اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1399/10/14 - 17:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2228
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

رونمایی از سایت جدید دانشگاه و دو کتاب

کتاب مدیریت کووید 19 یک سند تاریخی برای آیندگان است

در جلسه شورای دانشگاه و نشست مشترک هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌ها، راه‌اندازی 6 مرکز تحقیقات جدید، یک پژوهشکده، جذب یک استاد وابسته و اعطای پایه تشویقی هشت عضو هیئت علمی به تصویب رسید و از کتاب مسیرنمای مدیریت کووید 19، سایت جدید دانشگاه و جلد سوم کتاب چهل استاد رونمایی شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، این جلسه ۱۴ دی‌ ماه ۱۳۹۹ با پخش نماآهنگی اثرگذار در بزرگداشت سردار حاج قاسم سلیمانی و شهدای مدافعان سلامت در سالن حکیم ساختمان مرکزی دانشگاه آغاز شد.

تجلیل از شهید سردار حاج قاسم سلیمانی
دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه ضمن گرامیداشت این روزها و یاد سردار حاج قاسم سلیمانی، شهید دکتر محسن فخری زاده و شهدای خدمت گفت: کشور و نظام سلامت روزهای سختی را پشت سر می گذراند که از عجایب آن، هم‌ زمانی شهدای مدافع امنیت، شهدای مدافع سلامت و فعالان علمی کشور است و به تعبیر من، بهترین انسان‌ هایی که بار امنیت، علم و سلامت جامعه را به دوش می‌ کشند به دستور بدترین انسان‌ هایی که اگرچه مدعی ولی در پایین‌ترین سطوح بشریت هستند به شهادت می‌ رسند.
وی افزود: بااینکه دانشگاه در ۱۱ ماه اخیر به‌ شدت درگیر بحران کرونا بوده، خوشبختانه در بحث مدیریت کلانش هرگز از مسئولیت اصلی خود در حوزه‌های آموزش، پژوهش و بین‌ الملل غافل نشده و سعی کرده برنامه‌هایش در این بخش‌ ها به قوت خود پابرجا باشد که کسب رتبه نخست آموزشی و پژوهشی در کشور و همچنین حضور نزدیک به هشتصد دانشجوی بین الملل دانشگاه خود مؤید همین مدعاست.

رونمایی از کتاب مسیرنمای مدیریت کووید ۱۹، طراحی جدید سایت دانشگاه و جلد سوم کتاب چهل استاد
دکتر کریمی با قدردانی از مدیریت روابط عمومی دانشگاه و تمامی افرادی که در ثبت این اثر ارزشمند همکاری داشتند گفت: دکتر ترابی به همراه تیمشان مجموعاً ۲۲۲ مصاحبه از تمامی رده‌‌های دانشگاه انجام دادند و خیلی روزها تا پاسی از شب حتی کار می‌ کردند تا بتوانند تجربیات ماه‌ های اخیر را در قالب کتابی ماندگار که به زیبایی تقدیم شده به شهدای مدافع سلامت گردآوری کرده و به چاپ برسانند. سال‌ ها بعد این کتاب یک سند تاریخی برای آیندگان خواهد شد که یادآور سال‌ های کرونایی کشور است. در این کتاب سعی شده بر اساس صحبت‌ های همه مصاحبه‌ شوندگان، تجربیات و دانش مجموعه دانشگاه در کنار هم دیده شود تا قابل‌ استفاده برای همگان باشد.

وی با اشاره به شهدای مدافع سلامت دانشگاه افزود: ما در بحران کرونا ۲ تن از اعضای هیئت‌ علمی یک پرستار و یکی از کارکنان پشتیبانی را از دست دادیم که نشان می‌ دهد در این بحران تمامی دانشگاه اعم از درمان، بهداشت، آموزش، پژوهش، ستاد و پشتیبانی به‌ گونه‌ ای درگیر بوده‌ اند و من همیشه در صحبت‌ هایم به این موضوع اشاره‌ کرده‌ام.

رئیس دانشگاه همچنین در خصوص نسخه سوم کتاب چهل استاد که تا اوایل هفته آتی منتشر خواهد شد گفت: دو جلد قبلی این کتاب در دوره ریاست دکتر جعفریان آماده و چاپ‌ شده و برگرفته از خاطرات استادان نامی دانشگاه و افراد تأثیرگذار در حوزه سلامت کشور است و شامل خاطرات، تجربیات و سخنان شفاف این عزیزان است که برخی از ایشان امروز در جمع ما نیستند و ما یادشان را گرامی می‌ داریم.

دکتر کریمی در ادامه بر اهمیت طراحی سایت دانشگاه مطابق با استانداردهای جهانی و به‌ روز بودن مطالب آن تأکید کرد و افزود: به اعتقاد من طراحی سایت دانشگاه باید به‌ گونه‌ ای باشد که علاوه بر دسترسی آسان مخاطب به اخبار و اطلاعات واحدهای مختلف آن، به‌ سادگی و در یک نگاه بتواند قدرت و وسعت دانشگاه و گستره فعالیت حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، پشتیبانی، فرهنگی اجتماعی، بهداشت، درمان و غذاو ودارو را به نمایش بگذارد و امروز پس از ماه‌ ها فعالیت با تلاش و پیگیری مدیریت روابط عمومی و همکاری مدیریت آی تی دانشگاه خوشبختانه به ثمر نشسته و آماده رونمایی است.

همه ما عضو نظام سلامت کشور هستیم

رئیس دانشگاه بابیان این نکته که هیچ افتراقی بین گروه‌ های مختلف دانشگاه نیست گفت: همه ما عضو نظام سلامتیم و در کنار هم به بیماران خدمت می‌ کنیم. آن‌ ها که این دوگانگی‌ ها را دامن می‌ زنند نه دوستدار پزشکان هستند و نه طرفدار پرستاران؛ من همیشه مخالف این افتراقم و معتقدم از نیروهای حراست و حفاظت بیمارستان گرفته تا کسانی که در طبقات زیرزمین بیمارستان‌ ها و واحدهای مختلف کار می‌ کنند و گاهی به چشم نمی‌ آیند همه عضو نظام سلامت‌ اند.

دانشگاه پاسخگو و مسئولیت پذیری دانشگاه
رئیس دانشگاه پس از شنیدن نظرات اعضای شورا و روسای دانشکده‌ ها گفت: همین حالا هم دانشگاه علوم پزشکی تهران، یک دانشگاه پاسخگو هست و بسیاری از افرادی که اینجا و امروز دغدغه شان مسئولیت اجتماعی دانشگاه است در همین دانشگاه تربیت‌ شده‌ اند. دانشگاه حساس، مسئولیت‌ پذیر، پاسخگو، همه و همه از همین دانشجو آغاز می‌ شود. باید انسانی تربیت کنیم که وقتی پشت این میز نشست و مسئولیتی را عهده‌ دار شد دانشگاه را تنها محلی برای کسب پول و شهرت نبیند و برای رفع مشکلات حوزه سلامت کشور تلاش کند. همین است که می‌ گویم تشویق و ارتقا نخبگان دانشگاه در کنار رقابت و ارزیابی سالم باعث تربیت مدیرانی می‌ شود که وقتی پشت میز مسئولیت بنشینند تصمیماتشان بر پایه منافعشان نیست و جوی آب را به مزرعه خودشان هدایت نمی‌ کنند.

بچه‌ های روابط عمومی واقعاً خسته نباشید کارتان بسیار ارزشمند است

دکتر کریمی پس از پایان جلسه شورای دانشگاه با حضوری صمیمانه در جمع فعالان حوزه مدیریت روابط عمومی دانشگاه و واحدهای تابعه گفت: بچه‌ های روابط عمومی واقعاً خسته نباشد کارتان بسیار ارزشمند است. توصیه می‌ کنم برای دلتان کار کنید و از ناملایمات خسته نشوید چون کار شما هم حرفه‌ ای و سخت و هم هنری و برگرفته از دل است. حالا فکر کنید با جمع این اضداد چه باید کرد. به‌ خصوص حالا که دکتر ترابی با کفش‌ های آهنین آمده و تغییرات زیادی در حال ایجاد است.

در ادامه دکتر  ماشااله ترابی مدیر روابط عمومی دانشگاه، در خصوص قابلیت‌ های سایت جدید دانشگاه توضیحاتی داد و گفت: یکی از برنامه‌ های خوش‌ نامی یا برندینگ به‌ روزرسانی سایت و متناظر با آن ایجاد شبکه قوی اینستاگرام است و خوشبختانه صفر تا صد این طراحی جدید در مجموعه روابط عمومی و آی تی دانشگاه به انجام رسیده است.

ویژگی‌ های مدیران از نگاه حضرت علی علیه‌ السلام

حجت‌ الاسلام میر مجید سید قریشی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در این نشست به روایتی از نهج‌ البلاغه اشاره کرد و گفت: نامه امام علی علیه‌ السلام به مالک اشتر را که هزار و چهارصد سال پیش نوشته‌ شده و به‌ عنوان اولین منشور مدیریتی جهان توسط سازمان ملل ثبت‌ شده است حقیقتاً باید به‌ تمامی افرادی که در کشور پستی می‌ گیرند آموزش داده شود.

وی با اشاره به ویژگی‌ های مدیران از نگاه حضرت علی علیه‌ السلام افزود: وفاداری به خدا، پاک‌ دامنی مالی و اخلاقی، حلم، آرامش در هنگام غضب، پذیرش عذر دیگران، رئوف بودن با ضعیفان، غیور بودن با گردنکشان، تصمیم نگرفتن از روی خشم و از پا درنیامدن به خاطر ضعف‌ های درونی و عمومی از ویژگی‌ هایی است که انسان‌ ها را بزرگ و الگو می‌ کند. مگر چند نفر در دنیا مثل سردار سلیمانی هستند. این‌ هاست که کشور را الهی می‌ کند و علت ماندگاری دین هم به مدیرانی است که چنین خصائلی را داشته و دارند.  

کسب رتبه برتر دانشگاه در سومین رتبه‌ بندی آموزشی دانشگاه‌ های علوم پزشکی کشور

دکتر امیرعلی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، از کسب رتبه برتر دانشگاه در سومین رتبه‌ بندی آموزشی دانشگاه‌ های علوم پزشکی کشور (راد) در سه حوزه تحقیقات راهبردی حوزه پزشکی، بسته‌ های تحول در کلان منطقه قطب ۱۰ کشور و خروجی‌ های تأثیرگذار خبر داد و گفت: زندگی همه‌ اش احساس مسئولیت و مبارزه است و تا آخرین روز مسئولیتمان از تمامی نعماتی که در اختیار داریم برای خدمت به دانشگاه و مردم استفاده می‌ کنیم و این امانت را به‌ درستی به افراد بعدی می‌ سپاریم. ما به‌ عنوان دانشگاه علوم پزشکی تهران نمی‌ توانیم به آنچه در سایر نقاط کشور در حوزه سلامت رخ می‌ دهد بی‌ تفاوت باشیم و نمود این پاسخگویی به جامعه حرکت در مسیر پژوهش‌ های کاربردی، آموزش پاسخگو و ارتقای کیفیت خدمات بهداشت و درمانی است.

دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران همین حالا هم نسبت به معضلات اجتماعی و چالش‌ های حوزه سلامت پاسخگو است. قطعاً همسویی آموزش و پژوهش با درمان، بهداشت و غذا و دارو می‌ تواند در این مسیر بسیار کمک‌ کننده باشد.

ورود دانشگاه به لیگ بین‌ المللی آموزش مجازی و جذب دانشجوی خارجی

دکتر رامین کردی معاون بین‌ الملل دانشگاه، یکی از ویژگی‌ های نسل چهارم دانشگاه‌ ها را مجازی‌ سازی خواند و گفت: در حوزه بین‌ الملل دانشگاه باید ازاین‌ پس به سمت آموزش‌ های حضوری مجازی حرکت کنیم. بحث آموزش بین‌ المللی بسیار رقابتی است و در حال حاضر با ورود به آموزش‌ های مجازی دانشگاه های هاروارد، استنفورد و اوپن یونیورسیتی با ایجاد کورس‌های آموزشی آنلاین رایگان گوی سبقت را از دیگران ربوده‌ اند.

وی از تمامی روسای دانشکده‌ ها خواست تا در بحث آموزش مجازی و مارکتینگ در حوزه بین‌ المللی بیشتر از قبل فعالیت و کمک کنند تا این کار خوب پیش برود.

دکتر امیرحسین  معماری مدیر جدید توسعه اموربین‌ الملل معاونت بین‌ الملل، ایجاد واحد تحقیق و توسعه (R&D) در دانشکده‌ ها را برای پیشرفت در حوزه بین‌ الملل و جذب دانشجوی خارجی بسیار مهم خواند و در ادامه افزود: ما وارد لیگ بین‌ المللی شده‌ ایم و بحث کیفی در آن بسیار مهم است. امیدواریم بتوانیم به ازای هر استاد یک دانشجوی خارجی داشته باشیم.

در ادامه روسای دانشکده‌ ها در خصوص هدایت پایان‌ نامه‌ ها به سمت پاسخگویی اجتماعی، بخشنامه‌ های پایان‌ نامه‌ های محصول محور و طرح‌ های جایگزین پایان‌ نامه بحث و تبادل‌ نظر کردند.

مصوبات جلسه شورای دانشگاه

دکتر محمدعلی صحراییان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، در این جلسه مراکز تحقیقاتی جدیدی که پیش‌ ازاین با راه‌ اندازی آن‌ ها برحسب ضرورت و نیاز دانشگاه و کشور در شورای هماهنگی مراکز تحقیقاتی وزارت بهداشت موافقت شده بود برای تصمیم نهایی توسط اعضای شورای دانشگاه به رأی گذاشت که طی آن تأسیس مرکز تحقیقات بازسازی مفاصل، مرکز تحقیقات سلامت قلب کودک و نوجوان، مرکز تحقیقات غیردولتی کراتوکونوس (وابسته به مرکز چشم‌ پزشکی نور)، مرکز تحقیقات نوروماسکولار (مستقر در بیمارستان شریعتی)، مرکز تحقیقات درد (مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) همچنین پژوهشکده ژن، سلول و بافت (متشکل از مرکز تحقیقات سلول درمانی کودکان، مرکز تحقیقات بانک فرآورده‌ های پیوندی و مرکز تحقیقات ارولوژی اطفال و پزشکی بازساختی) و مرکز تحقیقات جراحی‌ های کم تهاجمی با اعمال اصلاحات پیشنهادی اعضای شورا و به صورت مشروط به تصویب رسید.

وی در ادامه افزود: این طرح‌ ها در کمیته‌ های اخلاق دانشگاه بررسی و به‌ صورت منظم مورد پایش قرار می‌ گیرند و در همین راستا امتیاز مراکز تحقیقاتی که ظرف پنج سال از تأسیس خود، خروجی اثرگذاری نداشته باشند پس از نظارت و بررسی لغو و فرصت به مراکز تحقیقاتی جدید داده می‌ شود. چراکه دانشگاه مملو از افراد توانمندی است که مانند رودی در آن جاری‌ اند. باید راه را برای ایده‌ های نو هموار کنیم.

معاون پژوهشی دانشگاه در خصوص جذب استاد وابسته، دکتر عبدالاحد استاد دانشکده برق دانشگاه تهران و برنده جایزه مصطفی را پیشنهاد داد که مورد موافقت شورا قرار گرفت.

دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ ریزی منابع دانشگاه، در باب تعدد مراکز تحقیقاتی، هم‌ افزایی گروه‌ های تخصصی و تأمین بودجه آن‌ ها طرح تلفیق مراکز مرتبط با عنوان پژوهشکده یا پژوهشگاه را پیشنهاد داد که مورد اقبال سایر اعضا نیز قرار گرفت.

دکتر رامین کردی معاون بین‌ الملل دانشگاه، به موضوع بازنگری نحوه سنجش مراکز تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: باید ببینیم دانشگاه به چند مرکز تحقیقاتی نیاز و چه رویکردی در گسترش کمی و کیفی آن‌ ها دارد.

دکتر عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی اجتماعی، بر رویکرد دانشگاهی و بهره‌ گیری از مشارکت همه اعضای هیئت‌ علمی و گروه‌ های مرتبط در راه‌ اندازی مراکز تحقیقاتی جدید تأکید کرد.

در پایان، با دریافت پایه تشویقی اعضای هیئت‌ علمی که اخیراً ارتقا پیداکرده‌ اند بر اساس کسب حداقل امتیازات آیین‌ نامه مربوطه در حوزه آموزشی دکتر فاطمه نیلی احمدآبادی، دکتر سید محمد طاهر رجبی، دکتر سید هادی میر فضائلیان، دکتر معصومه دورقی، دکتر بابک گرایلی، دکتر زهرا بهبودی مقدم و دکتر زهرا معصومی و در پژوهش دکتر سید محمود طباطبایی برنده کتاب سال بابت تألیف کتاب الحشائش (درزمینه گیاهان دارویی) موافقت شد.

 

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 168110
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *