برگزاری نخستین کنگره تاریخ روان پزشکی، ششمین نشست دانش آموختگان روزبه و افتتاح موزه روان پزشکی در بیمارستان روزبه

همزمان با نخستین کنگره تاریخ روان پزشکی، ششمین نسشت دانش اموختگان روزبه برگزار شد و موزه روان پزشکی در بیمارستان روزبه افتتاح شد.

گالری عکس(1)

گالری عکس(2)

به گزارش روابط عمومی بیمارستان روزبه، پنج شنبه 21 آذر 98 بیمارستان روزبه میزبان سه رویداد مهم به صورت همزمان بود، در نخستین همایش سالانه روان پزشکی بیمارستان روزبه که با عنوان تاریخ روان پزشکی در ایران برگزار شد، سخنرانان در سه پنل و 13 سخنرانی به ایراد مطالب خود پرداختند، در پنل اول تاریخچه روانپزشکی در دانشگاه تهران، تاریخچه انجمن علمی روانپزشکان ایران، تاریخچه تکوین پزشکی روان تنی در ایران، تاریخچه شکل گیری روانپزشکی در دانشگاه تبریز، تاریخچه روانپزشکی در دانشگاه شهید بهشتی توسط اساتید دکتر مجید صادقی، دکتر سید احمد جلیلی، دکتر احمد علی نوربالا، دکتر سید محمد، علی قریشی زاده، دکتر سید سعید صدر، ارائه شد.
در پنل دوم پیشینه روانکاوی در ایران، تاریخچه روانشناسی بالینی در بیمارستان روزبه، تاریخچه روانپزشکی  در مشهد، توسط اساتید دکتر محمد صنعتی، دکتر حبیب اله قاسم زاده، دکتر محمد رضا فیاضی بردبار مورد بحث قرار گرفته شد.
پیشینه روانپزشکی در بیمارستان رازی، پیشینه روانپزشکی در دانشگاه اصفهان، پیشینه روانپزشکی در دانشگاه ایران، روانپزشکی کودک و نوجوان،از تکوین تا بلوغ، تازه های درمان دارویی در روانپزشکی دکتر فربد فدایی، دکتر سید مهدی حسن زاده خوانساری، دکتر مریم رسولیان، دکتر جواد علاقبند راد، دکتر نیایش محبی که در پنل سوم به بحث گذاشته شد.
همچنین در این همایش از کتاب تاریخ روان پزشکی در ایران، گردآوری و ویراست دکتر محمد اربابی با همکاری استادان و دستیاران روان پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی و با مقدمه ای از دکتر احمد جلیلی که به چاپ رسیده است با حضور اساتید رونمایی شد. این کتاب شامل 23 مقاله است که در چهار فصل با عناوین پیشینه روان پزشکی در دوران باستان، بیماری های روان پزشکی و پیشگامان تاریخ پزشکی در ایران، نگهداری بیماران در دوران پیش از تحول و روان پزشکی نوین، توسط انتشارات ابن سینا به چاپ رسید.
در ادامه برنامه، ششمین نشست دانش آموختگان روان پزشکی برگزار شد که در این نشست از دکتر مهران ضرغامی استاد برگزیده مکتب روزبه در سال 98 با حضور دکتر بهادری رئیس دفتر دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر اساتید این دانشگاه تقدیر به عمل آمد و نشان برگزیده کانون دانش آموختگان و خانه استاد بیمارستان روزبه بر گردنشان آویخته شد و از زحمات ارزشمند دکتر ضرغامی در تشکیل و توسعه گروه روان پزشکی مازندران، بیمارستان زارع و مجله معتبر IJPBS تجلیل شد.
در این نشست همچنین از طرح های نوآورانه بیمارستان روزبه تقدیر شد. طرح برگزیده اول، طرح نوآورانه گروهی دستیاران، مددکاران و روان شناسان با عنوان مداخله در بحران های روان پزشکی (مدبر) بود که با نظارت دکتر ونداد شریفی در حال اجرا است تقدیر به عمل آمد. همچنین از طرح احداث موزه روان پزشکی و طرح چاپ کتاب سه شنبه های روزبه توسط دکتر رحیم بدرفام که شایسته تقدیر بودند با اهدای لوح قدردانی شد.
در این نشست گروه موسیقی نوای روزبه متشکل از روانپزشکان دانش آموخته بیمارستان روزبه به اجرای برنامه پرداختند.
از دیگر برنامه های این روز، افتتاح موزه روان پزشکی بود که با حضور اساتید پیشکسوت افتتاح شد، «موزه روان پزشکی» در بیمارستان روزبه شامل سند های قدیمی، دست خط اساتید، عکس های از دوران دارالمجانین و تیمارستان تا بیمارستان، پوستر فیلم های در حوزه روان، و چکیده ای از مقالات حوزه روان پزشکی در ایران است که در هفت خوان طراحی شده است. این موزه که با همکاری موزه ملی تاریخ پزشکی ایران راه اندازی شد پنجمین موزه روان پزشکی در دنیا است که در ساختمان اورژانس بیمارستان روزبه افتتاح شد. همچنین نشان قدمت توسط دکتر حمید رضا نمازی رئیس موزه ملی علوم پزشکی به دکتر یحیوی رئیس بیمارستان اهدا شد.

خبر و عکس: محمد علی پور

محمد  علی پور
تهیه کننده:

محمد علی پور