش مصنوعی را قابل استفاده در بیماری های گوارشی، روان پزشکی، چشم پزشکی و عضلانی اسکلتی، بیماری های عفونی، نورولوژی و انکولوژی دانست و گفت: هوش مصنوعی پزشکی از راه دور و  امکان دسترسی بیماران به متخصصان حاذق و همچنین جامعیت بخشیدن به طب فردی را فراهم می آورد. دور از ذهن نیست که در آینده ها بیمار از طریق ارتباط با نرم افزار، بیماری خود را بدون حضور پزشک تشخیص دهد.
رئیس دانشگاه با اشاره به تجربه خود در استفاده از هوش مصنوعی در رادیولوژی، در دوران همه گیری کووید 19 گفت: با کمک اساتید دانشگاه شریف نرم افزار تشخیص کووید 19 طراحی و به کشورهای دیگر صادر شد این نرم افزار ضایعات کووید را با دقت بیشتری تشخیص می دهد.
دکتر قناعتی هوش مصنوعی را در گسترش اطلاعات پرونده الکترونیک سلامت و در ردیابی تداخلات دارویی کاربردی دانست و گفت: با استفاده از هوش مصنوعی می توان بیماری الزایمر و زوال عقل را پیش بینی کرد.
رئیس دانشگاه یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی را افزایش کیفیت آموزش دانست و گفت: با استفاده از آموزش هوش مصنوعی می توان کمبود پزشک را که در همه جای جهان فراگیر شده کاهش و کیفیت آموزش را ارتقا داد. برای نمونه در دانشگاه سبطین امکان تشریح مجازی با استفاده از یک عینک در فضای متاورس فراهم شده که دیگر چالش های آموزش روی جسد را ندارد.
دکتر قناعتی با بیان مزایای هوش مصنوعی در مدیریت نظام سلامت گفت: کاهش طول مدت زمان بستری در بیمارستان، صرفه جویی در زمان نوبت دهی و جواب دهی آزمایش، آنالیز دقیق داده ها، سرعت رسیدگی و درنتیجه افزایش بقای بیمار و میزان کاهش هزینه درمان از جمله مزایای استفاده از هوش مصنوعی در نظام سلامت است.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشینه هوش مصنوعی در جهان گفت: جان مک کارتی برای نخستین بار در سال 1956 اصطلاح هوش مصنوعی را ابداع کرد و از سال 2000 تاکنون حجم داده ها به سرعت گسترش یافته و تقریبا به حدود 20 برابر رسیده است.
رئیس دانشگاه با تاکید بر اهمیت سرمایه گذاری در زمینه هوش مصنوعی گفت: میزان سرمایه گذاری در هوش مصنوعی از 4.9 بیلیون در سال 2020 به 150 بیلیون دلار افزایش یافته که نشان دهنده اهمیت این تکنولوژی در آینده و جبران عقب ماندگی کشور در این زمینه است.
دکتر قناعتی با اشاره به نقش هوش مصنوعی در اقتصاد جهانی گفت: مبادلات هوش مصنوعی از 87 میلیارد دلار در 2021 به 159 میلیارد دلار در 2030 می رسد و دانشگاه علوم پزشکی تهران باتوجه به توانمندی دانشمندان خود در زمینه ساخت ربات کمک جراح و افزایش دقت جراحی، جایگذاری استند در عروق، درمان سرطان سینه و بیماری های خون باید سهم خود را در بازار جهانی پیدا کند.
رئیس دانشگاه با اشاره به جایگاه ایران در هوش مصنوعی گفت: براساس اعلام مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک ایران در شاخص آمادگی هوش مصنوعی در جهان در رتبه 75 و در خاورمیانه در بین 18 کشور قرار دارد و اگر از همین امروز حداقل سالانه یک میلیارد دلار سرمایه گذاری نکنیم سهمی در اقتصاد هوشمند آینده نخواهیم داشت.
دکتر قناعتی باتوجه به توانمندی کشور در عرصه های مختلف علمی بر ضرورت سرمایه گذاری در زمینه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: باتوجه به اینکه کشورمان در زمینه فناوری فضایی یکی از 12 کشور و در فناوری هسته ای یکی از 9 کشور اول جهان است و در عرصه سلول های بنیادی و دستیابی به طب بازساختی در رتبه 14، در نانوفناوری در رتبه 4 و در زیست فناوری در رتبه 13 انتشارات علمی قرار دارد و همچنین در زیست دارو رتبه سوم تولید داروهای زیستی را کسب کرده است لازم است در هوش مصنوعی نیز سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 258689
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر