اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/08/29 - 15:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5734
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

مراسم تکریم و معارفه معاونان پیشین و جدید دانشجویی فرهنگی دانشگاه

دکتر کریمی: باید دست‌به‌دست هم دهیم تا مشکلات مزمن و عقب‌افتاده حوزه دانشجویی را حل کنیم

رئیس دانشگاه در مراسمی از تلاش‌های دکتر فرزین حلب چی معاون پیشین دانشجویی فرهنگی دانشگاه قدردانی و حکم انتصاب دکتر حسین پورغریب معاون جدید را ابلاغ کرد.

گالری عکس
در مراسم تکریم و معارفه دکتر حلب چی و دکتر پورغریب معاونان پیشین و جدید دانشجویی فرهنگی دانشگاه که چهارشنبه 28 آبان 98 در سالن شورای حکیم برگزار شد، دبیر شورای صنفی مرکزی و دبیر شورای صنفی خوابگاهی به نمایندگی از دانشجویان از شفافیت، صداقت، پاسخگویی، دردسترس بودن و رفتار دلسوزانه و پدرانه دکتر حلب چی و تحولی که در حوزه معاونت دانشجویی بوجود آمده، قدردانی و ابراز امیدواری کردند، دکتر پورغریب با تعامل خوبی که با دانشجویان دارد این مسیر را ادامه دهد.

جابه‌جایی مسئولیت‌ها امری الزامی

سپس دکتر حلب چی معاون پیشین دانشگاه، با تشکر از برگزاری این جلسه گفت: جابه‌جایی افراد، بین خانواده بزرگ دانشگاه و انتقال آنان به‌جای دیگری که بتوانند منشأ اثر بیشتری باشند امری الزامی و غیرقابل‌اجتناب است. هر فردی که مسئولیت را برعهده می‌گیرد با حداکثر توان خود تلاش می‌کند و سپس آن را به فرد شایسته دیگری می‌سپارد.
وی بابیان اینکه اکنون‌که مسئولیت را واگذار می‌کنم احساس دوگانه‌ای دارم افزود: زمانی که این مسئولیت را پذیرفتم چون از قبل با مسائل و مشکلات آن آشنا بودم؛ اهداف خود را  واقع‌گرایانه و نه آرمان‌گرایانه و رؤیا پردازانه، ترسیم کردم تا بتوانم آن را تحقق‌بخشم و اکنون احساس دوگانه شرمساری و غرور دارم. ازاین‌رو احساس شرمساری می‌کنم که  فقط حدود 15 درصد از اهداف و برنامه هایی را که در نظر داشتم، توانستم انجام دهم و احساس غرور می‌کنم به این دلیل که 95 درصد از کارهایی را که می‌توانستم، انجام دادم. اما اینکه چرا فاصله بین 15 درصد و 95 درصد زیاد است مسئله‌ای است که باید به آن فکر کرد.
این عضو هیئت‌علمی دانشگاه، مشارکت دانشجویان در تصمیم‌گیری‌ها، تلاش در اصلاح فرآیندها، رعایت اصل دوستی و احترام و جانشین پروری را از نکات موردتوجه در دوران مسئولیت خود دانست و گفت: سعی کردم به مدیران جوان حوزه‌های مختلف معاونت دانشجویی، هویت، اعتمادبه‌نفس و قدرت تصمیم‌گیری دهم و افتخار می‌کنم که دانشگاه می‌تواند از بین آن‌ها مدیران شایسته را انتخاب کند.
دکتر حلب چی در پایان سخنان خود با اشاره به الگوی دانشگاه‌های موفق جهان، از دانشجویان به‌عنوان نعمت دانشگاه یادکرد و گفت: باید به خواسته‌های دانشجویان توجه کنیم و در دسترسشان باشیم. دانشجویان صاحب‌نظر و یاور دانشگاه هستند و باید در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داده شوند. قطعاً دکتر پورغریب این رویکرد را ادامه می‌دهد.

لزوم  رشد ابعاد مختلف شخصیتی دانشجویان
در ادامه دکتر پورغریب معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، از تلاش‌های دکتر حلب چی قدردانی کرد و گفت: از سال 1388 که وارد دانشگاه شدم ابتدا به‌عنوان شاگرد و سپس به‌عنوان عضو هیئت‌علمی و در سه سال اخیر نیز به‌عنوان مدیر تربیت‌بدنی در محضر استاد حلب چی تلمذ کردم و امیدوارم در ادامه مسیر همچنان از راهنمایی‌های ایشان استفاده کنم.
وی از اعتماد رییس دانشگاه در واگذاری این مسئولیت به خود قدردانی کرد و گفت: امیدوارم بتوانم اعتماد دکتر کریمی و اعضای هیئت‌رئیسه را با موفقیت پاسخ دهم.
دکتر پورغریب، برنامه‌ریزی چندبعدی برای دانشجویان را ازجمله اهداف خود بیان کرد و گفت: همان‌گونه که برای آموزش و پژوهش دانشجویان برنامه‌ریزی می‌کنیم؛ باید برای رشد ابعاد دیگر شخصیتی آنان نیز برنامه‌ریزی کنیم که بخشی از آن برعهده معاونت دانشجویی فرهنگی و بخش دیگر برعهده سایر معاونت‌ها، بخصوص معاونت آموزشی است.
معاون دانشجویی دانشگاه، بر حضور اعضای هیئت‌علمی در معاونت دانشجویی تأکید کرد و گفت: از معاونت آموزشی می‌خواهم نقش اعضای هیئت‌علمی را در فعالیت‌های دانشجویی بیشتر کنند قطعاً حضور اعضای هیئت‌علمی در برنامه‌های دانشجویی تأثیرگذاری بیشتری در دانشجویان دارد.
وی در پایان سخنان خود خواستار حمایت اعضای هیئت‌رئیسه از برنامه‌های معاونت دانشجویی شد و در سخن خود با دانشجویان گفت: مسئولان معاونت دانشجویی را به‌عنوان بازرس و ناظر نبینید  بلکه ما را در کنار خود و به‌عنوان پدر و برادر خود بدانید. در هر برنامه‌ای که  اجرا می‌شود نیز فارغ از سلایق گروهی و اختلاف‌نظرها صنفی، در پیشبرد بهتر امور مشارکت و همکاری کنید.

تاکید بر درک متقابل دانشجویان و مسئولان دانشگاه از یکدیگر
در ادامه دکتر کریمی رییس دانشگاه با تجلیل از تلاش‌های دکتر حلب چی گفت: به‌خوبی شاهدم  دکتر حلب چی در طول سه سال مسئولیت خود، باروحیه جوانمردی و ارادت به جوانان؛ خود را مسئول تمامی حوزه‌های دانشجویی می‌دانست و در این مدت هیچ مسئله دانشجویی به حوزه ریاست منتقل نشد. مگر مواردی که دکتر حلب چی بیان آن را لازم می‌دانست و این‌یک ویژگی خوب مدیریتی است.
رییس دانشگاه از دکتر پورغریب در پذیرش این مسئولیت قدردانی کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه قدیمی است که هریک از حوزه‌های دانشجویی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی آن با مسائل و مشکلات خاص خود مواجه‌اند.
دکتر کریمی با اشاره به سابقه حضور خود در دانشگاه گفت: در سال‌های طولانی که در دانشگاه حضور دارم، پنج سال نخست آن را به‌عنوان دانشجو در خوابگاه امیرآباد زندگی کردم. به همین دلیل در روزهای اولی که مسئولیت دانشگاه را برعهده گرفتم به بازدید از خوابگاه‌ها و اتاقی که 45 سال پیش در آن زندگی کردم رفتم و با دیدن امکانات محدود آن بسیار متأثر شدم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه حوزه دانشجویی دانشگاه نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری داشته و دارد  افزود: به‌هرحال سال‌های زیادی از عمر دانشگاه می‌گذرد و باوجود کارهای بسیاری که در طول این سال‌ها انجام‌شده، هنوز عقب‌افتادگی‌های انباشته و مزمن بسیاری در این حوزه وجود دارد.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران که سابقه آن به 170 سال پیش بازمی‌گردد و خود را وارث دارالفنون می‌داند، امکانات آن از بسیاری از دانشگاه‌های شهرستان‌ها کمتر است و این نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.
دکتر کریمی با اشاره به محدودیت منابع کشور و دانشگاه گفت: با فرمول اقتصادی اداره کردن دانشگاه و دانشگاه پولی مخالفم؛ چراکه معتقدم دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرمایه‌ای ملی است که باید در اختیار ضعیف‌ترین دانشجویانی قرار بگیرد که قوی‌ترین تفکرات را در شهرستان‌ها و اقصی نقاط کشور دارند و این وظیفه مسئولان دانشگاه  است که شرایط رشد  نخبگان کشور را در همه رشته‌های پزشکی، پرستاری، پیراپزشکی، داروسازی و دندانپزشکی و در هر یازده دانشکده‌ای که دانشجو می‌پذیرد فراهم کنند.
رییس دانشگاه در پاسخ به این  پرسش که  در این شرایط چه می‌توان کرد؟ افزود: دانشگاه بیش از سه هزار دانشجوی خوابگاهی دارد که بیش از نیمی از آن دختر هستند. خوابگاه‌های موجود به‌هیچ‌وجه در شأن دختران و پسران نخبه کشور نیست. لذا در شرایط موجود، باید از راه‌های دیگر و جذب منابع خارج از دانشگاه و کمک خیرین مسائل را حل کنیم.
وی با اشاره به اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته افزود: با تلاش‌های دکتر حلب چی و حمایت‌های معاونت توسعه، اولین ساختمان خوابگاهی ساخته شد که  طی هفته‌های آینده، دانشجویان در آن اسکان داده می‌شوند.  امیدوارم به همت دکتر پورغریب، با سرعت بیشتر،  دو تا سه خوابگاه دیگر و سالن غذاخوری و سالن مطالعه نیز ایجاد شود.
دکتر کریمی تأمین نیازهای اولیه دانشجویان را اولویت اصلی دانشگاه دانست و گفت: باتوجه به اینکه درصد قابل‌توجه ای از دانشجویان دانشگاه، شهرستانی هستند؛ اولین و ابتدایی‌ترین نیاز آنان در روزهای اول ورود به دانشگاه، داشتن محل مناسبی برای زندگی است. ابتدا باید جای مناسب برای خواب، مطالعه و غذای دانشجویان فراهم کنیم و سپس درباره فرهنگ و مسائل دیگر آموزشی و پژوهشی با آنان سخن بگوییم. اگر راهی جز این برویم آن‌وقت شاهد جدایی بین مسئولان و دانشجویان خواهیم بود.
رییس دانشگاه بابیان اینکه همه معاونت‌های دانشگاه باید به حوزه دانشجویی کمک کنند تا بتوانیم مشکلات مزمن و عقب‌افتاده آن را برطرف کنیم افزود: صحبت کردن  با دانشجویان خوب است اما برای یک یا دو جلسه می‌تواند مؤثر باشد در انتها آنان انتظار دارند که راه‌حل عملی برای رفع مشکلاتشان ارائه دهیم. لذا بایستی در حد توانمان تلاش کنیم تا بتوانیم امکانات بهتری برای دانشجویان فراهم آوریم.
وی مهم‌ترین عامل در تعامل مؤثر دانشجویان و مسئولان  را درک متقابل از یکدیگر دانست و گفت: هنوز روحیه دانشجویی در من زنده است. صدای مطالبات دانشجویان همیشه در گوشم زمزمه می‌شود. بنابراین برای رساندن مطالبات خود به گوش من، نیاز به صدای بلند ندارید. هیچ انتظاری از دانشجویان ندارم. تنها چیزی که برایم اهمیت دارد این است که دانشجویان درک متقابلی از مسئولان دانشگاه داشته باشند و احساس کنند مدیریت دانشگاه در خدمتشان است تا بتواند قدمی برای بهتر شدن شرایط تحصیل و رفاهشان بردارد. در مواردی هم که موفق نشدیم بدانند واقعاً در حد توانمان نبوده است.
دکتر کریمی بابیان اینکه برای رسیدن به موفقیت باید با صبر، تدبیر و هماهنگی  امور را پیش ببریم افزود:  در شرایط اقتصادی موجود کشور، هنوز هم می‌توان کارکرد. باید خودمان در دانشگاه با کمک همه مسئولان و دانشجویان دست‌به‌کار شویم و مسائل را حل کنیم.
رییس دانشگاه پذیرفتن مسئولیت در دانشگاه را همانند دو امدادی دانست و گفت: سعی کردیم جوانان را در مسئولیت‌های مختلف انتخاب کنیم که باروحیه جوانی خود سرعت بیشتری به پیشبرد امور دانشگاه ببخشند. امیدوارم به همت دکتر پورغریب و هماهنگی هیئت‌رئیسه دانشگاه روند ساخت خوابگاه‌ها،  سالن‌های ورزشی، مطالعه و آشپزخانه صنعتی در خوابگاه‌ها سرعت بیشتری پیدا کند.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود، به دکتر پورغریب توصیه کرد، قدر دوران مدیریت را بدانید و گفت: اعتماد کردن به افراد و سپردن مسئولیت واحدی از دانشگاه  به آنان افتخار بزرگی است که باید قدر آن را بدانید؛ چراکه دوران مدیریت کوتاه است و به‌سرعت می‌گذرد و امیدوارم زمانی که مسئولیت را تحویل می‌دهید همانند دکتر حلب چی دستانتان پربار باشد.
در پایان مراسم رییس دانشگاه با اهدای لوح و هدایایی ازتلاش دکتر حلب چی قدرانی و حکم انتصاب دکتر پورغریب را اعطا کرد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 94781
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی