اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1400/08/09 - 06:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1191
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

مراسم تکریم دکتر هادیان و معارفه دکتر خاتون‌آبادی به‌عنوان رئیس دانشکده توان‌بخشی

دکتر قناعتی: دو مؤلفه، نیروی انسانی توانمند و مدیرانی که مجموعه را خوب هدایت کنند موجب کارایی و اثربخشی مجموعه خواهد شد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید دانشکده توان‌بخشی، از دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشکده تقدیر کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مراسم تکریم دکتر محمدرضا هادیان و معارفه دکتر سید احمدرضا خاتون‌آبادی به‌عنوان رئیس دانشکده توان‌بخشی صبح روز شنبه هشتم آبان 1400 در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده توان‌بخشی برگزار شد.

در این جلسه دکتر قناعتی طلیعه سخنان خود را با سروده قاآنی «عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت / صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت» آغاز کرد و گفت: این جایگاه و همه امور دنیا، یک امتحان و یک گذر موقت است و تعبیر رسول‌الله (ص) درباره امور دنیا این است که من سواری هستم که ساعتی زیر درختی استراحت و بعد حرکت می‌کنم.

تطبیق هوشمندانه با پیشرفت‌های علمی

 سرپرست دانشگاه با نقد رویکرد مادی‌گرایانه غربی‌ها در حوزه مدیریتی گفت: به‌هرحال دوره مدیریت عمودی تمام‌شده و جای خود را به مدیریت مشارکتی، نتیجه محور و افقی داده است حتی روش‌های استخدامی در دنیا تغییر کرده و پروژه محور شده است و با ورود فضای مجازی و امکانات دیجیتال سبک و سیاق بسیاری از فرایندها تغییر کرده است. ما هم باید خودمان را با شرایط موجود تطبیق دهیم تطبیقی که هوشمندانه و با درایت باشد نه اینکه هر آنچه غربی‌ها می‌گویند بپذیریم.
دکتر قناعتی در تکمیل سخنان خود به نظریه توماس رابرت مالتوس درباره رشد جمعیت اشاره کرد و گفت: ایشان در ابتدای سال 1800 میلادی به دنیا القا کرد افزایش جمعیت راه‌حل پیشرفت نیست اما این رویکردی نبود که خود غربی‌ها به آن پایبند باشند چراکه امروزه جمعیت به‌عنوان شاخص تعیین‌کننده اقتدار، رشد و توسعه کشورها محسوب می‌شود. کشورمان نیز اوایل انقلاب رشد خوبی داشت اما بعدها دچار اشتباهی شدیم که جبران آن کار سختی است. نرخ رشد جمعیت ایران به 6/1 یا کمتر از آن رسیده و می‌دانیم که اصلاح این روند کار دشواری است.

موافق تغییرات ناگهانی نیستم

سرپرست دانشگاه، بابیان اینکه هر تغییر در سیستم ابتدا باید به‌صورت پایلوت باشد افزود: معتقدم سیستم موجود بهترین سیستمی است که وجود دارد و نباید به‌یک‌باره همه‌چیز را به هم بزنیم مگر اینکه به‌صورت پایلوت ثابت کنیم سیستم جدید بهتر از قبل است.

روسای پیشین و جدید دانشکده توان‌بخشی با سجایای علمی و اخلاقی بسیار

دکتر قناعتی روسای پیشین و جدید دانشکده توان‌بخشی را دارای سجایای علمی و اخلاقی بسیار توصیف کرد و گفت: دو برادر بزرگی که کار را تحویل دادند و گرفتند سجایای بسیاری دارند که نمی‌دانم از کدام‌یک تعریف کنم. با توجه به مصداق «وهو معکمْ أیْن ما کنتمْ» «هرکجا باشید خدا باشماست» نباید تعریف دیگران برایمان مهم باشد و بدگویی‌ها باعث وقفه در کارمان شود. ما باید کارمان را درست انجام دهیم و این ویژگی خداست «لا یضیع أجْر الْمحْسنین» که پاداش نیکوکاران را ضایع نمی‌کند.

دانشکده توان‌بخشی، توانمند در کشور

سرپرست دانشگاه، با اشاره به عملکرد موفق دانشکده توان‌بخشی گفت: گزارش فعالیت‌های دانشکده توان‌بخشی نشان می‌دهد که توانمندی‌های بسیاری در این دانشکده وجود دارد. دو مجله Scopus این دانشکده در ایران مشابه ندارد؛ ابداعات و اختراعات ثبت‌شده در این دانشکده، فعالیت‌های حوزه بین‌الملل و سایر اقدامات دانشکده بسیار عالی است.

برنامه دانشگاه در حوزه عمرانی

دکتر قناعتی با تأکید بر اینکه پروژه‌های عمرانی دانشگاه باید بر اساس برنامه جامع دانشگاه باشد؛ گفت: اطراف دانشگاه حداقل 15 ساختمان کوچک وجود دارد که با توجه به هزینه‌ای که صرف نگهداری آن‌ها می‌شود کاربرد و خروجی لازم را ندارد؛ بر این اساس به فکر تجمیع این ساختمان‌ها هستیم و برنامه‌هایی هم در این زمینه‌داریم ولی نباید عجله کنیم.

دانشگاه، گنج تاریخی که باید ظاهر آن حفظ شود

سرپرست دانشگاه با اشاره به برنامه توسعه دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت: تصمیم داریم با کمک دانشگاه تهران، پردیس دو دانشگاه را توسعه دهیم به‌طوری‌که نمای تاریخی مجموعه به هم نخورد زیرا دانشگاه تهران گنج گران‌بهای تاریخی است و باید ظاهر آن‌هم حفظ شود.

در امکانات دانشگاه انحصارطلبی نداریم

دکتر قناعتی با تأکید بر اینکه نباید مانعی برای ورود کادر توان‌بخشی به بیمارستان‌ها وجود داشته باشد افزود: بین اساتید و کادر آموزشی دانشگاه احساس همبستگی بسیار خوبی وجود دارد و این به دلیل عرقی است که استادان دانشگاه به این محیط دارند و نسبت به آن ابراز محبت و برای کمک به پیشرفت دانشگاه اعلام آمادگی می‌کنند. شما هم در دانشکده توان‌بخشی هرکجا با مشکل مواجه شدید اعلام کنید که برای حل آن مداخله کنیم. راه استفاده از تمامی امکانات توان‌بخشی دانشگاه باید برای اعضای این مجموعه باز باشد و اگر نادر افرادی بخواهند انحصارطلبی کنند برای من قابل‌تحمل نیست.

مؤلفه‌های کارایی و اثربخشی دانشگاه

سرپرست دانشگاه، با اشاره به اینکه موفقیت به تلاش جمعی بستگی دارد افزود: مجموع دو مؤلفه، نیروی انسانی توانمند و مدیرانی که مجموعه را خوب هدایت کنند در کارایی و اثربخشی مهم است و انتظار دارم شاخص‌های دانشکده تا پایان سال آتی که دوباره به اینجا می‌آیم رشد داشته باشد.

فرهنگ اسلامی و حفظ احترام و حرمت دیگران

دکتر قناعتی حضور در فیلد و مجموعه‌های مختلف دانشگاه را ازجمله برنامه‌های خود بیان کرد و گفت: خود را رئیس دانشگاه نمی‌دانم و اعتقادی به VIP و تشریفات رئیس و مرئوسی که به وجود آمده ندارم. من به‌عنوان یک هماهنگ‌کننده در کنار شما هستم. دادخواهی حفظ احترام، حریم دیگران و پرهیز از تهمت، فرهنگی است که اسلام به ما یاد داده است و مدعیان دموکراسی باید آن را از اسلام بیاموزند.

بشریت امروز و کمبود معنویت

دکتر قناعتی بابیان اینکه ما آمده‌ایم کارکنیم و نباید تهمت در کارها باشد افزود: ارزش‌های واقعی، ارزش‌های الهی هستند و امروزه بشریت، کمبود معنویت دارد. انسانی که در مسیر صحیح نباشد در فلسفه زندگی معنوی و اجتماعی دچار انحراف می‌شود. خوشبختانه ما نعمت بزرگی به نام اسلام داریم که باعث به وجود آمدن تحولات بزرگی در زمینه‌های مختلف شده است.

پیشرفت علمی با تلفیق فرهنگ ایرانی اسلامی

سرپرست دانشگاه با اشاره نمونه‌های پیشرفت علمی کشور با تلفیق فرهنگ ایرانی اسلامی گفت: پس از تلفیق فرهنگ ایرانی و اسلام، ایران در علوم مختلفی رشد کرد که نمونه آن ابوعلی سینا، ابن هیثم در چشم‌پزشکی، خوارزمی در الگوریتم و ریاضیات و خیام درزمینهٔ معادلات چند مجهولی و بسیاری از دانشمندان بزرگ دیگر بودند. این افتخار باوجود فرهنگ الهی به وجود آمده است لذا نباید داشته بزرگ معنویت را دست‌کم بگیریم و باید به گسترش فرهنگ صحیح و نه فرهنگ چاپلوسانه کمک کنیم.

دانشکده توان‌بخشی ستاره درخشان کشور و منطقه

سرپرست دانشگاه در پایان سخنان خود با تأکید بر اینکه کمک کنیم دانشکده توان‌بخشی نه‌تنها به‌عنوان ستاره درخشان ایران بلکه منطقه و جهان شناخته شود گفت: برنامه‌های بین‌المللی جز استراتژی‌های اصلی دانشگاه و حتماً روی آن کارخواهیم کرد. دوستان دانشکده توان‌بخشی می‌توانند به‌طور مستقیم با من در ارتباط باشند و نظرات خود را در حوزه‌های مختلف بیان کنند.

«دانشگاه محل تعالی» است که «اقدام جبهه‌ای» نیاز دارد
دکتر محمدرضا هادیان ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به سرپرست دانشگاه، همکاران و اعضای هیئت‌رئیسه دانشکده، با اشاره به اینکه ما در دانشکده امانت‌دار هستیم و به‌رسم امانت؛ امانت را به فرد دیگری می‌سپاریم؛ گفت: سه سال و هشت ماه به‌رسم امانت که دوساله آن در دوران کرونا بود با همراهی اعضای هیئت‌رئیسه در دانشکده مشغول خدمت بودم.
وی افزود: در حیطه آموزش، برای چهار سال نفر اول یا دوم در دانشگاه شدیم که این «نشان‌دهنده تلاش بی حد اعضای هیئت‌علمی کارکنان و دانشجویان» بوده است.
دکتر هادیان ادامه داد: در حیطه‌ی آموزش بین‌الملل که نتیجه‌ فداکاری‌های معاون بین‌الملل، همراهی و همکاری دقیق همه‌ی اجزای دانشکده و به‌ویژه معاونت آموزشی دانشکده بود، هم اکنون 72 دانشجوی بین‌الملل در سطح کارشناسی ارشد داریم. این دانشجویان به نحوی خوب درخشیدند که وقتی به کشور خود بازگشتند مستقیم دانشیار شدند چرا که تعداد زیادی مقاله کارکرده بودند.
وی تصریح کرد: در زمینه پژوهش برای سه سال پیاپی اچ ایندکس این دانشکده در بین دانشکده‌های توان‌بخشی سراسر کشور اول بود این تلاش اهالی دانشکده توان‌بخشی دانشگاه است.
دکتر هادیان خاطرنشان کرد: در حیطه‌ی معاونت مالی و اداری شرایط به نحوی بود که درمانگاه فیزیوتراپی که حداکثر درآمدش حدود 200 میلیون تومان بود به یک میلیارد و 200 میلیون تومان در دوران کرونا رسید.
دکتر هادیان با اشاره به اینکه درمانگاه دانشکده توان‌بخشی به‌عنوان یک سانتر «فیزیوتراپی آسیب ورزشی» بی‌نظیرترین درمانگاه شده است؛ یادآور شد: تعداد زیادی از دانشجویان حتی خارج از دانشگاه می‌خواهند پایان‌نامه‌هایشان را در این درمانگاه و دانشکده انجام دهند و به این مکان مراجعه می‌کنند و این یکی از دلایلی است که ما اصرار داریم اعضای هیئت‌علمی دانشکده در بیمارستان‌ها حضور داشته باشند.
وی گفت: در این فرصت مغتنم به امانت‌دار بعدی دانشگاه توصیه می‌کنم که در اداره دانشکده از مشارکت همه همکاران استفاده بهینه کنند که بتوانیم بیشترین تولید علمی، اقتصادی و ... را به دست بیاوریم.
دکتر هادیان به آینده پروری دانشکده اشاره کرد و افزود: برخی از اعضای هیئت‌علمی افرادی بودند که من از این عزیزان خواهش کردم که قبول مسئولیت در دانشکده داشته باشند و انصافاً خوب درخشیدند، از جمله؛ سرکار خانم مهری، سرکار خانم خدامی، جناب آقای دکتر خاتون‌آبادی و ... و به قول استاد عزیز جناب آقای دکتر قناعتی «دو امدادی است» و این امانت را باید به فرد دیگری بسپارم این دور در گردونه است.
وی در ادامه به موضوعات دیگر (مطالبات دانشکده) اشاره کرد و گفت: زمینی برای دانشکده‌ای از حدود (بیست سال پیش) تلاش کرده بودیم تا اینکه سه سال پیش تقریباً موفق شدیم در کمپ اصلی دانشگاه آن را تأمین کنیم و بودجه آن را سال 1398 از مجلس شورای اسلامی گرفتیم، اما در زمان شهردار وقت (دکتر حناچی) با مشکلاتی روبرو شدیم، خواهش دارم با دکتر زاکانی شهردار تهران دراین‌خصوص مذاکره شود تا بتوانیم به آن جامعه عمل بپوشانیم. دانشکده توان‌بخشی باید در کنار بیمارستان‌های بزرگ دانشگاه از جمله؛ مجتمع درمانی امام (ره)، بیمارستان شریعتی و ... باشد نه در منطقه‌ای دورافتاده. از شما به‌عنوان مدیر جبهه و جنگ خواهش دارم کمک کنید که این فرایندها تسهیل شود «دانشگاه محل تعالی» است که «اقدام جبهه‌ای» نیاز دارد.
وی در پایان با بیان اینکه تعداد زیادی کارمند در دانشکده باسابقه بیست سال به بالا قراردادی هستند؛ یادآور شد: این با هیچ آیین کاری نمی‌گنجد نمی‌خواهیم خدایی نکرده بار بزرگی را روی دوش مدیران بگذاریم اما بر حسب حکم مهربانی و عقل تکلیف این همکاران که ذخائر ارزشمند سازمان محسوب می‌شوند را به نحو شایسته و بایسته مشخص کنیم.
وی به دکتر قناعتی پیشنهاد داد باتوجه‌به اینکه اساتید باتجربه در دانشگاه گنجینه هستند؛ «کانون اساتید باتجربه» را در دانشگاه و دانشکده راه‌اندازی کنند چرا که کشور را باتدبیر، علم، دیانت و ... می‌توان به‌پیش برد و این آرزوی همه ماست.
موفقیت فراوان را برای آقای دکتر خاتون‌آبادی که معاون پژوهشی همین دانشکده بودند را از خداوند بزرگ مسئلت دارم، مطمئن هستم باهمت اهالی دانشکده افق‌های این دانشکده را به‌درستی ترسیم خواهند کرد.

امروز دنیا، دنیای توانبخشی است
دکتر احمدرضا خاتون آبادی رئیس دانشکده توانبخشی ضمن خیرمقدم به سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران و حاضرین جلسه گفت: در حوزه تغییرات بهتر است مسیرهایی که طی می کنیم از آموزه های دینی و رهنمودهای نهج البلاغه و دستورات امام علی علیه السلام به مالک اشتر که بسیار تامل برانگیزاست باشد همچنین مواردی مانند اخلاق و رهبری و حوزه هایی که در رابطه ما مشورت وجود دارد سرلوحه کارهای خود قرار دهیم.
وی افزود مسیری که حرکت می کنیم به قول انیشتین  «محیط زندگی مانند دوچرخه ای است که تا زمانی که بخواهیم تعادلش را حفظ کنیم باید با حرکت کنیم» با توجه به شرایطی که در جامعه جهانی وجود دارد باید بتوانیم این مسیر را به سرعت ادامه دهیم.
وی تصریح کرد: درخصوص توانبخشی چون ازقبل عضو تیم بوده ام، امیدوارم بتوانیم با همکاری اعضا و تیم دانشکده توانبخشی درابعاد مختلف ملی و بین المللی برای پیشبرد اهداف این مسیر تلاش بیشتری بکنیم که در سطح ملی نیازمند فعالیت های زیادی داریم.
وی با بیان اینکه امروز دنیا، دنیای توانبخشی است افزود: علم پزشکی تمام مسیر خود را درحال طی کردن به سمت پیشرفت است و از آنجائی که دنیا به سمت سالمندی پیش می رود باید سطح کارآیی دانشکده بر اساس نیاز های در حال تغییر جامعه ارتقا یابد.



 

خبرنگار: سمیرا کرمی، الهام علی، فوزیه بیک پور

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 199147
میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *