• تاریخ انتشار : 1401/12/02 - 12:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 682
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دکتر فاطمه نجات بخش: وب سایت مدی سیب بزرگترین بانک اطلاعات دارویی طب ایران است

دکتر فاطمه نجات بخش، فناور برگزیده نرم افزار و هوش مصنوعی سومین جشنواره طب ایرانی گفت: در حوزه طب ایرانی برای دستیابی به دانش روز دنیا و امکان تحقیق و توسعه این دانش عظیم با منابع بیشماری که دارد، فناوری های نوین نقش بسزایی خواهند داشت.

دکتر فاطمه نجات بخش، فناور برگزیده نرم افزار و هوش مصنوعی سومین جشنواره طب ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، دکتر فاطمه نجات بخش، استادیار دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سومین جشنواره طب ایرانی به عنوان فناور برگزیده نرم افزار و هوش مصنوعی برگزیده شد.

روابط عمومی دانشکده طب ایرانی به همین مناسبت، گفتگویی با وی داشته است که در ادامه می خوانید.

خانم دکتر نجات بخش شما به عنوان فناور برگزیده نرم افزار و هوش مصنوعی در سومین جشنواره طب ایرانی برگزیده شدید، این انتخاب براساس چه معیارهایی بود؟

این انتخاب براساس معیارهایی چون محتوای مرتبط طرح با طب ایرانی و داروسازی سنتی، مشارکت در تحقیق و توسعه نرم افزارها در حوزه طب ایرانی و داروسازی سنتی، عضویت در مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان هسته فناور و امکانات و ویژگی های فنی طرح ارائه شده، انجام شده است.

لطفا درمورد پروژه خودتان که شما را به کسب این مقام نائل کرد، توضیح دهید.

اینجانب و همکارانم جناب آقای دکتر سید پیمان خامه چی و جناب آقای دکتر مهدی یسلیانی که از دستیاران پرتلاش طب ایرانی دانشگاه تهران هستند براساس احساس نیاز شدید پزشکان و داروسازان و به ویژه متخصصان طب و داروسازی سنتی، اعضای هیأت علمی و دستیاران این رشته ها به فارماکوپه مدون داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی، اقدام به طراحی وبسایت مدی سیب به آدرس https://medicib.com نمودیم که بزرگترین بانک اطلاعات دارویی طب سنتی ایرانی است. این نرم افزار در پی سی و گوشی موبایل قابل اجرا بوده و دارای قابلیت جستجوی پیشرفته داروهای موجود در بازار مناسب هر بیماری، موارد منع مصرف، عوارض جانبی، تداخلات، اجزای دارو، مکانیسم اثر، قابلیت تجویز در بارداری و شیردهی، اطلاعات شرکت سازنده، امکان مقایسه محصولات و سایر اطلاعات تخصصی همراه با عکس محصولات است. تاکنون 1011 دارو از شرکت های دارویی و نیز داروهای ساخت آزمایشگاه های دانشکده های طب ایرانی (داروهای جالینوسی) با جزئی ترین اطلاعات بارگذاری شده و در حال تکمیل اطلاعات سایر شرکت ها و داروها هستیم. تولیدکنندگان محترم می توانند با مراجعه به سایت و تکمیل پرسشنامه های مربوطه، اطلاعات شرکت و داروهای خود را به منظور اطلاع رسانی به کاربران وارد سایت کنند.

با توجه به سرعت پیشرفت علم و لزوم به روزرسانی دانش، نقش بهره گیری از فناوری را در حوزه طب ایرانی چگونه ارزیابی می کنید؟

قطعا طب ایرانی هم از سایر رشته ها و علوم مستثنی نبوده و برای دستیابی به دانش روز دنیا و امکان تحقیق و توسعه این دانش عظیم با منابع بیشماری که دارد، فناوری های نوین نقش بسزایی خواهند داشت.

به نظر شما مهم ترین چالش های کنونی در حوزه فناوری طب و داروسازی سنتی چیست؟ و بسترسازی در این حوزه نیازمند چه اقداماتی است؟

مهمترین چالش مباحث مالی و بودجه ای برای قرارداد با شرکت های مهندسی و برنامه نویسی است و حمایت های معاونت فناوری دانشگاه در این زمینه می تواند بسیار راهگشا باشد.

روند برگزاری سومین جشنواره طب ایرانی را چطور ارزیابی می کنید؟

روند برگزاری جشنواره و مدیریت آن بسیار عالی، دقیق و مدبرانه بود. همکاران عزیز در بخش های مختلف زحمات زیادی را کشیده بودند و به نوبه خودم از همه دست اندرکاران گرامی تشکر می کنم. معرفی برگزیدگان مختلف به ویژه در بخش فناوری می توانست با وضوح بیشتر مثلا حداقل با نام بردن وبسایت مدی سیب و همراه با یک توضیح یک خطی از این وبسایت باشد تا توجه شرکت کنندگان را به پیگیری آن جلب کند.

نقش برگزاری این جشنواره ها را در معرفی ظرفیت های طب ایرانی به ویژه در حوزه فناوری چگونه می بینید؟

جشنواره ها ظرفیت عظیمی در معرفی دستاوردهای طب ایرانی دارند و اگر در این جشنواره ها از نرم افزارهای برگزیده رونمایی هم صورت بگیرد، معرفی آنها با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود.

برای کلام آخر اگر سخنی باقی مانده است، بفرمایید.

امیدوارم روز به روز انگیزه در اعضای هیأت علمی، متخصصان و دستیاران طب و داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی و نیز حمایت های مسئولین ذی ربط از این عزیزان بیشتر شود تا با فعالیت های علمی فاخر بتوانند طب ایرانی را آن گونه که شایسته است به ایرانیان و جهانیان معرفی کنند.

 

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی
  • کد خبر : 226628
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

تصاویر

دکتر مهدی یسلیانی دکتر سید پیمان خامه چی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *