اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/08/06 - 15:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5095
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

با حضور وزير بهداشت و رئيس دانشگاه

بیست و دومین کنگره پیوند خون و مغز استخوان آسیا و اقیانوسیه آغاز به کارکرد

در بیست و دومین کنگره پیوند خون و مغز استخوان آسیا و اقیانوسیه دستاوردهای جدید پیوند سلول‌های بنیادی در دنیا، آمار پیوند در کشورهای آسیا اقیانوسیه، سلول درمانی و کارتی سل تراپی، پیوند اطفال و عوارض پیوند موردبحث و بررسی قرار گرفت.

گالری عکس

در بیست و دومین کنگره پیوند خون و مغز استخوان آسیا و اقیانوسیه که صبح شنبه 6 آبان 96 با حضور دکترهاشمي، وزير بهداشت و دکتر کريمي، رئيس دانشگاه در هتل اسپیناس پلاس تهران افتتاح شد، دکتر هاشمی بابیان اینکه، ایران یکی از پیش‌قراولان بزرگ مجامع علمی بین‌المللی است، اظهار کرد: پیوند مغز استخوان بیش از ربع قرن است که در ایران انجام می‌شود و در این زمینه پیوند مغز استخوان در منطقه پیشرو است.
وزیر بهداشت افزود: کمک‌هایی در دولت یازدهم در طرح تحول سلامت به مردم انجام شد که امیدواریم در دولت دوازدهم نیز برای سامان بخشیدن بهتر و خدمات‌دهی مؤثر و صرفه‌جویی در درمان بیماران سرطانی اقدامات ارزنده‌ای انجام شود.
وی یادآور شد: امیدواریم سامانه ثبت سرطان در کشور جدی‌تر انجام شود و پیشگیری مقدم بر درمان باشد، امید است بتوانیم با نظارت بیشتر مشکلات طرح تحول سلامت را کاهش دهیم.

بهره‌گیری از روش‌های نوین پیوند مغز استخوان در کشور
دکتر مرجان یغمایی دبیر اجرایی بیست و دومین کنگره آسیا و اقیانوسیه پیوند خون و مغز استخوان در حاشیه این کنگره در جمع خبرنگاران گفت: هم‌زمان با برگزاری این کنگره، دومین کنگره سالیانه پرستاری پیوند و ششمین کنگره پیوند سلول‌های بنیادی با همکاری مرکز تحقیقات خون و انکولوژی دانشگاه در حال برگزاری است.
وی افزود: خوشبختانه جایگاه ایران در حوزه مغز استخوان بسیار ویژه و مجهز به روش‌های نوین است. پس از گذشت 13 سال ایران مجدد افتخار میزبانی کنگره آسیا و اقیانوسیه پیوند خون و مغز استخوان را به عهده گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ایران ازجمله سه کشور فعال در حوزه پیوند مغز استخوان است ادامه داد: دستیابی ایران به روش‌های جدید ازجمله کار تی سل تراپی با گرفتن خون از بیماران یک موفقیت بزرگ در دستیابی به پیشرفت‌های این حوزه است.

سالیانه در کشور هزار پیوند مغز استخوان انجام می‌شود
در ادامه، دکتر اردشیر قوام‌زاده رئیس انجمن هماتولوژی آنکولوژی ایران و رئیس انجمن پیوند مغز استخوان ایران گفت: بیمارستان شریعتی درزمینهٔ پیوند مغز استخوان در سطح بین‌المللی فعالیت‌های گسترده‌ای دارد به‌طوری‌که کشورهای آمریکایی، اروپایی و آسیایی با ما همکاری گسترده‌ای دارند. امروز هم در این کنگره 100 میهمان خارجی از بیش از 22 کشور دنیا شرکت کرده‌اند.
وی هدف از برگزاری این کنگره را افزایش دانش و تبادل‌نظر بین تمامی مراکز علمی برای درمان بهتر بیماران عنوان کرد و گفت: در مرکز پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی سالانه حدود 450 پیوند انجام می‌شود. این مرکز یکی از سه مرکز بزرگ دنیا درزمینهٔ پیوند مغز استخوان است.
رئیس کنگره افزود: در مرکز پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی پیوند بیش از 70 نوع بیماری انجام می‌شود، درصورتی‌که اگر این پیوند‌ها در خارج از کشور انجام شوند بین 500 هزار تا یک‌میلیون دلار هزینه‌دارند که البته نوع پیوندها متفاوت است.
دکتر قوام‌زاده در خصوص فعالیت بانک پیوند مغز استخوان در ایران گفت: درزمینهٔ پیوند مغز استخوان مردم می‌توانند به‌طور مؤثری کمک‌رسانی کنند و افرادی که در بیمارستان دهنده مناسب ندارند را از مرگ نجات دهند. افراد باید حدود دو سی‌سی آزمایش خون بدهند. این آزمایش وارد کامپیوتر می‌شود و گیرنده بدون اینکه از شخص دهنده اطلاع داشته باشد این خون را دریافت می‌کند.
وی هدف از فعالیت‌های بانک پیوند را افزایش تعداد دهنده‌های بانک غیر خویشاوندی عنوان کرد و افزود: زمانی که ما فعالیت خود را در بانک پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی آغاز کردیم هیچ متخصص خون و آنکولوژی در ایران وجود نداشت ولی در حال حاضر بیشتر از 300 متخصص خون و آنکولوژی در 100 مرکز علمی کشور فعالیت‌ می‌کنند.
دکتر قوام زاده بابیان اینکه، به‌غیراز مرکز پیوند مغز و استخوان بیمارستان شریعتی حدود 16 مرکز دیگر نیز در ایران فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: از این تعداد هفت مرکز در تهران و 9 مرکز خارج از تهران فعال هستند. سالیانه به‌طور میانگین حدود هزار پیوند مغز استخوان در ایران انجام می‌شود که از این تعداد 500 پیوند به مرکز بیمارستان شریعتی اختصاص دارد. ولی با توجه به جمعیت 80 میلیونی ایران، ما سالانه نیاز به دو هزار و 400 پیوند مغز استخوان‌داریم که امیدواریم با تلاش مسئولان دولتی و مردم در خیریه‌ها بتوانیم هرچه سریع‌تر به این رقم برسیم، زیرا هزینه پیوند از درمان معمولی پزشکی بسیار به‌صرفه‌تر است.
رئیس انجمن پیوند مغز استخوان ایران ادامه داد: اکنون پیوند حدود 70 نوع بیماری در مرکز شریعتی انجام می‌شود و امیدواریم که باگذشت زمان بتوانیم بیماری‌های دیگری را از طریق پیوند درمان کنیم ما اکنون درزمینهٔ پیوند مغز استخوان همگام با سایر کشورهای دنیا حرکت می‌کنیم.
وی روش کارتی سل تراپی را از روش‌های نوین درزمینهٔ پیوند مغز استخوان خواند و گفت: در این روش با افزایش سیستم ایمنی بدن سلول‌های سرطانی از بین می‌رود همچنین می‌توان سلول‌های لنفوسیت‌ خاصی را به بیمارانی که به روش‌های دیگر درمانی جواب نداده‌اند تزریق کرد. ژن‌درمانی نیز از دیگر روش‌های نوین درزمینهٔ پیوند مغز استخوان است در ژن‌درمانی پیوند انجام نمی‌شود، فقط تغییراتی روی سلول‌های بیمار انجام می‌گیرد که امیدواریم از این روش‌های نوین بتوان در درمان بیماران تالاسمی استفاده کرد.
دکتر قوام‌زاده با تأکید بر اینکه، بانک پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی حدود 30 هزار دهنده دارد که از این تعداد حدود 16 تا 17 مورد برای پیوند استفاده‌شده است، خاطرنشان کرد: در صورت ورود این سلول‌ها از خارج کشور هزینه ایی بین 20 تا 50 هزار یورو فقط برای نگهداری و آماده کردن سلول صرف می‌شود درحالی‌که امروزه به کمک تکنیکی که از سال 69 به ایران آمده و پیوندهایی که انجام‌گرفته حداقل 6 میلیارد دلار صرفه‌جویی اقتصادی و ارزی صورت گرفته است. البته سلول‌هایی را به کشورهایی مانند فرانسه و ترکیه فرستاده‌ایم ولی به علت مسائل تحریم نمی‌توانیم هزینه‌ای از آن کشورها دریافت کنیم.
وی در پایان سخنان خود گفت: به‌طورکلی در 6 هزار پیوندی که در کشور انجام‌شده میزان موفقیت بین 75 تا 76 درصد بوده است. این به این معنا است که برخی از بیماران حدود 30 و برخی تا 90 درصد بهبود پیداکرده‌اند.
توضيح اينکه در مراسم افتتاحیه این کنگره بین‌المللی، پیام رئیس‌جمهور در خصوص جایگاه ایران در حوزه پیوند استخوان توسط دکتر هاشمی وزیر بهداشت، به زبان انگلیسی قرائت شد.
متن پیام به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
میزبانی استادان گران‌قدر، پژوهشگران برجسته و پزشکان فرهیخته در بیست‏ و ‏دومین کنگره بین‌المللی پیوند مغز استخوان آسیا و اقیانوسیه؛ افتخاری دیگر برای ساحت علم و حکمت در جمهوری اسلامی ایران است.
طی سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه دانش و به‌ویژه علوم سلولی روی‌داده و دریچه‎ای نوین به روی پزشکان و پزشکی امروز گشوده است. جمهوری اسلامی ایران نیز، ضمن اتکا به سرمایه‌های عظیم انسانی و انگیزه‌های برآمده از فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی؛ با پیشرفت‌های علمی جهانی همگام و به‌عنوان کشور پیشرو منطقه، پیشرفت‌های بالنده‌ای داشته است به‌طوری‌که پیوند سلول‌های بنیادی مغز استخوان که نخستین بار در سال ۱۳۶۹ در تهران و شیراز انجام شد، امروزه در ۱۷ مرکز به بیماران ارائه می‌شود و بیش از ۹ هزار پیوند، نشان دیگری از کارنامه درخشان ایران، در این عرصه حیاتی است.
با شروع به کار دولت یازدهم و آغاز طرح تحول سلامت، پیوند مغز استخوان نیز مانند سایر خدمات صعب‌العلاج در بیمارستان‌های دولتی رایگان شد. علاوه بر آن، مراکز اهدا و بانک‌های سلولی متعددی راه‌اندازی شد که با حضور محققان و متخصصان، امکان درمان تعداد بیشتری از بیماران را فراهم می‌کند.
آنچه در این میان اهمیت دارد و هیچ‌گاه نباید فراموش شود این است که علوم و پژوهش، مرز نمی‌شناسد و دانش و اندیشه نباید در قفس تنگ‌نظری‌ها و تحت تأثیر رویدادهای دیگر به‌ویژه مسائل سیاسی قرار گیرد. امیدوارم این کنگره و سایر نشست‌های علمی، زمینه لازم برای تبادل اندیشه، پژوهش و دستیابی به فن‌آوری‎های نوین را برای کشورهای مختلف فراهم آورد و بهبود نظام سلامت و خدمات درمانی برای جوامع را در پی داشته باشد.
در پایان؛ ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این کنگره ارزشمند، آرزو می‌کنم جامعه دانشگاهی ما از این فرصت برای ارتقای هر چه بیشتر دانش پزشکی و فرآیندهای درمانی، حداکثر استفاده را ببرد و میهمانان عزیز کنگره نیز با دستاوردهای ارزشمند علمی و خاطره‌ای ماندگار از تمدن و فرهنگ پرفروغ ایران عزیز، به کشور خود بازگردند.
حسن روحانی
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران
اين کنگره تا 8 آبان 96 ادامه دارد.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 71834
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم