اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/03/07 - 12:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 664
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: مهمترین ماموریت ما امیدآفرینی و جلب مشارکت و اعتماد در مجموعه دانشگاه است

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به اهمیت آموزش خودمراقبتی و آگاهی از تکنیک‌های آن و‌ همچنین مرور موفقیت‌های دانشگاه در عرصه فناوری اختصاص داشت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران،  دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، بر آموزش دانشجویان اخلاق مدار، دانشمند، متدین، وطن پرست و مسئولیت پذیر تاکید کرد و گفت: با تقویت ارتباط استاد و دانشجو می‌توانیم، دانش آموختگانی با چنین ویژگی‌هایی تربیت کنیم.
دکتر قناعتی با تاکید بر رعایت پوشش حرفه‌ای در دانشگاه گفت: در همه مراکز پیشرفته دنیا، به قوانین پوشش حرفه‌ای احترام می‌گذارند؛ این امر در دانشگاه هم باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه توجه توامان به توسعه علمی و فرهنگی را ضروری خواند و گفت: باوجود اساتید عالم و متدینی که در دانشگاه فعالیت دارند باید حس فداکاری و میهن پرستی را در دانشجویان تقویت کنیم در این صورت است که پیشرفت علمی کشور حاصل می‌شود.
دکتر قناعتی برقراری ارتباط چهره به چهره و فرد به فرد مدیریت دانشگاه با اساتید و دانشجویان را در جلب مشارکت و همگام سازی آنان با برنامه‌های دانشگاه موثر دانست و افزود: مهمترین ماموریت ما امیدآفرینی و جلب مشارکت و اعتماد در مجموعه دانشگاه است. به این منظور نشست های دوره ای برگزار کنید تا با کمک اساتید و دانشجویان برنامه‌ها را توسعه دهیم.
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، بر اهمیت نقش آموزش تاکید کرد و گفت: بسیاری از مفاهیم از جمله خودمراقبتی را از طریق آموزش می‌توان ترویج داد.
دکتر قناعتی، با اشاره به الگوی موفق دانشگاه در سبطین گفت: این دانشگاه نمونه موفقی برای دیگر دانشگاه‌های کشور  شده و  دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان خط‌شکن علمی در کشور شناخته می‌شود.
رئیس دانشگاه از توسعه ارتباطات بین المللی دانشگاه خبر داد و گفت: درکنار افزایش ارتباطات بین المللی که به توسعه علمی کشور کمک می‌‌کند باید حواسمان به دانشجویانمان باشد که با ایجاد فضای مناسب برای آنان در کشور، از مهاجرتشان جلوگیری کنیم.

اهمیت خودمراقبتی و آموزش مهارت های آن
در ادامه نشست دکتر مهدی ابراهیمی معاون فرهنگی دانشجویی  و دکتر فاطمه خوشنوا درخصوص فعالیت های مرکز مشاوره توضیح دادند و حمایت دانشگاه از توسعه فضای فیزیکی و نیروی انسانی این مرکز را خواستار شدند.
سپس دکتر ملک فرهاد ملک، عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه و رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان معاونت فرهنگی دانشجویی، درخصوص  اهمیت خودمراقبتی و سه مهارت مدیریت استرس، مدیریت خشم و روش های حل تعارض نکاتی را آموزش داد و گفت: خودمراقبتی شامل اقدامات اکتسابی، آگاهانه و هدفدار است که فرد برای حفظ سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خود و خانواده اش انجام می دهد.
دکتر ملک نتایج خود مراقبتی را در کاهش 50 درصدی مراجعه به اورژانس و روزهای غیبت از کار موثر دانست و افزود: ارتقا سلامت، بهبود کیفیت زندگی و در نتیجه کاهش هزینه های سلامت از جمله پیامدهای خودمراقبتی است.
رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه، در تعریف مدیریت استرس گفت: استرس نوعی واکنش در مقابل تغییرات، حوادث و موقعیت های زندگی است و شناخت خود، تعیین اولویت ها و مدیریت زمان، واقع بینی در خواسته ها و اهداف، تشکیل سیستم حمایتی از همکاران، دوستان و خانواده و همچنین توجه به دین و معنویت در مدیریت استرس تاثیربسزایی دارد.
دکتر ملک درتعریف خشم و بهترین روش ابراز آن گفت: خشم یک هیجان طبیعی است که اگر درست و به جا ابراز شود می تواند موجب احقاق حق و اگر نادرست  ابراز شود باعث تخریب روابط می شود. بهترین روش ابراز خشم صحبت کردن در مورد آن و جایگزین کردن افکار مثبت به جای افکار منفی و خطاهای ذهنی است.
وی بروز تعارض را امری طبیعی دانست و بر لزوم آگاهی از روش های حل تعارض تاکید کرد و افزود: اجتناب از حل تعارض، قطع کردن رابطه، قهر کردن، سپردن به گذر زمان، کوتاه آمدن و رفتارهای پرخاشگرانه از جمله روش های ناسالم حل تعارض است. اما بهترین راه حل تعارض مذاکره درباره آن و مشخص کردن نوع تعارض است.

 دانشگاه علوم پزشکی تهران الگوی پیشرفت علمی و فناوری
درادامه دکتر سعید سرکار رئیس پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درخصوص اهمیت توجه به ابعاد مختلف فناوری و نقش آموزش و پژوهش در توسعه آن توضیح داد و گفت: محصول آموزش، نباید دانشجوی دانا باشد بلکه آموزش باید به گونه ای باشد که  انسانی توانا، خلاق و مسئولیت پذیر تربیت شود.البته این توانمندی در آموزش علوم پزشکی وجود دارد و فارغ التحصیلان وارد عرصه خدمت رسانی می شوند و در کنار این توانمندی، باید مسئولیت پذیری و عرق ملی و ادای دین به مردمشان نیز تقویت شود.
دکتر سرکار با تاکید بر جهت گیری فعالیت های پژوهشی به عرصه فناوری گفت: در این زمینه ظرفیت بالایی در دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد و فناوری های پزشکی که در این دانشگاه تولید می شود از رشته های فنی و مهندسی پیشی گرفته است.
رئیس پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه، دانشگاه سبطین را الگوی دانشگاه های وزارت بهداشت و وزارت علوم دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در بسیاری از حوزه ها حرف اول را می زند. با نگاه فراملی که در دانشگاه حاکم است و توجه ویژه ای که دکتر قناعتی به مقوله فناوری دارد شاهد جهش بزرگی خواهیم بود.
دکتر سرکار با بیان اینکه کاری هایی که در ایران باوجود تحریم ها انجام می شود مثال زدنی است گفت: بسیاری از کشورها خواستار انتقال این تجربیات هستند و پیشنهادهای خوبی در این زمینه مطرح می شود.
در ادامه نشست هریک از اعضای هیئت رئیسه دیدگاه ها و نقطه نظرات خود درخصوص موضوعات مطرح شده را بیان کردند.


  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 235434
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *