مراسم پایانی دوره آموزش تخصصی مدیریتی فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه؛ عطوفت و عشق پیش‌برنده امور در حوزه پیوند و فراهم‌آوری اعضاست

مدیر مرکز پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت در مراس اختتامیه دوره تخصصی فراهم آوری اعضای پیوندی، خدمت در این حوزه را ناشی از اراده الهی و مایه افتخار خواند.

گالری عکس

در مراسم پایانی دوره آموزش تخصصی مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه، که پنج شنبه 7 شهریور 98 در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، دکتر مهدی شادنوش مدیر مرکز پیوند و بیماری های خاص و دکتر ساناز دهقان رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت، دکتر علیرضا پارساپور مدیر روابط عمومی دانشگاه، دکتر جلال سعیدپور مشاور معاون درمان، دکتر بهنام شباب مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان ها، دکتر نسرین عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی، دکتر کتایون نجفی زاده رئیس و دکتر امید قبادی جانشین رئیس هیئت رئیسه انجمن اهدای عضو ایرانیان، دکتر شعبانی رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص معاونت درمان، جمعی از استادان هیئت علمی دانشگاه، اعضای تیم اجرایی معاونت درمان و انجمن اهدای عضو ایرانیان و شرکت کنندگان این دوره ( کوردیناتورها، روانشناسان و مددکارن اجتماعی بیمارستان های تابعه) حضور داشتند.
دکتر شادنوش با اشاره به اهمیت کار در حوزه پیوند عضو گفت: کار در حوزه پیوند و فراهم آوری اعضا فراتر از کارهای روزمره اداری است، اینجا وادی کارگروهی، همگرایی و هم افزایی است و اکسیری به نام عطوفت و عشق پیشبرنده همه امور است.
وی با اشاره به تعداد 250  اهدای عضو موفق در دانشگاه علوم پزشکی تهران طی 18 سال گذشته، افزود: این میزان تنها یک سوم تعداد کل اهدای عضوی است که می شد اتفاق بیافتد. مسئولین دانشگاه با ورود به این حوزه و توجه به آن می توانند در ارتقا و تحقق اهداف انسانی آن بسیار کمک کننده باشند.
مدیر مرکز پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت، فعالان حوزه پیوند را منتخبین الهی خواند و گفت: خدمت در این حوزه ناشی از اراده الهی و مایه افتخار است. بیماران نیازمند به پیوند عضو، انتخاب دیگری ندارند. و سال ها زندگی خانواده اشان به خاطر هزینه های بالای درمان متزلزل شده است. خودتان را جای خانواده های دهنده و گیرنده عضو قرار دهید. امیدوارم شاهد تحولات بزرگی از سوی شما عزیزان باشم.  
دکتر شادنوش در پایان رو به شرکت کنندگان این دوره گفت: امروز برای شما روز دیگری است. عاجزانه تقاضا می کنم آن را برای همیشه به خاطر بسپارید و دست از تلاش برندارید. به دستورالعمل ها عمل و مسئولانه رفتار کنید.  و به رغم همه خستگی ها برای پیگیری امور وقت بگذارید. امیدوارم خداوند به همه این حرکت ها ناچیز ما برکت دهد و قدم های ما را در این راه استوارتر کند.  
دکتر سعیدپور نیز با قدردانی از همکاری وزارت بهداشت و انجمن اهدای عضو ایرانیان در برگزاری این دوره، به آیه شریفه، و منْ أحْیاها فکأنّما أحْیا النّاس جمیعًا، اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم مصداق بارزی از حیات بخشی بیاوریم حقیتا باید از پیوند عضو سخن بگوییم چرا که در آن زندگی دوباره ای به انسان های ناامید داده می شود. 
وی با اشاره مختصری به تاریخچه پیوند عضو در ایران و جهان افزود: پیوند عضو در دنیا قدمتی 200 ساله دارد  و برای نخستین بار در سال 1823 در آلمان رخ داد. در ایران نیز برای نخستین بار، در سال 1314 با پیوند قرنیه توسط پروفسور شمس در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد.
همچنین مشاور معاون درمان دانشگاه در خصوص پیشینه خوب دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پیوند و فراهم آوری گفت: دانشگاه در این حوزه نیز از طلایه داران بوده و هست. ولی هنوز جای کار هست و می توانیم جایگاه رفیع تری داشته باشیم. طبیعتا برگزاری این دوره ها برای تحقق اهداف مورد نظر بسیار کمک کننده است.
دکتر پارساپور نیز با اشاره به خاطره زنده یاد حدیثه قاسمی دانشجوی دانشکده پیراپزشکی گفت: پدر وی تنها به دلیل کارت اهدای عضو دخترش به سرعت برای اهدای عضو رضایت داد. باید در این حوزه فرهنگسازی شود و نیاز است در این مسیر از جامعه هنری کمک بگیریم و آن ها را توجیه کنیم. بحث پیوند عضو یکی از تجربه های موفق حوزه سلامت است و امیدواریم با آموزش مناسب و تقویت فرهنگ جامعه در فراهم آوری اعضای پیوندی نیز به نتایج مطلوبی برسیم.
دکتر نجفی زاده در این مراسم گفت: کوردیناتور کسی است که خانواده اهدا کننده از او قدردان خواهد شد، چرا که واقعیت را به آن ها می گوید و این فرصت را به ایشان می دهد تا عزیز از دست رفته اشان را جاودانه کنند. وی هچنین از عیسی ابراهیم خانی همسر زنده یاد فاطمه قاسملوی اهداکننده عضو با اهدای مدال قدردانی کرد.
در پایان دکتر امید قبادی با ارائه گزارشی از اقدامات این دوره پنج روزه، از اعضای تیم اجرایی معاونت درمان و ستاد دانشگاه در برگزاری بسیار منظم و خوب این دوره تشکر کرد و گفت: این دوره در میان 18 دوره آیرروس که تا کنون در سراسر کشور برگزار کرده ایم منظم ترین بود، که مرهون تلاش تیم اجرایی معاونت درمان، دکتر شعبانی، محبوبه تنهاجو، فاطمه خزاعی و نجمه باهو است.
توضیح این که، در این مراسم به مریم پورحسین از بیمارستان سینا، حمیده ایراجیان، نیلوفر تیرگر و سهیلا بهرامعلی از مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گروه کوردیناتورها و لیلا فرجی و آرز سلطانی از معاونت درمان در گروه روانشناسان و مددکاران اجتماعی برای کسب نمرات برتر در این دوره، لوح سپاسی از سوی انجمن اهدای عضو ایرانیان و جوایزی از سوی معاونت درمان دانشگاه اهدا شد.

خبرنگار و عکاس: نجمه باهو

کلمات کلیدی
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو