• تاریخ انتشار : 1398/09/10 - 14:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 6907
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شد

دکتر کریمی: مسئولیت بازنگری و تدوین مأموریت‌های مبتنی بر نیاز جامعه برعهده تیم کارشناسی دانشکده بهداشت است

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه با هیات رییسه و دوازده مدیر گروه آموزشی دانشکده بهداشت، برنامه‌ها و چالش‌های این دانشکده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 10 آذر 98 در سالن شورای حکیم برگزار شد، دکتر کریمی رییس دانشگاه در سخنان پیش از دستور، بابیان اینکه دومین دوره نشست هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌ها آغازشده است افزود: در این دوره تأکیدداریم مدیران گروه‌های آموزشی نیز همراه روسای دانشکده‌های غیرپزشکی در جلسه حضورداشته باشند. در دانشکده پزشکی به دلیل اینکه شمار اعضای گروه‌ها بیشتر است و گاهی به 110 تا 120 نفر می‌رسد، لازم است مدیران گروه‌ها را به‌طور جداگانه دعوت و به مسائل آنان رسیدگی کنیم.
 وی افزود: در این جلسه به دانشکده بهداشت و مدیران گروه دانشکده وقت بیشتری می‌دهیم تا مسائل و پیشنهادهای خود را مطرح کنند.

بررسی عملکرد دانشکده بهداشت

در ادامه دکتر اکبری ساری، رییس دانشکده بهداشت، در تشریح عملکرد این دانشکده گفت: ما در دانشکده بهداشت شرایط کشور و دانشگاه را درک و از همکاران هیئت‌رئیسه دانشگاه که برای حل مشکلات تلاش می‌کنند تشکر می‌کنیم ولی باوجود همه این تلاش‌ها و دستاوردها با مسائلی مواجه هستیم که نیاز به حمایت بیشتر دانشگاه دارد  و امیدواریم در این جلسه با همفکری همکاران به راه‌حل مناسب برسیم.
دکتر اکبری ساری به معرفی گستره فعالیت‌های دانشکده بهداشت پرداخت و گفت: 116 عضو هیئت‌علمی دانشکده در  12گروه و در  20 رشته کارشناسی ارشد و 17 رشته دکترا درحال فعالیت‌اند.
وی با اشاره به نیاز دانشکده در جذب هیئت‌علمی گفت: اساتید دانشکده بسیار کارآمدند و تمام‌وقت به پیشبرد اهداف دانشکده و دانشگاه کمک می‌کنند. لذا انتظار داریم دانشگاه نیز به جذب هیئت‌علمی موردنیاز دانشکده کمک کند.
رییس دانشکده بهداشت، شمار دانشجویان دانشکده را هزار و 42 تن برشمرد و گفت: ورودی‌های دانشکده از 627 نفر در سال 92 به 265 نفر در سال 98 رسیده است که کاهش تدریجی آن قابل‌تأمل است.
دکتر اکبری ساری با اشاره به عملکرد پژوهشی دانشکده بهداشت گفت: براساس سامانه علم‌سنجی، دانشکده بهداشت تاکنون بیش از 8 هزار و 422 مقاله منتشر کرده که 77 هزار و 879 بار مورد استناد قرارگرفته است. اچ ایندکس دانشکده نیز 79 است.
وی افزود: در سال 97 سرانه مقاله به هیئت‌علمی دانشکده 9.8 و متوسط استناد به مقالات نیز بیش از 9 بوده که نشان می‌دهد تعداد مقالات و استنادات دانشکده بالاست. حدود 17 درصد کل مقالات نویسنده مشترک بین‌المللی داشته و میزان خود استنادی به مقالات نیز حدود 17 درصد است.
رییس دانشکده بهداشت با مقایسه شمار مقالات دانشکده بهداشت به نسبت دانشگاه و سایر دانشکده‌های بهداشت کشور گفت: در سال 97، از 4 هزار 948 مقاله دانشگاه، حدود یک هزار و 142 مقاله در دانشکده بهداشت تولیدشده است. به‌طورکلی حدود 25 درصد مقالات دانشگاه در دانشکده بهداشت تولید می‌شود. این درحالی است که شمار دانشجو و استاد دانشکده کاهش داشته است. تولیدات علمی این دانشکده به نسبت دانشکده‌های بهداشت کشور نیز قابل‌توجه است.
دکتر اکبری ساری بابیان اینکه بسیاری از مقالات دانشکده بهداشت در نمایه‌های معتبر بین‌المللی قرار دارند افزود: از یک هزار و 142 مقاله منتشرشده، 750 مقاله در ISI و PubMed نمایه می‌شوند.
رییس دانشکده بهداشت بابیان اینکه 11 مجله در دانشکده چاپ می‌شود که برخی از آن 50 سال قدمت دارد، گفت: 4 مجله دانشکده در ISI نمایه می‌شود که ضریب تأثیر (Impact Factor) بالایی در کشور دارند و فقط حدود 20 تا 25 درصد مقالات دانشکده در این مجلات منتشر می‌شود که نشان می‌دهد این مجلات رسالت ملی برعهده دارند.
وی با اشاره به چالش بودجه پژوهشی گفت: بودجه پژوهشی دانشکده به نسبت سال‌های گذشته افزایشی نداشته این درحالی است که هزینه مواد مصرفی گران‌تر شده است و این روند طرح‌ها و پایان‌نامه‌ها را  دچار مشکل کرده که امیدواریم در این زمینه نیز دانشگاه، از دانشکده حمایت کند. البته دانشگاه اختیار توزیع منابع را به دانشکده واگذار کرده تا براساس اولویت‌های دانشکده تخصیص منابع صورت گیرد.
دکتر اکبری ساری با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی دانشکده بهداشت گفت: در زمینه اجرای تفاهم‌نامه‌ها و دوره‌های مشترک بین‌المللی، برگزاری مدرسه تابستانی و نیز بازدید از  دانشگاه‌ها و جذب گرنت های خارجی فعالیت‌های بسیاری داشتیم. البته در جذب دانشجویان خارجی به دلیل مشکلات موجود نتوانستیم افزایش قابل‌توجهی داشته باشیم.
رییس دانشکده بهداشت در بخش  دیگری از سخنان خود در توضیح میزان پیشرفت برنامه 4 ساله دانشکده بهداشت گفت: برنامه‌ها طبق زمان‌بندی تعیین‌شده پیش می‌رود. در مواردی که از برنامه عقب هستیم تلاش می‌کنیم تا ابتدای سال جدید به نتیجه برسیم. البته برخی برنامه‌ها با توجه به شرایط موجود نیاز به بازنگری دارند که با هماهنگی دانشگاه این کار نیز درحال انجام است.
وی با تأکید بر ارتقا کیفیت آموزشی دانشکده گفت: ارتقا کیفیت آموزش و فرآیندهای آموزشی مقوله‌ای است که با جدیت آن را پیگیری می‌کنیم.
دکتر اکبری ساری در بخش پایانی سخنان خود به چالش‌های پیش روی دانشکده اشاره کرد و گفت: در زمینه جذب نیروی انسانی موردنیاز، تأمین بودجه طرح‌ها و پایان‌نامه‌های پژوهشی، بازسازی و به‌روزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی و بهبود کیفیت آموزش‌های در عرصه نیاز به حمایت‌های دانشگاه داریم. همچنین دانشکده بهداشت باوجود آزمایشگاه‌های مرجع و ملی آنفلوانزا، فلج اطفال، سرخک و سرخجه، لیشمانیوز و مالاریا رسالت ملی برعهده دارد که انجام این مهم نیز نیاز به  حمایت‌های دانشگاه دارد.

طرح مسائل حوزه‌های مختلف دانشکده

در ادامه هریک از 12 مدیر گروه آموزشی دانشکده بهداشت در گروه‌های مهندسی بهداشت حرفه‌ای، حشره‌شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین، اپیدمیولوژی و آمار زیستی، مهندسی بهداشت محیط، انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی بهداشت، پاتوبیولوژی، ویروس‌شناسی، سلامت جهانی و سیاست‌گذاری عمومی، اکولوژی انسانی، سلامت در حوادث و بلایا و آموزش ارتقا سلامت به بیان نقاط قوت و چالش‌های گروه‌های تخصصی خود پرداختند.
سپس معاونان آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی، اداری مالی و بین‌الملل دانشکده بهداشت چالش‌های حیطه‌های تخصصی خود را مطرح کردند.

پاسخ اعضای هیئت‌رئیسه

در ادامه معاونان پژوهشی، آموزشی، بین‌الملل، بهداشت، درمان، فرهنگی و توسعه دانشگاه به ترتیب درخصوص مسائل مطرح‌شده در زمینه  طرح‌ها و پایان‌نامه‌ها و سایر امور پژوهشی، ارتقا مهارت‌آموزی، آموزش در عرصه دانشجویان و دیگر امور آموزشی، توسعه همکاری‌های بین‌المللی، امکان مشارکت بیشتر دانشکده در عرصه بهداشت، توسعه همکاری‌های دانشکده در حوزه درمان، فرهنگ‌سازی و نقش‌آفرین بیشتر اساتید دانشکده در پاسخ به نیازهای جامعه و مسائل مربوط به کمبودهای مالی پاسخ دادند.

تأکید بر بازنگری مأموریت‌های دانشکده بهداشت

سپس دکتر کریمی با قدردانی از تلاش‌های رییس و مدیران گروه‌ها و معاونان دانشکده بهداشت، با یادآوری هدف از تشکیل این نشست گفت: این جلسه به‌منظور گفتگوی کارشناسانه و ایجاد هم‌افزایی بیشتر تشکیل‌شده است. همگی با سوابق درخشان پنجاه‌ساله دانشکده بهداشت به‌خوبی آشناییم و در این جلسه قصد بیان نقاط قوت را نداریم. امروز فضای دانشگاه به‌گونه‌ای است که همکاران با تعامل و گفتگو می‌توانند مسائل خود را مطرح کنند و برای رفع آن راه‌حل پیشنهاد دهند.
وی  بابیان اینکه همگی مسائل کشور و دانشگاه را به‌خوبی می‌دانیم افزود: نقش ما در دانشگاه این است که در حل مشکلات پیش‌گام باشیم.
رییس دانشگاه با اشاره به سابقه آشنایی خود  از دانشکده بهداشت، بر بازنگری مأموریت‌های این دانشکده تأکید کرد و گفت: مأموریت دانشکده بهداشت که آن را در 50 سال گذشته به‌خوبی به انجام رسانده، امروز باید اصلاح و بازنگری شود.
وی با یادآوری سخنان خود در جلسه پیشین هیئت‌رئیسه دانشکده، مبنی براینکه «آیا دانشکده بهداشت با این روند، آینده پرافتخاری، همچون گذشته پنجاه‌ساله پرافتخار خود خواهد داشت؟» گفت: مسئولیت بازنگری و تدوین مأموریت‌های مبتنی بر نیاز جامعه برعهده تیم کارشناسی دانشکده بهداشت است و دانشگاه نیز در این زمینه حمایت می‌کند.
دکتر کریمی با اشاره به نقش دانشگاه در حمایت از دانشکده بهداشت گفت: در این دوره مدیریتی تلاش کردیم جهت‌گیری دانشگاه به سمت دانشکده و گروه خاصی نباشد. چراکه معتقدم پشتوانه نام بزرگ دانشگاه تهران، به‌ کل مجموعه‌ای است که در آن فعالیت دارد. لذا همگی باید به پیشرفت این مجموعه  کمک کنیم.
رییس دانشگاه، با تأکید برافزایش نقش دانشکده بهداشت در حوزه‌های دیگر دانشگاه گفت: به این منظور جلسات متعددی برگزار و اقداماتی هم انجام‌شده است. من نیز ایده‌های دیگری دارم که می‌تواند امکان استفاده بیشتر از  ظرفیت دانشکده را فراهم کند.
دکتر کریمی بابیان اینکه تلاش دانشکده بهداشت بر کسی پوشیده نیست افزود: هرچند چاپ مقاله خوب است اما دانشکده باید نقش بیشتری در عرصه بهداشت جامعه ایفا کند و تحقق این امر نیاز به همت شما در اصلاح جهت‌گیری‌های آینده دارد. دانشگاه نیز در حد توان خود از پیشبرد برنامه‌های شما حمایت می‌کند.
وی با اشاره مسئله‌ای که درباره کمبود فضای فیزیکی دانشکده مطرح شد گفت: در زمینه رفع کمبود فضای فیزیکی دانشکده‌ها، مطمئن باشید من بیش از شما  پیگیر هستم. امیدوارم به‌زودی امکان انتقال دانشکده‌های تغذیه و طب ایرانی به ساختمان جدید فراهم شود  و فضای بیشتری در اختیار شما قرار بگیرد. برای دو دانشکده دیگر پیراپزشکی و توان‌بخشی نیز امیدوارم تلاش‌های معاونت توسعه در تفاهم با دانشگاه تهران به نتیجه برسد فضای مناسبی نیز در اختیار این دانشکده‌ها قرار بگیرد.
دکتر کریمی راه‌حل رفع مسائل مالی دانشکده را در جذب منابع خارج از دانشگاه بیان کرد و گفت: مشکلاتی که شما در دانشکده دارید؛ دانشگاه در ابعاد بزرگ‌تری دارد. به همین دلیل نباید منتظر بودجه‌های دولتی باشیم.  در کنار تحقیقات بزرگی که انجام می‌دهید می‌توانید جذب منابع داشته باشید و تجهیزات و کمبودهای موردنیاز خود را تأمین کنید.
رییس دانشگاه بابیان اینکه مشکلات دانشکده و دانشگاه مشکلات همه ماست افزود: معاونان و مدیران گروه‌های دانشکده بهداشت در جلسات کارشناسی‌تر می‌توانند مسائل خود را با معاونان دانشگاه مطرح کنند و پیشنهادهای حاصل از این جلسات را برای تصویب نهایی به هیئت‌رئیسه و شورای دانشگاه ارائه دهند.
وی با قدردانی از تلاش‌های دکتر اکبری ساری گفت: ایشان از روسای دلسوز، پرانرژی، خوش‌فکر و پرتلاش دانشگاه هستند و من از نظرات مشورتی ایشان استفاده می‌کنم.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود بار دیگر از مدیران گروه‌ها و معاونان دانشکده بهداشت قدردانی کرد و گفت: پیام این جلسه مبنی بر «خسته نباشید و تلاش بیشتر» را به همکاران خود در دانشکده منتقل کنید ما هم سعی می‌کنیم مشکلات دانشکده را با همکاری شما برطرف کنیم.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی



  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 95144
سمیرا  کرمی
تهیه کننده

سمیرا کرمی