• تاریخ انتشار : 1398/11/01 - 15:52
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 886
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

معاون پژوهشی دانشگاه: گزارش روند رو به رشد فعالیت های پژوهشی دانشکده توانبخشی روح امید را در من زنده کرد

در نشست بررسی وضعیت پژوهشی دانشکده توانبخشی دکتر هادیان با تأکید بر ضرورت و اهمیت پرورش و گزینش مدیران آینده از نسل جوان دانشجویان گفت: زنده کردن روح پژوهش، آموزش و خدمت بزرگ‌ترین رسالت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده است و روح فرهنگ ایمانی به معنی فرهنگ انسانی زنده است.

 

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشکده توانبخشی؛ در این نشست که با هدف بررسی و ارائه وضعیت پژوهشی این دانشکده صبح دوشنبه 30 دی‌ماه 98 برگزار شد؛ در ابتدای نشست دکتر محمدرضا هادیان رئیس دانشکده ضمن خیرمقدم به دکتر محمدعلی صحرائیان معاون پژوهشی دانشگاه وی را نمونه بارز  پژوهشگر موفق و با اخلاق دانست و گفت: وی مدیری است که با عمل و نقد صحبت به دنبال هدایت و راهنمایی برای ارتقاء سطح آموزش و به ویژه پژوهش است و دوستدار واقعی دانشگاه است. وی اظهار داشت: برخی معتقدند پژوهش امری تجملی است اما به اعتقاد من پژوهش خوب می‌تواند مهم‌تر از آموزش باشد و امری ضروری برای ارتقاء سطح کیفی دانشکده و به‌تبع آن سطح کیفی دانشگاه و جامعه است. 
در ادامه نشست دکتر سید احمدرضا خاتون‌آبادی معاون پژوهشی دانشکده به ارائه گزارشی مبسوط از عملکرد فعالیت‌های پژوهشی انجام‌شده طی دو سال اخیر(دی‌ماه 96 تا دی‌ماه98 ) این دانشکده پرداخت. 
دکتر خاتون‌آبادی ضمن ارائه برنامه‌های عملیاتی اجراشده در این دانشکده تصریح کرد: تمامی این فعالیت‌های در راستای تقویت زیرساخت‌های پژوهشی در این دانشکده در 5 محور تقویت زیرساخت‌های پژوهش و تسهیلات لازم برای تسهیل پژوهش اعضای هیئت‌علمی، تقویت زیرساخت‌های پژوهش در حوزه بین‌الملل، ارتقاء کیفیت تحقیقات، ارتباط نزدیک و تعامل با گروه‌های آموزشی و همچنین ارتقاء سطح کیفی مجلات دانشکده اجرائی و پیاده شده است.
معاون پژوهشی دانشکده با اعلام ارتقاء شاخص H-index دانشکده طی دو سال گذشته و کسب رتبه نخست دانشکده در میان  دانشکده‌های توانبخشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و روند رو به رشد مقالات و طرح‌های تحقیقاتی دانشکده در دو سال اخیر و خصوصاً در یک سال گذشته آن را مرهون تلاش همه اعضای هیئت‌علمی دانشکده دانست. دکتر خاتون‌آبادی همچنین اضافه کرد: روند رشد همکاری‌های بین‌المللی دانشکده را در انتشار مقالات را طی دو سال گذشته بسیار قابل‌تقدیر است. ایشان ضمن تشکر از اعضای هیئت‌علمی، بر تلاش هرچه بیشتر در خصوص حفظ رتبه به‌دست‌آمده تأکید کرد. 
دکتر خاتون‌آبادی در بخشی از نشست ضمن ارائه گزارش از تعداد طرح‌های پژوهشی مصوب از سال 92 تا سال 98 و با اشاره به اینکه  دانشکده بالاترین تعداد طرح‌های پژوهشی را در سال 98 داشته است اظهار امیدواری کرد با تلاش و مشارکت گروه‌های آموزشی و فراهم شدن بیش‌ازپیش زیرساخت‌های پژوهشی روند رو به رشد طرح‌های پژوهشی استمرار یابد.
معاون پژوهشی دانشکده در ادامه به ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام‌شده دانشکده در راستای فراهم کردن زیرساخت‌های بین‌المللی ازجمله جذب اساتید شاخص بین‌المللی به‌عنوان اساتید مدعو (Visiting Professor) دانشکده، برگزاری سمینار و کارگاه‌های ملی و بین‌المللی به‌صورت حضوری و مجازی، برنامه مدون سخنرانی‌های انگلیسی اعضای هیئت‌علمی و ... پرداخت.
وی همچنین در خصوص آزمایشگاه‌ها و کلینیک‌های دانشکده گفت همواره در دانشکده و در گروه‌های آموزشی تلاش می‌شود تا آزمایشگاه‌ها فعال باشند و این رشد تعداد مقالات ناشی از فعالیت این مجموعه است. 
 معاون پژوهشی با اشاره به تأسیس دفتر ارتباط با صنعت این دانشکده در سال 97 به معرفی اقدامات انجام‌شده در دانشکده در راستای تحقق اهداف این دفتر ازجمله برگزاری نشستهای ارتباط با صنعت ؛ انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها با سازمان‌ها پرداخت. وی همچنین از برگزاری برخی کارگاه‌های برای آشنایی با مباحث علم‌سنجی؛ آشنایی با سامانه علم‌سنجی وزارت بهداشت و مقاله‌نویسی با تدریس اساتید برجسته و موفق دانشگاه و همچنین برگزاری کارگاه  برای آشنایی و چگونگی بهره‌گیری از نرم‌افزارهای مرتبط با سرقت ادبی ویژه اعضای هیئت‌علمی دانشکده در حوزه انفورماتیک و کتابخانه در دو سال اخیر خبر داد.
دکتر خاتون‌آبادی در پایان سخنانش از همکاری معاونت‌های مختلف، اعضای هیئت‌علمی و کارکنان حوزه پژوهش در راستای پیشبرد اهداف 4 ساله معاونت قدردانی کرد.
 
درخواست واگذاری بودجه طرح‌های تحقیقاتی منتج از پایان‌نامه‌های محصول محور به دانشکده 
در ادامه نشست دکتر غلامرضا علیائی معاون آموزشی دانشکده موضوع پایان نامه های محصول محور را مطرح کرد و از معاون پژوهشی دانشگاه درخواست کرد تا بودجه طرحهای تحقیقاتی مرتبط به این پایان‌نامه به دانشکده واگذار شود. وی همچنین از دکتر صحرائیان درخواست کرد باهدف تسریع در تصویب و اجرای طرح‌های تحقیقاتی این دانشکده کمیته اخلاق این دانشکده که در حال حاضر با دانشکده پرستاری و مامایی به‌صورت مشترک برگزار می‌شود به این دانشکده واگذار شود.
 
تخصیص بودجه برای انتشار مجلات پژوهشی دانشکده
دکتر سید محسن میر معاون اداری مالی دانشکده درباره خرید کتاب و هزینه‌های مجلات پژوهشی نیز از معاون پژوهشی دانشکده درخواست کرد در بودجه پژوهشی سال آینده، برای مجلات پژوهشی انگلیسی اعتبار تخصیص داده شود. 
 
 دکتر صحرائیان: ارائه گزارش فعالیتهای پژوهشی دانشکده توانبخشی نشان از تحقیقات خوب، کار خوب و هدایت خوب در این دانشکده است
در ادامه نشست دکتر صحرائیان معاون پژوهشی دانشگاه ضمن تشکر از دکتر هادیان رئیس، دکتر خاتون‌آبادی معاون پژوهشی و اعضای هیئت‌علمی دانشکده ضمن ابراز خرسندی از فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشی اظهار داشت: گزارش بسیار خوبی از دانشکده توانبخشی ارائه شد و این نشان از تحقیقات خوب، کار خوب و هدایت خوب در دانشکده است. دانشکده توانبخشی پتانسیل بسیار خوبی در زمینه های مختلف آموزشی، پژوهشی و حوزه ارتباط با صنعت دارد؛ بعضی پتانسیل‌ها فعال‌شده و بعضی نیز باید فعال‌تر شود. معاون پژوهشی دانشگاه همگرایی، اتحاد و برنامه‌ریزی دقیق و یک توافق کلی برای انجام کار را شرط تحقق همکاری  عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد فعالیت‌های پژوهشی دانشکده بیش‌ازپیش شود.
دکتر صحرائیان با اشاره به شرایط خاص حاکم بر کشور و دانشگاه گفت: در حال حاضر با توجه به کاهش ارزش پول ملی طرح‌های تحقیقاتی با چندین برابر مبلغ تصویب‌شده انجام می‌شود، با وجوداین اصلی‌ترین نگرانی، کاهش نگرش و انگیزه پژوهش در اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان است و بایستی همگی برای بازسازی این موضوع تلاش کنیم. 
وی با اشاره حوادث چند وقت اخیر شهادت سردار سلیمانی در جایگاه یک قهرمان ملی گفت: شهادت سردار سلیمانی روحیه ملی همه را تحت تأثیر قرارداد و همچنین از دست دادن نخبگان در سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی موجب شد مردم ما را در غم و اندوه قرار دهد. وی بابیان اینکه سخن نخست‌وزیر کانادا بعد از سانحه هوایی در خصوص غیرقابل‌تصور بودن قیمت مغزهایی که در این هواپیما از بین رفته قابل‌تأمل است افزود: واقعیت امر این است که ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان قطب اول پزشکی کشور سالیان متوالی نخبه‌های بسیاری را جذب می‌کنیم که قیمت و سرمایه ملی ما در دانشگاه غیرقابل‌تصور است. این دانشجویان سرمایه ملی و امید کشور برای پیشرفت هستند؛ اگر ما از این سرمایه‌ها استفاده نکنیم و آموزش پژوهش به آن‌ها ندهیم، دچار مشکل شده و سرمایه ملی را به هدر می‌دهیم. گاهی یک رفتار باعث کشته شدن روح پژوهش در یک نخبه می‌شود، بنابراین امروز باید روح پژوهش را زنده نگهداریم. 
دکتر صحرائیان بابیان اینکه در این شرایط حساس کنونی که تمام دنیا در تلاش هستند تا خودباوری و تاب‌آوری مردم ایران کم شود اظهار داشت: این دشمنی با نظام و حکومت نیست بلکه با مردم ایران و فرهنگ غنی ایرانی است، آنان دوست ندارند ایران را یکپارچه ببینند؛ بنابراین پژوهش و دستاوردهای پژوهشی روح امید را زنده می‌کند. چشم امید مردم به دانشگاه است و باید تاب‌آوری را ابتدا در خود و دانشجویان و در ادامه در جامعه پرورش دهیم. 
وی در ادامه اظهار داشت: گزارش روند رو به رشد فعالیت های پژوهشی دانشکده توانبخشی روح امید را در من زنده کرد. سرمایه ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیروی انسانی است. بهترین اساتید و دانشجویان در این دانشگاه هستند و بایستی با تلاش همه‌جانبه باید از سرمایه‌هایی که خداوند در اختیار ما قرار داده است به نحو احسن استفاده کنیم و این نیرو و انرژی بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم و دانشجویانی باروح پژوهش و فکر پژوهش تربیت کنیم. اگر هرکس در جایگاه خود تصمیم درستی مبتنی بر پژوهش بگیرد جامعه‌ای در مسیر تعالی خواهیم داشت.
وی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای دانشگاه اظهار داشت: باوجود مشکلات اقتصادی همواره تلاش شده همه فعالیت‌های پژوهشی و طرح‌های پژوهشی با حداکثر حمایت انجام شود و امید است همه طرح‌های تحقیقاتی این دانشکده در سال 98 تصویب شوند. 
دکتر صحرائیان همکاری با مراکز تحقیقاتی را در پیشرفت فعالیت‌های پژوهشی دانشکده با توجه به توانمندی مجموعه نیروی انسانی دانشکده و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی این مراکز کمک‌کننده دانست و ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های قابل‌توجه بودجه‌ای مراکز تحقیقاتی در حل برخی مشکلات مالی در خصوص فعالیت‌های پژوهشی می‌تواند گره‌گشا باشد. 
معاون پژوهشی دانشگاه همکاری این دانشکده با مراکز بیمارستانی و علوم بالینی را باوجود مشکلات در دو سال اخیر را مناسب توصیف کرد و اظهار داشت: با توجه به ماهیت توانبخشی در حیطه پژوهشی، توانبخشی رشته‌ای است که با علوم بالین در ارتباط است و بیش از نیمی از رشته‌های بالینی به توانبخشی نیاز دارند و باید از این ظرفیت استفاده کرد. وی تصریح کرد: با توجه به سیاست های دانشگاه برای ارائه خدمات گروه های آموزشی دانشکده توانبخشی در بیمارستانهای تابعه در این خصوص حمایت می کند.   
وی در بخش از سخنان خود با تأکید بر پتانسیل رشته‌های این دانشکده برای حضور در صنعت گفت: تجهیزات پزشکی در حیطه توانبخشی یکی از پرمصرف‌ترین و یکی از مسائلی است که در جامعه ما بسیار استفاده می‌شود. 
دکتر صحرائیان در پاسخ به سؤال معاون آموزشی دانشکده در خصوص واگذاری بودجه تحقیقاتی پایان‌نامه‌های محصول محور به دانشکده و مستقل شدن کمیته اخلاق گفت: سعی می‌شود پایان‌نامه‌های محصول محور به‌صورت ویژه دیده شود. همچنین در خصوص کمیته اخلاق بیان کرد اگر طرح و پایان‌نامه‌ای بیش از 2 ماه طول کشید به معاونت گزارش داده شود. برای تشکیل کمیته اخلاق مستقل باید تعداد متناسب و متعارفی طرح و پایان‌نامه در دانشکده باشد.
وی در بخشی از سخنانش اظهار امیدواری کرد: با همکاری و تلاش همه دوستان و با تلاش و جدیت رئیس، معاون پژوهشی و دیگر اعضای هیئت‌علمی شاهد پیشرفت‌های بیشتری باشیم. وی بابیان اینکه افتخار ارتقاء پژوهشی متعلق به همه دانشکده است. سخنان خود را بیت شعر حضرت حافظ به پایان رساند:
حسنت به‌اتفاق ملاحت جهان گرفت        آری به‌اتفاق می‌توان جهان گرفت
در پایان نشست دکتر هادیان ضمن قدردانی از دکتر صحرائیان با تأکید بر ضرورت و اهمیت پرورش و گزینش مدیران آینده از نسل جوان دانشجویان گفت: مدیران گروه‌ها و اعضای هیئت‌علمی بایستی تلاش کنند تا دانشجویانی تربیت کنند که ازنظر آموزش، پژوهش و اخلاقی از خودشان بالاتر باشند. زنده کردن روح پژوهش، آموزش و خدمت بزرگ‌ترین رسالت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده است. روح فرهنگ ایمانی به معنی فرهنگ انسانی زنده است.
خبرنگار و عکاس: لیلا روستا
 
 
  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 97380
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا