• تاریخ انتشار : 1397/08/19 - 12:29
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 516
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نخستین دوره آموزشی مراقبت پیشرفته تروما Advanced Trauma Life Support (ATLS®) برگزار شد

نخستین دوره آموزشی مراقبت پیشرفته تروما، به همت چهار گروه آموزشی دانشگاه (طب اورژانس، جراحی عمومی، ارتوپدی و جراحی اعصاب) باهدف ارتقای توانمندی دستیاران این 4 گروه و ایجاد هماهنگی بیشتر در ارائه خدمات آموزشی و درمانی در بیمارستان‌های دانشگاه طراحی و اجرا شد.

دکتر امامی رضوی مدیر این کارگاه در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه گفت: به‌منظور آموزش برخورد هدفمند و نظام‌مند با بیماران تروما، انجمن جراحان آمریکا  از سال 1980 برنامه آموزشی متمرکزی را تحت عنوان ثبت‌شده  ATLS® در بیش از 80 کشور دنیا ارائه می‌کند. در این کارگاه آموزشی که تاکنون بیش از یک‌میلیون نفر در سرتاسر دنیا آموزش‌دیده‌اند، پزشکان روشی مطمئن و ایمن را برای ارزیابی و مراقبت اولیه از بیماران تروما می‌آموزند. الگوی ATLS در سرتاسر دنیا به‌عنوان پایه‌ای برای آموزش تروما و یک‌زبان و الگوی مشترک بین تمامی اعضای تیم درمانی پذیرفته‌شده است.
وی بابیان اینکه، از سال 1390 مجوزهای لازم برای برگزاری این دوره در ایران به مدد تلاش‌های یکی از بیمارستان‌های خصوصی شهر تهران اخذشده است تصریح کرد: از سال گذشته نیز دانشگاه علوم پزشکی تهران بر آن شده تا باهدف ارتقا کیفیت آموزش پزشکی در رشته‌های مختلف مرتبط با مدیریت بیماران تروما این دوره را برای دستیاران رشته‌های جراحی عمومی، طب اورژانس، جراحی اعصاب و ارتوپدی برگزار کند تا بدین‌وسیله باعث بهبود تعاملات و همکاری‌های بین‌رشته‌ای و نهایتاً بهبود پیش‌آگهی بیماران تروما باشد. لازم به ذکر است که در توافق انجام‌شده بین مدیران گروه رشته‌های مذکور، اخذ مدرک این دوره معتبر شرط فراغت از تحصیل دوره دستیاری تعیین‌شده است.
دکتر امامی رضوی، ادامه داد: اولین و دومین دوره این کارگاه در دانشگاه علوم پزشکی تهران از اردیبهشت سال 1396 در مرکز مهارت‌های بالینی دانشکده پزشکی در پردیس پورسینا برگزار شد. در این دو دوره اعضای هیئت‌علمی رشته‌های ذکرشده در دوره provider شرکت کردند. سپس تعدادی از ایشان در دوره‌های تربیت instructor شرکت کرده تا مجوزهای لازم را برای تدریس و برگزاری این دوره اخذ کنند. نهایتاً در تاریخ 3 تا 5 آبان ماه 1397 اولین دوره ویژه آموزش دستیاران با حضور 20 دستیار برگزار شد. با توجه به توافق بین مدیران گروه این دوره در هرسال چهار تا پنج بار تکرار می‌شود تا تمامی دستیاران رشته‌های ذکرشده در یک سال تحصیلی بتوانند این دوره را طی کنند.
وی در خصوص ویژگی‌های دوره ATLS گفت: ATLS در ابتدا به‌صورت یک دوره آموزش تکمیلی برای پزشکان عمومی که در مناطق غیرشهری طبابت می‌کردند طراحی شد. با گذر زمان و با اقبال بیشتر متخصصین به این الگوی درمانی، مفهوم آموزشی ارائه‌شده در این دوره در مراکز ترومای تخصصی در سرتاسر دنیا و توسط جراحان و متخصصین اورژانس مورداستفاده قرارگرفته است.
دکتر امامی رضوی بابیان اینکه، مطالب آموزشی در دوره ارائه‌دهنده خدمت یا provider course به‌صورت آموزش تعاملی و آموزش عملی و شبیه‌سازی در طی یک کارگاه 2 و نیم روزه ارائه می‌شود اظهار کرد: زمان شروع کارگاه حدود 7 صبح است. روز اول و دوم کارگاه حدود 12 ساعت به طول می‌انجامد و روز سوم کارگاه که عمدتاً مختص ارزیابی و آزمون نهایی شرکت‌کنندگان است تا حوالی ظهر ادامه خواهد داشت. در پایان سه روز به شرکت‌کنندگانی که در طول سه روز مشارکت مؤثری در کارگاه داشته باشند و آزمون‌های نظری و عملی پایانی را نیز با موفقیت طی کنند. گواهی از طرف انجمن جراحان آمریکا اعطا خواهد شد. این گواهی به مدت 4 سال معتبر خواهد بود و تمدید اعتبار مستلزم شرکت در یک دوره نیم روزه student refresher course خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری این دوره مستلزم هزینه قابل‌توجهی است (هزینه شرکت در این دوره در کشورهای همسایه بالغ‌بر 9 میلیون تومان است) که خوشبختانه با مساعدت‌های انجام‌شده از سوی دانشگاه و علی‌الخصوص همکاری صمیمانه مرکز مهارت‌های بالینی دانشکده پزشکی این امر میسر شده و برای دستیارانی که این دوره را به‌صورت موفقیت‌آمیز طی کنند رایگان محاسبه می‌شود. علاوه بر برگزاری دوره، بارکاری و آموزشی فشرده و سنگینی برای مدرسین دوره نیز دارد که امید است با مشارکت و اقبال تعداد بیشتری از اعضای هیئت‌علمی از آن کاسته شود.

تنظیم خبر: مقدم
عکس: مرکز مهارت های بالینی دانشکده پزشکی

  • گروه خبری : گروه خبری RSS
  • کد خبر : 81763
فریبا  مقدم
تهیه کننده

فریبا مقدم