• تاریخ انتشار : 1402/08/21 - 12:17
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 381
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دفتر ایثارگران اردوی یکروزه بازدید از پارک ملی هوا و فضا ویژه ایثار گران و خانواده آنان برگزار کرد

ایثارگران از پارک ملی هوافضا از دستاوردهای مختلف نیروی هوافضای سپاه از آغاز شکل‌گیری تاکنون در حوزه‌های موشکی، پدافند هوایی، پهپادی، عملیات هوایی و فضایی بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، به همت دکتر احسان مقیمی مدیر دفتر ایثارگران و همکاران وی در دفتر ایثارگران پنج شنبه 18 آبان 1402 اردوی یکروزه بازدید از پارک ملی هوا و فضا ویژه ایثارگران و خانواده آنان برگزار شد. در این نمایشگاه دستاوردهای مختلف نیروی هوافضای سپاه از آغاز شکل‌گیری تاکنون در حوزه‌های موشکی، پدافند هوایی، پهپادی، عملیات هوایی و فضایی در فضایی گسترده به نمایش در آمده است.
در ابتدای بازدید که با همراهی راهنما و توضیحات وی مسیر بازدید همکاران ایثارگر با عبور از دالانی به نام «الف دزفول» آغاز شد که صحنه‌هایی از مقاومت مردم دزفول در برابر موشک‌باران های رژیم بعثی عراق در هشت سال دفاع مقدس با طراحی محیطی کلاس درس و خانه‌های مردم آغاز شد. در انتهای مسیر نمایشی الف_دزفول، دیوارها با ۲نقشه ایران که تصاویری از نقاط مختلف کشورمان را که مورد هدف موشک و بمباران قرار گرفته‌اند نشان می‌دهد.
بخش موشکی نمایشگاه در دو محل برپا شده است، یکی مسقف که ۱۷ موشک بالستیک به نمایش درآمده که از این تعداد ۱۵ موشک شامل اسکاد، شهاب۲،‌ قدر، نازعات، دو نمونه از موشک فاتح، ذوالفقار، رعد-۵۰۰، دزفول، خلیج فارس، هرمز، سجیل، عماد، خرمشهر، قیام بر روی استند به صورت ایستاده قرار گرفته‌اند و بخش روباز موشکی نمایشگاه هم دستاوردهای قابل توجهی شامل ۶ موشک و ۳ ماهواره‌بر به نمایش درآمده است. در این بخش موشک تندر-۶۹ که در حقیقت نمونه تغییر یافته موشک پدافندی HQ-2 و تبدیل آن به موشک زمین به زمین است و نخستین سامانه‌های موشکی اسکاد وارد شده به کشور هم به نمایش گذاشته شده است.
راهنمای تور درباره موشک‌های ساخت ایران تعریف می‌کند: «بعد از جنگ بیکار ننشستیم، روی برد و دقت موشک‌ها کار کردیم و از موشکی که خطای زیادی داشت رسیدیم به نقطه‌زنی. مثل موشک‌های سوخت مایع یا موشک‌های سوخت جامد مثل موشک سجیل که همه نقطه‌زن است. با استفاده از سوخت جامد اکنون به وضعیتی رسیده­ایم که در زمان خیلی کوتاهی، موشک را آماده و آن را شلیک می‌کنیم. برای مثال تقریباً در موشک‌های سوخت جامد کل کار دقایقی زمان می‌برد.»
لانچر(سکوهای پرتاپ موشکی) ۲فروندی موشک‌های کلاس ذوالفقار هم در این بخش قرار گرفته است که روی آن موشک دزفول و موشک ذوالفقار بصیر به‌عنوان موشک بالستیک دریایی با برد ۷۰۰ کیلومتر به نمایش گذاشته شده است در بخش ماهواره‌برهای این نمایشگاه هم ۳ ماهواره‌بر سفیر، سیمرغ و ماهواره‌بر قاصد قرار گرفتند. قاصد ماهواره‌بر۳ مرحله‌ای ساخت نیروی هوافضای سپاه است که ماهواره نظامی نور-۱و نور-۲را به‌عنوان نخستین ماهواره نظامی ایران در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار داد.
دستاوردها ساخت و تولید پهپاد در یک مسیر طراحی شده و در بدو ورود به این بخش «تلاش» نخستین پهپاد ساخته شده در دوران دفاع‌مقدس توسط دانشجویان جهاددانشگاهی اصفهان و نیروهای یگان هوایی سپاه در سال‌های ۶۳_۶۴با استفاده از ایده شهید دکتر مصطفی چمران ساخته شده قرار دارد. همچنین در طول مسیر ۱۵ پهپاد دیگر مانند مهاجر، خانواده ابابیل، خانواده کرار، خانواده صاعقه، خانواده شاهد-۱۲۹ و خانواده شاهد-۱۷۱ به نمایش گذاشته شده است. یک مرکز هدایت و کنترل سیار پهپاد هم به‌طور کامل در این نمایشگاه قرار دارد. اما یک بخش ویژه هم در قسمت پهپادی به پهپادهای غنیمتی و شکارشده توسط هوافضای سپاه تعلق دارد؛ در این بخش پهپادهای RQ-۱۷۰و MQ-۴C و MQ-۱و هرمس-۲۰۰ به نمایش گذاشته شده است.
پس از بخش هوایی، نوبت به پدافند هوایی می‌رسد که در این بخش با نمایش اجزا و بخش‌های مختلف سامانه HQ-۲به‌عنوان نخستین سامانه پدافند موشکی که در دوران دفاع‌مقدس وارد سازمان رزم سپاه شد، ‌آغاز می‌شود. انواع رادارهای مطلع‌الفجر، «کاشف» نخستین رادار ساخت هوافضا با برد کوتاه و ماکت رادار «قدیر» با مقیاس یک دهم که بلندترین رادار برد وسیع جمهوری اسلامی ایران با برد ۱۱۰۰ کیلومتر است. سامانه پدافندی سام-۶ ساخت روسیه و سامانه‌های پدافندی طبس و سوم خرداد به‌عنوان سامانه‌های تولید شده در نیروی هوافضای سپاه از دیگر موارد به نمایش درآمده در بخش پدافندی است. در بخش دیگری از قسمت پدافند هوایی، موشک‌های پدافندی شامل طائر-۲B، طائر-۲C و سوم خرداد فرمانی است. همچنین در  ادامه بخش پدافند هوایی نمایشگاه انواع جست‌وجوگرهای موشک‌های پدافندی (سیکر) و یک مرکز کنترل و فرماندهی پدافند هوایی که قابلیت جابه‌جایی و تحرک دارد برای آشنایی بیشتر بازدیدکنندگان قرار داده شده است.
ایستگاه پایانی نمایشگاه به نام تا ثریا مربوط به دستاوردهای فرماندهی فضایی نیروی هوافضای سپاه است که در آن اطلاعات قابل توجهی درباره ماهواره نور وجود دارد. ماهواره نور که قابلیت مراکز دریافت داده، ارسال و دریافت فرامین و همچنین مرکز کنترل ماموریت را داراست. کمی آن طرف‌تر هم یک ایستگاه سیار زمینی دریافت سیگنال از ماهواره که توسط جهادخودکفایی نیروی هوافضای سپاه تولید شده ازجمله تجهیزات به نمایش درآمده است.
پس از بازدید از نمایشگاه در محوطه ورزشی پارک ملی هوا و فضا برای ایثارگران و خانواده آنان مسابقات ورزشی – تفریحی برگزار شد و پس از اقامه نماز ظهر و عصر به برندگان جوایزی اهدا شد و در بخش پایانی اردو به صرف نهار از ایثارگران پذیرایی شد.

  • گروه خبری : دفتر امور ایثارگران
  • کد خبر : 251006
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

تصاویر