• تاریخ انتشار : 1401/09/02 - 10:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 327
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دفتر امور ایثارگران کارگاه مجازی "فناوری‌های نوین پزشکی" را برگزار کرد

در کارگاه مجازی "فناوری‌های نوین پزشکی" تأکید شد، تکنولوژی های شبیه‌سازی، یکپارچه‌سازی سیستم‌ها، واقعیت افزوده، ربات‌های خودکار، اینترنت اشیا، بیگ دیتا، رایانش ابری، تولید افزایشی و امنیت سایبری از پایه‌های انقلاب صنعتی چهارم هستند.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، با همت مرکز تحقیقات آسیب‌دیدگان جنگ اولین جلسه کارگاه مجازی با موضوع  "فناوری‌های نوین پزشکی" برگزار شد.

در این کارگاه که جمعه 27 آبان 1401 با حضور تعدادی از اعضای هیئت‌علمی و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر مجید اسلامی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان  ضمن بیان مقدمه‌ای از پیشرفت و توسعه زندگی انسان‌ها از ابتدا تا کنون، تکنولوژی را این‌گونه تعریف کرد: تکنولوژی، فناوری استفاده عملی از دانش و مهارت برای ساختن ابزارهای گوناگون، ماشین، ساختمان، وسیله نقلیه و سایر موارد موردنیاز است.

هیئت‌علمی دانشگاه با ذکر انقلاب‌های صنعتی در دوره‌های مختلف 9 تکنولوژی کلیدی شبیه‌سازی، یکپارچه‌سازی سیستم‌ها، واقعیت افزوده، ربات‌های خودکار، اینترنت اشیا، بیگ دیتا، رایانش ابری، تولید افزایشی و امنیت سایبری را پایه‌های انقلاب صنعتی چهارم را دانست و گفت: امروزه اینترنت اشیا و ربات‌های خودکار در کنار هم تحول بزرگی در فناوری رباتیک ایجاد کرده است.

دکتر اسلامی ویژگی‌های شاخص یک ربات را قابلیت حرکت و حس بویایی، حس محیط از طریق حس‌گرهای موردنیاز خود، تأثیر بر اشیای محیط، قابلیت برنامه‌ریزی توسط اپراتور یا طراح سیستم و امکان اصلاح و به‌روزرسانی خود، حرکت ماهرانه در مختصات حرکت خود از طریق یک یا چند محور حرکتی نام برد. وی تنوع گوناگون ربات‌ها را از نوع سرگرمی، هدایت خودکار، امداد و نجات، آتش‌نشان، خدمات، پزشکی، نظافتچی نام برد و ربات‌های نرم را هم‌زمان با پیشرفت تکنولوژی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ربات‌ها در توان‌بخشی دانست.

وی افزود: ارتباط رباتیک و پزشکی از دو جنبه کمک رباتیک به پزشکی و کمک پزشکی به رباتیک وجود دارد و باور کل در علوم پزشکی شامل دو بخش هستند. بخش اول ربات‌های جراح، پرستار، امداد، بیمار، بیومکانیک و نانو رباتیک و بخش دوم رفتارشناسی، حرف‌زدن و ارتباط با ربات است. وی با پخش کلیپ‌هایی عملکرد گوناگون ربات‌ها را در حوزه‌های مختلف توضیح داد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان و دانشجوی پست دکترای مرکز تحقیقات آسیب‌دیدگان جنگ هوش مصنوعی را ماشین‌هایی برای انجام وظایفی همانند ما توسط ابزارهایی مرکب از هوشی شبیه انسان از طریق الگوریتم‌های پیچیده و توابع ریاضی تعریف کرد و گفت به‌طورکلی هدف از فناوری هوش مصنوعی ساخت ماشینی است که بتواند شبیه انسان فکر کند و عمل کند و به‌ویژه در شرایط بحران عاقلانه فکر کند و عاقلانه عمل کند.

دکتر اسلامی با اشاره به فیلم عصر جدید با بازیگری چارلی چاپلین، تکنولوژی و یا فناوری در کنار مزایایی که با خود به همراه می‌آورد معایبی هم دارد و ممکن است برای انسان دردسرساز و مشکل‌آفرین باشد. وی در پاسخ به این سؤال که آیا در تکنولوژی حد و مرزی وجود دارد یا خیر گفت: خیر، مباحث جدید و نو در هر فناوری باعث بدعت فناوری جدیدی می‌شود و این موضوع پایان ندارد.

در پایان دکتر اسلامی ضمن اشاره به شاخه‌های مختلف هوش مصنوعی، توضیحات بیشتر در مورد آنها را به جلسات آینده موکول کرد.

  • گروه خبری : دفتر امور ایثارگران
  • کد خبر : 222129
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *