اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1394/12/03 - 09:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4367
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

نشست دکتر خرازی با دکتر جعفریان در خصوص همکاری دانشگاه با ستاد راهبردی توسعه علوم و فناوری‌های شناختی

در نشست دبیر ستاد راهبردی توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، گزارشی از مراحل راه‌اندازی تا بهره‌برداری از آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه توسط دکتر احمدیان و برنامه گروه نوروساینس دانشگاه توسط دکتر تهرانی دوست ارائه شد.

گالری عکس
در این نشست که ظهر یکشنبه 2 اسفند 94 در سالن شورای ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، ابتدا دکتر احمدیان رییس دانشکده‌ی فناوری‌های نوین پزشکی دانشگاه، تبدیل آزمایشگاه جامع تحقیقات به یک‌قطب مرجع آزمایشگاهی در ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی، مهارت افزایی فناورانه و انتقال فناوری‌های پیشرفته پزشکی در کشور و منطقه را چشم‌انداز این آزمایشگاه خواند و گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تهران باید از امکانات و پتانسیل‌ها، زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های موجود استفاده می‌کردیم تا انتظاری که محققین ما در داخل و خارج دانشگاه دارند را محقق کنیم.
وی افزود: این آزمایشگاه برای تأمين نيازهاي پژوهشي دانشگاه و تقويت و توسعه رويکرد شبکه‌اي درزمینهٔ فعاليت‌هاي آزمايشگاهي مرتبط با تحقيقات راه‌اندازی شده است.

