دکتر جعفریان: مسئله فرهنگ با قلب و روح انسانها سروکار دارد
مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران با تجلیل از 54 تن از فعالان این حوزه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران از ساعت 15 روز سهشنبه 17 اسفند 95 در سالن شورای حوزه ریاست دانشگاه با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد.
در ابتدای این نشست دکتر پرویز، معاون فرهنگی دانشگاه ضمن خیرمقدم و تشکر از حاضرین در جلسه گفت: دوستان جمع حاضر شامل دو گروه هستند؛ گروه اول رابطین فرهنگی و معاونان دانشجویی فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه و گروه دوم فعالین حوزه نماز در سطح دانشگاه هستند.
وی افزود: فعالان و خادمین حوزه نماز بر اساس معیارهایی که در ستاد اقامه نماز تدوین شده است و با محوریت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه انتخابشدهاند.
معاون فرهنگی دانشگاه با تشکر از اعضای ستاد اقامه نماز به جهت حضور فعال در جلسات این ستاد گفت: جلسات ستاد اقامه نماز هر دو ماه یکبار برگزار میشود که اعضا، مشارکت فعالی در این جلسات دارند و بهحق کمککار مجموعه در فعالیتهای حوزه نماز هستند.
وی در خاتمه با تشکر از خادمین حوزه نماز گفت: ستاد اقامه نماز از پیشنهادها و طرحهای همه فعالان و علاقهمندان برای ارتقاء سطح نماز در دانشگاه استقبال میکند.
در ادامه جلسه دکتر باقر زاده، مدیر فرهنگی دانشگاه ضمن گرامیداشت 22 اسفند، سالروز وفات حضرت امالبنین علیها سلام و روز تکریم مقام مادران و همسران شهدا با اشاره ترکیب اعضای جلسه گفت: گروه اول حاضرین جلسه مسئولین فرهنگی و معاونان فرهنگی دانشجویی مراکز وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند؛ از اسفند دو سال پیش، با دستور دکتر جعفریان، با محوریت معاونت فرهنگی برای هر بیمارستان مسئول فرهنگی معرفی شد که در این دو سال ما در تمامی این بیمارستانها حداقل یکبار با حضور مسئولین بیمارستان، جلسه فرهنگی برگزار کردیم که در این جلسات مسائل فرهنگی هر مرکز بهدقت موردبررسی قرار گرفت و از تجربیات مراکز مختلف برای همافزایی فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه استفاده کردیم.
وی گروه دوم میهمانان جلسه را فعالان و خادمان حوزه نماز معرفی کرد و گفت: برای انتخاب این عزیزان در ستاد اقامه نماز یک کمیته فرعی تشکیل دادیم و یکسری فرمهای خودارزیابی به همه مراکز تابعه ارسال شد؛ پس از دریافت این فرمها و ارزیابی آنها در ستاد، برگزیدگان در هشت حوزه معرفی شدند که ان شاءالله در این جلسه از برگزیدگان تجلیل خواهد شد.
در بخش دیگری از این برنامه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تشکر از دکتر پرویز و همکاران معاونت فرهنگی برای برگزاری این جلسه گفت: جمع عزیز و نورانیای که در خدمتشان هستیم در سنگرهای مختلف برای یک هدف در حال تلاش و تکاپو هستند که این هدف مقدس، اعتلای فرهنگ اسلامی در سطح دانشگاه است.
وی در ادامه با تعریف فرهنگ در چهار مؤلفه «باورها و اعتقادات»، «آداب و سنتها»، «رفتارها» و «آثار گفتاری و شنیداری» گفت: هر فعالیت فرهنگی برای ارتقا فرهنگسازمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران باید در قالب ارتقای هر یک از این مؤلفهها باشد.
مسئول نهاد با اشاره به فعالیتهای مناسب فرهنگی انجامشده در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: بحمدالله دکتر جعفریان خودشان انسان فرهنگی هستند و علاوه بر دغدغه مند بودن، ایدههای فرهنگی خوبی هم دارند؛ گروه فرهنگی دانشگاه هم فعالیتهای مناسبی دارند و برای مثال صرفاً در دفتر نهاد سالانه بیش از 1000 برنامه فرهنگی اجرا میشود؛ اما در ورای این فعالیتها – که الحق در سطح دانشگاههای دیگر کشور بینظیر و ممتاز است - نکتهی مهم این است که ما چقدر توانستهایم در اعتلای آن چهار مؤلفه و بهطورکلی فرهنگسازمانی دانشگاه موفق باشیم.
وی با اشاره به روایتی از امام زینالعابدین علیهالسلام در باب لزوم خودارزیابی گفت: امام علیهالسلام در روایتی میفرمایند «ای فرزند آدم تا آن زمانی كه در درون خود واعظ و نصیحت كنندهای دلسوز داشته باشی و در تمام امور بررسی و محاسبه كارهایت را اهمیت دهی و در تمام حالات ـ از عذاب الهی ـ ترس و خوف داشته باش؛ در خیر و سعادت خواهی بود.» که این طرز نگاه، اهمیت خود محاسبهگری را نشان میدهد.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر عیسی زاده با تأکید بر این نکته که در حوزه فرهنگ نباید به ارزیابیهای ظاهری اکتفا کنیم؛ گفت: نماز بهعنوان یکی از مهمترین شاخصهای فرهنگی دانشگاه باید موردتوجه ویژه قرار داشته باشد و هدف غایی ما این است که در هنگام طنین اذان، سیل جمعیت به سمت نمازخانهها روانه شوند که البته با توجه به ظرفیت خوبی که در دانشگاه وجود دارد این هدف با تلاشهای شما بزرگواران قابلدستیابی است.
در ادامه نشست تعدادی از حاضرین ازجمله دکتر دوستی، دکتر خسروانی، دولتآبادی و ... به بیان مسائل و نظرات خود پرداختند که «لزوم حضور مدیران و مسئولین دانشگاه در نماز جماعت»، «اعطای تسهیلات به دانشجویان متأهل»، «اصلاح فضاهای عمومی دانشگاه به لحاظ فرهنگی»، «لزوم ارزیابی فرهنگی استادان»، «همگرا نبودن فعالیتهای فرهنگی»، «تعریف شاخص فرهنگی»، «کمرنگ شدن ارزشهای دینی در صحن دانشگاه»، «ضمانت اجرایی نداشتن مصوبات فرهنگی» و ... مهمترین مسائل مطرحشده در این بخش بودند.
دکتر پرویز با قدردانی از ارائه نکات و انتقادات مطرحشده ضمن پاسخگویی به بعضی از سؤالات مطرحشده توسط حاضرین گفت: نکتهای که باید موردتوجه همه ما باشد و اصولاً انتظاری که ما از فعالان حوزه فرهنگ داریم این است که در کنار بیان مشکلات، ایده و راهحلی برای حل مشکل هم ارائه شود و به اعتقاد ما داشتن راهحل برای هر معضل و مشکلی لازمه حل آن کاستی است وگرنه صرف بیان مشکل، نهتنها کمکی نخواهد کرد بلکه باعث ایجاد مشکلات بزرگتری خواهد شد.
در ادامه برنامه نماهنگی در خصوص فعالیتهای انجامشده در حوزه نماز در مراکز درمانی دانشگاه پخش شد.
در بخش دیگری از برنامه دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه با ابراز خرسندی از حضور در جمع مسئولان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه و فعالان حوزه نماز گفت: به اعتقاد من دیدگاه کلی ما در حوزه فرهنگ از روشهای فعالیت ما مهمتر است زیرا این دیدگاه کلی نوع حرکت و برخورد ما با حوزه فرهنگ را شکل میدهد.
وی با اشاره به اینکه در صحبتهای مطرحشده توسط دوستان بیشتر ضابطهها و قوانین موردتوجه قرار گفته بود؛ گفت: به اعتقاد من اگر میخواهیم کار فرهنگی کنیم؛ برخورد و ضابطه – علیرغم اهمیتی که دارد و قطعاً باید از سوی ما موردتوجه باشد - اولویت نیست و برای اثبات این موضوع میتوانیم از بزرگانی نظیر شهید مطهری که پیش از انقلاب و بدون هیچ اهرم فشاری، جنبشهای عظیم فرهنگی به وجود آوردند مثال بزنیم.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه نقطهضعف ما این است که معمولاً راهکارهای مؤثری درزمینهٔ فرهنگی نداریم و ازاینروست که به برخورد و ضابطه متوسل میشویم؛ گفت: باید توجه کنیم که مقوله فرهنگ با فکر و دل انسانها سروکار دارد و اصلاً نمیتوان با توسل بهزور و قوانین، کار فرهنگی انجام داد.
وی با تأکید بر این نکته که بسیاری از معضلات فرهنگی دانشگاه ریشه در جامعه دارد؛ گفت: باید بپذیریم که دانشگاه قسمتی از جامعه است نمیتوان دانشگاه - و یا حتی خانواده – را ایزوله نگه داشت؛ حالا نکته مهم چگونگی تعامل ما با دانشجویان و فرزندانمان است.
دکتر جعفریان ضمن تقدیر از نگاه فرهنگی مسئول نهاد و معاون فرهنگی دانشگاه گفت: باید توجه داشته باشم که قدرت تأثیر ما در دانشگاه محدود است و قطعاً نمیتوانیم بنیانهای ذهنی و عقیدتی دانشجویان را تغییر دهیم بلکه عمدهترین و مؤثرترین کار ما میتواند معرفی الگوهای مناسب به دانشجویان باشد.
وی با اشاره به ظرفیتهای موجود و افراد پرتوان و دغدغه مند در حوزه فرهنگی در سطح دانشگاه گفت: علیرغم همه مشکلاتی که در حوزه فرهنگی داریم و بدون هیچ ادعایی در مورد اینکه اشتباه و خطایی نداریم؛ اعتقاددارم دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه فرهنگ از جامعه دانشگاهی کشور بههیچوجه عقبتر نیست.
رئیس دانشگاه در جمعبندی سخنان خود گفت: اگر به موضوع فرهنگ به معنای فرهنگ – و نه ضوابط – برای تأثیر بر قلب و روح انسانها استفاده کنیم میبایست از ابزار خودش استفاده کرده و روشهای خودش را در پیش بگیریم و خودمان را در این بعد توانمند کنیم و اعتقاددارم به هر میزان که بتوانیم این کار را بکنیم؛ نتیجه خواهیم گرفت و از ابزارهای مدیریتی و امکان و فرصتی که نظام جمهوری اسلامی – بهعنوان نظامی که مباحث فرهنگی برایش اولویت است – برای تقویت فعالیتهای فرهنگی استفاده کنیم.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه موضوع فرهنگ یک موضوع پیچیده است و قطعاً راهحل پیچیدهای دارد؛ گفت: موضوع پیچیدهای چون فرهنگ راهحل پیچیدهای دارد و اگر فکر کنیم را ه حل سادهای دارد اولین اشتباه را که معمولاً آخرین اشتباه است را انجام میدهیم؛ کار فرهنگی مستلزم داشتن نفوذ در مردم است که اینکه مردم به ما اعتقاد داشته باشند و این در صورتی اتفاق خواهد افتاد که حرف ما با عملکرد و رفتار ما منطبق باشد و این مهم تا زمانی که در مسیر اخلاص قرار نگیریم، اتفاق نخواهد افتاد.
بخش پایانی این مراسم، تقدیر از فعالان حوزه نماز دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که در این بخش از 54 نفر در هشت حوزه تقدیر به عمل آمد.
اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:
مدیران
دکتر محمود معصومی/ بیمارستان بهارلو
دکتر حسن برکتی/ بیمارستان سینا
استادان
زندهیاد دکتر احمد مسعود/ یادبود و تقدیر
زندهیاد دکتر عباس شفیعی/ یادبود و تقدیر
دکتر محمود دوستی/ دانشکده پزشکی
دکتر اصغر قربانی/ بیمارستان بهارلو
کارمندان
محمد زبرجد/ معاونت دانشجویی
امیر ناصح تبار/ سازمان مرکزی
محمدعلی عشقی/ بیمارستان امیراعلم
احمد عجب گلی/ معاونت غذا دارو
علی علیزاده/ بیمارستان روزبه
حسین نبات علی/ بیمارستان فارابی
رقیه نبی زاده/ بیمارستان شریعتی
رحیم شهبازی/ بیمارستان امام
لیدا فقیه نصیری/ مرکز بهداشت جنوب
علی فهیمی/ معاونت فرهنگی
ائمه جماعات
محمد حامد پور/ بیمارستان شریعتی
محمد عبدی/ بیمارستان سینا
بیمارستانها
بیمارستان فارابی
بیمارستان مرکز قلب
دانشکدهها
دانشکده پرستاری
خوابگاهها
خوابگاه کوی
دانشجویان
محمدرضا گنج دانش/ دانشکده پزشکی
رضا دولتآبادی/ دانشکده پرستاری
محمد یزدانی/ خوابگاه کوی
احسان الله امینی/ خوابگاه سمیه
مصطفی حسنزاده/ خوابگاه وصال
میلاد واسقی/ خوابگاه سمیه
محمدرضا رضایی/ خوابگاه بوستان 8
غلامحسین صادقیان/ خوابگاه قدس
مرتضی اکبری/ خوابگاه متأهلین
سعید محمدی/ خوابگاه انقلاب
رئیسعلی نقوی/ میرزای شیرازی
محمدرضا عسگری/ خوابگاه کوی
پریسا عباس پور/ خوابگاه کوی
محدثه پرنیان/ خوابگاه نسترن
مریم زحمتکشان/ خوابگاه حافظیه
مریم نامداری/ خوابگاه دمشق
الناز دینخواه/ خوابگاه 16 آذر
سعیده مسافرچی/ خوابگاه دمشق
عاطفه مختار دخت/ خوابگاه کوی
امالبنین پور یاری/ دانشکده توانبخشی
زینب سلطانی/ خوابگاه کوی
آزاده بشیری/ خوابگاه حافظیه
حسن اسدی/ خوابگاه کوی
سجاد قانع/ خوابگاه کوی
محمد حسنپور/ خوابگاه کوی
محسن صادقی/ خوابگاه کوی
اسماعیل گودرزی/ خوابگاه کوی
مجتبی رضایی/ خوابگاه کوی
فرشاد مرادی/ خوابگاه کوی
علی شجاعی/ خوابگاه کوی
سعید محمودی/ خوابگاه انقلاب
سیده سهیلا میر عابدیان/ خوابگاه دمشق
خبر: میر حامد حسینی
عکس: مهدی کیهان و رضا شریفی زاده
نظر دهید