اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/05/13 - 16:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3992
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه

دکتر کریمی: با صبر و پرهیز از قضاوت‌های عجولانه، اجازه دهیم فعالیت‌های پژوهشی به ثمر برسد

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه، فعالیت‌های پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی موردبحث و بررسی قرار گرفت و بر حمایت از فن‌آوران دانشگاه تأکید شد.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 13 مرداد 98 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر سرکار رییس پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی با اشاره به تاریخچه تأسیس این مرکز گفت: در سال  1373 ابتدا مرکز تحقیقات علوم تکنولوژی در پزشکی به‌منظور تحقیقات کاربردی و پاسخ به اولویت‌ها و نیازهای جامعه تأسیس شد. سپس درسال 1380 نخستین مرکز رشد لوازم و تجهیزات پزشکی در کشور ایجاد و در سال 1389  مرکز تحقیقات فناوری‌های بیومدیکال و رباتیک و همچنین مرکز تحقیقات تصویربرداری سلولی مولکولی راه‌اندازی شد. درنهایت در سال  1397 پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی به‌وجود آمد.

دستاوردهای پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی

وی تولید علم، توسعه فناوری، تولید محصول و خلق ارزش را از اهداف این پژوهشکده عنوان کرد و گفت: در حوزه تولید علم، بیش از 800 مقاله را در مجلات معتبر علمی منتشر کردیم. در حوزه توسعه فناوری (تبدیل علم به فناوری و نوآوری) موفق به ثبت اختراع ملی و بین‌المللی شدیم. در بخش تولید محصول (طراحی مهندسی و ایجاد نمونه صنعتی) بیش از 25 محصول تولید و به بازار ارائه کردیم. در عرصه خلق ارزش نیز تربیت نیروهای انسانی عالم، فن‌آور و خلاق را موردتوجه قراردادیم تا بتوانند در ارتقای سلامت جامع و تولید ثروت مؤثر باشند.
دکتر سرکار بابیان اینکه علم از جنس دانایی و فناوری از جنس توانایی است: در این پژوهشکده، افراد عالم و توانایی را تربیت می‌کنیم که خودباور، کارآفرین و آماده پذیرش مسئولیت در جامعه باشند.
وی افزود: در حال حاضر 164 محقق و متخصص در سطوح مختلف تخصصی، در 9 گروه پژوهشی جراحی رباتیک، سیستم‌های تصویربرداری پزشکی و سلولی مولکولی،  کمک تشخیصی، راهبری جراحی، پزشکی هسته‌ای و نانوفناوری پزشکی، مواد دندانی و بیومدیکال، انفورماتیک پزشکی و همچنین اپتیک و لیزر مشغول فعالیت هستند.
رییس پژوهشکده از همکاری این مرکز با 18 مرکز بین‌المللی، 13 دانشگاه داخلی، 7 انجمن علمی و صنفی خبر داد و با اشاره به دستاوردهای علمی آن گفت: چاپ 12 کتاب، ارائه بیش از هزار مقاله کنفرانس، انتشار بیش از 800 مقاله ژورنال و انتشار ژورنال ملی با رویکرد بین‌المللی ازجمله دستاوردهای علمی این مرکز است.
دکتر سرکار در توضیح دستاوردهای فناورانه این مرکز گفت: 82 ثبت اختراع ملی و 46 ثبت اختراع در اروپا و امریکا و دریافت نشان‌ها و جوایزهای متعدد حاصل فعالیت در این حوزه است.
وی با اشاره به 25 محصول تولیدی این مرکز گفت:  این محصولات در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی، تصویربرداری پیش بالینی، تجهیزات کمک جراحی و تصویربرداری تشخیصی تولیدشده‌اند و در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرند.  این دستگاه‌ها شامل سامانه‌های تصویربرداری اسپکت قلبی، گاما کمرا دستی، میکرو سی‌تی‌اسکن، کاپیلاروسکوپ، تست تنفسی اوره، گاما پروب، سامانه ناوبری جراحی مغز و اعصاب، جراحی رباتیک از راه دور سینا و ربات دستیار جراح در جراحی لاپاراسکوپی و... است.
رییس پژوهشکده درخصوص نحوه ایجاد آزمایشگاه پیش بالینی در کشور گفت: این آزمایشگاه،  باتجهیزات پیشرفته تولید داخلی راه‌اندازی شده و تاکنون بیش از هزار و 530  خدمت  را به محققان سراسر کشور ارائه داده است.
دکتر سرکار با اشاره به استانداردها و گواهینامه‌های دریافت شده گفت: 9 دستگاه گواهینامه CE، 20 دستگاه پروانه ساخت وزارت بهداشت و 6 شرکت گواهینامه استاندارد ایزو را دریافت کرده‌اند.
وی فعالیت در عرصه جراحی روباتیک و توان‌بخشی رباتیک، هوش مصنوعی در پزشکی، کاربرد تصویربرداری مولکولی و... را از چشم‌انداز این پژوهشکده برشمرد و گفت: پروژه‌های این مرکز در سایه همکاری تنگاتنگ محققان و متخصصان بالینی اجرایی شده‌اند.
رییس پژوهشکده در پایان سخنان خود خواستار حمایت‌های بیشتر از این مرکز شد و گفت: برای رسیدن به دانشگاه نسل سوم باید دانشجویان خلاق و نوآور تربیت کنیم. اشتباهات آن‌ها را بپذیریم و اجازه دهیم ایده‌های خود را اجرا کنند.
در ادامه هریک از اعضای هیئت‌رئیسه به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.

قدردانی از تلاش‌های حجت‌الاسلام دکتر عیسی زاده
سپس، با توجه به انتصاب حجت‌الاسلام دکتر عیسی زاده به‌عنوان معاون آموزشی پژوهشی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، دکتر کریمی رییس دانشگاه و اعضای هیئت‌رئیسه از تلاش‌های 13 ساله ایشان در دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه قدردانی کردند.
دکتر عیسی زاده نیز بابیان اینکه، آخرین جلسه حضورم در هیئت‌رئیسه دانشگاه است افزود: در طول این 13 سال، دانشگاه با فراز و نشیب‌های بسیاری مواجه بود و من سعی کردم از طریق گفتگو و با حفظ اصل کرامت انسانی مسائل را حل کنم.
وی بابیان اینکه هدف اصلی نهاد، حاکم کردن اصول اخلاقی و معنوی در دانشگاه است افزود: اگر اصول اخلاقی در فضای سیاسی کشور و دانشگاه‌ها حاکم شود بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.
دکتر عیسی زاده بر حفظ آرامش و سرمایه‌های علمی دانشگاه تأکید کرد و گفت: معتقدم تک‌تک اساتید و دانشجویان سرمایه‌های گران‌قدری هستند که باید برای حفظ آنان تلاش کنیم. در این مدت هم تاجایی که در توان داشتم، به حفظ آرامش دانشگاه کمک کردم و مانع هجوم امواج متلاطم به‌سوی روسای دانشگاه شدم.
معاون آموزشی پژوهشی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، با اشاره به موفقیت‌های دفتر نهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان سه دفتر برگزیده کشور گفت: برای کسب موفقیت‌های دفتر نهاد در طول این سال‌ها خدا را شکر  می‌کنم. در این مدت، رویکرد دفتر نهاد رهبری در دانشگاه، مبتنی بر نگاه علمی، تشکیلاتی، اخلاقی و همراهی با روسای دانشگاه‌ها بوده است.
وی در پایان سخنان خود بابیان اینکه خود را مرهون دانشگاه می‌دانم افزود: این دانشگاه بود که به من سرمایه علمی و اخلاقی بخشید و امیدوارم قدردان آن باشم.

تاکید بر حمایت دانشگاه از پژوهشگران و فن‌آوران

سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه، به جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده پرداخت و ابتدا با قدردانی از تلاش‌های دکتر سرکار گفت: باید واقعیت‌ها را قبول کنیم و  بپذیریم که پژوهش و تبدیل آن، به سرمایه و قدرت کشور کار آسانی نیست که اگر آسان بود تاکنون بسیاری از کشورها در این زمینه جلو می‌رفتند.
رییس دانشگاه، با تأکید بر حمایت دانشگاه از مراکز تحقیقاتی، بابیان اینکه توان  و ظرفیت مراکز تحقیقاتی دانشگاه یکسان نیست افزود: دانشگاه اگر نمی‌تواند به مراکز تحقیقاتی  کمک کند، مانع کار آن‌ها نیز نشود  و تسهیلاتی را فراهم کند  که مراکز و محققان فعال، رشد کنند.
دکتر کریمی با اشاره به سابقه آشنایی خود با دکتر سرکار گفت: در سال 1372 زمانی که رییس بیمارستان شریعتی بودم؛ دکتر سرکار و همراهانشان، از دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف بیمارستان بازدید کردند؛ آن زمان به دلیل تجهیزات ازکارافتاده  و پرهزینه مشکلات زیادی داشتیم.  اکنون 26 سال از آن روزها می‌گذرد و خوشحالم در هیچ دوره‌ای مانع کار دکتر سرکار و امثال ایشان نشدم و همان موقع هم نگاهم تشویقی و کمک به حل مشکلات بود. دکتر سرکار هم از ابتدا با سخت‌کوشی و روحیه تعاملی که دارند؛ راه رشد را در پیش گرفتند. در همان سال‌ها نیز ایرادهایی وارد بود که هیچ‌کدام مانع ایشان، در پیمودن این  راه طولانی نشد.
 وی بابیان اینکه باید بپذیریم گاهی مسائل داخل دانشگاهی مانع پیشرفت افراد می‌شود افزود: گاهی مسائل مختلف و مانع‌تراشی‌ها نمی‌گذارد افراد و بخش‌های مختلف دانشگاه رشد کنند؛ درحالی‌که دانشگاه باید دید وسیع‌تری نسبت به مسائل داشته باشد.
وی افزود: رییس دانشگاه، دانشکده و بیمارستان و معاون پژوهشی باید با صبر و پرهیز از قضاوت‌های عجولانه اجازه دهند، فعالیت‌های پژوهشی به ثمر برسد. هرچند ممکن است انتقادهایی به فعالیت‌های پژوهشی، مانند هزینه تحقیقات و میزان اثربخشی مقاله‌ها، وجود داشته باشد؛ اما باید مسائل را عمیق‌تر موردتوجه قرار دهیم  و در نظر بگیریم که یک مرکز تحقیقاتی چطور می‌تواند بدون اینکه دوره‌ای مقاله منتشر کند، به‌یکبار دست به تولید محصول بزند. لذا همه این فرایندها نیاز به زمان دارد و ما باید این وقت را در اختیار محققمان قرار دهیم.
رییس دانشگاه، با اشاره به حمایت‌های دانشگاه از پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی گفت: دانشگاه، در تمامی این سال‌ها و باوجود همه سختی‌ها، از پژوهشکده حمایت کرده که به این جایگاه رسیده است که  باید آن را قدر بدانیم.
دکتر کریمی بر تعامل پژوهشکده با بیمارستان امام خمینی تأکید کرد و گفت: بیمارستان را همانند یک خانواده بینیم و سعی کنیم بدون کمترین چالش، کارها را پیش ببریم. قطعاً دکتر سرکار باروحیه تعاملی که دارند، می‌توانند ارتباط بین پژوهشکده و بیمارستان را تقویت کنند. دانشگاه هم از فعالیت‌های پژوهشکده حمایت می‌کند.
رییس دانشگاه با تأکید براینکه نگاهمان را به عالم، محقق و فن‌آور باید تغییر دهیم و  امیدوارانه تلاش کنیم  افزود:  پروژه‌های متعدد، باوجود همه محدودیت‌ها پیش می‌روند و  این وظیفه ماست که در این شرایط سخت، کارکنیم. هرچند که نباید به سختی‌ها دامن زد؛ ولی  گاهی همین سختی‌ها باعث پیشرفت می‌شوند.
دکتر کریمی بار دیگر از تلاش‌های دکتر سرکار قدردانی کرد و گفت: به تلاش‌های 26 ساله دکتر سرکار دست‌مریزاد می‌گویم و تأکید می‌کنم  با تعامل بیشتر به راهتان ادامه دهید. دانشگاه هم از شما حمایت می‌کند.

نگاه مثبت و مدیریت سازنده؛ ویژگی دکتر عیسی زاده

دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود به انتصاب حجت‌الاسلام دکتر عیسی زاده به‌عنوان معاون آموزشی پژوهشی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این آخرین جلسه هیئت‌رئیسه است که حاج‌آقا در آن حضور دارند. هرچند که از حضور ایشان در جلسات هیئت‌رئیسه استقبال می‌کنیم و همچنان مشتاق حضور و حمایتشان از دانشگاه هستیم.
رییس دانشگاه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی دکتر عیسی زاده گفت: در طول همه‌سال‌هایی که حاج‌آقا را می‌شناسم، حتی یک نفر از برخورد ایشان گلایه و ابراز نارضایتی نکرده است. از دکتر عیسی زاده جز روابط خوب،  نگاه سازنده و همراهی با دانشگاه، چیز دیگری را به خاطر نمی‌آورم.
وی افزود: در طول این سال‌ها که ممکن بود، برگزاری مراسم و جشن‌های  دانشجویی و سخنرانی‌های مختلف، چالش‌هایی را برای دانشگاه به وجود بیاورد؛ دکتر عیسی زاده با نگاه مثبت خود مسائل را مدیریت کردند.
دکتر کریمی با ابراز امیدواری از اینکه دانشگاه، همچنان از حمایت‌های نهاد رهبری بهره‌مند شود افزود: با توجه به ویژگی‌های دانشگاه، مشکلات و تنگناهایی که محیط‌های دانشگاهی دارند؛ امیدواریم همچنان از پشتیبانی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه و حمایت‌های دکتر عیسی زاده بهره‌مند شویم.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 90608
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی