افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی
دانشگاه علوم پزشکی تهران همچون سالهای گذشته در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی درخشید و در بیست و دومین دوره این جشنواره، یک سوم جوایز را از آن خود کرد.
گالری عکس دو
گالری عکس خبرگزاری ایسنا
بیست و دومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی روز دوشنبه 27 دی 95 با حضور دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور، دکتر سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت، دکتر رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر علی جعفریان، رییس دانشگاه در تالار همایشهای رازی برگزار و از 29 برگزیده با اهدای لوح یادبود قدردانی شد.
دانشگاه علوم پزشکی تهران در این جشنواره با کسب 10 عنوان برگزیده از 29 برگزیده حقیقی و حقوقی و 5 برگزیده حقیقی از 11 برگزیده حقیقی در این جشنواره خوش درخشید.
اسامی برگزیدگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیست و دومین جشنواره رازی
برگزیده گروه جوان: دکتر امیر فیلی، متخصص بیماری های پوست از مرکز تحقیقات پوست و سلول های بنیادی
پژوهش برتر: دکتر محسن فتح زاده، دکترای تخصصی ژنتیک پزشکی از مرکز تحقیقات گوارش دانشگاه
برگزیده دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک: دانشگاه علوم پزشکی تهران
مراکز تحقیقاتی برتر:
مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه به عنوان برگزیده ی مراکز تحقیقاتی بالینی دارای ردیف مستقل بودجه
مرکز تحقیقات نقص ایمنی کودکان دانشگاه، برگزیده مراکز تحقیقات بالینی بیش از سه سال فعالیت
مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، برگزیده مراکز تحقیقاتی بالینی یک تا سه سال
مجله علمی پژوهشی برگزیده، زبان انگلیسی:
مجله Journal of Environment Health Sciences & Engineering مدیر مسئول، پروفسور علیرضا مصداقی نیا، انجمن علمی بهداشت محیط ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران
برگزیده گروه محققین کمیته علوم پایه پزشکی: رتبه اول، دکتر محمدرضا زرین دست، دکتری تخصصی فارماکولوژی از دانشکده داروسازی
برگزیده گروه محققین کمیته علوم بالینی و سلامت: دکتر محمد علی صحراییان، متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ ام اس و دکتر محمدرضا محمدی، فوق تخصص روانپزشکی کودکان
پژوهش و تحقیقات امور مصرفی نیستند
به گزارش ایرنا، دکتر جهانگیری در این جشنواره ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی رسالت دانشگاهها در شرایط کنونی کشور را مهم توصیف کرد و گفت: دانشگاهها مسئولیت تولید علم و تربیت نخبگان و دانشمندان و کمک به دانشبنیان شدن مسائل مختلف کشور را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار کشور از حرکت علمی که در کشور شکل گرفته میسر خواهد بود به رتبه علمی کشور در بخش پزشکی در بین کشورهای منطقه و جهان اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد: ایران در سالهای آتی به رتبههای بالاتری دست یابد.
معاون اول رییسجمهوری یادآور شد: مهمترین وظیفه جشنوارههایی از این قبیل بهویژه جشنواره رازی کشف استعدادها است.
جهانگیری همچنین اظهار داشت به دلیل مسئولیت اجرایی که بر عهده دارم نیازمندیم که به مسئله تولید علم و فناوری بهصورت جدی برای توسعه کشور بپردازیم و از طرفی برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی این بخش یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی است و کشور وقتی میتواند بنیان مستحکمی داشته باشد که موضوع دانشبنیان بودن به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
وی همچنین گفت: میلیاردها دلار در کشور در این بخش سرمایهگذاری شده ولی به روشهای سنتی اداره میشود، اگر موفق شویم این روشها را به سیستم دانشبنیان تبدیل کنیم موفق خواهیم شد.
وی افزود: در بخش پزشکی کشور از توان بالایی برخوردار است و امروز در ایران یکی از بخشهایی که میتواند در منطقه و کشور بدرخشد بخش پزشکی است چراکه پزشکان زبده در کشور و منطقه زیاد داریم.
معاون اول رییسجمهوری خاطرنشان کرد: برداشت من این است که بخشی از امتیاز ویژهای که بخش پزشکی کشور به دست آورده نتیجه تمرکز به بخش امور تحقیقاتی و پژوهشی است.
جهانگیری یادآور شد: در کشور باید این موضوع جا بیفتد که امور پژوهشی و تحقیقاتی، امور مصرفی نیستند، ما توجه نداریم که بودجه برخی مسائل حیاتی در بخش جاری دیده میشود.
وی افزود: بودجه آموزش عالی کاملاً جاری است ولی باید توجه داشت که هر چه در بخش نیروی انسانی سرمایهگذاری شود اثرگذاری آن بیشتر خواهد بود، باید تلاش کنیم تا جا بیفتد که سرمایهگذاری در پژوهش و تحقیقات از مهمترین سرمایهگذاریها است.
معاون اول رییسجمهوری تصریح کرد: اطمینان میدهم بهمحض گشایشهایی که در وضع بودجه کشور ایجاد شود دولت تلاش خواهد کرد تا به بخش تحقیقات و آموزش توجه بیشتری صورت گیرد تا امور علمی شتاب بیشتری بگیرد و کشور به دستاوردهای بیشتر نائل آید.
چندپارچگی و پراکندگی، آسیبهای بسیار زیادی به حوزه سلامت وارد کرده است
وزیر بهداشت در این مراسم با اشاره به موفقیتهای علمی و پژوهشی کشور در سه سال اخیر در حوزه علوم پزشکی، گفت: برخی افراد علاقهمند نیستند که تلاشها و موفقیتهای دولت یازدهم را ببینند اما همه ما برای پیشرفت کشور تلاش میکنیم مهم نیست که دیده شویم یا نشویم بلکه مهم این است که این تلاشها در محضر خدا و مردم ایران، محفوظ است.
به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی اظهار داشت: اگر گرههای موجود حوزه سلامت بهویژه در بخش آموزش، برداشته شود، سرعت پیشرفت این حوزه چندین برابر افزایش مییابد و نقش محصولات پژوهشی در اقتصاد ایران و زندگی روزمره مردم، ظهور و بروز بیشتری پیدا میکند.
وزیر بهداشت یکی از مشکلات موجود حوزه سلامت را استقلال دانشگاههای علوم پزشکی عنوان کرد و افزود: درست است که قانون هیئت امناء تصویب شد اما در هر دورهای، از سوی اقتصادیون و بخشهای مختلف دولت، مورد تعرض قرار میگیرد و علاقهمند هستند که دانشگاهها را مانند سایر دستگاههای دولتی ببینند که این موضوع به صلاح نیست و به امروز هم مربوط نمیشود در سال 1313، دانشگاهها را مستقل دیدند که تا انقلاب اسلامی ادامه یافت اما بعد از انقلاب اسلامی، برای دورهای استقلال دانشگاهها دچار غفلت شد اما مجدداً استقلال نسبی دانشگاهها را پذیرفتند.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: باید اجازه داد که دانشگاهها در بخش اداری و مالی بتوانند دارای مدیریت، نوآوری، خلاقیت و خلق ثروت شوند و امیدواریم که این بخش از گزند آسیبها در امان بماند اما مهمتر از آن، چالشهایی است که در ساختار اداره سلامت در کشور وجود دارد و چندپارچگی و پراکندگی، آسیبهای بسیار زیادی را به حوزه سلامت و از جمله آموزش پزشکی وارد کرده زیرا در دو دهه گذشته بسیاری از مراکز آموزشی، به مراکز درمانی تبدیل شدند که نه تنها احترام به مردم بلکه حتی اساتید و پژوهشگران کشور در آنها رعایت نمیشود.
وزیر بهداشت یادآور شد: از نظر زیرساختهای حوزه سلامت شاهد کم توجهی مزمنی در دوران گذشته بودیم و با کمک دکتر روحانی و دکتر جهانگیری در دولت، توانستهایم اصلاحاتی در حوزه سلامت انجام دهیم اما تا تحول در این حوزه هنوز فاصله بسیار زیادی داریم.
دکتر هاشمی تصریح کرد: اگر بخواهیم پژوهش در کشور پیشرفت کند، بدون شک باید هدف اول آموزش باشد و در کشور، بیمارستان آموزشی به معنای تعریف شده واقعی، وجود ندارد و لازم است که با استفاده از سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی، حداقل 20 هزار تخت بیمارستانی آموزشی ایجاد کنیم و بخشی از کمبودهایی که مردم از آن رنج میبرند، ناشی از این کم توجهی است.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود اساتید ارزشمند در حوزه آموزش پزشکی در کشور، گفت: از نظر ظرفیتهای آموزشی هیچ کمبودی نداریم و در منطقه و بینالملل، برتریهای نسبی داریم اما با کمبود فضای فیزیکی، امکانات و نیروی انسانی غیرتخصصی روبرو هستیم و اگر در کنار استقلال دانشگاهها و اصلاح ساختار ارائه خدمات و تصمیم سازی در حوزه سلامت، بتوانیم زیرساختهای آموزشی و پژوهشی را توسعه دهیم، حتماً مسیر روشنتری را در آینده شاهد خواهیم بود.
دکتر هاشمی وضعیت پیشرفت حوزه علوم پزشکی را بسیار مسرتبخش و امیدوارکننده ارزیابی کرد و گفت: برخی به دنبال القا کردن نظرات خود به جامعه هستند اما وضعیت پژوهش و علوم پزشکی قابلمقایسه با گذشته نیست اما رشد امروز علوم پزشکی در کشور، منطقی و البته سخت است و شکل کیفی پیدا کرده و رقابتی شده است.
وزیر بهداشت تأکید کرد: باید مراقبت کرد تا پژوهشگران تحقیر نشوند و در رأس آنها، دولت و قوه قضاییه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به این امر توجه کنند زیرا حیف است که این همه تلاش انجام شده را با حضور افراد متقلب، از بین ببریم و پژوهشگران نیز انتظار دارند از دستاوردهای سالهای اخیر، صیانت شود.
دکتر هاشمی در پایان تصریح کرد: شناسایی و برخورد با شرکتهای ساختگی که در حوزه تحقیقات و پژوهش تخلف میکنند کار دشواری نیست و وزارت بهداشت، علوم و دانشگاه آزاد اسلامی، مقرراتی را برای شناسایی و برخورد قانونی با افراد مختلف، تدوین کردهاند اما باید اقدامات عمیقتری انجام شود و در خارج از مرزها، افرادی هستند که به دنبال بدنام کردن مراکز تحقیقاتی و ثمره بیش از دو دهه تلاشهای محققان ایرانی هستند.
یکی از مشکلات جدی تحقیقات در کشور مشکل اعتبارات است
دکتر ملکزاده گفت: بیش از ۳۰ درصد از شرکتهای دانشبنیان کشور در حوزه سلامت فعالیت میکنند.
به گزارش وبدا دکتر رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به دستاوردهای علمی کشور در سال گذشته گفت: در سال ۲۰۱۶ کشور ما رتبه شانزدهم خود در انتشار مقالات معتبر علمی در منطقه را حفظ کرده است؛ همچنین در سال ۲۰۱۶ ما رتبه ۱۸ جهانی و اول منطقه در دریافت استنادات علمی را داریم که این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همچنین تعداد مقالات پر استناد کشور را دارای رشد چشمگیر دانست و گفت: اگر به میزان یک درصد دانشمندان جهان نگاه کنیم میبینیم که این میزان در کشور ما از ۸ نفر در گذشته، به ۴۱ نفر در دوره اخیر رسیده است.
وی با اشاره به رشد قابلملاحظه زیرساختهای فناوری خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد از شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلامت هستند و تلاشهای زیادی برای کمک به شرکتهای دانشبنیان انجام دادهایم
دکتر ملکزاده دراینباره افزود: در حال حاضر برخی داروهایی که حتی در کشورهای پیشرفته در دنیا مردم به آنها دسترسی ندارند، توانستهایم در کشور تولید کنیم.
وی با اشاره به لزوم توجه جدی به توسعه کیفی در پژوهشها گفت: برای تحقق این موضوع کمیتههای اخلاق در این حوزه تشکیل شده است و با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.
دکتر ملکزاده عنوان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی ما بحث اعتبارات است که میزان آن تنها ۵۰۰ میلیارد است که البته تخصیص همین اعتبارات نیز چندان مساعد نبوده است.
وی افزود: انتظار داریم میزان این اعتبارات که برابر یکی دو دانشگاه مطرح دنیاست افزایش یابد.
دکتر ملکزاده در مورد بیست و دومین جشنواره علوم پزشکی رازی نیز گفت: در جشنواره امسال تلاش کردهایم که کیفیت پژوهشها را بالا ببریم بنابراین تعداد برگزیدگان امسال را به ۱۱ نفر کاهش دادهایم و در مقابل سعی کردهایم میزان جوایز افراد برگزیده را افزایش دهیم.
تنظیم: مهدی گلپایگانی
نظر دهید