دکتر قناعتی: دانشگاه باید جامعه محور، کارآفرین و مسئله محور باشد
معرفی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه سرآمد دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در جذب دانشجویان بین الملل
دانشگاه علوم پزشکی تهران، در روزهای پایانی سال بازهم افتخار آفرینی کرد و در دومین جشنواره جایزه ملی ثریا به عنوان دانشگاه سرآمد دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در جذب دانشجویان بین الملل معرفی شد. دکتر قناعتی در این مراسم گفت: دانشگاه باید جامعه محور، کارآفرین و مسئله محور باشد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر قناعتی عصر سه شنبه 15 اسفند 1402 در مراسم دومین جشنواره جایزه ملی ثریا که با تقدیر از برگزیدگان دانشگاهی کشور در حوزه جذب دانشجویان بینالمللی و با حضور دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم و دکتر غلامعلی حداد عادل، مشاور عالی مقام معظم رهبری و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه بینالملل فعالیتهای بسیار زیاد و ارتباطات بسیار گسترده بین امللی داشته و بیش از سی تفاهمنامه با کشورها امضا و عملیاتی کرده است افزود: بیش از یکسال پیش شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق با عنوان دانشگاه سبطین راه اندازی شده و سه ترم تحصیلی از تاسیس این دانشگاه میگذرد. حدود 600 دانشجو در رشته های پزشکی، توانبخشی و پرستاری و مامایی در حال تحصیل هستند که 500 نفر از آنان پزشکی هستند ضمن اینکه در حال راه اندازی پی اچدی های مختلف مثل هوش مصنوعی در سلامت در این دانشگاه هستیم و مدل نظام سلامت ایران را که مدل منحصر به فردی است در این کشور پیاده میکنیم.
دکتر قناعتی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران، فقط مسئول آموزش و پژوهش نیست بلکه مسئول بهداشت و درمان جنوب تهران، اسلامشهر و ری هم هست گفت: ما با حدود 260 مرکز بهداشتی به صورت شبکهای و مویرگی بر مسئله سلامت مردم اشراف داریم و مسائل خدمات بهداشتی اولیه را برای همه مردم تحت پوشش رصد میکنیم.
رئیس دانشگاه با تاکید بر اینکه 80 درصد مشکلات سلامت مردم با اقدامات ساده قابل پیشگیری و درمان است گفت: در پویش غربالگری فشار و قند خون در کل کشور نزدیک به چهل و پنج میلیون نفر شرکت کردند. هر بیمار، حداقل صدها میلیون تومان هزینه بر نظام سلامت کشور تحمیل میکند که به راحتی با درمانهای خیلی ارزان می توان آن را کنترل و جلوگیری کرد.
وی افزود: تلفیق پژوهش، آموزش و درمان با همدیگر باعث شد که ما، هم کارمان را انجام دهیم و هم خدمت ارائه دهیم و محیط خدمت، به زمینه تحقیقاتی و آموزشی ما هم تبدیل شد.
دکتر قناعتی با بیان اینکه پیش از انقلاب، امید به زندگی 54 سال بود و الان 76 است افزود: در خیلی از شاخصهایی که "سازمان بهداشت جهانی" در جهان به عنوان معیار کارکرد موفق نظام های سلامت و رصد دستیابی به اهداف عالیه نظام سلامت در نظر می گیرد، به لطف خدا خیلی خوب پیش رفته ایم و موفقیت های زیادی را به دست آوردیم و صد البته هنوز مسیر زیادی مانده است.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه از نظر فناوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیش از صد و هشتاد محصول فناورانه ساخته است، گفت: مجموعه دستگاههاییکه دانشگاه در زمینه سلامت ساخته، از تمام دانشگاههای فنی کشور بیشتر است و این به دلیل روش درستی است که در پیش گرفته ایم.
دکتر قناعتی به ساخت دستگاه سی دی پی برای درمان سرطان پستان اشاره کرد و در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه نباید فقط یک دبیرستان بزرگ باشد که افراد فقط برای تحصیل بیایند و بروند گفت: در تعریف دانشگاههای نسل چهارم، دانشگاه باید جامعه محور، کارآفرین و مسئله محور باشد و امیدواریم با این تغییرات که ایجاد میشود بتوانیم، اساتید و دانشجوها را به سمت و سویی ببریم که در پی حل مشکلات جامعه باشند و نه رفع تکلیف.
دکتر قناعتی با اشاره به ساخت و صادرات ربات جراح سینا و راه اندازی پارک علم و فناوری شهید سلیمانی برای واگذاری به شرکتهای دانش بنیان گفت:مسیر رشد دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسیر بالنده و خوبی است و اساتید و کارکنان همراهی و همدلی دارند، من جستجو کردم که از چه مدلی استفاده کنم که بتواند موثر و مفید باشد که بهترین مدل را مدل مسطح یافتم. خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی تهران این بستر فراهم است و می تواند با این سیستم هماهنگ شود.
دکتر قناعتی در پایان گفت: همه افراد باید خودشان را مسئول و شریک دانشگاه بدانند و از حداکثر توان خود برای شکوفایی کشور قدم بردارند.
در این مراسم از دکتر محمد حسین آیتی معاون بین الملل دانشگاه به عنوان دانشگاه سرآمد دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در جذب دانشجویان بین الملل قدردانی شد.
ارسال به دوستان