اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/02/05 - 16:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4082
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

با حضور سخنرانان بین‌المللی از سرتاسر دنیا

نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت آغاز به کار کرد

مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت و پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشکده بهداشت با دو محور اصلی پوشش همگانی سلامت و بیماری های غیرواگیر در دانشگاه برگزار شد.

گالري عکس يک

گالري عکس دو

گالري عکس سه

گالري عکس چهار
در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت و پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشکده بهداشت که صبح روز یکشنبه پنجم اردیبهشت سال 1395 در سالن همایش‌های ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر اکبری ساری رییس دانشکده بهداشت، با ذکر تاریخچه‌ای مختصر از چگونگی تأسیس دانشکده بهداشت گفت: در سال 1330 و زمانی که بیماری‌های واگیر و عفونی در کشور بیداد می‌کرد، نخستین گروه دانشکده بهداشت تحت عنوان کرسی مالاريولوژي ایجاد شد و چند سال بعد به دپارتمان پارازيتولوژي و مالاريولوژي تبدیل شد. به‌تدریج بخش‌های دیگری به این دپارتمان اضافه شد و درنهایت در تیر 1345 اساسنامه دانشکده بهداشت در شورای مرکزی دانشگاه تهران به تصویب رسید.
وی پوشش همگانی سلامت و کنترل بیماری‌های غیر واگیر را از محورهای اصلی این کنفرانس خواند و افزود: با توجه به تصویب اهداف توسعه پایدار در محل سازمان ملل متحد در شهریور سال 94، این کنفرانس یکی از نخستین کنفرانس‌هایی است که پس‌ازآن تاریخ و در این زمینه برگزار می‌شود. در این میان، اهداف توسعه پایدار در 17 هدف اصلی و 169 هدف فرعی به تصویب رسیده است که هدف شماره سه آن، اهداف مرتبط با سلامت متشکل از دو هدف فرعی پوشش همگانی سلامت و پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر است و برنامه سلامت دولت تدبیر و امید نیز در همین راستا به اجرا درمی‌آید.
در بخشی دیگر از این مراسم، دکتر تکیان معاون بین‌الملل و رییس گروه سلامت جهانی دانشکده بهداشت و دبیر کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت، با اشاره به حضور 17 سخنران بین‌المللی، به بیان برنامه این کنفرانس پرداخت و گفت: در نخستین روز از برگزاری کنفرانس، سه پانل خواهیم داشت که به نقش دانشگاه‌ها و به‌ویژه دانشکده‌های بهداشت درزمینهٔ تحقق پوشش همگانی سلامت در سه بعد پژوهش، آموزش و ارائه خدمات می‌پردازد. همچنین محور سخنرانی‌های روز دوم که شامل چهار پانل است، به پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر اختصاص داده‌شده است.
در ادامه دکتر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت، این کنفرانس را بر پایه سه هدف دانست و گفت: تأکید بر قدر و منزلت پیشکسوتان، استفاده از سرمایه‌های انسانی کشور و توجه به توسعه پایدار سلامت سه اصل برگزاری این کنفرانس است.
وی بابیان این‌که توسعه پایدار سلامت در هیچ نقطه‌ای از دنیا اتفاق نمی‌افتد مگر آن‌که مبتنی بر انسان سالم و انسان توسعه‌یافته باشد گفت: این کنفرانس در همین راستا و با بهره‌گیری از معلومات و نظرات کارشناسان WHO و کارشناسان دانشکده‌های بهداشت برگزار می‌شود. در این میان، ارتباط با اساتید و کارشناسان خارج از کشور که از عوامل ارتقاء فعالیت‌های حوزه بهداشت است، به پشتوانه اساتید دانشکده بهداشت صورت می‌گیرد و باید قدر این فرصت‌ها را بدانیم.
در بخشی دیگر از این مراسم، دکتر ثمین صدیقی نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، پیام دکتر علا الوان مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت را قرائت کرد و در ادامه دکتر حریرچی قائم‌مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، با اشاره به نقش کلیدی دانشکده بهداشت در سالهای گذشته و در عصر بیماری‌های واگیر گفت: این نقش هنوز کلیدی است و هنوز دانشکده بهداشت برای بیماری‌های عفونی نوپدید می‌تواند ایفاگر نقش باشد. ولی ازآنجایی‌که 70 تا 80 درصد از علل مرگ‌ومیر جامعه مربوط به بیماری‌های غیر واگیر است، این دانشکده برای ادامه بقاء باید در این حوزه نقش خود را ایفاء کند.
وی حرکت در مسیر توسعه پایدار سلامت را برای کشور اجتناب‌ناپذیر خواند و گفت: کشورهای مختلف دنیا چه کشورهای توسعه‌یافته و چه کشورهای درحال‌توسعه در زمان رشد اقتصادی، به بحث پوشش همگانی سلامت پرداختند. ولی دولت تدبیر و امید در اوج تحریم‌ها و کاهش منابع دولتی، به این امر مبادرت ورزید.
در ادامه دکتر جعفریان رییس دانشگاه، بابیان این‌که دانشکده بهداشت از همان روزهای آغاز تأسیس، ایفاگر نقش بین‌المللی خود بوده است گفت: این دانشکده به‌خصوص در حل مشکلات بهداشتی کشورهای منطقه مؤثر بوده است. علاوه بر آن در همه زمینه‌ها ازجمله کنترل بیماری‌ها، جنبه‌های تشخیصی و حضور در عرصه اجتماع فعالیت جدی داشته است.
وی افزود: باوجود این‌که برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت با چالش‌هایی روبرو هستیم، ولی بزرگ‌ترین گام اولیه را در این راه برداشته‌ایم و آن جلب‌توجه سیاست‌گذاران و دولتمردان به اهمیت این بخش است.
تقدیر از 19 استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت بخشی دیگر از این مراسم بود که در بخش افتتاحیه، از پنج استاد پیشکسوت شامل دکتر داریوش فرهود، دکتر علیرضا مصداقی نیا، دکتر حسین ملک افضلی، دکتر رخشنده ناطق و دکتر ابوالحسن ندیم تقدیر به عمل آمد و تقدیر از 11 استاد پیشکسوت دیگر به بخش شامگاهی کنفرانس امروز موکول شد. پس از اجرای مراسم تقدیر، دکتر گانتن رییس مجمع جهانی سلامت، در مورد اهداف توسعه پایدار به ایراد سخنرانی پرداخت.
در پایان مراسم افتتاحیه، رییس دانشگاه به همراه مسئولان دانشگاه و وزارت بهداشت، اعضای هیات علمی، اساتید پیشکسوت و مهمانان خارجی از نمایشگاه عکس نیم‌قرن دستاورد پرافتخار دانشکده بهداشت در بهبود سلامت کشور که در طبقه همکف ستاد مرکزی دانشگاه دایر بود، بازدید کردند.  
توضیح این‌که نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت به همت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در روزهای پنج و ششم اردیبهشت در سالن همایش‌های سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: جمشید ربیعی- نيرومند رومياني 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 59652
کلمات کلیدی
تهیه کننده:

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

تاریخچه تشکیل دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1331 به موجب توافقنامه ای که بین دانشگاه تهران و وزارت بهداری وقت به امضا رسید انستیتو مالاریولوژی در گروه انگل شناسی دانشکده پزشکی تشکیل گردید تا وضعیت مالاریا را در کشور بررسی و برای مبارزه با آن اقدام نماید. پس از آن برای تصمیم گیری در مورد سایر الویت های بهداشتی زمان بتدریج فعالیت ها توسعه یافته، انستیتو با کرسی بهداشت عمومی ادغام گردید و گروه علوم بهداشتی دانشکده پزشکی دایر و نهایتا در سال 1344 انستیتو تحقیقات بهداشتی تشکیل گردید و در سال 134

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *