اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1394/12/12 - 14:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2124
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دکتر ترابی جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه را در راستای هم‌افزایی رقابتی و ارتقا جایگاه ملی و بین‌المللی دانشگاه دانست

دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، توانایی‌ها و قابلیت‌های موجود در دانشگاه را بیش از آن دانست که در حال حاضر مورداستفاده قرار می‌گیرد و تأکید کرد جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه به‌منظور هم‌افزایی رقابتی و توجه به توانمندی‌های بالقوه و بالفعل خانواده بزرگ دانشگاه برگزار می‌شود.

 دکتر ماشاء الله ترابی,

گالری عکس
در جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه که 12 اسفند 94 همزمان با روز نوآوری دانشگاه برگزار شد، دکتر ترابی دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، به بیان اثار و پیامدهای این جشنواره در دانشگاه پرداخت گفت: ایجاد اتاق فکر به وسعت دانشگاه، تبدیل فرهنگ شفاهی به فرهنگ کتبی، قدرت بسیج کنندگی و تقویت خلاقیت، هم‌افزایی، ریسک‌پذیری، توجه به شایستگی‌ها و ایجاد انگیزه و اشتیاق در سطح دانشگاه ازجمله مزایای اجرای این جشنواره است.
دکتر ترابی با مقایسه نتایج به‌دست آمده از جشنواره و رتبه‌بندی بین‌المللی گفت: براساس نتایج رتبه‌بندی Round University Ranking (RUR) که بر مبنای بانک اطلاعاتی موسسه رتبه‌بندی تامسون رویترز Thomson Reuter)) انجام می‌شود، دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 2015 رتبه دوم کشوری و 290 جهانی را در حوزه آموزش و ثبات مالی کسب کرده است و اگر  به طرح‌های برگزیده جشنواره نگاه کنید دو طرح آن مربوط به حوزه مالی است.
وی به بیان موضوعات فصل‌های مختلف جشنواره پرداخت و افزود: فصل اول جشنواره با موضوع ارتقا رضایت شغلی برگزار شد چراکه معتقدیم نیروی انسانی کارآمد تنها عنصر بی‌رقیب و غیرقابل کپی در عصر رقابتی امروز است. ازاین‌رو هر نوع فعالیتی که در قالب برنامه‌های کاری، پروژه‌های تحقیق و توسعه و یا هر فرم دیگری از فعالیت‌های تیمی که منجر به ارتقای رضایت شغلی شود به‌عنوان طرح نوآورانه موردبررسی قرار گرفت.
دکتر ترابی خلق منابع جدید را عنوان فصل دوم جشنواره خواند و افزود: سازمان‌های عصر حاضر، ناگزیرند برای بقای خود به کیفیت محصولات و خدمات توجه  نمایند تا از این طریق علاوه بر راضی نگه‌داشتن کاربران فعلی و جذب ذینفعان جدید، منابع درآمدی خود را افزایش دهند لذا در این فصل هر نوع فعالیتی که منجر به خلق منابع جدید و ایجاد جریان ارزش‌افزوده شود به‌عنوان عملکرد نوآورانه به داوری و نظرسنجی گذاشته شد.
دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، موضوع فصل سوم را کسب جایگاه جدید در حوزه‌های علمی و اجرایی بیان کرد و گفت: امروزه دانش به‌عنوان مهمترین سرمایه، جایگزین سرمایه‌های مادی شده است ازاین‌رو هر نوع فعالیتی که منجر به کسب جایگاه جدید علمی و اجرایی از طریق کسب مزیت رقابتی شود می‌تواند به‌عنوان عملکرد نوآورانه در فصل سوم معرفی شود.
دکتر ترابی با اشاره به نتایج سه فصل جشنواره گفت: در هر فصل از بین طرح‌های ثبت‌شده در سامانه مجازی عملکردهای نوآورانه، از طریق نظرسنجی، سه طرح انتخاب و برای تصمیم‌گیری نهایی به شورای دانشگاه معرفی شد.
وی افزود: براساس تصمیم این شورا «تجاری‌سازی نرم‌افزار حسابداری تعهدی دانشگاه» به‌عنوان طرحی از فصل دوم، جایزه سوم را کسب کرد و دو طرح «ساماندهی و جذب کمک‌های خیرین حوزه سلامت دانشگاه» از فصل دوم و «طراحی سیستم خبره فازی به‌منظور پیش‌بینی خطر مرگ نوازدان» از فصل سوم شایسته تقدیر شدند.
دبیرستاد نوآوری بابیان اینکه جشنواره تلاش می‌کند، از هوش جمعی در ارزیابی عمومی عملکردهای نوآورانه از طریق رأی گیری مجازی بهره ببرد به روند داوری‌ها اشاره کرد و افزود: در سال 94، کمیته داوری 3 جلسه اصلی و 8 جلسه بررسی کارشناسی در خصوص روند بازبینی طرح‌ها و تعیین کارشناسان موضوعی تشکیل داد که بر اساس آن 47 نفر از همکاران به‌عنوان کارشناسان موضوعی نسبت به بررسی و تعیین امتیاز براساس فرم داوری اقدام کردند. سپس طرح‌های نوآورانه در سامانه مجازی عملکردهای نوآورانه ثبت و به نظرسنجی گذاشته شد.
دبیرستاد نوآوری دانشگاه، با تأکید بر توسعه نوآوری سازمانی و عملیاتی در دانشگاه گفت: نوآوری سازمانی در دانشگاهی مانند کلمبیا به‌عنوان برنامه اصلی با جدیت پیگیری می‌شود و این جشنواره  درصدد ایجاد روش‌هایی برای توسعه این نوع نوآوری در دانشگاه است.
توضیح اینکه: 128 طرح در سامانه مجازی عملکردهای نوآورانه ثبت شد که در فصل اول از 31 موضوع ثبت‌شده 6 طرح، در فصل دوم از 48 موضوع ثبت‌شده 20 طرح و در فصل سوم از 49 موضوع ثبت‌شده 13 طرح، مورد تأیید هیات دواران قرار گرفت و در سامانه به نظرسنجی گذاشته شد.
درمجموع 2143 مخاطب برای نظرسنجی در سامانه نام‌نویسی کردند که از این تعداد اطلاعات 1158 نفر تأیید شد و در مکانیسم رأی‌گیری قرار گرفت. از این تعداد نیز 933 نفر از همکاران درون دانشگاه و 192 نفر از دیگر سازمان‌ها مانند استانداری، آموزش پرورش، صداوسیما، سازمان نظام‌مهندسی، شهرداری و... به طرح‌های ثبت‌شده رأی دادند.
خبرنگار: سمیرا کرمی

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 58565
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی