تولید محصول دانشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران

تامز اج 17: طراحی سیستم BCI با قابلیت جدید و موثر در توانبخشی بیماران حرکتی

سیستم های BCI برای انسان این امکان را فراهم می کند تا بدون دخالت مستقیم ماهیچه‌ها و با استفاده از سیگنال‌ مغز خود یک عمل خاص (مانند کنترل یک پروتز، تایپ حروف، بیان منظور و یا کنترل ابزارهای اطراف) را انجام دهد. این سیستم برای افرادی که محدودیت حرکتی دارند قابل استفاده است. پیش از این اکثر سیستم های BCI کارکردی براساس فرکانس پایین و متوسط و محدودیت هایی شامل خستگی چشم کاربر، تداخل ریتم سیگنال الفا و ایجاد صرع داشتند. تیم تحقیقاتی دکتر امیر همایون جعفری مدیر گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مطالعه خود کارایی این سیستم‌ها را در فرکانس بالا و با الگوهای جدید بررسی و سیستم جدیدی را با قابلیت تایپ حروف بروی نمایشگر براساس الگوهای آشوبگونه با فرکانس بالای بینایی و بدون محدودیت های قبلی طراحی کردند.

نسیم اخگر

نسیم اخگر