نشست هیئترئیسه دانشگاه تشکیل شد
دکتر کریمی: مدیران گروهها با رویکرد جامع در برنامهریزی و توسعه رشته خود، منافع دانشگاه و کشور را موردتوجه قرار دهند
در نشست هیئترئیسه دانشگاه برنامهها و چالشهای گروه آموزشی گوش و حلق و بینی دانشکده پزشکی و روند اجرایی مصوبات پیشین هیئترئیسه بررسی شد.
گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 21 مهر 98 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر متصدی زرندی مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه به معرفی گستره فعالیتهای گروه پرداخت و گفت: بخشهای سه بیمارستان امیراعلم (مروستی) با 98 تخت، بیمارستان امام خمینی با 33 تخت و مرکز طبی کودکان با 4 تخت که درحال گسترش است زیر نظر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه قرار دارند.
تشریح برنامههای مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه
وی شمار اعضای هیئتعلمی این گروه را 33 تن برشمرد و گفت: اعضای هیئتعلمی گروه، مسئولیت آموزش متنوعترین دورههای فلوشیپ گوش حلق و بینی، حدود 60 دستیار و ماهانه 30 تا 40 کارآموز و کارورز را برعهده دارند.
مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه، با اشاره به تدوین برنامه استراتژی زیرمجموعههای این گروه برای نخستین بار گفت: برای نخستین بار تقویم فعالیتهای گروه گوش و حلق و بینی برای 2 سال آینده تدوینشده و این اقدام به گسترش فعالیتهای فرادانشگاهی و بینالمللی و همچنین تقسیم مسئولیت و داشتن زمان کافی برای اجرای بهتر برنامهها کمک میکند.
دکتر متصدی به بیان اقدامات انجامشده در زیرمجموعههای مختلف گروه گوش حلق و بینی پرداخت و گفت: یکی از اقدامات فرادانشگاهی و بینالمللی گروه برگزاری کنگره (PONS) persian otology neurotology and skull base surgeryاست که در آبان ماه برگزار میشود. همچنین در این زیرگروه هرساله سه کارگاه پایه، یک سمینار جراحی زنده و دو کارگاه پیشرفته برگزار میشود.
وی با اشاره به مهمترین چالشهای زیرگروه اتولوژی و نوروتولوژی افزود: در بیمارستان امام خمینی آموزش فلوشیپ این گروه دچار اختلال شده بود که با تمهیداتی، اکنون چرخش فلوشیپی آغازشده است. مهمترین نیاز دیگر این زیرگروه جذب هیئتعلمی اتولوژی است که امیدواریم با حمایت دانشگاه صورت بگیرد.
مدیرگروه گوش و حلق و بینی دانشگاه، به بیان فعالیتهای زیرگروه جراحی سر و گردن پرداخت و گفت: در این زیرگروه تقویت آموزش فلوشیپها و رزیدنتها و تغییر روش ارزشیابی در اولویت قرار دارد. همچنین سالانه یک سمپوزیوم ملی در این حوزه برنامهریزی میشود و قرار است اردیبهشت 99 سمپوزیوم سرطان تیروئید برگزار شود.
دکتر متصدی با اشاره به برنامههای زیرگروه جراحی پلاستیک گفت: مصوبه ایجاد فلوشیپ این دوره در دانشگاه صادرشده و درحال پیگیری اخذ مجوز آن از وزارت بهداشت هستیم. باتوجه به محدودیت بیمارستان امام خمینی، در نظر داریم بخش جراحی پلاستیک صورت را در بیمارستان رازی راهاندازی کنیم.
وی بابیان فعالیتهای گروه رینولوژی، از تشکیل کارگاههای آموزشی ویژه دانشگاههای دیگر، برگزاری سمپوزیوم جراحی اندوسکوپیک اربیت در آذرماه، سمپوزیوم جراحی سینوس فرونتال در دیماه و جراحی زنده اندوسکوپیک در اسفند 98 خبر داد.
دکتر متصدی با اشاره به اقدامات انجامشده بهمنظور ارتقا کیفیت دوره پزشکی عمومی گفت: در مباحث تدریسی دانشجویان بازنگریهایی انجام شد و آموزش مجازی در دستور کار قرار گرفت. همچنین امکان حضور آنان در اتاق عمل و درمانگاهها فراهمشده است و برای استفاده دانشجویان از کارگاههای مهارتهای بالینی نیز در حال برنامهریزی هستیم.
وی از برنامهریزی بهمنظور تبدیل بیمارستان درمانی مروستی به آموزشی خبر داد و گفت: باتوجه به اینکه بیمارستان امیراعلم محل ارجاع بیماران سراسر کشور و منطقه است. وجود بیمارستان مروستی در این مجموعه، بار درمانی و زمان نوبتدهی بیمارستان امیراعلم را کاهش داده و در نظر داریم در ماههای آینده از حضور رزیدنتها، فلوشیپها و اساتید در بیمارستان مروستی برای تقویت حوزه آموزش استفاده کنیم.
دکتر متصدی ، با اشاره به نتایج این گروه در آزمون بورد گفت: امسال 3 نفر از فراگیران گروه جز 5 درصد اول و 2 نفر از فراگیران جز 10 درصد اول آزمون بورد قرار گرفتند.
مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه، تقسیم مسئولیتها بین بیمارستانهای مختلف را مهمترین رویکرد این گروه دانست و گفت: همه فعالیتهای گروه با همکاری و همدلی بهخوبی پیش میرود.
مدیر گروه گوش حلق و بینی دانشگاه در پایان سخنان خود، مهمترین نیاز این گروه را تأمین هیئتعلمی، تقویت مرکز تحقیقات و ایجاد سالن کنفرانس در بیمارستان امیراعلم عنوان کرد و گفت: امیدواریم با حمایتهای دانشگاه شاهد پیشرفت بیشتر این گروه در عرصه ملی و بینالمللی باشیم.
در ادامه دکتر کردی سیاستهای جذب دانشجوی بینالمللی را مطرح کرد و گفت: افزایش کیفیت آموزش این دانشجویان و جنبههای مالی پذیرش آنان ازجمله موضوعاتی است که درحال بررسی و برنامهریزی آن هستیم.
سپس هریک از اعضای هیئترئیسه دانشگاه به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
لزوم برافراشتن چتر حمایتی مدیر گروه برای همه اعضای هیات علمی
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز به جمعبندی مسائل مطرحشده پرداخت و از تلاشهای دکتر متصدی در پیش برد اهداف گروه و دانشگاه تشکر کرد و گفت: این گزارش نشان میدهد ظرفیت شما در اداره گروه بیش از اینهاست.
رییس دانشگاه، با تأکید بر اهمیت جایگاه مدیر گروه در دانشگاه گفت: حضور مدیر گروه در جلسات هیئترئیسه، نقش مدیران گروهها در جذب هیئتعلمی و برنامهریزی که در پیشبرد اهداف گروه و دانشگاه دارند؛ نشاندهنده اهمیت جایگاه آنان در دانشگاه است.
وی با اشاره به چگونگی انتخاب مدیر گروه در دانشگاه گفت: در انتخاب مدیر گروه از گروهها نظرخواهی میشود اما درنهایت من با حساسیت بسیار و با توجه به سیاستهای کلان دانشگاه، مدیران گروهها را انتخاب میکنم.
دکتر کریمی با اشاره به ویژگیهای یک مدیر گروه توانمند گفت: مدیران گروهها با پرهیز از نگاه بخشی و بیمارستانی ، باید رویکرد جامعی داشته باشند و در برنامهریزی و توسعه رشته خود، منافع دانشگاه و کشور را در نظر بگیرند.
وی بابیان اینکه دانشگاه مدیر گروهی میخواهد که با چتر حمایتی بلند خود تمام اختلافنظرها و تنوع سلیقهها را زیرپوشش قرار دهد گفت: مدیر گروه باید صرفنظر از منافع شخصی، بخشی و گروهی خود، همه اعضای هیئتعلمی در بیمارستانهای مرتبط را، موردتوجه قرار دهد. تجربه نشان داده، گروههایی که مدیر گروه آن، چنین رویکردی دارد، تاکنون پیشرفت خوبی داشتهاند.
رییس دانشگاه با اشاره به ظرفیت بالای گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه گفت: درگذشته تلاش بسیاری برای پیشرفت این گروه انجامشده، ولی همیشه متمرکز در بیمارستان امیراعلم بوده است. اکنون دکتر متصدی مدیر گروهی است که این رشته را به بخشها و بیمارستانهای دیگر توسعه میدهد.
دکتر کریمی بابیان اینکه درحال حاضر، امکان توسعه بخش گوش و حلق و بینی در بیمارستانهای مروستی، رازی، یاس، امام خمینی و مرکز طبی کودکان وجود دارد گفت: با برنامهریزی گروه و هماهنگی دانشگاه و همچنین با استفاده از کمک خیرین در تأمین تجهیزات موردنیاز، میتوانید بخش گوش و حلق و بینی در این بیمارستانها راهاندازی و توسعه دهید.
وی افزود: درحالیکه بیمارستانهای یاس و رازی و... ظرفیت تخت و اتاق عمل برای راهاندازی بخش گوش و حلق بینی دارند بهجای ساختوساز جدید، میتوانیم، کمک خیرین را به سمت نیازهای واقعی دانشگاه، در تأمین تجهیزات سوق دهیم.
دکتر کریمی بابیان اینکه در جذب هیئتعلمی موردنیاز گروه محدودیتی وجود ندارد افزود: میدانم که شما با دقت نظر بسیار هیئتعلمیهای موردنیاز گروه را پیشنهاد میدهید.
رییس دانشگاه با اشاره به ظرفیت سالنهای اجتماعات موجود در دانشگاه گفت: همه سالنهای بیمارستانها و دانشکدهها برای کل دانشگاه و گروههاست و همکاران باید در سالنها را به روی متقاضیان باز کنند. معتقدم برگزاری یک کنگره علمی با تعداد شرکتکننده محدود، بهتر است در محیط دانشگاهی باشد تا سالنی خارج از دانشگاه.
دکتر کریمی در پایان این بخش از سخنان خود بار دیگر از تلاشهای دکتر متصدی قدردانی کرد و گفت: به شما تبریک میگویم که در این مدت کوتاه، اختلافنظرها را مدیریت کردید و چتر حمایتی گروه را برافراشتید. امیدوارم این پیام به مجموعه دانشگاه منتقل شود که در سیاستگذاریها و تصمیمگیریها، منافع کل دانشگاه در نظر گرفته میشود نه منافع شخص و بخش خاصی چراکه تجربه نشان داده با این رویکرد، نتایج بهتری حاصل میشود.
پیگیری مصوبات پیشین
در ادامه نشست دکتر امینی مشاور رییس دانشگاه، به بیان مصوبات پیشین هیئترئیسه پرداخت و گفت: جلسات هیئترئیسه دانشگاه از مهر 96 بهصورت مستمر برگزار و این جلسات به تصمیماتی منجر شده که انتظار میرود اعضای هیئترئیسه اقدامات لازم را برای اجرایی شدن آن در بازه زمانی مقرر برنامهریزی کنند.
سپس هریک از اعضای هیئترئیسه درخصوص مصوبات پیشین هیئترئیسه و اقداماتی که تاکنون انجامشده، توضیح دادند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی
ارسال به دوستان