آزمایشگاه تحقیقات جامع دانشگاه از ابتدا تاکنون
دکتر احمدیان، تجمیع فعالیت‌های آزمایشگاهی علوم پایه و کاربردی دانشگاه را مهم‌ترین هدف راه‌اندازی آزمایشگاه جامع عنوان کرد و گفت: در این آزمایشگاه، از تجهيزات آزمايشگاهي در ارائه خدمات پژوهشي و دستگاهي در سطح دانشگاه و کشور استفاده بهینه می‌شود.
وی تسهیل ارائه خدمات آزمایشگاهی به محققین، دانشجویان و اساتید دانشگاه را از دیگر اهداف راه‌اندازی آزمایشگاه جامع خواند و افزود: در این آزمایشگاه، فعالیت‌های آزمایشگاه تحقیقات جامع دانشگاه سازمان‌دهی و هدفمند شده و همچنین اتلاف منابع مالی، تجهیزاتی و انسانی کاهش‌یافته است.
دکتر احمدیان ادامه داد: بر اساس مصوبه هیات امنای دانشگاه و شورای عالی آزمایشگاه جامع مقرر شد هدایت فعالیت آزمایشگاه و بهره‌برداری از طبقات آن برای فاز اول و به‌عنوان اولین تجربه به‌صورت خودگردان و غیردولتی به استناد ماده 16 قانون مدیریت خدمات در اختیار دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی قرار گیرد.
وی افزود: در این راستا با توجه به توانمندی‌های علمی و اجرایی شرکت‌های دانش‌بنیان دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی و موافقت هیات رئیسه دانشگاه طبقات چهار و پنج در اختیار شرکت دانش‌بنیان زیست ابزار پژو هان جهت ارائه خدمات قرار گرفت که با ورود شرکت دانش‌بنیان این انتظار می‌رود که به‌نوعی بتوانیم خدمات را با نگاه بهره‌وری حداکثری و استفاده بهینه از تجهیزات و سرمایه‌گذاری مورد انتظار را داشته باشیم.
دکتر احمدیان در خصوص خدمات تخصصی که در این آزمایشگاه انجام می‌گیرد اظهار کرد: خدمات آزمایشگاهی (Laboratory Services)، خدمات مشاوره‌ای (Advisory Services)، خدمات آموزشی و مهارت افزایی (Skill Development and Training Services)، خدمات مجوزی و اعتباربخشی (Licensing and Accreditation Services) و خدمات فناوری (Technology Development & Exchange) من‌جمله خدماتی هستند که در این آزمایشگاه انجام می‌گیرد.
وی بخش آنالیز مواد، آزمایشگاه تجهیزات عمومی، آنالیز سلولی، آنالیز مولکولی، آنالیز دستگاهی و آنالیز میکروبی را از مهم‌ترین بخش‌های این آزمایشگاه خواند و گفت: فرآیند سیستم جامعه مدیریت اطلاعات جامع آزمایشگاهی نیز باهدف استاندارسازی و با توجه به استاندار بین‌المللی تخصصی آزمایشگاه ISO/IEC-17025 طراحی‌شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر این آزمایشگاه، دارای 8 بخش فعال است که به ارائه خدمات مختلف دستگاهی، تخصصی و آموزشی
با 10 نفر پرسنل تمام‌وقت و 15 نفر پرسنل همکار در بخش‌های، اداری و تبلیغات، آزمایشگاهی، دبیرخانه کارگاه می‌پردازد.
که امید است بتوانیم از خدمات فناوری آزمایشگاهی جهت توسعه و بسترسازی علوم و فناوری‌های نوین در حوزه علوم اعصاب و فناوری‌های شناختی با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی گام‌های مؤثری برداریم.
دکتر احمدیان، کارگاه روش‌های مولکولی پیشرفته، کارگاه تکنیک‌های مولکولی و سیگنالینگ سلولی پیشرفته،‌ کشت سلول و مهندسی بافت، کارگاه اصول جراحی استریوتاکس در حیوانات، تجزیه دستگاهی، فناوری نوین نانو، کارگاه کشت سلول‌های عصبی، را ازجمله کارگاه‌های تخصصی برشمرد که در این آزمایشگاه برگزار می‌شوند و در این راستا آمادگی لازم جهت برگزاری کارگاه‌های تخصصی آموزشی و پژوهشی در حوزه علوم اعصاب و فناوری‌های شناختی با همکاری و حمایت آن ستاد را اعلام کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارشی از اهداف و برنامه‌های ستاد راهبردی توسعه علوم و فناوری‌های شناختی پرداخت و گفت: تولید و توسعه علوم پایه درزمینهٔ مطالعات مغز و کارکردهای شناختی، بهره‌برداری و توسعه فناوری‌ها و ابزارهای واسط مغز و رایانه و انسان و ماشین و دستیابی و توسعه روش‌های درمان نابهنجاری‌های روانی و اصلاح کاستی‌های شناختی از برنامه‌های مهم این ستاد است.
دکتر احمدیان، حمایت از ایجاد شبکه آزمایشگاه‌های علوم و فناوری‌های شناختی را از مهم‌ترین اقدامات ستاد راهبردی توسعه علوم و فناوری‌های شناختی عنوان کرد و افزود: این ستاد از تأسیس آزمایشگاه‌های حیوانی و انسانی علوم شناختی و تربیت نیروی انسانی متخصص برای انجام تحقیقات مجاز حیوانی و انسانی و همچنین آزمایشگاه‌های مطالعه مغز و تصویربرداری عصبی در سطح ملی به‌منظور توسعه تحقیقات علوم شناختی حمایت می‌کند. در این راستا انتظار می‌رود با توجه به امکان استفاده از ظرفیت‌های فراوان آزمایشگاه جامع برای راه‌اندازی آزمایشگاه ملی علوم اعصاب و فناوری‌های شناختی بتوانیم گام‌های مؤثری در جهت ایجاد شبکه ملی آزمایشگاهی علوم اعصاب و فناوری‌های شناختی در کشور برداریم

ارتقاء آموزش و پژوهش در گروه نوروساینس و مطالعات اعتیاد
سپس دکتر تهرانی دوست، گزارشی در خصوص اهداف و برنامه‌های گروه نوروساینس دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه داد.
وی گفت: دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی باهدف تربیت نیروی متخصص موردنیاز کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی درزمینهٔ فناوری‌های نوین پزشکی و انجام پژوهش‌های بنیادی و کاربردی به‌منظور خلق دانش و ثروت و ارائه خدمات و مشاوره‌های تخصصی به سازمان‌ها و مراکز دولتی و خصوصی از سال 1383 در هسته‌های اوليه گروه‌های ‌آموزشي و در بهمن سال 1385 با ورود اولين دوره دانشجويان رسماً فعالیت خود را آغاز کرد.
وی درباره‌ی آموزش و پژوهش در گروه نوروساینس و مطالعات اعتیاد توضیحاتی داد و افزود: در حال حاضر گروه علوم اعصاب با 39 دانشجو و گروه مطالعات اعتیاد با 28 دانشجو و نیز 5 استاد اولیه و 12 استاد همکار در دانشگاه فعال هستند.
وی در خصوص طرح راه‌اندازی آزمایشگاه عصب‌شناسی شناختی‌، هیجانی و اجتماعی، اهداف و مأموریت آن، امکانات موردنیاز، سخت‌افزارهای لازم به ارائه توضیحاتی پرداخت.
دکتر تهرانی دوست در بخش دیگری از سخنان خود به شورای علوم و فناوری‌های اعصاب و شناختی دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: توسعه و ارتقاء دانش، پژوهش و فن‌آوری‌های مرتبط با علوم اعصاب و شناختی در سطح دانشگاه ملی و بین‌المللی در حوزه‌های مختلف این رشته ازجمله: سلولی مولکولی، شناختی، بالینی، محاسباتی، رفتاری و ژنتیک و نقشه‌برداری مغزی از اهداف کلی آن شورا است.
وی در خصوص مراکز دانشگاه علوم پزشکی تهران که در حوزه علوم اعصاب و علوم شناختی فعالیت دارند، گفت: در حال حاضر، بیمارستان روزبه با دو آزمایشگاه عصب‌شناختی و نوروژنتیک، مرکز ملی تحقیقات اعتیاد با آزمایشگاه‌های حیوانی، ژنتیک و شناختی، دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی، پژوهشکده علوم اعصاب (بیمارستان امام خمینی) و مرکز تحقیقات علوم اعصاب مراکز فعال دانشگاه درزمینهٔ علوم اعصاب و شناختی هستند.
در ادامه دکتر جغتایی، دکتر آی، دکتر نیلی و دکتر یونسیان به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.
پس‌ازآن دکتر جعفریان رییس دانشگاه، از شرایط مناسب همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه تهران خبر داد و گفت: در حال حاضر توافقات خوبی با دانشگاه تهران صورت گرفته که منجر به گسترش همکاری‌های این دو دانشگاه شده است.
وی افزود: به نظرم در خصوص دوره‌های MD-PHD دو نفر از دانشجویان معرفی شدند که قادر به ادامه نبودند چون این دوره در تمامی دنیا مقوله‌ای است که به‌خوبی پیشرفت نکرده هرچند که تسهیلات خوبی هم برای این دوره در نظر گرفته‌شده است.
دکتر جعفریان ادامه داد: مسئله اعتیاد معضل بزرگ جامعه‌ی امروز است و هر فعالیتی که در این خصوص انجام گیرد منطقی است و علاوه بر ایجاد زمینه علمی، به‌سلامت جامعه کمک خواهد کرد.
وی افزود: دانشگاه با آنچه ستاد راهبردی توسعه علوم و فناوری‌های شناختی به‌عنوان سیاست‌های خود ابلاغ کرده و حمایت می‌کند همکاری خواهد کرد.
رییس دانشگاه افزود: در گروه‌های بالین تا همکاران ستاد فعال نشوند کار پیش نخواهد رفت به‌عنوان‌مثال دستگاه ام آر آیی که در مرکز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی است و زمانی برای مرکز فیزیک نظری بوده و سپس در این بیمارستان مستقر شد، خدمات مناسبی ارائه می‌دهد. در دانشگاه مراکزی مثل بیمارستان روزبه وجود دارد که ظرفیت خوبی برای همکاری با ستاد دارند.

دانشکده‌ی فناوری‌های نوین حلقه‌ی اتصال بین دانشکده‌های مختلف
در پایان این نشست، دکتر خرازی تأسیس یک آزمایشگاه جامع را اقدام مثبتی خواند و گفت: تجمیع تجهیزات و امکانات در یک مکان مشخص، موجب صرفه‌جویی و تعامل دانشکده‌های مختلف برای استفاده از تجهیزات موجود می‌شود.
وی ادامه داد: کشور ایران به‌اندازه‌ای ثروتمند نیست که در هر دانشگاه و دانشکده‌ای این امکانات را فراهم کند. لذا ایجاد یک آزمایشگاه جامع اقدام بسیار خوبی بوده که دانشگاه علوم پزشکی تهران به انجام رسانده است.
دکتر خرازی بر تعامل دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه تهران تأکید کرد و گفت: اگر بخواهید در حوزه‌های علوم اعصاب شناختی وارد شوید و نگاه به فناوری‌های این حوزه داشته باشید تا به مردم کمک کنید با دانشگاهی نظیر دانشگاه تهران باید همکاری‌های بیشتری داشته باشید.
وی افزود: باید گرایش همکاری بین دو دانشگاه توسعه یابد و از امکانات دو دانشگاه استفاده شود چون ماهیت این حوزه، میان‌رشته‌ای است و برای اینکه به خدمات و فناوری بینجامد لازم است اساتید رشته‌های مختلف با یکدیگر همکاری کنند.
دکتر خرازی گفت: تأسیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز نیز باهدف تعامل دانشگاه‌ها با یکدیگر انجام گرفت.
وی از تأسیس پژوهشکده انبیک NBIC، (فناوری‌های همگرا) در دانشگاه تهران در چهار رشته نانو، بیو، فناوری اطلاعات و علوم شناختی خبر داد و گفت: این پژوهشکده باهدف ایجاد ارتباط بین اساتید و دانشجویان از رشته‌های مختلف دانشکده‌های مختلف راه‌اندازی شده است. ستاد نیز از پروژه‌هایی که به‌صورت میان‌رشته‌ای دنبال می‌شوند حمایت می‌کند. قطعاً این پژوهشکده به دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز برای تأمین جنبه‌های بالینی نیاز دارد.
دکتر خرازی در خصوص ارائه گزارش دکتر تهرانی دوست تأکید کرد و لازم دانست بر روی جنبه‌های کاربردی و به‌خصوص فناوری در حوزه علوم اعصاب و شناختی برنامه‌های گروه نوروساینس تمرکز بیشتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: از اینکه نوروساینس در دانشکده‌ی فناوری‌های نوین پزشکی تشکیل‌شده انتظار می‌رود پروژه‌ها به یک فناوری منجر شود و جنبه‌های کاربردی بالینی داشته باشند. به‌خصوص جنبه‌های توان‌بخشی شناختی که امروزه در دنیا بازار وسیعی دارد.
وی در پایان به رییس دانشکده‌ی فناوری‌های نوین توصیه کرد که حلقه‌ی اتصالی بین دانشکده‌های مختلف باشد تا بهتر مورد استقبال قرار گیرد.
توضیح اینکه، در نشست دکتر خرازی، دبیر ستاد راهبردی توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، دکتر جعفریان، رییس دانشگاه، دکتر یونسیان معاون پژوهشی، دکتر امامی، رییس دانشکده‌ی پزشکی، دکتر احمدیان رییس دانشکده‌ی فناوری‌های نوین پزشکی، دکتر نقوی رییس بیمارستان روزبه، دکتر تهرانی دوست مدیر گروه نوروساینس، دکتر محمدی رییس مرکز تحقیقات روان‌پزشکی بیمارستان روزبه، دکتر محمدرضا آی رییس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز و دکتر مجید نیلی مدیر گروه پژوهش، فناوری و زیرساخت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی حضور داشتند.
در پایان دکتر مجید نیلی مدیر گروه پژوهش، فناوری و زیرساخت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در معیت دکتر یونسیان و دکتر احمدیان از آزمایشگاه جامع تحقیقات جامعه بازدید کردند.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی

انتصاب دبير و اعضاي شورای علوم و فناوری‌های اعصاب و شناختی

 

  • گروه خبری : گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 58277
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

داتشجوی علوم اعصاب

داتشجوی علوم اعصاب

78/10/11 - 00:00

ایکاش مسائل و مشکلات دانشجویان علوم اعصاب بیشتر در این جلسه بررسی می شد. از قبیل آموزش و پژوهش بسیار ضعیف در این گروه و همچنین افزایش روزافزون فارغ التحصیلان این رشته و عدم جذب آنها در مراکز دولتی. با تشکر

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *