• تاریخ انتشار : 1396/07/03 - 10:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 832
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دریافت گواهینامه استقرار نظام همویژلانس در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)

دکتر عبدالهی رئیس آزمایشگاه های مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در خصوص اهداف و روند دریافت گواهینامه استقرار نظام هموویژلانس از سلازمان انتقال خون توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، به مناسبت دریافت گواهینامه همویژلانس که به همت و تلاش کارکنان آزمایشگاه و همکاری تیم درمانگر مجتمع مقدور شده است، دکتر عبدالهی رئیس آزمایشگاه های مجتمع در خصوص هموویژلانس توضیحاتی ارائه داد.
تا چند سال قبل، پایش و نظارت بر مصرف خون و فرآورده‌‌های خونی در مراكز درماني انجام نمی‌‌شد. این در حالی است که ضرورت رديابي خون و فرآورده‌‌ها از اهداكننده تا دريافت‌‌كننده در مراکز درمانی و انتقال خون توسط متولیان سلامت توصيه شده است.

نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون و فرآورده‌‌ها یا همان هموویژلانس به معنای پایش و نظارت بر کل زنجیره انتقال خون از اهداکننده تا دریافت‌‌کننده و تجزیه و تحلیل داده‌‌های مرتبط با عوارض ناخواسته انتقال خون و فرآورده‌‌های آن، به منظور شناسایی علل رخداد عوارض و جلوگیری از وقوع مجدد آنها است.

با توجه به اینکه رخداد عارضه در فرایند تزریق خون و فرآورده‌‌هـای خـونی بسیار شایع‌‌تر از خطر انتقال عوامل عفونی می‌‌باشد، بنابراین در مسیر حفظ سلامت بیمار، جلوگیری از تکرار خطاهای مشابه قابل پیشگیری و راه‌‌اندازی نظامی منسجم برای گزارش‌‌دهی بسیار ضروری به نظر می‌‌رسد.

اجرای این نظام در ایران از سال 1388 در 50 مركز درماني سراسر كشور (19 بيمارستان در تهران و 31 بيمارستان در 12 استان كشور) به صورت آزمایشی با تلاش و همت سازمان انتقال خون ایران آغاز شد و با دستور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استقرار نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون و فرآورده‌‌ها (هموویژلانس) از سال 1391 در تمامي مراكز درماني اجباری شد.

در نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون و فرآورده‌‌ها (هموویژلانس) چهار فرايند اصلی شامل:

  1. درخواست خون و فرآورده‌‌ها توسط پزشكان و مراكز درماني،
  2. نگه‌‌داري خون و فرآورده‌‌های خونی در بانك خون مراکز درمانی
  3. انجام آزمايش‌‌های سازگاري قبل از تزريق
  4. و مهم‌‌ترين فرایند یعنی نظارت بر روند تزريق و عوارض پس از تزريق مورد پايش قرار می‌‌گیرد.

مهم‌‌ترین اهداف نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون و فرآورده‌‌ها (هموویژلانس) عبارتند از:

  • بهبود فرايند تزریق خون و فرآورده‌‌های خونی به منظور ارتقای سلامت بيماران در مراکز درمانی
  • گردآوري و تجزيه و تحليل داده‌‌هاي مرتبط با عوارض ناخواسته تزريق خون و فرآورده‌‌ها و شناسایی علل رخداد عوارض و ارایه اقدام‌‌های اصلاحي لازم و مناسب براي جلوگيري از وقوع مجدد آنها

توضیح اینکه استقرار نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون و فرآورده‌‌ها (هموویژلانس) در هر مرکز درمانی در گرو آموزش پزشکان، پرستاران و کارکنان بانک خون در خصوص موارد مصرف و عدم مصرف خون و فرآورده‌‌ها، آشنایی با خون و انواع فرآورده‌‌ها، نحوه شناسایی بیماران قبل از تزریق خون و فرآورده‌‌ها، چگونگی شناسایی عوارض حاد و تأخیری تزریق خون و فرآورده‌‌ها و مدیریت صحیح بیماران در این خصوص است.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 70987
کلمات کلیدی
تهیه کننده

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *