اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/05/07 - 15:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3499
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

ششمین دوره جلسه آشنایی اعضای هیئت‌علمی جدید با دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

با حضور رئیس و جمعی از اعضای هیئت‌رئیسه و کارشناسان دانشگاه، جلسه آشنایی اعضای هیئت‌علمی جدید با دانشگاه علوم پزشکی تهران در سالن شورای طبقه نهم سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.

گالري عکس
در ابتدای این جلسه که از ساعت 9 صبح روز پنجشنبه 5 مرداد 96 آغاز شد، دکتر میرزازاده، مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی ضمن خیرمقدم به اعضای هیئت‌علمی جدید و اعضای پانل که به‌منظور پاسخگویی به سؤالات و مسائل اعضای جدید در جلسه حاضر شدند؛ گفت: همه‌ی ما از زمانی که به دانشگاه چه برای تحصیل و چه برای کار، قدم می‌گذاریم ذهنیتی از محیط آکادمیک داریم که دانشگاه‌های مختلف در بسیاری جهات مشابه هم هستند ولی در برخی موارد متفاوت‌اند.
وی ادامه داد: اعضای هیئت‌علمی جدید باید از همین ابتدا برای ارتقاء، استادیاری، استادی و. تلاش کنند و تمامی مدارک، مقالات، پایان‌نامه‌ها و مدارک خود را جمع‌آوری کرده و از پراکندگی آن‌ها بپرهیزند تا برای رشد و ارتقاء با مشکلی مواجه نشوند.
دکتر میرزازاده با اشاره به اینکه در دوره‌های گذشته، این جلسه در دو روز و با سخنرانی اعضای پانل و سپس جلسه پرسش و پاسخ برگزار می‌شد؛ گفت: در دو دوره اخیر تلاش کردیم مجموعه سخنرانی‌ها در قالب یک DVD در اختیار اعضای جدید قرار گیرد و ضمن صرفه‌جویی در زمان، فرصت بیشتری برای پرسش و پاسخ همکاران در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، بین‌الملل و استفاده از سامانه‌های مرتبط دانشگاه باشیم.
در پانل اول که از ساعت 9 تا 10:30 برگزار شد، دکتر شیرازیان، دکتر شکوهی نژاد و دکتر میرزازاده، بابیان نکاتی پیرامون موضوعات فرآیند ارتقا، سیستم شعاع، ترفیع و آیین‌نامه‌های مربوط به اعضای هیئت‌علمی پاسخگوی سؤالات همکاران بودند.
در پانل دوم که از ساعت 11 تا 12:15 برگزار شد، دکتر کاربخش، گودرزی، شفقتی، انصاری پور در خصوص امور پژوهشی و پژوهش‌یار، امور بین‌الملل، فرصت مطالعاتی، شرکت در کنگره‌های خارجی و امور مربوط به فناوری اطلاعات به سؤالات اعضای هیئت‌علمی‌ها پاسخ دادند.
در بخش پایانی برنامه که با حضور جمعی از اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شد، دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه ضمن تبریک و خوشامدگویی به اعضای هیئت‌علمی جدید گفت: خوشحالم که برای ششمین بار در خدمت اعضای هیئت‌علمی هستم که به‌تازگی وارد دانشگاه شده‌اند. برگزاری جلسه آشنایی هیئت‌علمی جدید، بسیار مهم است و خوشبختانه برگزاری این جلسه به‌موقع بوده، مسائلی وجود دارد که اعضای هیئت‌علمی جدید از همان ابتدا باید در جریان آن‌ها قرار گیرند.
رئیس دانشگاه با تأکید برداشتن اطلاعات کافی در مورد دانشگاه گفت: مسائلی وجود دارد که اگر از ابتدا اطلاعات کافی در مورد آن‌ها داشته باشید، امکان بروز مشکلات کاهش می‌یابد و سریع‌تر و بهتر می‌توانید برای آینده کاری‌تان برنامه‌ریزی کنید. پس لازم است، اطلاعات تهیه‌شده در مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه را حتماً مرور کنید.
دکتر جعفریان ضمن بیان امکانات و زیرساخت‌های دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 165 سال از زمان دارالفنون قدمت دارد و قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین دانشگاه کشور است.
وی ادامه داد: این دانشگاه از سال 1313 به نام دانشگاه تهران نام‌گذاری شد و از سال 1365 به دنبال ادغام آموزش در سرویس دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی تهران از دانشگاه تهران مستقل شد و از سال 1375 با ادغام شبکه‌های بهداشتی که قبلاً مستقل بودند به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران نام‌گذاری شد.
دکتر جعفریان افزود: در حال حاضر وجود 13 هزار دانشجوی در حال تحصیل در 11 دانشکده، 95 مرکز تحقیقاتی، نزدیک به 1600 هیئت‌علمی آموزشی، 100 هیئت‌علمی پژوهشی و دارا بودن رتبه دوم تعداد اعضای هیئت‌علمی در بین دانشگاه‌های کشور از امکانات و زیرساخت‌های دانشگاه ما محسوب می‌شود.
وی در خصوص ساختار دانشگاه نیز گفت: وظایف آموزشی در دانشکده‌ها و زیر نظر معاونت آموزشی، فعالیت پژوهشی در معاونت پژوهشی دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی و امور دانشجویی در معاونت دانشجویی صورت می‌گیرد. همچنین در دانشگاه سه شبکه بهداشتی و درمانی جنوب، ری و اسلامشهر با پوشش 2800 نفر جمعیت و همچنین 16 بیمارستان با حدود 4100 تخت وجود دارد که به ارائه خدمت می‌پردازند.

دکتر جعفریان، دانشگاه علوم پزشکی تهران را ازلحاظ رتبه‌های علمی نیز پیشرو دانست و گفت: این دانشگاه 14 سال در پژوهش و 15 سال در آموزش مقام نخست را در بین دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور کسب کرده است.
وی تصریح کرد: این افتخاراتی که دانشگاه ما در طی سالیان گذشته تا به امروز کسب کرده موجب شده ما برای اول شدن همیشه تلاش کنیم که در غیر این صورت توهین بزرگی برای ما محسوب می‌شود.
دکتر جعفریان بابیان اینکه، در افق پیش رو، رتبه‌بندی‌های داخلی برای دانشگاه ما کفایت نمی‌کند، افزود: اکتفا به رتبه‌های داخلی مسیر پیشرفت ما را کند می‌کند، ما باید در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی جای مناسبی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در رتبه‌بندی بین‌المللی ما در 10 سال گذشته در کشور جزو رتبه‌های اول و دوم بودیم و در رتبه‌بندی QS در دنیا که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، رتبه 200 تا 250 را به خود اختصاص دادیم. همه این دستاوردها نشان‌دهنده فعال و پویا بودن دانشگاه و کسب موفقیت در این مسیر بوده و همه نتایج زحمات اعضای هیئت‌علمی و کارکنان دانشگاه است. خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی تهران هم خروجی خوبی داشته و هم در دانشگاه روند خوبی راداریم.
رئیس دانشگاه رعایت استاندارد در مقالات، تحقیقات و... را برای حضور در عرصه‌های بین‌المللی بسیار مهم دانست و گفت: حضور ما در عرصه‌های بین‌المللی بدین معنی است که دانشگاه ما توان رقابت با دانشگاه‌های دنیا را دارد البته این کار از ده سال پیش به‌طورجدی آغازشده که نمونه آن پذیرش 700 دانشجوی خارجی از منطقه و برخی کشورهای اروپایی است.
دکتر جعفریان، در بخش دیگری از سخنان خود، جایگاه کنونی دانشگاه را محصول زحمات انسان‌های بزرگی دانست که عمر خود را صرف توسعه و پیشرفت دانشگاه کردند.
وی ادامه داد: اینک تکلیف ما به‌عنوان یک هیئت‌علمی چیست؟ و دانشگاه چه انتظاراتی از ما دارد؟ اگر خوب دقت کنیم مسئولیت پیچیده‌ای به عهده نداریم فقط حرفه ما با دیگر مشاغل کمی متفاوت است. انتظار دانشگاه از ما بهترین‌هاست و البته با پشتکاری که اساتید این دانشگاه دارند رسیدن به این تعالی دور از دسترس نیست.
دکتر جعفریان با تأکید بر مسئولیت‌پذیری همه کارکنان دانشگاه اظهار داشت: نقش مدیران دانشگاه درنهایت تسهیل روند پیشرفت در دانشگاه و رفع موانع پیش رو و سیاست‌گذاری‌های کلی است. این مجموعه محصول شما دوستان است و باید در مقابل مشکلات و رفع آن احساس مسئولیت داشته باشید.
وی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اهمیت رفتار حرفه‌ای و تأثیرگذاری آن بر دانشجویان گفت: رفتار حرفه‌ای از مباحث حائز اهمیت است. فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران باید وجه تمایزی با دیگران داشته باشد و این وجه تمایز صرفاً داشتن دانش برتر نیست، بلکه باید بتواند در خارج از دانشگاه تغییر ایجاد کند و نمونه و الگوی دیگران قرار گیرد و باید این منش را از شما اعضای هیئت‌علمی یاد بگیرد.
دکتر جعفریان ادامه داد: قسمت عمده این امر به‌صورت غیررسمی اتفاق می‌افتد. اگر هیئت‌علمی ما در این موارد حساس بوده و درست عمل کند، ما موفق شده‌ایم. این موضوعی است که بدون دخالت اعضای هیئت‌علمی برطرف نمی‌شود. یکی از مشکلات جدی ما رفتار حرفه‌ای است و به این مورد باید توجه ویژه داشته باشید.
ضیافت ناهار ریاست دانشگاه که به‌افتخار شرکت‌کنندگان برگزار شد، بخش پایانی این مراسم بود.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 69870
کلمات کلیدی
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم