اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/04/01 - 12:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5144
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

دکتر جعفریان حمایت دولت از پژوهش‌های دانش‌بنیان را خواستار شد

( + فیلم ) سخنرانی رییس دانشگاه در ضیافت افطاری رییس جمهوری با استادان و پزشکان

دکتر علی جعفریان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ضیافت افطاری رییس جمهوری با اساتید و پزشکان، سه درخواست حول سه محور فعالیت دانشگاه‌های علوم پزشکی را مطرح کرد.

گالری عکس پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ایران

گالری عکس خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا)

( دریافت فیلم )
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن روحانی در پانزدهمین شب از ماه مبارک رمضان در ضیافت افطار با استادان و پزشکان حاضر شد. یکی از سخنرانان این مراسم دکتر جعفریان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که سه درخواست را حول سه محور فعالیت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی مطرح کرد.
دکتر جعفریان با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان و با بیان اینکه مدل ادغام خدمات سلامت و آموزش پزشکی در ایران یک مدل منحصربه‌فرد بین کشورهای جهان است و بر اساس آن دانشگاه‌های علوم پزشکی سه امر آموزش، پژوهش و ارائه خدمت را بر عهده دارند گفت:  اگر این مدل به‌درستی اجرا شود می‌توان نتایج بسیار خوبی از آن به دست آورد همان‌طور که تاکنون برکات فراوانی داشته است.
وی افزود: در موضوع ارائه خدمت فقط به این نکته اشاره می‌کنم که طرح تحول سلامت باعث شد در عین اصلاح قسمتی از مشکلات ارائه خدمات بستری در بیمارستان‌ها و ضمن ارتقاء خدمت ازنظر کمی و کیفی، پرداختی از جیب مردم برای این بخش از هزینه‌های زندگی حدود 10 درصد کاهش یابد. از طرفی در حوزه بهداشت در جایی مثل کلان‌شهر تهران برای اولین بار امکان دسترسی به مراقبت‌های اولیه بهداشتی برای تمام ساکنین تهران تا پایان سال 95 در دست اقدام است و در نقاطی مثل اسلامشهر و ری این شبکه با استفاده از برون‌سپاری تکمیل شده است. عزم دولت برای تعیین تکلیف منابع سلامت که عموماً در اختیار بیمه‌ها است می‌تواند این موفقیت مقطعی را به یک دستاورد بزرگ دائمی تبدیل کند که به‌طور مستقیم در زندگی مردم اثر خواهد گذاشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در بحث آموزش پزشکی سطح کشور ما به‌طور محسوسی بالاتر از اکثر کشورهای منطقه است گفت: این موضوع در زمان حضور بنده و همکاران وزارت بهداشت در نشست‌های دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی به‌وضوح دیده می‌شود و نام ایران در آموزش پزشکی در عرصه بین‌المللی هم شناخته شده است. به‌عنوان شاهد مثال دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال گذشته درحالی‌که در رتبه‌بندی تایمز جایگاه بین 500 تا 600 را داشت، در سرفصل آموزش توانست رتبه 74 دنیا را کسب کند.
وی افزود: ما اکنون با همراهی وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات بیش از 460 دانشجوی بین‌المللی از 30 کشور دنیا (عموماً منطقه آسیای غربی و شمال افریقا) در حال آموزش در این داریم و طبق برنامه 4 ساله دانشگاه برای 1000 دانشجوی بین‌المللی تا مهر سال 97 هدف‌گذاری کرده‌ایم. این محصول حفظ استانداردهای آموزشی در سطح قابل‌قبول بین‌المللی است و اگر می‌خواهیم این مسیر را که یک ارزش‌افزوده دانش‌بنیان و دارای تأثیرات جدی اجتماعی و سیاسی در دنیا است ادامه دهیم، نیازمند حمایت ویژه در سطوح مختلف هستیم. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره آمایش آموزش عالی در حوزه سلامت شروع بسیار خوبی در این جهت است و از جنابعالی تقاضا داریم که بر اساس همین سند دانشگاه‌های با مأموریت بین‌المللی به‌صورت عادلانه (به معنی قرار دادن هر چیز در جای خود) موردتوجه خاص باشند تا بتوانند برای اعتلای نام ایران بیش‌ازپیش تلاش کنند. این عین عدالت است که مثلاً برای 5 دانشگاه برتر در حوزه علوم پزشکی برای یک دوره معین (مثلاً دو ساله) منابع ویژه در آموزش و پژوهش در نظر گرفته شود. با این کار عرصه رقابت نیز باز است و دانشگاه‌ها برای صعود به این گروه تلاش می‌کنند و چیزی هم از حق سایر دانشگاه‌ها کاسته نخواهد شد.
دکتر جعفریان نکته سوم را عملکرد پژوهشی حوزه علوم پزشکی دانست و گفت: استحضار دارید که بر اساس گزارش نظام علم‌سنجی اسکوپوس که bias ضد ایرانی کمتری دارد، ایران در سال 2015 توانست برای اولین بار با بیشترین تعداد مقاله (41 هزار) و بیشترین استناد (17 هزار) جایگاه اول را در منطقه بالاتر از ترکیه و رژیم صهیونیستی کسب کند. دانشگاه‌های تابعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با حدود 10 درصد محققین کشور حدود 30 درصد از این تولیدات را منتشر می‌کنند.
وی در ادامه افزود:  تولید محصولات فناوری که حلقه دوم پژوهش است نیز به‌طورجدی در دانشگاه‌های علوم پزشکی در جریان است و شرکت‌های دانش‌بنیان برخاسته از این دانشگاه‌ها بیشترین گردش مالی را در بین شرکت‌های دانش‌بنیان به خود اختصاص داده‌اند. بعضی شرکت‌های تولید داروهای بیولوژیک اکنون به گردش مالی یک‌صد میلیارد تومان در سال رسیده‌اند و راه‌های صادرات را هموار کرده‌اند که حاکی از تجاری شدن این محصولات دانش‌بنیان است. اکنون‌که حفظ سرعت رشد علمی کشور خواسته جدی رهبر معظم انقلاب، حضرتعالی و تمام دلسوزان است و فضای تعامل ایران با دنیای پیشرفته در سایه دیپلماسی ارزشمند دولت در حال باز شدن است، بجاست اگر مساعدت دولت برای جلب منابع بیشتر به حوزه پژوهش بدون سرمایه‌گذاری مستقیم را طلب کنیم. در این مسیر حذف مالیات 20 درصد از طرح‌های تحقیقاتی که ممکن است تأثیر سوء جدی به دنبال داشته باشد می‌تواند یک گام بسیار ارزشمند باشد. همچنین در نظر گرفتن سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در پژوهش با محوریت دانشگاه‌ها در هزینه‌های قابل‌محاسبه و معاف از مالیات می‌تواند بخشی از کسری منابع پژوهش را بپوشاند و قسمتی از سهم 3 درصد از تولید ناخالص ملی را که در قانون دیده شده و تاکنون محقق نشده است را تا حدودی جبران کند. درواقع آنچه از دولت محترم تقاضا داریم تسهیل امور و مقررات اداری و مالی است. اعتماد به دانشگاه شرط حفظ رشد علمی کشور است و حاصل آن اقتدار ملی است.
دکتر جعفریان در بخشی از سخنان خود به کارانه پزشکان هم اشاره کرد و با تأکید بر اینکه در مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی، پرداخت‌های خارج از روال عادی و قانونی وجود ندارد گفت: طبق قانونی که در سال های گذشته تصویب شده، بابت کارکرد به گروه هایی مانند پرسنل پرستاری و پزشکی کارانه پرداخت می کنیم اما طوری برخورد و اعلام می شود که انگار اینگونه پرداخت ها غیرقانونی، مخفی و غیرعادی است.
دکتر جعفریان ضمن بیان این مطلب، تصریح کرد: در دانشگاه علوم پزشکی تهران به حدود یک هزار و 100 نفر کارانه پرداخت می شود که به 64 درصد از آنها کارانه کمتر از 10 میلیون تومانی پرداخت می شود، 81 درصد از آنها کمتر از 20 میلیون تومان و به طور کلی 94 درصد، کمتر از 40 میلیون تومان کارانه دریافت می کنند و میزان کارانه، حدود 40 درصد از کارکرد و عملکرد آنها است یعنی هر فردی که به عنوان نمونه 100 واحد کار می کند حداکثر 41 یا 42 درصد به وی پرداخت می شود و باقی مانده آن صرف پرداخت پرسنلی و هزینه های بیمارستانی می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شخصی که برای یکی از بیمارستان های ما در یک ماه 100 میلیون تومان کار کرده، حدود 40 میلیون تومان کارانه گرفته و این کارانه خارج از حقوق آنها است و متوسط پرداختی حقوق برای اعضای هیات علمی بالینی حدود 5 و نیم میلیون تومان است و افرادی که در مناطق محروم هستند و به صورت تمام وقت جغرافیایی فقط برای بخش دولتی کار می کنند، حدود 1 میلیون 700 تا 800 هزار تومان بیشتر است. 

حقوق وزیر بهداشت چقدر است؟

دکتر جعفریان در ادامه افزود: در جایی دیدم یک فیش حقوقی وجود دارد که با مبلغ 228 میلیون تومان منتسب به وزیر بهداشت عنوان شده است. وزیر بهداشت چون عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است و ابلاغ وی را بنده امضا می کنم تاکید می کنم که ایشان حقوق 8 میلیون تومانی قبل از کسر مالیات از دانشگاه دریافت می کند و هیچ گونه پرداخت دیگری به ایشان در دانشگاه و وزارت بهداشت صورت نمی گیرد و از نهاد ریاست جمهوری نیز مبلغی به عنوان فوق العاده مدیریت در حد 4 میلیون تومان دریافت می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه هر مبلغی که در دانشگاه پرداخت می شود شفاف است افزود: اینطور نیست که از منابع دولتی حقوق و مزایای پزشکان را پرداخت کنیم بلکه پولی است که از راه تعرفه مصوب دولتی بدست می آید و بی انصافی است که برخی از موارد را به هم وصل کنیم و غیر واقعی جلوه دهیم.
وی دانشگاه علوم پزشکی تهران را بزرگترین دانشگاه تهران از نظر حجم عملیات مالی دانست و افزود: هر جا لازم باشد حاضریم هر اطلاعاتی که لازم باشد را ارئه دهیم البته فیش های حقوقی وزیر بهداشت را دارم که آن را در اختیار روابط عمومی وزارت بهداشت قرار می دهم که در صورت صلاحدید منتشر کنند اما اگر تصور می کنیم که پرداخت ها متعارف نیست، ضوابط را باید تغییر دهیم در حالی که در دانشگاه ما برای دریافت کارانه، سقف 70 میلیون تومان وجود دارد و شاید حدود 25 تا 30 نفر به این سقف می رسند که عدد قابل توجهی در میان یک هزار و 100 کارانه بگیر به حساب نمی آیند و افرادی هستند که تمام زندگی آنها در بیمارستان های دانشگاه می گذرد و از صبح تا شب برای کوتاه تر شدن نوبت انتظار بیماران و فعال تر شدن اتاق های عمل کار می کنند و اینکه تصور کنیم این افراد فقط برای بدست آوردن پول کار می کنند، بی انصافی است.
در این مراسم همچنین دکتر احمد پاکتچی عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق (ع)، دکتر الهام طلاچیان رییس بیمارستان حضرت علی‌اصغر (ع)، دکتر رضا صراف معاون فرهنگی دانشگاه امیرکبیر، دکتر فرهاد حسین زاده لطفی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر محمدهادی ایمانیه رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در محضر رییس جمهوری سخنرانی کردند.

تنظیم خبر: مهدی گلپایگانی
متن کامل سخنان رییس جمهوری

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 61017
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

7 نظر برای این مقاله وجود دارد

علي محمدي

علي محمدي

78/10/11 - 00:00

از نگراني اقايان متخصص و هيات علمي ها به دليل محاسبه كارانه ها متعجبم . ايا در كشورهاي ديگر متخصصين تا اين اندازه كارانه و حقوق دريافت مي كنند؟ اقاي رييس جمهور لطفا منصفانه تربه اختلاف ميزان حقوق و دريافتي متخصصين و بقيه پرسنل درمان توجه كنيد در كجاي دنيا اينهمه اختلاف وجود دارد . ايا در انتخابات فقط هيات علمي ها شركت ميكنند و به رييس جمهور راي مي دهند يا همه مردم؟

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کاربرمهمان

کاربرمهمان

78/10/11 - 00:00

بله در كشورهاي ديگر متخصصين تا اين اندازه كارانه و حقوق دريافت ميكنند یا حتی بیشتر! اگر به مهاجرت مغزها بنگرید متوجه میشوید که همین مقدار حقوق میگیرند ولی اشکال در این است که حقوق میزان حقوق، دریافتی سایر پرسنل کافی نیست و باید افزایش داده شود که باید وزرات بهداشت هم به نحوی درآمد بیشتر تولیدی یا صادرات کالا یا... کسب کند

اميرعادلان

اميرعادلان

78/10/11 - 00:00

اقاي رييس جمهور مدل اموزش ودرمان و پژوهش مدلي همراه با اشكالات زيادي است زيرا در اين مدل بيماران بي بضاعت مورد ازمايش و ياد گيري دستياران قرار مي گيرند و علاوه بر تحمل هزينه، توسط اساتيد برجسته درمان نشده و بعد از درمان نيز عوارض نامطلوب ناشي از اموزش دستياران را تحمل مي كنند و اين با اصول اخلاقي كشور ما كه بر خواسته از متن مردم و مستضعفين مي باشد منطبق نيست . اقاي رييس جمهور در كشور هاي ديگر اصول منطقي بر سلامت و درمان مردم حاكم است و انديشيدن تدبير براي حل مشكل بيمه ها موجب رييس جمهور شدن اوباما گرديد پس

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
فرساد

فرساد

78/10/11 - 00:00

اشگال اینکه بيماران بي بضاعت مورد ازمايش و ياد گيري دستياران قرار ميگيرند، چیست؟ آیا دستیاران خودبخود باید طب فرا بگیرند یا با دعا یا؟!! اتفاقأ اساتید برجسته ?بخش اصلی درمان? بیماران بی بضاعت را انجام میدهند و ?بخشهای غیرمهم? درمان توسط دستیاران انجام میشود. اوباما هم پس از 8 سال رئیس جمهوری نتوانست مشکل درمان کشورش را تغییر مهمی بدهد. در کشورهای اروپایی و کانادا مردم نمیتواند مستقیمأ توسط پزشک متخصص ویزیت شوند مگر ابتدا توسط پزشک عمومی ویزیت شوند اگر پزشک عمومی صلاح دانست (که بسیاری مواقع صلاح نمیداند!!) س

علي محمودي

علي محمودي

78/10/11 - 00:00

اقاي دكتر جعفريان اين مدل منحصر به فرد ، به طور منحصر به فرد پدر مردم را در بيش از سه دهه دراورد و وضع درمان و بيمه ها را به شكل پيچيده كرده كه اقايان از حل ان تا به حال عاجز ماندند!!! !

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
فرساد

فرساد

78/10/11 - 00:00

آیا سه دهه قبل مردم از وضعیت بهداشتی درمانی راضی بودند؟؟! آن زمان هم مشکلات خاص همان موقع را داشت از جمله در بیمارستانهای دولتی پزشکان (مگر پزشکان فداکار) حتی المقدور از درمان بیماران متوسط و مشکل خودداری میکردند و آنها را حواله به خارج میداند ولی اکنون حتی المقدور در درمان بیماران حتی بیماران مشکل تمام سعی خود را میکنند. در آن زمان عملأ بیمارستانهای خصوصی خیلی فعال بودند

کاربر

کاربر

78/10/11 - 00:00

بی انصافی از آنهایی است که فکر میکنند یک پزشک در عرض یک شب به این مرتبه علمی و رفاهی رسیده. چرا از دور به زندگی یک پزشک نگاه میکنید؟؟ چرا وقتی یک پزشک دانشجو بوده و اکثر شب ها بی خوابی کشیده و 15 سال همین منوال ادامه داشته, چرا از این جهت هم به قضیه نگاه نمیکنید؟؟ وقتی دوران جوانی اش که بهترین دوران زندگی هر کسی هست در سخت ترین شرایط چه روحی چه اقتصادی و ..... بوده , چرا از این جهت هم نگاه نمیکنید؟؟ اگه در مورد زندگی یک پزشک اطلاع ندارید خواهشا بی جهت نگاه نکنید!!

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

به نظر من باید تعداد ویزیت و عمل ها و نسخ حاوی داروهای گران قیمتی که بعضا زیر نظر شرکتهای دارویی انجام میشود پیگیریهای لازم انجام شود

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
فرساد

فرساد

78/10/11 - 00:00

بر اساس گزارش نظام علم‌سنجی اسکوپوس که یکسونگری ضد ایرانی کمتری دارد، ایران در سال 2015 توانست برای اولین بار با بیشترین تعداد مقاله (41 هزار) و بیشترین استناد (17 هزار) جایگاه اول را در منطقه بالاتر از ترکیه و رژیم صهیونیستی کسب کند!

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
صدرای

صدرای

78/10/11 - 00:00

با سلام. چند نکته. جالب است تعداد خانم ها چقدر محدود است. سیستم آموزشی روی دوش هیئت علمی خانم ولی چه در نزد رهبر و چه اینجا آقایون به کسی راه نمی دهند. در مورد حقوق ها هم متاسفانه فیش های رسمی ملاک نیست. متاسفانه مدیر عامل و هیئت مدیره و کارانه های نجومی تعدادی محدود و زد و بند ها در ارتباط با رانت شرکتهای واردات دارو و تجهیزات پزشکی با بیمه ها.... خدا مال حلال و طیب و بدون شبهه نصیب همه کند.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *