• تاریخ انتشار : 1397/11/24 - 15:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 709
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

به میزبانی معاونت غذا و دارو

دوره آموزشی قوانین و مقررات، ثبت نام و علائم تجاری و ثبت اختراع برگزار شد

دوره آموزشی قوانین و مقررات، ثبت نام و علائم تجاری و ثبت اختراع توسط مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران به میزبانی معاونت غذا و دارو برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ دوره آموزشی قوانین و مقررات، ثبت نام و علائم تجاری و ثبت اختراع به میزبانی معاونت غذا و دارو با حضور دکتر جنت رئیس مرکز تحقیقات حلال، مدیران و کارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور روز چهارشنبه 24 بهمن 97 در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ابتدی جلسه دکتر جنت ضمن خیر مقدم به حاضرین در خصوص محصولات حلال گفت: محصولات حلال در دنیا فراتر از محصولات غذایی است به گونه ای که پوشاک، محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارو، مکمل و ملزومات پزشکی و خدمات را شامل می شود.
در ادامه رئیس مرکز تحقیقات حلال به معرفی این مرکز پرداخت و گفت: مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران از سال 90با مصوبه دولت و مصوبه شورای گسترش دانشگاه ها در وزارت بهداشت تشکیل شده و و ظیفه اصلی آن حفظ و حراست از تولید و واردات و صادرات مواد و خدمات سلامت حلال است؛ و در همین راستا به محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارو، مکمل و تجهیزات پزشکی کشور تولید می شوند به سایر کشورها صادر شوند و یا به کشور وارد می شوند گواهی حلیت داده می شود.
سپس وی اهداف این مرکز را توسعه و بکارگیری علوم دینی و دانشگاهی، انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی، ارتباط و همکاری با مراکز دینی و دانشگاهی داخلی و بین المللی با هدف بررسی مسائل و چالش های جدید در امر حلیت و ... عنوان کرد.
دکتر جنت یادآور شد: گسترش فرهنگ حلال جز اولویت های مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران می باشد؛ که دریافت گواهی حلال مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران برای یک محصول برای آن است که مصرف کنندگان بدانند پشت سر تولید محصولات سلامت جمهوری اسلامی ایران سیستمی است که هم ایمنی و هم حلیت آن را معرفی می کند.
در ادامه مهندس بیات به آموزش مقررات و ثبت علائم تجاری پرداخت و گفت: علامت یعنی هر نشان قابل رؤیتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.
وی ادامه داد علامت می تواند در برگیرنده کلمه، عدد، لوگو، عکس، تصویر و ... باشد.
بیات گفت: با توجه به تعریف فوق، علامت ممکن است مربوط به علامت تجاری (کالا) و علامت تجاری (خدماتی) باشد و در خصوص هریک به طور کامل توضیحاتی را ارائه داد.
وی بیان کرد: وقتی صحبت از نام تجاری میشود منظور علامت تجاری نمی باشد و این دو، دو تعریف کاملا مستقل و جدا از یکدیگر می باشند.
سپس مهندس بیات به معرفی انواع مختلف علائم تجارتی شامل علامت تجاری، خدماتی، جمعی، تأییدی و مشهور پرداخت و توضیحات کاملی در خصوص هریک عنوان کرد.
درادامه به ارائه مطالبی در خصوص ضرورت حمایت و ثبت علامت، ثبت بروز، علائم غیر قابل ثبت، شرایط علامت تجاری، اسم علامت تجاری، حقوق ناشی از ثبت علامت، انتقال حقوق علائم تجاری و حمایت از علائم تجاری در بعد بین المللی توضیحات کاملی را ارائه داد و با حاضرین در جلسه به پرسش و پاسخ پرداخت.
در ادامه مهندس الیاسی به آموزش ثبت اختراع پرداخت و گفت: اختراع نتيجه فكر فرد يا افراد است كه براي اولين بار فرآيند يا فرآورده‌اي خاص را ارائه مي‌كند و مشكلي را دريك حرفه‌، فن‌، فناوري‌، صنعت و مانند آنها حل مي‌نمايد؛ و بطور کلی اختراع عبارتند از یک راه حل تکنیکی برای یک مشکل فنی است.
وی سپس در خصوص مالکیت معنوی اختراع گفت: حقوقي است كه از طرف جامعه به اشخاص حقيقي يا حقوقي به خاطر خلق آثار ادبي و معنوي ،اختراعات ،طرح ها و اسامي و نشان هاي استفاده شده در تجارت داده مي شود،اين حقوق به دارنده اختيار مي دهد كه ديگران را از استفاده غير مجاز از حق خود در طول دوره محدودي منع نمايد.
همچنین الیاسی مطالبی پیرامون مصاديق دارائی‏های فكري، چرا باید اختراعات خود را ثبت کنید، شرایط اختراع، قانون حمایت از اختراعات، شاخه های صنعت، زمان ایجاد حق اختراع، مالکیت فکری در ایران، آیین نامه اجرایی ثبت اختراعات، سازمان جهانی مالکیت معنوی و معاهده های بین المللی WIPO در زمینه اختراعات عنوان کرد و حاضرین در جلسه به پرسش و پاسخ در خصوص موارد مطرح شده پرداختند.
توضیح اینکه این دوره آموزشی تا ساعت 17 ادامه دارد و در پایان شرکت کنندگان گواهی شرکت در دوره دریافت می کنند.

  • گروه خبری : معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 84985
کلمات کلیدی
خدیجه  آب پر
تهیه کننده

خدیجه آب پر