آخرین نشست رییس دانشگاه با روسای بیمارستانها در سال 96 و قدردانی دکتر کریمی از تلاش آنان
دکتر کریمی: در شرایط موجود پرداختهای پرسنلی، تأمین دارو ، تجهیزات و تغذیه بیمارستانی از اولویتهای دانشگاه است
نشست پایان سال رییس دانشگاه با روسای بیمارستانها بهمنظور تبیین وضعیت مالی دانشگاه و انتظاراتی که از بیمارستانها در تعطیلات نوروزی وجود دارد برگزار شد.
گالری عکس
در این نشست که صبح روز یکشنبه 13 اسفند 96 به میزبانی بیمارستان شریعتی و در سالن دکتر باستان حق برگزار شد، ابتدا دکتر مهرپور رییس بیمارستان شریعتی ضمن خیرمقدم به رییس دانشگاه و روسای بیمارستانها، حضور رییس دانشگاه در بیمارستانها را منشأ اثر دانست و گفت: این رفتوآمدها برای بیمارستانها قطعاً نتیجه مثبتی به همراه دارد.
قدردانی رییس دانشگاه از روسای بیمارستان ها
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه، تشکیل جلسات هیات رئیسه در بیمارستانها را جز برنامههای خود در سال آینده عنوان کرد و با قدردانی از تلاشهای روسای بیمارستانها گفت: از همگی شما برای یکسال کار و تلاش و تحمل سختیهای خاص دوره مدیریت جدید به دلیل مسائل مربوط به اعضای هیات علمی و رزیدنت ها، ارتباط مالی بیمارستانها با دانشگاه در مدل جدید مدیریتی، نحوه بازپرداخت وجوه توسط بیمه ها، چگونگی تهیه تجهیزات و داروها و بسیاری از مسائل دیگر تشکر می کنم.
وی افزود: دراین برهه دشوار، کسانی مسئولیت را قبول می کنند که انگیزه های درونی دارند و باید آنان را مورد تأیید و تشویق قرارداد و آرزو می کنم با همه سختیها سال خوبی را در پیش داشته باشید.
دکتر کریمی یکی از بهترین روشهای مدیریتی را تفویض همه اختیارات اداری و مالی به بیمارستان دانست و گفت: باید درآمد و منابع بیمارستانها در اختیار خودشان باشد تا براساس آن برای هزینههای خود برنامهریزی کنند ولی در شرایط فعلی بیمارستانها منابع، درآمد و قراردادهایشان در اختیار خودشان نیست و دانشگاه بهطور متمرکز عمل میکند درحالیکه هزینههای مراکز با همکاران است.
رییس دانشگاه، با اشاره به ایجاد نظم یکنواخت در پرداختهای پرسنلی گفت: در این 6 ماهی که مسئولیت دانشگاه را برعهده گرفتم، پرداخت بیمارستانها بدون توجه به تأخیر پرداخت بیمه ها، بهصورت متمرکز از سوی دانشگاه انجام میشود و نظمی در پرداختهای کارکنان و هیات علمی به وجود آمده است.
وی افزود: در حال حاضر کارانه پزشکان تا اردیبهشتماه و کارکنان تا مردادماه انجامشده تا پایان سال نیز کارانه خرداد پزشکان و شهریور کارکنان پرداخت میشود با این حساب در پرداخت کارانه پزشکان 9 ماه و کارکنان 5 ماه عقب هستیم.
دکتر کریمی با اشاره به مسائل مهم بیمارستانها و اولویتهای دانشگاه در حل آنها گفت: دانشگاه درزمینهٔ دارو و تجهیزات پزشکی نیز با مشکلات بسیاری مواجه است و نحوه پرداخت بیمه ها نمیتواند همه کمبودها داروخانهها را تأمین کند لذا باید تلاش کنیم با استفاده از روش پرداخت متمرکز، کمبودهای بیمارستانها نیز در این زمینه جبران شود.
رییس دانشگاه تأمین تغذیه بیمارستانها را از دیگر اولویتهای دانشگاه دانست و گفت: تلاش میکنیم پرداختها بهگونهای باشد که تغذیه بیمارستانها دچار اختلال نشود.
