نشست هیات رییسه دانشگاه با روسای دانشکدهها
دکتر کریمی: باید منابع موجود با رعایت عدل و انصاف هزینه شود
نشست هیات رئیسه دانشگاه با روسای دانشکدهها بهمنظور افزایش تعامل مؤثر دانشگاه و دانشکدهها برگزار شد.
گالری عکس
در این نشست که بعدازظهر روز یکشنبه 10 دی 96 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا هریک معاونان آموزشی، تحقیقات و فناوری، بهداشت، بینالملل، دانشجویی، توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه و غذا و دارو به اولویتهای حوزه کاری خود و نقشی که دانشکدهها در پیشبرد آن دارند اشاره کردند.
سپس روسای دانشکدهها پس از طرح مسائل و پیشنهادات خود، برای پیشبرد اهداف هریک از معاونتها اعلام آمادگی کردند.
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز به جمعبندی مباحث مطرحشده پرداخت و با اشاره بهضرورت تشکیل این نشست گفت: در بازدیدی که از دانشکدهها داشتم تصمیم گرفتم پسازآنتخاب روسای دانشکدهها، چنین نشستی بهمنظور افزایش تعامل دانشگاه و دانشکدهها تشکیل شود. ماهیت این جلسه با شورای دانشگاه که مأموریت دیگری دارد متفاوت است و با توجه به استقبال روسای دانشکدهها ازاینپس این نشست بهطور مستمر برگزار خواهد شد.
رییس دانشگاه با اشاره به برداشت خود از بازدیدی که از دانشکدهها صورت گرفت، نکاتی را خطاب به روسای دانشکدهها متذکر شد و تأکید کرد: دانشکدهها باید استقلال بیشتری داشته باشند اما تا بحث استقلال دانشکدهها مطرح میشود همه فکرشان به سمت مسائل مالی متمرکز میشود درحالیکه این استقلال در حوزه آموزشی، پژوهشی و دانشجویی نیز میتواند وجود داشته باشد. اما شرط اول آن خود روسای دانشکدهها هستند و باید با هماهنگی با معاونان دانشگاه، مسئولیت کارهای دانشکده را برعهده بگیرند.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: مسئولان دانشگاه باید به روسای دانشکدهها اعتماد کنند و روسای دانشکدهها نیز این اعتماد را به معاونان خود داشته باشند لذا اگر در این راه اشتباهی هم در انجام امور صورت گیرد باید قدرت تحمل آن وجود داشته باشد.
دکتر کریمی به روسای دانشکدهها تأکید کرد هرچه زودتر معاونان خود را انتخاب کنند و افزود: در انتصاب معاونان خود رودربایستی، ملاحظهکاری و حسابگری را کنار بگذارید و افرادی را انتخاب کنید که اخلاق خوش، مسئولیتپذیری، ارتباط مناسب و انگیزه کار در دانشکده را داشته باشند.
رییس دانشگاه با اشاره به تنگناهای مالی که وزارت بهداشت و دانشگاه با آن مواجه است گفت: همه ما با آگاهی کامل نسبت به این شرایط مسئولیت را قبول کردیم لذا با پرهیز از اینکه مسائل را به گردن یکدیگر اندازیم، باید منابع موجود را با رعایت عدل و انصاف هزینه کنیم.
وی با تأکید بر توجه به نیروی انسانی در دانشگاه گفت: در شرایط موجود اولویت اصلی ما پرداخت نیروی انسانی و پسازآن در دانشکدهها تأمین تجهیزات موردنیاز است و بههیچوجه نباید بودجهای صرف ساختوساز شود.
دکتر کریمی تصریح کرد: من هم معتقدم کمپوس دانشگاه باید مدرن و یکپارچه باشد اما ما وارث فضای موجود هستیم و در چنین شرایطی با پرهیز از بخشی نگری باید از این امکانات حداکثر استفاده را ببریم تا محدودیت دانشکدههایی که با کمبود فضای فیزیکی مواجه هستند رفع شود.
رییس دانشگاه با تأکید بر حمایت از گروههای آموزشی برای تأمین تجهیزات موردنیاز خود گفت: باید علوم پایه و سایر گروههایی که کمتر موردتوجه قرارگرفتهاند را حمایت کنیم و این اخلاقی نیست که بودجه موردنیاز آنان را در جای دیگری هزینه کنیم.
وی با اشاره به پرداخت 35 درصد فوقالعاده جذب کارکنان گفت: اگر دانشگاه بتواند منابع آن را تأمین کند قطعاً این پرداخت صورت میگیرد اما این مسئله کشوری است و باید برای همه دانشگاهها لحاظ شود و چون نیاز به تأمین اعتبار قابلتوجهی دارد ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. در این زمینه با وزارتخانه مذاکرات بسیاری داشتم از دکتر بیگلر هم خواستم که منابع موردنیاز آن را ببینند لذا چنانچه در اولین فرصت اعتبار موردنیاز آن تأمین شود ما بهعنوان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای پرداخت آن اقدام خواهیم کرد.
دکتر کریمی بر لزوم ملاقات حضوری روسای دانشکدهها با اعضای هیات علمی تأکید کرد و گفت: مسائل اعضای هیات علمی و کارکنان فقط درزمینهٔ مالی نیست گاهی یک ملاقات ساده میتواند بسیاری از مسائل را برطرف کند و بازخوردهایی که در بازدید از دانشکدهها داشتم بهخوبی این موضوع را تأیید میکند.
رییس دانشگاه بابیان اینکه روسای دانشکدهها، دانشجویان را بیشتر موردتوجه قرار دهند افزود: درزمینهٔ ورود و خروج دانشجویان، مسائل اداری و آموزشی آنها بیشتر مداخله کنید و با تسهیل فرآیندهای جاری فشارهایی که روی دانشجویان است را بردارید. آنان دانشجویان نخبهای هستند که باید مورد محافظت قرار گیرند.
دکتر کریمی با اشاره به بینالمللی سازی دانشگاه گفت: باوجود تلاشهای بسیاری که صورت گرفته اما روش بینالمللی سازی کنونی باید بازنگری شود و دانشجویان خارجی براساس ظرفیتی که هریک از دانشکدهها اعلام میکنند پذیرششده و در دل دانشگاه آموزش ببینند. معاونت بینالملل هم مسئولیت ستادی این کار را برعهده میگیرد.
وی افزود: حوزه بینالملل نباید دانشجوی شهریه پرداز ایرانی جذب کند و اگر رسالت دانشگاه تربیت دانشجو است باید از طریق کنکور سراسری پذیرش صورت گیرد.
رییس دانشگاه درخصوص روند مجازیسازی دانشکدهها گفت: معاونان آموزشی دانشکدهها با برقراری ارتباط با دانشکده مجازی باید براساس توان و گنجایش دانشکده خود تاجایی که میتوانند مجازیسازی را به گروهها و واحدهای آموزشی خود وارد کنند و دکتر کاویانی نیز از این امر حمایت خواهد کرد.
رییس دانشگاه، در پایان سخنان اظهار امیدواری کرد نشست هیات رییسه دانشگاه با روسای دانشکده ها ادامه پیدا کند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: مهدی کیهان
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: