• تاریخ انتشار : 1398/06/24 - 14:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1135
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دفاع از پایان نامه ریحانه افشردی دانشجوی کارشناسی ارشد هماتولوژی و علوم انتقال خون دانشکده پیراپزشکی

افشردی از پایان‌نامه خود با عنوان بررسی سطح بیان MicroRNA-192 در بیماران مبتلابه AML دفاع کرد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: ریحانه افشردی دانشجوی کارشناسی ارشد هماتولوژی و علوم انتقال خون این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان بررسی سطح بیان MicroRNA-192 در بیماران مبتلابه AML دفاع کرد.
 MicroRNA ها جز جدیدترین مولکول‌های بیولوژیکی در علم ژنتیک هستند که در دهه‌های اخیر انقلابی بزرگ در شناخت پروسه‌های سلولی دخیل در بیماری‌های مختلف ایجاد کرده‌اند، درواقع microRNA ها مسیر کشف‌شده جدیدی جهت تنظیم بیان ژن در پروسه‌های مختلف سلولی هستند و می‌توانند به‌عنوان اونکوژن یا سرکوبگر تومور نیز در پروسه پیچیده پیشرفت کانسر عمل کنند. در تحقیقات اخیر کاهش سطح بیان miR-192 در کانسر های کلون، کلورکتال، ریه و برخی بیماری‌های خونی همچون ALL و AML در کودکان گزارش‌شده است که دال بر نقش سرکوبگری تومور این مولکول است. همچنین در مطالعات دیگری افزایش سطح بیان miR-192 در کانسرهای معده، پانکراس، کبد، نوروبلاستوما، پروستات و مطالعه جدیدی بر روی APL گزارش‌شده است که مؤید نقش اونکوژنی miR-192 است. بااین‌حال هنوز تحقیقات درزمینهٔ بیماری‌های خونی بر روی این microRNA و نقش آن در ایجاد این اختلالات بسیار محدود است.
این مطالعه باهدف بررسی میزان بیان miR-192 در بیماران مبتلابه لوسمی میلوئیدی حاد با استفاده از روش Real-Time PCR بر روی 50 نمونه خون افراد بیمار مراجعه‌کننده به بیمارستان فوق تخصصی دکتر شریعتی تهران انجام شد.
تفاوت معناداری ازنظر سطح بیان بین گروه‌های افراد سالم و بیمار وجود داشت و سطح بیان در افراد بیمار نسبت به افراد نرمال افزایش‌یافته مشاهده شد.
هیچ‌گونه ارتباط معنی‌داری میان یافته‌های دموگرافیک همچون سن، جنس، سطح هموگلوبین، کانت پلاکت و...با میزان بیان miR-192 مشاهده نشد.
بیماران موردمطالعه در این طرح، تحت درمان استاندارد قرار گرفتند و با استفاده از معیارهای هماتولوژیک درمان آن‌ها تائید شد. میزان بیان miR-192 در بیمارانی که به دنبال درمان القایی وارد فاز بهبودی شده بودند بیشتر از بیماران مقاوم به درمان بود.
در مطالعه اخیر افزایش معنی‌دار در سطح بیان miR-192 در بیماران AML تائید شد؛ بنابراین انتظار می‌رود این مولکول به‌عنوان یک اونکوژن در AML عمل کند لذا می‌توان با استفاده از اولیگونوکلئوتیدهای آنتی سنس همچون: LNA و Antagomir سطح بیان این مولکول را در بیماران موردنظر کاهش و علائم بیماری را تسهیل کرد. درواقع مطالعات گسترده‌تر بر روی این microRNA می‌تواند افق جدیدی جهت تشخیص به‌موقع و درمان مؤثر به روی این بیماران باز کند.
دکتر شهربانو رستمی استاد راهنما این پژوهش بود. دکتر سید هادی موسوی و دکتر علی نوروزی داوری آن را بر عهده داشتند.
عکس و خبر: الهام حق شناس


  • گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی
  • کد خبر : 91989
کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده

الهام حق شناس