دکتر کریمی با تأکید بر پرهیز از برونسپاری در شرایط موجود گفت: در شرایطی کارانه کارکنان بیمارستانها پرداخت میشود که پرداخت نیروهای برونسپاری شده با تأخیر مواجه است و این نارضایتیهایی را به دنبال دارد لذا در این شرایط باید از هرگونه برونسپاری پرهیز کرد چراکه ایجاد هماهنگی در پرداخت کارکنان سخت میشود. البته به آقای دکتر بیگلر سفارش کرده این دسته از کارکنان را هم موردتوجه قرار دهند ولی نمیتوان در پرداخت آنها هماهنگی کامل ایجاد کرد.
وی افزود: باوجوداینکه معتقدم رییس بیمارستان همهکاره بیمارستان است اما در وضعیت موجود با این نحوه پرداخت بیمه ها و کمبود منابع، باید روسای بیمارستانها خود را با این سیستم هماهنگ کنند تا از فشارهایی که از بیرون و درون دانشگاه به آنان وارد میشود کمتر آسیب ببینند و تصمیماتی را اتخاذ کنند که عواقبی برای خودشان و بیمارستان نداشته باشد.
رییس دانشگاه بابیان اینکه میدانم بار بسیاری بر دوش روسای بیمارستانها قرار دارد گفت: اختلافی که بین گروههای مختلف پزشکی برای تعرفه وجود دارد فشار بسیاری را به روسای بیمارستانها تحمیل میکند و من از طرف همهکسانی که نیستند و به اعتراضاتشان ادامه میدهند از شما عذرخواهی می کنم.
رییس دانشگاه، بر ضرورت توجه به شأن دانشگاه تأکید کرد و گفت: زمانی که مسئولیتی را پذیرفتیم باید نسبت به آن پاسخگو باشیم و باتدبیر، صبر و حوصله مسائل را پیش ببریم و مشکلات را حل کنیم.
وی در پایان سخنان خود اطمینان داد، تا آخرین روزهای سال هر مبلغی که بهحساب دانشگاه واریز شود براساس ضابطه هزینه خواهد شد.
آرامش حاکم بر دانشگاه مرهون همکاری است
در ادامه دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه نیز، به ارائه گزارشی از وضعیت مالی دانشگاه پرداخت و گفت: براساس تأکید رییس دانشگاه پرداختهای نظاممند در دستور کار معاونت توسعه قرار گرفت و در حد توان تلاش کردیم آن را رعایت کنیم.
وی بابیان اینکه بیمارستانها باید در ایام نوروز هم خدمترسانی کنند و این دغدغه اصلی ماست افزود: در جلسهای که با روسای بیمارستانها خواهیم داشت اولویتهایی که در خدمت بیمارستانها اثرگذار است تعیین میشود تا در ارائه خدمت با مشکلی مواجه نشویم.
دکتر بیگلر با اشاره به پرداختهای اجتنابناپذیر دانشگاه در سه هفته آخر سال گفت: باید بالغبر 100 میلیارد تومان برای پرداختهای اجتنابناپذیر آخر سال تأمین کنیم.
معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه با اشاره به نحوه پرداخت بیمه ها گفت: هدفگذاری بیمه ها پرداخت بالغبر 75 میلیارد تومان به سه دانشگاه شهر تهران بود که از این مبلغ فقط 7 میلیارد تومان آن به دانشگاه اختصاص پیدا کرد و داروخانههای بیمارستانی هم سهمی از آن نداشتند درحالیکه برآورد ما تخصیص حداقل 30 میلیارد تومان از این 75 میلیارد تومان بود که محقق نشد لذا باید به دنبال روشهای دیگری برای تأمین منابع دانشگاه باشیم.
وی افزود: اولویت اصلی ما در دانشگاه پرداختهای پرسنلی، تأمین دارو و تغذیه بیمارستانهاست اما در کنار آن باید به پاداشهای بازنشستگی نیز توجه کنیم براساس حذف ردیف پرداخت پاداش بازنشستگی در مجلس، دانشگاه 30 میلیارد تومان بایستی به بازنشستگانی که دو سال است از مجموعه خارج شدند بپردازد.
دکتر بیگلر بابیان اینکه در وضعیت دشواری قرار داریم که همراهی همه را میطلبد افزود: آرامشی که در دانشگاه جاری است مرهون این همکاریهاست که امیدوارم در آینده نیز تداوم داشته باشد.
مطالبه هزار و 400 میلیاردتومانی دانشگاه از سازمان های بیمه گر
سپس آزاده چتروز مدیر امور مالی دانشگاه، به تشریح جزئیات درآمدها و هزینهها و مطالبات دانشگاه از سازمان های بیمه گر پرداخت و گفت: امیدوارم با برنامهریزی که در تعیین اولویتها داریم وقتی وارد سال جدید میشویم بدهی کمتری داشته باشیم.
مدیر امور مالی دانشگاه با اشاره میزان مطالبه دانشگاه از سازمانهای بیمهگر گفت: در سال 95، بیمه سلامت به تعهدات خود عمل کرده، بیمه تأمین اجتماعی 125 میلیارد تومان و بیمه نیروهای مسلح نیز 95 میلیارد تومان به دانشگاه بدهکار است.
وی افزود: در سال 96، 277 میلیارد تومان بیمه سلامت، 568 میلیارد تومان بیمه تأمین اجتماعی و 34 میلیارد تومان بیمه نیروهای مسلح به دانشگاه بدهکار هستند که درمجموع مطالبات دانشگاه از سازمانهای بیمهگر نزدیک به هزار و 400 میلیارد تومان است.
چتروز با اشاره به برنامهریزی برای پرداختهای اجتنابناپذیر فرودین ماه گفت: 120 میلیارد تومان از منابع دانشگاه تحت هر شرایطی برای پرداختهای پرسنلی فرودین ماه باید کنار گذاشته شود تا کارکنان دغدغهای در این زمینه نداشته باشند.
وی با مثبت ارزیابی کردن عملکرد دانشگاه در وصول 64 درصد از قانون بودجه گفت: 76 درصد از هزینههای دانشگاه از طریق درآمد اختصاصی تأمین میشود که این آمار خوبی در کشور است.
بیش از یک میلیون و 200 مراجعه به اورژانس در سال 96
در ادامه دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه، با اشاره به عملکرد بیمارستانها در سال 96گفت: ماهانه، حدود 106 هزار مراجعه به اورژانس، 220 هزار مراجعه به درمانگاهها، 160 هزار مراجعه به آزمایشگاه و 86 هزار مراجعه به مراکز تصویربرداری داشتیم و 20 هزار عمل جراحی در ماه انجامشده است.
دکتر رضایی به خبرهای خوب حوزه درمان در سال 97 اشاره کرد و گفت: بازنگری در نحوه تخصیص بسته کاهش فرانشیز در وزارت بهداشت درحال انجام است. در سال 96، میزان مصرف یارانه در سطح دانشگاه منفی 20 بوده یعنی هزینه کرد ما بیش از تخصیص منابعی است که به دانشگاه تعلقگرفته که با این بازنگری شاهد بهبود شرایط در این زمینه خواهیم بود.
معاون درمان دانشگاه سطحبندی ارائه خدمات و نظام ارجاع را از دیگر اولویتهای وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: با انجام این طرح، نقشه درمانی را در سطح کشور و تهران خواهیم داشت و بسیاری از مشکلات کشور در این زمینه ساماندهی میشود.
وی بابیان اینکه اولویت بخشیدن به بیمارستانهای شهر تهران در سال 97 در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد افزود: در طول سالهای گذشته به دلایل گوناگون شهر تهران دارای اولویت شناخته نمیشد و ازنظر تعداد تخت و تزریق منابع جز استانهای محروم در حوزه درمان بود که این تغییر رویکرد در وزارت بهداشت صورت گرفته و امیدواریم در سال 97 شاهد رویدادهای خوبی در این زمینه باشیم.
در پایان جلسه نیز هریک از روسای بیمارستانها به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس:سید میثم عطری
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: