اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/07/04 - 15:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 8127
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

در کهن ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور

آیین خوشامدگویی به دانشجویان جدید همچون سال‌های گذشته برگزار شد

در مراسم یکپارچه آغاز سال تحصیلی 95، مسئولان و اساتید، ضمن خوشامدگویی به دانشجویان جدید، با ارائه توصیه هایی مفید توجه آن‌ها را به اهمیت نظم، مدیریت زمان، چندبعدی بودن، تعهد حرفه‌ای، تلاش و ممارست، قدردان بودن و توکل بر خدا جلب کردند.

گالري عکس (جمشيد ربيعي )

گالري عکس ( مهدي کيهان )

گالري عکس ( حسين اکبريان )

گالري عکس ( نيرومند رومياني )
پیش از ظهر روز یکشنبه چهارم مهر، تعداد کثیری از دانشجویان ورودی سال 95 به همراه خانواده‌های خود در مراسم یکپارچه آغاز سال تحصیلی که در سالن اجتماعات ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، حضور یافتند و ضمن آشنایی با دانشگاه و اولیای آن، با اهداف متعالی نماد آموزش عالی کشور بیعت کردند.
دکتر پروین پاسالار سرپرست مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، نخستین استادی بود که همچون سال‌های گذشته، با زبانی مهربانانه و خودمانی، سفارش‌های پربار و مملو از تجربه خود را با دانشجویان جدید در میان گذاشت و خطاب به آنان گفت: بچه‌های جدیدالورود، خدا قوت! هنوز اول وقت است و شما وارد یک دوره جدید شده‌اید.

قوانین هفت‌گانه تحصیل در دانشگاه
وی بابیان قوانین هفت‌گانه درس خواندن برای دانشجویان جدید گفت: داشتن نظم، ترتیب و برنامه، نشاط و سرزندگی، استفاده بهینه از وقت، فهمیدن درس، دادن بازخورد مناسب، چندبعدی بودن و انجام کار مبتنی بر شواهد معتبر، هفت قانونی است که برای موفقیت در طول تحصیل باید به آن‌ها توجه کنید.    
دکتر پاسالار ضمن توصیه به والدین دانشجویان برای پرهیز از کنترل بیش‌ازحد فرزندان و درعین‌حال رها نکردن آن‌ها، از اساتید خواست تا برای تطبیق دانشجویان جدید با محیط جدید دانشگاه به آن‌ها فرصت کافی بدهند و در ادامه افزود: مخاطب پایانی من، خدای عزیزی است که از او به خاطر اعطای استعداد، پشتکار و داشتن خانواده‌های خوب و همچنین زندگی در کشوری آرام و امن تشکر می‌کنیم.

محورهای سه‌گانه زندگی یک عالم
حجت‌الاسلام‌والمسلمین نیکزاد عیسی زاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دانشجویان جدید را سفارش به خواندن آیات اول سوره لقمان کرد و گفت: سفارش‌هایی که لقمان حکیم به فرزند خود می‌کند، از مهم‌ترین نکاتی است که می‌تواند منجر به موفقیت انسان در زندگی شود.
وی با اشاره به محورهای سه‌گانه زندگی یک عالم گفت: مسئولیت در قبال خود، آداب و وظایف دانشجو نسبت به معلم و استاد، و ارتباط و آیینی که در ارتباط با علم و درس‌آموزی مطرح است، محورهای اصلی این مثلث هستند.   

جایگاه برتر دانشگاه در کشور و عرصه بین‌الملل
دکتر محمد جلیلی معاون آموزشی دانشگاه، بابیان دستاوردهای افتخارآمیز دانشگاه و معرفی اجمالی سه حوزه اصلی آن شامل آموزش، پژوهش و خدمات گفت: این دانشگاه متشکل از 11 دانشکده، پردیس بین‌الملل و پردیس دوره‌های شبانه، دارای هزار و 600 عضو هیئت‌علمی است که نزدیک 19 درصد از آن‌ها استاد تمام هستند و به امر آموزش حدود 13 هزار دانشجویی مشغول هستند که بالغ‌بر 80 درصد از آن‌ها، دوره‌های دکترای حرفه‌ای و تحصیلات تکمیلی را سپری می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: بیش از دو میلیون و 800 هزار تن از جمعیت شهری و روستایی کشور تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار دارند و این دانشگاه با 55 مرکز سلامت جامعه، 14 مرکز سلامت روستایی و برخی مراکز دیگر خدمات سلامتی خود را به مردم ارائه می‌دهد.
دکتر جلیلی با برجسته خواندن جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پژوهش گفت: این دانشگاه در حوزه پژوهش، برای سال‌های متمادی رتبه نخست دانشگاه‌های کشور را کسب کرده است و در پی رصد کردن رتبه‌بندی‌های بین‌المللی است. همچنین 20 درصد از 50 محقق برتر کشور و 17 تن از فهرست یک درصد دانشمندان برتر دنیا از اعضای هیئت‌علمی همین دانشگاه هستند.  
وی بر جایگاه برتر این دانشگاه در عرصه‌های بین‌المللی تأکید کرد و گفت: این دانشگاه در عرصه‌های جهانی در مقایسه با سایر دانشگاه‌های کشور جایگاه خوبی دارد، به‌طوری‌که در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی جزء 500 تا 600 دانشگاه برتر جهان قرارگرفته است.

اهمیت قدردانی از حضور در دانشگاه
دکتر محمدرضا ظفرقندی مدیر گروه جراحی دانشگاه و رييس مركز تحقيقات تروما و پژوهش‌های جراحی، از دیگر اساتیدی بود که خطاب به دانشجویان گفت: هیچ لذتی برای شما بالاتر از آنکه بتوانید به یک انسان تسکین دهید و او را آرام کنید، وجود ندارد. در این میان، باید از همان قدم اول، تعهد و اخلاق حرفه‌ای را در خود پرورش دهیم.
وی از دانشجویان خواست تا قدردان تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران باشند و افزود: قدردانی یعنی این‌که در تلاش علمی کوتاهی نکنید چراکه موضوع علمی شما جان انسان‌ها است و این مسئله کوچکی نیست. همچنین آنچه اکنون از امکانات دانشگاه در اختیار شما قرار دارد، حاصل زحمات مردم از طبقات مختلف جامعه است.     
دکتر ظفرقندی خطاب به دانشجویان گفت: آینده روشن است و همه قوانین به نفع شما پیش می‌رود. در این میان توجه به این نکته ضروری است که بدون تمرین و ممارست نمی‌توان به اهداف بزرگ رسید.

تعهد به‌سلامت مردم، عصاره گروه پزشکی
دکتر علی جعفریان رییس دانشگاه به‌عنوان آخرین سخنران این مراسم، با ذکر نام دکتر بهادری و یادآوری حضور مثمر ثمر ایشان باسابقه بیش از شش دهه در دانشگاه، از این استاد پیشکسوت تجلیل کرد و در ادامه بابیان شرح‌حالی مختصر از سابقه تحصیل خود در دانشگاه گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تهران درس خواندم، کارکردم و آموزش تخصصی دیده‌ام و هم‌اکنون خدمتگزار این دانشگاه هستم.
وی خطاب به دانشجویان ورودی 95 گفت: 11 دانشکده این دانشگاه بزرگ یک وجه مشترک دارند و آن حفظ و ارتقای سلامت مردم کشور است. در این میان همه گروه پزشکی آیتمی به نام تعهد حرفه‌ای دارند و تعهد حرفه‌ای شما از امروز آغازشده است.
دکتر جعفریان، عصاره تعهد حرفه‌ای را شعار "سلامت مردم بر منافع ما اولویت دارد" دانست و گفت: عصاره چیزی است که برای آن آموزش می‌بینیم و عصاره گروه پزشکی به جزء  تعهد به‌سلامت مردم چیز دیگری نیست.
وی افزود: به‌عنوان گروه پزشکی، برای کاسب شدن و پولدار شدن به دانشگاه نیامده‌ایم. از طرفی درست است که کسب درآمد در زندگی ضروری است، ولی اگر مبنای فعالیت، خود شغل و نه درآمد آن باشد، خداوند چیزهای دیگر را نیز فراهم می‌کند.
دکتر جعفریان وقت را بزرگ‌ترین و ارزشمندترین سرمایه دانشجویان و آن را غیرقابل‌تجدید خواند و در ادامه توکل و داشتن ارتباط باخدا را در همه شرایط و حالات مورد تأکید قرارداد.
توضیح این‌که در فواصل سخنرانی‌ها، كليپ‌های متنوعی ازجمله تاريخچه دانشگاه از دارالفنون تا دانشكده پزشكی و معرفي دستاوردهاي دانشگاه پخش شد. اجرای برنامه را نیز پوریا روزرخ به عهده داشت. روزرخ که دانشجوی پزشکی و در آستانه فارغ‌التحصیلی از دانشگاه است، با تسلط مثال‌زدنی خود به‌خوبی توانست احساسش را نسبت به دانشگاه و اساتید خود در جمع حاضرین در این مراسم نشان دهد.
همچنین استقبال زیاد دانشجویان جدید و خانواده های آنها از این مراسم، باعث تکمیل ظریف سالن شده بود و سایر دانشجویان در سالن جنبی و راهروها حضور پیدا کردند. 
خبرنگار: زهرا صادقی
عکس: جمشید ربیعی 

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 62882
تهیه کننده:

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

من سعادت پیدا کردم در ابتدای سخنرانی آقای دکتر جعفریان رسیدم. آقای دکتر اجماعی از علم و تقوا هستند. صحبتهایشان واقعا حکیمانه بود. رب هب لي حكما والحقني بالصالحين.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *