محتوای خبری دانشکده داروسازی

برگزاری سمینار گروه داروسازی هسته ای با عنوان 'رادیوفارماسیوتیکال های پیش هدفمند در تصویر برداری و درمان' در دانشکده داروسازی

سمینار گروه داروسازی هسته ای با عنوان 'رادیوفارماسیوتیکال های پیش هدفمند در تصویر برداری و درمان' در دانشکده داروسازی برگزار شد.

 گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده داروسازی، این سمینار با ارائه دکتر مهشید کیانی دستیار گروه داروسازی هسته ای در حضور جمعی از اساتید و دانشجویان  9 دی 98 برگزار شد.
دکتر کیانی عنوان کرد: آنتی بادی ها مدت هاست که به عنوان حامل های جالب برای انتقال رادیونوکلئیدهای درمانی و تشخیصی به بافت های بدخیم ساخته شناخته شده اند. آنتی بادیها دارای نیمه عمر سرمی طولانی و به عنوان حامل های بیولوژیکی ممکن است روزها یا هفته ها طول بکشد تا به توزیع زیستی مطلوب خود در درون بدن دست پیدا کنند، وی گفت بنابراین باید رادیونوکلئیدها با نیمه عمر طولانی  نشاندار شوند و در نتیجه منجر به عوارض بالینی قابل توجهی می گردند. تلاش های زیادی برای برطرف کردن موانع انجام شده و یکی از این رویکردها که  در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است  in vivo pretargeting یا پیش هدفمندی درون تنی است که در واقع آنتی بادی را از رادیواکتیویته جدا کرده و انجام رادیو سنتز در درون تومور صورت می گیرد.
با توجه به تمام تلاشها و مطالعاتی که تاکنون انجام شده، تنها دو داروی bexxar  و zevalin به عنوان مونوکلونال آنتی بادی نشاندارشده برای درمان لنفومای غیرهوچکین FDA Approve شدند. تجمع مونوکلونال آنتی بادی ها در بافت های غیر هدف، منجر به تابش دهی سلولهای غیر توموری و عوارض توکسیسیته ی شدید می شوند، بنابراین مولکولهای affibody (اسکافلد پروتئین مهندسی شده ی 58 اسیدآمینه ای) به عنوان وکتورهای رادیوفارماسیوتیکال موثر در موش و انسان تایید شده اند و تصاویر با کنتراست بالا را تنها چند ساعت بعد از تجویز ایجاد می کنند. طی یک دهه اخیر علاقه مندی به سمت نانو مدیسین ها در درمان سرطان در حال افزایش است و در مطالعات پیش هدفمند هم رادیوفارماسیوتیکا لهای مناسبی برای تصویربرداری و درمان هستند.
خبرنگار: مژگان یزدی
عکس: طهمورث رمضان زاده

کلمات کلیدی
تهیه کننده: