انتشار راهنمای بالینی دیابت بر اساس چارچوب کلی ارائه خدمت به بیماران دیابتی
به همت محققان پژوهشـگاه علـوم غـدد و متابولیسـم دانشـگاه علـوم پزشـکی تهـران نسخه بروز و بومی راهنمای بالینی دیابت بر اساس چار چوب کلی ارائه خدمت به بیماران دیابتی منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، دیابت بهعنوان شایعترین بیماری متابولیک مزمن، روند رو به رشد سریعی در جهان و ایران دارد بهگونهای که پیشبینی میشود تعداد بیماران دیابتی در سال 2045 در ایران به بیش از 7.9میلیون نفر افزایش یابد. در این میان توجه به طبابت مبتنی بر شواهد و استفاده از راهنماهای بالینی، علاوه بر ارتقای کیفیت ارائه خدمات، کاهش هزینهها و حفظ رضایتمندی بیماران، میتواند در کنترل سریعتر و مطلوبتر بیماری و پیشگیری از پیدایش و پیشرفت عوارض آن مؤثر باشد.
با توجه به لزوم ارائه راهکارهای بالینی مناسب برای پیشگیری، مراقبت، کنترل و درمان دیابت، راهنمای بالینی دیابت بر اساس چارچوب کلی ارائه خدمت به بیماران دیابتی با نگاهی ملی، زیر نظر دکتر باقر لاریجانی، نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و به همت مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، با همکاری معاونتهای بهداشت و درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شبکه تحقیقات دیابت کشور تهیه و تدوین گردیده است و در گردآوری آن کمیتهای متشکل از متخصصان غدد، پزشکان عمومی، متخصصین تغذیه، داروسازان، دندانپزشکان، روانپزشکان، کارشناسان آموزش دیابت و پرستاران مشارکت کرده اند.
این دستورالعمل ابتدا بهصورت 13 جلد جداگانه در سال 1384 با همکاری گروهی از اساتید محترم غدد پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و شبکه ملی تحقیقات دیابت تهیه شد. در ویرایش دوم در سال 1387 پس از بازنگری بهصورت یک کتاب 13 فصلی چاپ شد. در سال 1393 ویرایش سوم این دستورالعمل تحت عنوان «راهنمای بالینی دیابت ویژه پزشکان عمومی و پزشکان خانواده، تیم ارائه خدمات به بیماران دیابتی» تهیه و تدوین شد.
بهمنظور تدوین ویرایش جدید این مستند، جستجوی دستی و الکترونیک راهنماهای بالینی و مقالات مرتبط با پیشگیری، تشخیص و درمان دیابت از وب سایتهای معتبر صورت گرفته است، سپس با ارزیابی نقادانه محتوای کلیه راهنماهای استخراج شده و پس از تدوین توصیههای صریح و مبتنی بر شواهد تلاش گردیده است که برای بررسی توصیههای راهنما و بومیسازی آن، مطالعات انجام شده در ایران همراه با نظرات اساتید محترم و گروههای مختلف ذینفع از سراسر کشور موردتوجه قرار گیرد. توضیح اینکه این مجموعه هر ساله بر اساس مطالعات و گایدلاینهای جدید در زمینه دیابت بازنگری و به روز شده و خطاهای احتمالی مرتفع میشود.
در راهنمای یادشده مباحثی مرتبط با تشخیص، پیشگیری و مراقبت از دیابت، تغذیه، آموزش، مصرف انسولین، درمان دارویی خوراکی، کنترل دیس لیپیدمی، درمان فشار خون بالا، مصرف آنتی پلاکتها در دیابت، واکسیناسیون، درمان هیپوگلیسمی، پیشگیری و درمان عوارض دیابت، تشخیص و درمان دیابت بارداری، روزهداری، بیماریهای دهان و پروتکل ارجاع بیماران دیابتی برای بررسی مسائل روانشناختی ارائه شده است.
علاقه مندان برای دریافت نسخه الکترونیک راهنمای بالینی دیابت بر اساس چار چوب کلی ارائه خدمت به بیماران دیابتی اینجا را کلیک کنند .
نظر دهید