• تاریخ انتشار : 1397/10/19 - 09:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 456
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری پنجمین جلسه‌ شورای راهبردی پروژه تکامل دوران اولیه کودکی

پنجمین جلسه‌ی شورای راهبردی با عنوان طرح توانمندسازی جامعه و همکاری بین بخشی توسط فرمانداری اسلامشهر در سالن شورا فرمانداری شهرستان اسلامشهر برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی، جلسه شورای راهبردی با عنوان ' طرح توانمندسازی جامعه و همکاری بین بخشی' ECD (Early Childhood Development) سه شنبه  18 دی 97 در سالن شورا فرمانداری اسلامشهر، با حضور مهندس جلیلیان معاون سیاسی انتظامی فرمانداری اسلامشهر، دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر ربانی رئیس مرکز تحقیقات رشد و تکامل کودکان، مهندس لطفی طلب بخشدار چهاردانگه، دکتر برکتی مدیرمولفه های مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سلمانی مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، سید مؤمن رئیس آموزش و پرورش چهاردانگه و جمعی از مسئولان، مدیران و کارشناسان برگزار شد.
  این جلسه باهدف توانمندسازی جامعه، همکاری بین بخشی، می باشدفاده از روش های علمی و در نهایت ایجاد کارگروه اجتماعی تشکیل شد.
در ابتدا دکتر سلمانی مدیر شبکه بهداشت اسلامشهر ضمن خوش آمدگویی به همه مدعوین و توضیح طرح رشد و تکامل همه جانبه دوران اولیه کودکی گفت: مادران توانمند شده توسط رابطان در تکامل همه جانبه کودکان که به عنوان گروه اصلی و آینده ساز جامعه هستند موثرترین فرد در این پروژه محسوب می شوند. رابطان سلامت که از طریق بروشور این طرح را به مادران شناسایی می کنند و در مرحله اول با دادن آلبوم مادران را وارد طرح می کنند و در مراحل بعدی طبق ضوابط این طرح پیشرو است.
دکتر رستمیان گفت: جنس جلسه امروز قدردانی از کسانی می باشد که این پروژه علمی را حمایت می کنند و این پروژه مورد تائید سازمان جهانی بهداشت سلامت می باشد و در دنیا روی این پروژه کار انجام شده است.
در ادامه معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پشتیبانی علمی این پروژه با مرکز تحقیقات رشد و تکامل طبی کودکان، معاونت اجتماعی و معاونت بهداشت است و پشتیبانی و حمایت سیاسی این پروژه با فرمانداری، بخشداری، شهرداری و آموزش و پرورش و همه ارگان های شهرستان اسلامشهر است.
وی افزود : نگاه این پروژه بر توانمند سازی مادران است و شناسایی کودکان مشکل دار و ارجاع آن ها به سطح بالاتردر سه سال اول مانع از بیماری و معلولیت های برزگسالی افراد می شود برای مثال: در عرصه پوکی استخوان باید از بچگی و سال های اولیه زندگی که استخوان سازی شکل می گیرد شروع کرد و بحث توانمندسازی مادران و مشارکت مردم نقطه قوت این پروژه است.
دکتر ربانی رئیس مرکز تحقیقات رشد و تکامل مرکز طبی کودکان گفت: ECD دستور العملی از WHO است که بچه ها را در کودکی توسعه می دهد که مفهوم بارز و مبسوطش این است که در سنین اولیه یعنی در هفت الی هشت سال اولیه زندگی آموزش پذیری کودکان در سطح بالایی قرار دارد.
 دکتر ربانی افزود: شبکه های بهداشتی که در حال انجام وظیفه خود هستند، اقدام این پروژه از شبکه بهداشت به متولی معاونت اجتماعی، به دلیل مشکلات موجود در فضای بیرون از خانه می باشد که با تکامل همه جانبه کودک و همکاری همه ارگان های سطح بخش می توان بر مشکلات فائق آمد.
در ادامه دکتر توکلی کیا مدیر این پروژه، گزارش کلی از ابتدای طرح تا کنون ارائه داد که شامل: اهداف طرح، کلیات طرح، نحوه برگزاری جلسات و تعداد 25 جلسه  برنامه آموزشی به رابطان و مربیان مهدکودک، 5 حیطه تکامل پرسشنامه، روند پروژه، 15پرسشنامه رشد و تکامل متناسب سن کودک وگزارش پیشرفت پروژه است.
دکتر روشنفکر پژوهشگر مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم بهزیستی گفت: تشکیل کمیته اجتماعی لازم و ضروری است و این طرح در سطح حاکمیتی و حکومتی نظام است و مصوبه بالاترین مقام کشوری را در این پروژه داریم و سیاستهای کلی جمعیت و خانواده که ابلاغ مقام معظم رهبری است مقوم و حامی این طرح است.
وی در ادامه افزود: این پروژه مربوطه به آینده می باشد و اولین موفقیت های تحصیلی، ورزشی و سایر موارد تقریباً 15 سال آینده مشخص می شود. بر همین اساس پژوهش و تحقیق روی 45 خانوار اسلامشهری که کودک زیر 5 سال داشتند انجام گرفت و نتیجه آن : جمعیت عمومی 60 درصد، جمعیت مستعد آسیب پذیری 10 درصد، جمعیت در معرض آسیب 12 درصد ، جمعیت آسیب دیده 18 درصد است.
روشنفکر گفت: دو بال تکامل دوران ابتدایی کودکی محور زیست پزشکی و محور اجتماعی است و قسمت اجتماعی آن باید تقویت شود به همین دلیل معاونت اجتماعی متولی این پروژه است. و در هزار روز اول تولد کودک توجه به تکامل کودک و موقعیت های اجتماعی خانواده کودک موثر واقع می شود.
توضیح اینکه پروژه رشد و تکامل همه جانبه در کارگروه و امنیت غذایی در آذرماه 1397 مصوب شده است.
د پایان جلیلیان معاون سیاسی انتظامی فرمانداری اسلامشهر گفت: در سال های گذشته مقام معظم رهبری فرمودند خانواده های بیماران بایستی دغدغه درمان و پرداخت هزینه هایش را نداشته باشند که وزیر بهداشت سابق این دستور رهبری را اجرا کردند.
وی گفت: این طرح قانونی می باشد وظیفه همه ما کارگزاران دولت این است که با تمام قدرت این طرح را به پایان برسانیم که در تاریخ ماندگار شود. با تمام توان و امکان حمایت سیاسی و اجتماعی در خدمت این طرح هستیم زیرا این کار بنیادی است و همه باید در پیشرفت کشور عزیزمان دخیل باشیم.
 گزارش : اسلامی نیا
عکس: بیاتی

  • گروه خبری : معاونت فرهنگی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 83853
کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده

سید محمد حسین میری طامه