برگزاری جلسه آموزشی با موضوع پیشگیری از خودکشی در شبکه بهداشت و شهرستان اسلامشهر
شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر جلسه آموزشی پیشگیری از خودکشی را باهدف آشنایی با علائم خطر، باورهای غلط و حقایقی راجع به خودکشی و برنامههای کاهش آسیب برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، این جلسه آموزشی یکشنبه 24 اردیبهشت 96 در مرکز خدمات جامع سلامت گلدسته با حضور مراجعین برگزار شد، فرشته سادات حسینی، کارشناس سلامت روان و رفتار مرکز در ابتدای جلسه با مطرح کردن این پرسش که «چرا مردم خودکشی میکنند؟» و در گیرکردن ذهن شرکتکنندگان بیان کرد: خصوصیت مشترک مابین افرادی که اقدام به خودکشی میکنند داشتن این باور است که خودکشی تنها راهحل غلبه بر احساسات غیرقابلتحمل است. کشش خودکشی در این است که نهایتاً به این احساسات غیرقابلتحمل خاتمه میدهد. در تراژدی خودکشی، آشفتگی و مشکلات عاطفی به حدی شدید میشوند که فرد را دریافتن راههای مختلف حل مشکل خود ناتوان میسازند. درحالیکه راهحلهای دیگری نیز وجود دارند.
وی در ادامه افزود: همه ما در طول زندگی احساس تنهایی، افسردگی، بیکسی و ناامیدی را تجربه میکنیم. مرگ یکی از اعضای خانواده و شکست در برقراری ارتباط ازجمله مواردی هستند که اعتمادبهنفس ما را تحت تأثیر قرار داده احساس بیارزشی را در ما به وجود میآورند. از آنجائی که ساختار هیجانی هر شخص منحصربهفرد هست هرکدام از ما در شرایط مختلف پاسخهای متفاوتی میدهیم.
در تشخیص اینکه آیا واقعاً فردی قصد خودکشی دارد لازم است که بدانید ممکن است موضوعی که از دید شما از اهمیت کمی برخوردار است به نظر شخصی دیگر بسیار مهم باشد و یا واقعهای که شما برای آن اهمیتی قائل نمیشوید برای شخص دیگر بسیار ناراحتکننده و مهم تلقی شود.
بدون توجه به ماهیت بحران، اگر کسی احساس میکند که دیگر تحمل مشکلات را ندارد خطر اقدام به خودکشی، بهعنوان راهحل جذاب برای وی وجود دارد.
حسینی در ادامه جلسه علائم خطر، باورهای غلط و حقایقی راجع به خودکشی، نحوه کمک به فردی که قصد خودکشی دارد (خونسرد باشید، بهطور مستقیم راجع به خودکشی بحث نمایید، ترغیب فرد به استفاده از روشهای حل مسئله و اقدامات مثبت، کمک گرفتن از افراد متخصص و ...) بهتفصیل شرح داد.
خبر: خورسندفرد
ارسال به دوستان